Jump to content

paeshaes

Members
  • Content Count

    199
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by paeshaes

  1. Ik probeer me te verdiepen in de wet damocles maar door het gebrek aan kaders vind ik het lastig om te bepalen hoeveel de kleine thuisteler nou te vrezen heeft van deze wet. Ik het hierbij niet over zolderkamers met honderden planten, want dat heeft overduidelijk niks te maken met eigen gebruik. Een poosje geleden al verschenen de eerste schrijnende berichten na uitbreiding van de wet in 2019, waarbij bijvoorbeeld een alleenstaande moeder gepakt was bij de kweek van 5 planten in een tentje voor medicinaal gebruik en daarbij vervolgens haar (koop)huis 3 maanden niet in mocht. Volgens het bericht kwam dat doordat ze gepakt was net na de oogst waardoor ze handelshoeveelheid in huis had en daardoor direct zwaar ik overtreding was. Aangezien je 5 gram voor eigen gebruik in huis mag hebben zit je daar dus eigenlijk altijd aan (ze tellen ook het gewicht van de complete plant mee?). Of het bericht over een autistische man die een enkele plant (in het bos gekweekt) te drogen had hangen in zijn huis, gepakt werd en uit zijn huurwoning werd gezet. Maar stel: een eenvoudige kweek voor eigen gebruik, met zeg maximaal 4 planten. Wel met gebruik van een lamp en afzuiging, dus zekere mate van professionaliteit heb je al te pakken. Is het het risico nog waard, en wat is nou daadwerkelijk het risico? Hoe heeft het jullie kijk op thuistelen veranderd? Wat zijn belangrijke parameters?
  2. http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/806014 24-05-2012 UTRECHT - Coffeeshop Malabata aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is zijn vergunning kwijt. Burgemeester Wolfsen besloot daartoe na een inval vorige week. Daarbij bleek dat de coffeeshop tegenover het Julianapark via een gat in de muur was verbonden met een pand aan de Cornelis Mertensstraat waar hennep, plakken hasj en verpakkingsmateriaal lagen. In totaal werd zo'n 50 kilo softdugs gevonden. Zowel de coffeeshop als het gebouw aan de Cornelis Mertensstraat zijn gesloten.
  3. Ik zou me maar niet druk maken, de prijs per gram gaat nog steeds omhoog. Legalisering zit er voorlopig niet in (eerder het tegenovergestelde). Ook treden wooningbouwverenigingen, energiebedrijven en gemeentes steeds harder op tegen de thuiskweek.
  4. De columbian en superskunk hebben overduidelijk te nat gestaan (zie je aan het rode steeltje)
  5. Gewoon torrent downloaden, dan heb je dat soort gezeur niet. http://sourceforge.net/project/downloading...e_mirror=belnet
  6. Leuke plantjes, alleen wel veel lege plekken in je kast. Daar hadden allemaal toppen kunnen zitten!
  7. Raden ze voor medicinale toepassingen niet meestal (bijna) pure sativa's aan? Aangezien je van indica's nogal duf en traag kan worden terwijl sativa's een heldere energieke high geven.
  8. maar 6 planten onder 2 x 600 watt? dat is wel héél erg weinig. Ik zou zeggen, minimaal 6 a 9 per lamp. Waarom je keuze voor maar 6 planten? dat wordt heel lang voorgroeien, bovendien is 3 planten op een vierkante meter nou niet echt een lekker aantal.
  9. Het zal misschien wel goed gaan maar het is gewoon pure overkill. 2 x 600 watt is op die oppervlakte zelfs al overkill. Een 600 watt lamp met goede reflector kan effectief 1.2m2 bestralen, jouw hokje is 1.8m2. You do the math... 2 lijkt me meer dan genoeg. Hoe lang je moet voorgroeien hangt helemaal van de omstandigheden af. Waarschijnlijk 1 a 2 weekjes, vergeet niet dat ze in de bloei ook nog 2 a 3 weken doorgroeien.
  10. Kleine opmerking: 3x 600 watt lijkt me te veel voor je hokkie. Je hebt maar een oppervlakte van 1.8m2 dus aan 2 x 600 watt heb je meer dan genoeg. Bovendien krijg je met 3 x 600 watt een beetje problemen met de temperatuur in zo'n kleine kast. Over de hoogte, 120cm is in principe genoeg maar vergeet niet dat je lamp er ook 50cm boven moet hangen. Je planten kunnen dus uiteindelijk 70cm worden. Snel in bloei dus
  11. Spannend, laat het ons weten als ze hun kopjes laten zien
  12. Volgens mij is het daar altijd rond de 80/90% wat luchtvochtigheid betreft, denk dat de schimmel/rot er direct in slaat.
  13. Ha, tof dat de superskunk zo snel kiemt. Vorig jaar viel mij ook op dat het echt hele krachtige planten zijn, ze willen gewoon uit dat zaadje breken! De columbian is ook een leuk plantje, de voorouders komen namelijk echt uit colombia, een kennis van mij heeft het daar direct uit de sterkste wiet gehaald. Heb het een aantal jaar geleden onder hps gekweekt en daar kwam een heel gedrongen plantje uit met keiharde toppen en een zeer aparte kruidige geur. Misschien iets voor je toekomstige kruisingen, ik blijf je volgen! edit: Heb nog wat foto's gevonden van de columbian Enorm bossige colubmian De columbians staan hier vooraan links, achteraan links is bob marley en voor en achteraan rechts is power plant. Je ziet hier mooi het verschil in topopbouw van de plant. Compacte topjes. Ik ging vaak even met mijn vinger over het topje want die hars rook werkelijkwaar fenomenaal Dit zijn waarschijnlijk de columbian zaadjes die jij nu hebt Vooraan de geknipte bob marley, in het midden de columbian en achteraan de pp. Zie het verschil in kleur!
  14. Bedankt, maar als je even terug leest zie je dat ik zelf ook ben voorzien!
  15. Ik zou ook voor 250 watt gaan, daar heb je wel een speciale 250 watt vsa bij nodig natuurlijk.
  16. Wat heeft het toevoegen van die elementen voor zin als de planten ze toch niet kunnen opnemen door de hoge PH?
  17. Hmmmmm dit jaar vond ik hem best leuk anders. Er werd weer geblowed en heb wel 20 pakjes lange vloei meegekregen. Erg gezellig gepraat met kwekers van over de hele wereld + lekkere muziek waarvan ik ook nog een cd'tje meekreeg.
  18. Wie van jullie gaat ze binnen onder hps kweken?
  19. Ik citeer rechtstreeks van de site: "Highlife beurs verzet van 2008 naar 2009 Voor de volgende editie van de Highlife beurs is het ons niet gelukt om alle juiste en kwalitatieve ingrediënten voor de beurs bij elkaar te krijgen. Wij hebben dan ook besloten om de beurs van 2008 een jaar later te organiseren. De eerstvolgende beurs wordt dus gehouden in het voorjaar van 2009." Dat is wel heel jammer wat mij betreft, 2009 is nog zooooooo ver weg
  20. Zit nog steeds te wachten op de link van Kees A!
  21. Mooie kast maar ik heb wel een aantal opmerkingen: - Je temperatuur moet echt omhoog. 13 graden.... hoe krijg je dat voor elkaar binnen? ik zou er een klein kachelventilatortje neerzetten om je temps met de lampen uit rond de 20 graden te houden. Het verschil is nu te groot, denk de planten daardoor een stuk langzamer groeien. - Je afzuiger. Je zegt dat je een 250m3 koolfilter hebt dus ik neem voor het gemak even aan dat je buisvent ook 250m3 is. Deze moet door een filter zuigen en de lucht daarna nog door 2 cooltubes persen. Ik denk dat er van die 250m3 niet veel meer overblijft. Voor de winter maakt het niet zoveel uit maar als de temperaturen buiten wat hoger worden krijg je hier wel last mee, de planten zijn trouwens ook niet vies van (veel) verse lucht. Nog iets, je hebt je filter nu op deze manier zitten: koolstof filter - cooltube - cooltube - afzuiger maar deze manier is beter voor de levensduur van je afzuiger: koolstof filter - afzuiger - cooltube - cooltube
  22. Voordat je van die planten goed gewortelde stekken hebt gemaakt ben je weer een paar weken verder. Ik zou het niet doen, een plant hoort dood te gaan nadat ze gebloeid heeft. Als je daarna nog stekken gaat maken denk ik dat je flink wat grammen moet inleveren op de uiteindelijke oogst. Je kan dus beter wachten tot er weer stekken zijn of koop gewoon goed zaad en, nog belangrijker, ontkiem het op de juiste manier!
  23. Drogen op 75 graden hmmmm.. denk er dan al veel belangrijke stoffen uit je wietje zijn verdwenen! Waarom heb je die topjes niet gewoon rustig ergens opgehangen?
×
×
  • Create New...