Jump to content

Meuk

Full member
  • Content Count

    538
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Meuk

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Mwoa, de terugweg tamelijk wat minder benzine verbrandt dan de heenreis Enorm jammer dat ik niet eens die paar uurtjes vrij kon krijgen,..toch veel moeten missen. (los van slaapuren; ochtend dienst is een kriem voor mensen in de ploegen, breekt het je niet na 5 jaar, is het wel na 20 jaar) Consequent (zijn in) ritme scheelt zeer. toch hele goede discussies door de avond heen
  2. Meuk

    Aansluiten

    Aarde gaat toch op de aardrail? Dus je hebt v.l.n.r. een 3fase-automaat, 2 relaits, 5 losse automaten en dan je schakelklok? Waarom is die meest linkse enkele-automaat alleen aan de bovenkant aan gesloten (cq DOORgelust?) Volgens mij functioneert je 3fase'kookgroep' zoals je'm hier hebt aangesloten als hoofdschakelaar,.. enn, hmm; alles netjes in de knijphulsjes en dan dat kroonsteentje,...
  3. Heehe nee helaas, dat was niet ik die zo vaardig is. De enige 2 waarvan ik weet dat die ook met evsa'tjes van spaarlampen hebben gewerkt zijn Snowy en KeestheMad.. In mijn opstelling heb ik gewone TL balken aangesloten. Omdat die pinnetjes massief waren vertrouwde ik de kroonsteentjes wel. Vervolgens de trafo uit het armatuur gesloopt, de starters omzeilt en de esva'tjes er in geplaatst en het armatuur weer dichtgeschroeft. Daarom heb ik de aarde ook aangesloten gelaten. maar de laatste spaarlamp die ik gesloopt heb, waren deze contacten voor naar de lamp netals de 230V contacten dunne draadjes, dus deze heb ik ook met fatsoenlijk diameter op de printplaat gesoldeert zodat een kroonsteentje fatsoenlijk pakt. Nog netter zou zijn om met knijphulsjes te werken Bovendien groei ik er alleen onder. Bloeien gebeurt hier gewoon onder de hps. Ps. een relait beschermt je schakelklok, niet jou ! je installatie is zo veilig als dat je'm maakt en ermee omgaat,.. Als je twijfelt bij kroonsteentjes, dan solderen. Ik ben erachter dat mijn boutje van 15W eigelijk te weinig is om fabriekssoldeer te smelten (hint). Eventueel een 10A aardlek in je installatie opnemen.
  4. De evsa's die ik uit spaarlampen gesloopt heb, hadden 4 pinnetjes op het printplaatje voor de lamp. Hier heb ik 2 kleine kroonsteentjes overheen kunnen schuiven. Er branden gewone tl's op. Die 2 vezeltjes voor de 230V heb ik maar los gesoldeert en met fatsoenlijk diameter bevestigd. Dat industrie-soldeer smelt pas bij een hogere temperatuur dus dat is wel irritant. Een flinke krimpkous om het geheel heen maakt het idd af Wel de aarde laten zitten in je armatuur he? Wt mij trouwens op viel; ik had een tl (18W) erbij gehangen, echter een 20W evsa'tje ervoor geschroeft. Branden doet het nog steeds, alleen je hoort een lichte brom als de kast open is. Die andere 3 zijn muisstil.
  5. Idd, er is heel veel wat je niet gekweekt wilt hebben in oude huizen cq panden ed. is hierbij een chloorbadje van 4gr/100ml afdoende om een slechte infectie te vernietigen?
  6. Heheheh, Kees man en zeker ook een duodeur Amerikaanse koelkast met automatische ijscrusher/tap en lcdTV om daarin je casings 10 hoog te stapelen? Urbantech zei ik toch? Kort samengevat, HEPA filter is van een luxe type tafel'ventilator', waarvan ik het slakkehuisje al ergens anders voor toegepast heb Doos met een 4kant gat wat net te klein is. De filter in vuilniszak doen en in dit gat plaatsen Vuilsinzak bevestigen aan 125kb buisvennetje Stukje schildersfolie opspannen oja, dat venster is van een dossiermapje. Veeel ductape. dude 12 uur laten draaien en alles veel en vaak nat maken met chloor en isopropyl 99% dan pas de snelkookpan aangezet. Aldus glovebox/laminarflow combo 1 petri schaaltje heeft een uur open gelegen om te kijken hoe en wat ev.
  7. Meuk

    project Fungi

    ^^^
  8. Ik probeer me te beperken tot het materiaal wat ik al in huis heb, of om het in ieder geval een BEETje urbantech te houden. Daar ik geen vijver of reptielen heb, ga ik geen UV-C lamp aanschaffen; behalve dat ze gruwelijk duur zijn, is het nog link ook om mee te werken. (Hoewel dat met een beetje verstand en techniek geen probleem hoeft te zijn.) Hmmz,.. om nog ff in de stralings-atmosfeer te blijven hangen; kan de magnetron geen uitkomst bieden? zonder direct aan stoom te denken? Hoewel, ik heb wel eens filmpjes gezien, dat men plasma maakte door een leeg glas te microwaven.. K, skip de magnetron. Maarrr, ik ben er achter dat wanneer je de pan niet aflaat koelen tot kamertemperatuur, maar totdat net de druk eraf is, alles nog zo heet is dat het zichzelf droogdampt. Dit dan weer wel in een HEPA gefilterde ruimte,.. anders was het hele steriliseren weer zo nutteloos,. Maar daar heb ik al een oplossing voor bedacht. (En uitgevoerd!) Oww btw, ordinaire gripzakjes overleven de snelkookpan niet ben ik achter. Ik had wat wcpapier in een gripzak gedaan en deze in alufolie gewikkeld in de hoop dat ik dan droog en steriel papier zou hebben om dus mee droog te maken. Het papier was wel droog overigens.
  9. Mycelium enten op agar Kzit nog steeds te twijfelen,.. Snelkookpan maak het hele zootje nat, dus dat moet je dan ook weer steriel droog zien te krijgen,.. glazen petrischaaltjes kan je in principe met een vlam steriliseren, wat weer een hoop gebruiksgemak scheelt. plastic; 30 stks voor 7 euro glas; 1,25 euro pstk Darn!
  10. Mijn hokje is ook 1,44 m2 maar wel 2m70 hoog,.. en ik zuig het af met een 500 kuubertje en een filter van 700 kuub, alles hangt in dubbele rubbers en met de hand afgeregeld via een variac. ik heb de laatste weken dan geen lamp (600 watts) branden maar ik hoefde niet voorbij de 150V met dat ding. Vermogen gaat kwadratisch omlaag tov het voltage,.. ff rekenen,... dikke natte vinger dus; zegge 1/3e afzuig zonder directe warmteoverlast. Ik zeg dat jij dat makkelijk redt met je megakuubje. Lekker stil als júm zover terug regelt. Dan zou een lengte accoustische luchtslang voldoende moeten dempen op zulk laag toerental.. Ga je de inlaat passief doen?
  11. Spannend! weet je al wat voor een beestjes het zijn? dan weet je ook welke insecten je ertegenin kunt zetten.. bij de gs een bestelkaart vragen voor desbetreffend soort en opsturen, duurt een weekje ofzo. En wat WhiteTooth zei; bestrijdingsmiddelen wil je niet roken,.. kzou dat zeker ff dubbel checken nu in de 4e week,.. succes.
  12. Hmmmz,... welk gedeelte van brand, onjuist materiaal en veiligheid heb je niet gelezen? De enige dozen die ik hier op het forum zie, zijn die waar de stekken in verplaatst worden. Op dit forum zie ik planten gebloeid worden in de vensterbanken, tuinen, hokjes, omgebouwde meubels, tenten, kamertjes of zoldertjes. Met de daar bij behorende kattensprongen om het gecreeerde klimaat binnen de grenzen te houden. Neem een voorbeeld aan een goede micro setup hoe het veilig kan, besef wat voor een project het wordt (het bouwen alleen al) en hoe jij het in jou situatie gaat/kan realiseren. Neem dus ook de consequenties mee in de verantwoordlijkheden die jij je hiermee toe eigend als je binnen gaat kweken!
  13. Welke petri's hebben voorkeur? plastic of liever de glazen? Omdat de prijsverschil tussen de kunststof en glas vrij groot is, vroeg ik me dit af. Ivm autoclaveren (snelkookpan) en herbruikbaarheid.
×
×
  • Create New...