Jump to content

robier

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About robier

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. het zijn afghaanryders.... ze staan zon 3 weken... zijn er 3 redelijk groot, waarvan er dus een al een kleine week in bloei is (een mannetje) voor de rest hebben ze geen bloeiverschijnselen.... kan ik er dan vanuit gaan dat dat vrouwtjes worden?
  2. heb 5 lowryders in de kas staan sinds april, er is al een mannetje ontdekt zon weekje geleden... voor de rest zijn er bij de overige 4 plantjes nog geen bloeiverschijnselen.. is dit normaal of kan ik ervan uitgaaan dat dit allen vrouwtjes zijn?
  3. ik ga het plantje groot brengen. Dan zie ik wel wat het is, maarben bijna we zeker dat die plant gegroeid is uit de wortel van de wietplant die ik heb omgezaagd.... we zullen zien....
  4. ja daar zat ik ook aan te denken, maardan zou er toch niet een grote wortel aanzitten? Deze wortel ging ook niet recht de grond in. Hij zat juist horizontaal in de grond en daaraan zit het plantje. Het lijkt erop dat er gewoon een plantje aan de oude wortels is gaan groeien. Ik zal zo ff een foto plaatsen van het rare plantje met de blaadjes. Ik was echter niet cvan plan om hem weer uit de pot te halen om de wortel te laten zien. (OF er zijn mensen die het wel heel graag willen zien) Niemand die dit al een eerder heeft mee gemaakt?! de fotos: Het plantje: Hier kun je goed zien hoeveel de plant gegroeid is in die 2 weken dat ik hem gevonden heb. Van onder is het stammetje bruin en kun je goed zien dat de blaadjes ook anders van kleur zijn en het zeer moelijk hebben of hebben gehad. Ze zien er in ieder geval niet goed uit. Daarboven ziet het er gezond groen uit, en lijkt het dat het plantje het naar de zin heeft. dat is gelijk ook het gedeelte wat aangegroeid is. toch raar die blaadjes? Al iemand vaker zon plantje gezien. Het zou in ieder geval een sterk plantje moeten zijn!? zou het slim zijn om ze (want daar ga ik toch van uit dat het een vrouwtje is?) onder een spaarlamp bij te groeien, zodat ze 18 uur licht krijgt. Om zo te proberen nog wat toppen te krijgen en misschien te bevruchten met een mannetje?? Dan zou je miss een weersbestendig soortje krijgen...
  5. beste medekwekers, vorig jaar had ik buiten wietplanten staan welke ik tevens geoogst heb heb er uiteindelijk 2260 gram droog vanaf getrokken.. echter nu waar het om draaid: ongeveer 2 weken geleden zag ik tot mijn stomme verbazing dat er opdezelfde plek waar 1 plant had gestaan een nieuw (klein) wiet plantje aan het groeien was. Heb vervolgens gekeken en kwam tot de ontdekking dat er 1 "grote" wortel aanzat. Omdat de plek waar de plant nu staan geen goede plek meer is heb ik hem uit de grond getrokken, in een potje gedaan en in de kas gezet. Uitgaande van dat het plantje het niet zou overleven wat laten staan en verder niet veel naar omgekeken. Tot mijn grote verbazing is het plantje aan het "groeien"! Het leeft nog en heeft alleen een beetje gebrande bladjes van in de zon te staan. (heb hem namelijk bijna tegen het dak van de kas gezet... zal hem wel wat lager zetten want dat brandt goed onder dat glas ook zijn de bladeren niet echt bladeren te noemen. Het zijn eerder stengels met 5 blaadjes aan in plaats van stengels met 5-vingerig-blad? heb er op het moment geen foto van maar dat zal ik. als er liefhebbers zijn wel ff fixen. Ik heb hier niks over terug kunnen vinden ,over het geval hier boven beschreven, op het forum. ik vraag mij af of er dit wel vaker voorkomt, en of iemand hetzelfde wel eens heeft meegegmaakt? is het mogelijk dat er uit een grote wortel die nog in de volle grond zat terug uitschiet? zo na de winter? het is waarschijnlijk wel een vrouwtje?.. wel vreemd van die blaadjes (stengel met blaadjes ipv 5-vingerig blad)? ik verwacht niet dat er wat van af gaat komen ofzo, maar vind het gewoon prachtig om te zien dat die planten zo sterk zijn! greetzzz Robier
  6. Heel veel informatie die jij wilt weten, is gewoon te vinden op dit forum. Kijk eens bij micro/fluo. Daar zullen heel veel vragen van jou beantwoord worden! meer lampen(juiste kleur), afzuiging, inlaat, filter, grond, voeding. allemaal zaken die belangrijk zijn. mijn advies: spit dit forum door en onderzoek zelf of je hokje goed genoeg is! Als je uiteindelijk nog vragen hebt kan je deze alsnog stellen. Je kunt geen puntje op de i zetten als het streepje al ontbreekt!
  7. robier

    1e Keer Spacecake

    Bedankt voor jullie reacties! ik zal volgens king zijn methode verder gaan. Wat dus wilt zeggen 25 gram afval. Je kan inderdaad beter een plakje meer pakken als je er niks van voelt dan dat je gelijk een pak extran moet leegdrinken Maar als ik het goed begrijp dan is de cake sterker naarmate hij langer staat...? Ik zal jullie het resultaat nog laten zien, en vertellen hoe het ons bevallen is.. Groet, Robier
  8. Voor de eerst keer in mijn leven (23) wil ik ook eens een spacecake maken. Hiervoor heb ik mijn knipafval bewaard van mijn buitenplanten. De bedoeling is om hiervan boter te maken, om dit vervolgens in de cake te gebruiken. Nu echter heb ik geen idee hoeveel knipafval ik moet gebruiken voor een "goed" cakeje. Ik heb nog nooit van een spacecake gegeten, of op een andere manier wiet in mijn maag gehad. De meeste mensen, waarmee ik de cake wil gaan eten, blowen niet eens. Jullie snappen waarcshijnlijk dus wel dat ik niet wil dat er mensen ziek van worden doordat er te veel in zit. Vandaar mijn vraag hoeveel knipafval ik dus in een cake moet verwerken zodat je het wel merkt dat je er een hebt gegegten, maar dat er sowieso niet iemand begint te flippen.. Mijn knipafval bestaat uit de fluffie topjes en de mini-blaadjes van de toppen. Goed knipafval dus. Wat raden jullie mij aan?
  9. Nog even en de oogst kan beginnen. Ik heb een tijdje nagedacht over waar ik mijn wiet te drogen zou hangen. Nu we waarschijnlijk een redelijk goede oogst tegemoet gaan kan ik het beter maar niet binnen te drogen hangen. Dacht eerst op me kamer maar door de hoeveelheid wiet zal dit te veel gaan stinken. ook verder heb ik geen ruimte binnen. Het is nu de bedoeling om mijn oogst in een tuinhuisje ta laten drogen. Dit tuinhuisje staat redelijk bebost en volledig verduisterd. Ik heb nog wel een ventilator,die me pa in de kas gebruikt, ter becshikking. Een hotbox. zou dit de oplossing kunnen zijn om mijn wiet te drogen of raden jullie mij een andere plek aan? vanwege te hogeluchtvochtighied temp?
  10. Wat wilt dat eigenlijkzeggen als er veel trichomes zijn? betere wiet?
  11. update Nog steeds niemand een idee wat voor soort wiet dit is? Nog steeds niemand een idee wat voor soort wiet dit is?
  12. enkle foto's van 28-9 zijn dus wat ouder maar weinig veranderd. Alleen dat er nu veel? toprot is. Hoop dat jullie mij een goed advies geven! Wie geeft mij advies? Graag hoor ik van iedereen of hij zou knippen ja dan nee? de meeste stemmen gelden en daar ga ik dan voor!!
  13. zoals alle buitenkwekers heb ook ik last van toprot. Heb een aantal keer een paar kleine plekjes rot weggehaald. Nu echter kan ik iedere dag een paar kleine toppen wegknippen vanwege de rot. Ook merk ik dat er in sommige grote toppen ook rot aan de gang is.. Moet ik nu maar al oogsten voordat heel mijn plant naar de klote is, of zal ik nog even wachten. Naar verwacghting moeten de planten nog een week of 1-2. Maar ik ben zo bang dat ik dat niet haal! Kan iemand mij een advies geven. M.A.W. Wanneer valt er niet meer tegen toprot te "vechten" en kan men beter gelijk oogsten? Bestaan hier richtlijnen voor ofzo? Bedankt!
  14. //EDIT ivm onnodig quoten. Klik..lees..leer HIER aub. niet verdunnen zo aanbrengen... met een wattestaafje ofzo...
×
×
  • Create New...