Jump to content

Jay_Jay

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jay_Jay

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hoi, Ik ben van plan om een paar plantjes te zetten. Ik heb echter geen geld of mogelijkheid een kweekkast te bouwen (huurhuis dus probleem met elektriciteit). Mijn vraag is de volgende: Is het aangeraden om de planten in grote potten 's middags buiten te zetten en vanaf 's avonds binnen? Ik hoor het wel!
  2. 2(0) Twee jaar men rijbewijs (da zijn al wat kilometers naar onze noorderburen )
  3. Alvast bedankt voor de antwoorden. I'll look in to it.
  4. Hoi Ik heb een vraagje: Is het aangeraden te kweken vlakbij een waterplas (klein meer)? Is dit positief of negatief (teveel water?) Grtz J.
  5. Hallo, Ben hier nogal toevallig op het forum geraakt maar ik vind het enorm interessant. Ik heb al enkele keren gebrobeerd om een plantje te kweken (met zaadjes die ik in wiet gevonden heb en kemp voor spacecake). Telkens is het niet echt goed afgelopen gewoon vanwege luiheid en onkunde. Ik vind hier enorm veel informatie maar heb nog enkele vraagjes... 1. Wat is aangeraden voor de makkelijkste start: stekken of zaadjes (bij stekken ben je natuurlijk zeker van het geslacht). 2. Ik heb eigenlijk weinig ruimte in mijn tuin en ik woon in een woonwijk dus de tuin is uitgesloten (ik woon in belgie en de buren zijn niet echt progressief op het gebied van wiet kweken). Ik had dan het idee om bij een vriend op een (plat) dak te kweken... Dit is echter wel midden in de stad... Is dit aangeraden (ik denk aan straatverlichting, vervuiling,...) 3. Kan ik mijn planten ergens in een natuurgebied zetten (goed verstopt, afgelegen), zoja wat moet ik doen met voeding (mest), water.... 4. andere mogelijkheid is binnen kweken maar dat zie ik niet goed zitten met elektriciteit, ruimte... 5 Is een serre een mogelijkheid? Hoe zit het dan met voeding, water, licht.... (kan ik bijvoorbeeld de zijkanten witlakken en alleen licht door het dak laten komen?) Nu ja ik kan eigenlijke alle tips gebruiken die je maar kan verzinnen (bijvoorbeeld goeie growshops in de buurt van de grens provincie antwerpen; Breda, Tilburg B.o.Z....). Er zou er ook een zijn in Antwerpen maar ik dacht dat die gesloten was. Ik heb nog enkele maanden tijd dus ik denk dat ik me deze keer degelijk ga informeren zodat het goed gaat Grtz J. BTW heb juist het Guerilla topic gezien Ik begin er uit te komen maar tips zijn nog altijd welkom!
  6. Waarom niet? Denk jij als je op café gaat waarom drink ik bier/alchohol? Nee toch... Ik denk ook niet als ik een joint rook waarom toch? Ik vind het leuker dan alchohol, je mag zoveel blowen als je wilt maar je zal altijd een deel jezelf blijven en weten wat je doet! In tegenstelling tot alchohol waar ik na enkele drankjes teveel soms heel agressief van kan worden... Niet tegen mensen ofzo maar 'gewoon' verkeersborden uit de grond trekken, vernielingszucht enz ... Dingen waar je maw de volgende dag een beetje beschaamd over bent! Wiet maakt me juist relaxed en soms overdreven vredelievend... Ik heb nog nooit ruzie gehad als ik stoned was, dan ga je het liever uit de weg. Onlangs had een van men maten woorden met iemand en ik ben uiteindelijk naa wat te proberen praten gewoon een toeter gaan knallen met die mannen... Een kwartier later zaten we rustig met zen vieren te praten over koetjes en kalfjes alsof we elkaar al jaren kenden... Dat is misschien wel een van de positieve krachten van wiet... Nadeel ervan is dat ik altijd de kasten leegvreet! Ik rook dus wiet omdat ik het aangenaam vind en het men perspecitef van kijken naar dingen een beetje verandert en soms rationeler lijkt te maken... Grtz. J.
  7. Inderdaad, het sleutelwoord is REGURALISEREN.... Nu in Nederland is de zaak ook dubieus...de coffeeshops mogen verkopen maar eigenlijk mag er niet grootschalig gekweekt worden. De Belgische wet is nog hypocrieter, je mag het bezitten (3g dacht ik) maar je mag het niet verkopen of kweken... (de wet verandert hier trouwens elk half jaar)... Ik blijf gewoon roken en doen jullie dat ook maar
  8. Ik ben een van die 200.000 en als ik ruimte had zou ik ook een van die 15.001 worden. Voorlopig dus nog maar "chemische" wiet Je moet gewoon weten welke wiet je wil, je kan ook bio wiet kopen en die is vrij goeikoop! Maar geef mij toch maar WW
  9. Waarom zou je geen baan kunnen hebben en geen voorbeeldige burger zijn als je af en toe blowt? Ik heb voorbeelden genoeg in mijn omgeving Grtz J.
  10. Geloof hoeft niet perse iets in religieuze zin te zijn... Je kan ook geloven in de goedheid van de mens (hoewel ik daar men twijfels over heb). Weten is moeilijker. Als je denkt iets te weten ga je ervan uit dat dit absoluut waar is... Maar ik geloof niet echt in wetenschap en 'bewijzen' die erdoor geleverd worden. Een professor van mij zei onlangs in de lest dat geschiedenis subjectief is...Waarom? Omdat geschiedenis altijd gebaseerd is op zintuigelijke waarnemingen (horen, zien, voelen zelfs) en dus altijd door de mens zelf word geinterpreteerd. Maar is dit niet met alles zo? dus is dan alles subjectief? Neem democratie 'de macht bij het volk'. De enige macht die wij hebben is om de x aantal jaar op iemand gaan stemmen die dan het beleid zal bepalen comform het gedachtengoed van zijn partij.(= eigenlijk particratie) Maar als ik me nu niet kan vinden in het gedachtengoed van een bepaalde partij hoe moet ik dan stemmen? Of moet ik zelf in de politiek gaan die word beheerst door partijen met al hun belangen... Democratie is subjectief voor mij en toch weet ik dat ik in een democratie leef (of is het een particratie?) en dazt geld voor veel andere dingen... Het geloof in god is een soort wanhoop, een zingeving. Als we even aannemen dat de theorieen van astronomen juist zijn en ons zonnestelsel maar een van de triljoenen zonnestelsels is die er zijn, als we echt maar een deel van een zandkorrel zijn op het strand welk nut heeft het dan dat we leven en vooral goed leven? God is een manier om een reden te geven voor ons bestaan hoewel dit waarschijnlijk een evolutionaire toevalligheid is. ALs slechts een van de parameters een beetje anders ligt had een andere diersoort misschien wel de overhand genomen en zouden wij nu nog als dieren leven. Dat brengt mij bij het woord beschaafd of beschaving... Wie en wat is beschaafd? ben je beschaafd omdat je de werken van Nietsche hebt gelezen? Is de westerse wereld beschaafd? ((kijk wat we aanrichten met onze VOORUITGANG(?)) Als we de theorieen van JW Goethe mogen geloven is de mens niet de meest ontwikkelde diersoort maar juist het omgekeerde (retardatie). Is een Afrikaan die van de jacht leeft minder dan wij "beschaafde" mensen? ik denk van niet en toch willen we iedereen onze wijze van leven opdringen als de enige juiste wijze... Sorry voor de wartaal Ik kan moeilijk een lijn in mijn gedachtengang brengen....
  11. Ik denk dat we ons vaak niet realiseren in wat voor een systeem we eigenlijk leven omdat we er door de dagelijkse rompslomp blind voor gemaakt worden. Wanneer ik een joint blow en ik in een van mijn beruchte filosofische buien geraak kan ik soms in een helder moment inzien hoe beperkt onze vrijheid eigenlijk is... Als ik een paar gram wiet op zak heb ben ik dan een crimineel? Stoor ik jou daarmee? Ik kan begrijpen dat er grenzen zijn (zoals geen wiet gaan roken in een kleuterschool) maar soms lijkt het alsof die grenzen me nog juist een vierkante meter bewegingsvrijheid geven. Waaroom er niets aan gebeurt? Mensen houden van het valse gevoel van vrijheid (we zijn vrij om ons alle luxe aan te schaffen) maar tegelijk worden we hersendood gemaakt door bepaalde gedragsregels die we moeten naleven of we worden bestempeld als "marginaal". Wel ik ben graag marginaal ik zie het nut niet om te denken als iedereen, om me te kleden zoals iedereen, men haar te kammen zoals iedereen....... Het grootste probleem wt ik ervaar is mijn persoonlijkheid te laten gelden omdat die niet altijd binnen de lijntjes van het sociaal aanvaardbare ligt (niet dat ik een potloodventer ben) maar als ik een praatje wil maken met een onbekende op de trein is daar dan iets mis mee? Blijkbaar wel want veel krijg ik enkel vuile blikken terug... Nu ja het zij zo, ik zal altijd alleen mezelf zijn en ik ben niet van plan me aan te passen aan het vooropgesteld idee van hoe ke zou moeten zijn! Grtz J.
  12. Persoonlijk vind ik nicotine veel verslavender dan wiet zelf... Je moet als roker maar eens het verschil testen tussen een week geen wiet (voor mij geen probleem) en een week zonder sigaret (wel een probleem). Ik denk dat het vooral in je kop zit en als je de kracht hebt om je erover te zetten ben je niet verslaafd. Ikzelf heb anderhalf jaar elke dag geblowd en nu enkel nog bij gelegenheden (ben gisteren nog naar de shop gereden ) en het verschil is wel verbazend. Als je weinig blowt ga je het ook veel harder apprecieren... en idd bij het opstaan geeft het een enorm vershil. Als je de vorige dagen geblowd heb word je niet echt fris wakker (wat men de kater van de wiet noemt). Maar fysiek is wiet natuurlijk helemaal niet zo verslavend als coke en speed laat staan heroine of zelfs koffie. Persoonlijk heb ik eerste twee al een paar keer geprobeerd en ook pillen maar geef mij maar wiet. Als je een lijn gesnoven hebt kan je trouwens niet meer genieten van je joint Ik denk dat het van persoon tot persoon afhangt of je "verslaafd" geraakt en of je een positief gevoel hebt van een joint. De regel zoals bij elke drug is dat het je gemoedstoestand versterkt...dus als je je slecht voelt moet je zobiezo geen drugs gaan gebruiken! Ik voel me goed dus ik kan er nog eentje opsteken Grtz J.
  13. Ik doe elke zomer mijn lijstje van festivals en ik heb nog nooit problemen gehad met mijn stuff binnen te krijgen... (Dour, Reggae Geel, Reggae Sundance, Werchter, Pukkelpop, Feest i/h Park, enz enz...) Ik denk dat je echt al pech moet hebben als ze je pakken. TIP: Als je met de auto bent zullen ze je sneller controleren bij het oprijden van de parking dus zet twee man af een kilometer voor de ingang met de wiet en andere middelen ... Als ze je auto controleren ben je clean... Pas op voor dour daar durven ze wel eens te controleren aan de uitrit van de autostrade, rij binnendoor of neem de trein!
  14. Klopt het gerucht van de zogenaamde grabbeldag op koninginnedag? Ik heb een verhaal gehoord dat als je naar bepaalde shops gaat en een bepaald bedrag betaald je mag grabbelen uit de pot.... Allemaal vaag maar als het klopt... Grtz J.
  15. Zalige film... Meer kan er niet over gezegd worden... Vooral het standbeeld in de hal is vet!
×
×
  • Create New...