Jump to content

Stijntjuh

New Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Stijntjuh

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ja dat is dus wat ik zei toch? Bruin en blauw vanaf de vsa naar een stekker, en aan de andere kant van de vsa naar de lamp. De aarde draden beiden van zowel de stekker als van de lamp naar hetzelfde punt op de vsa? (er zit al een aarde op de vsa, dus daar komt dan de aarde van de vsa zelf, de lamp en de stekker op). De stekker in het relais (die is al kant en klaar), en de stekker van het relais met een tijdklok in het stopcontact. Heb ik het dan eindelijk door ? Want dit is eigenlijk al sinds het begin hoe ik het wil aansluiten, alleen het is zo moeilijk te verwoorden. Maar ik snap niet dat er wordt gezegd je speelt met vuur, ik snap ook dat dit het allerbelangrijkste is wat er te doen staat met deze hobby, daarom vraag ik het ook 10 keer voor alle zekerheid, alleen ik wil nu eens duidelijk uitsluitsel haha.
  2. Ja ik heb dat door gelezen, maar die stekker waar ik over praat, gaat uiterraard naar het relais he, niet naar het stopcontact direct. Maar ik zou niet weten wat er dan niet klopt aan mijn methode nu ik dat topic nogmaals door heb gelezen? http://www.wietforum.nl/Aansluiten-Vsa-t31550.html zo zit het hier toch ook? of ligt dat aan mij?
  3. Volgens mij snap ik het nu al, het moet hetzelfde op elke vsa snap ik dus? de bruine en blauwe draad op de vsa, naar de bruine en blauwe draad op de kap verbinden, dan de aarde van de kap ook voor de zekerheid nog eens door verbinden naar de aarde op de vsa. Dan vanaf de vsa de aarde + blauwe + bruine draad aan een stekker maken. En de blauwe draad van de kap en de stekker zit aan elkaar verbonden met kroonsteentjes. Is het zo? of denk ik nu te simpel?
  4. Nee nee, ik bedoel echt hoe de draden moeten, ik wil dit nog even voor alle zekerheid weten, want ik kende tot nu toe alleen borden waar dit al was aangesloten, en heb er nooit op gelet hoe het precies zat dus als iemand weet hoe dit zit, en daar een duidelijke uitleg of foto van heeft zou ik dat op prijs stellen, maar gezien het bij veel vsa's verschillend is durf ik het niet zomaar aan te sluiten.
  5. Hallo, Ik heb een boel rondgesearched en geleerd van dit forum, maar ik wil even duidelijkheid over 1 ding. Ik heb zelf een elt vsa hier, maar weet niet precies hoe deze aangesloten moet. Heeft iemand hier een goede foto van, of van een dergelijke vsa? http://img217.imageshack.us/my.php?image=78359672hu5.jpg het betreft zo'n vsa, maar ik kan het daar niet helemaal goed zien op die foto. zelf denk ik dit: Dit naar de lamp: Allerlinkse kroonsteentje (zwarte draad op vsa) = bruine draad + gele draad van de lamp 1 daarnaast (blauwe draad op vsa) = blauw van de lamp Dit naar contactdoos (dus aan een stekker gemaakt): 2 daarnaast = geel 1 daarnaast = blauw maar ik ben echt een ramp kwa electra, en denk dat dit niet klopt. gr. Stijntjuh
×
×
  • Create New...