Jump to content

bulldozer

Members
  • Content Count

    194
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bulldozer

  1. hij heeft een SON-T Pia Plus van 70 watt
  2. De slimme meter mag je volgens mij weigeren,vanwegeprivacyschending,met hoge energieafnames moet je in deze tijd zeker oppassen ben ik van mening en dan verwijs ik even naar de wijk in utrecht waar ze 19 plantages vonden. Aanleiding was alleen de verhoogde energie afname. Er zijn systemen die de meetsignalen van de energie leveranciers kunnen blokeren,maar of da werkt.
  3. Ze zien stroompiekjes,maar of ze ook weten wat je aanzet betwijfel ik.
  4. is een stappentrafo niet goedkoper?
  5. Heb je daar een schema van? lijkt mij ook wel wat namelijk!
  6. ik heb verschillende schakelingen commerciele dimmers bekeken en een beetje aangepasten uiteindelijk vond ik dit het beste werken. Het werkt niet op alle afzuigers goed,maar wel beter en goedkoop vind ik. De schakeling is heel goedkoop en simpel op een stukje europrint op te bouwen,het zijn maar enkele componenten,als je de chassis potmeter vervangt door twee potmeters en deze schakelt door een thermostaat heb je een mooie min en max regeling. Ik heb hem op een aantal kleine afzuigers getest,een 1000 m3 softbox ging niet zo goed,maar was wel te doen,met een 4000 m3 geen probleem. Maar voor grotere kan je volgens mij beter iets met een stappentrafo doen,maar dit is op het forum al uitgebeid behandelt.
  7. is de grond nog vochtig? ik heb 4 plantjes uit zaad laten opkomen in stekpluggen,toen naar buiten gezet,de volgende dag hingen ze al helemaal op de rand van de pot,de aarde had het plugje leeg gezogen Ik gaf ze wat water met wortel stimu en na een paar uur zag ik al dat de stengels weer omhoog gingen
  8. Heb zojuist even bij de stekjes gekeken en ik kan er al een aantal overpotten morgen! De thai plantje staan nog buiten gingen een beetje hangen,maar na een beetje water met wortelstimulater waren ze weer blij. foto`s komen nog
  9. ik heb de zaadjes gekregen ,dus ik hoop dat er een female tussenzit,bedankt voor de info!
  10. de meeste motors werken wel redelijk tot goed bij mij na de snubber aanpassing
  11. Succes! en ben benieuwd hoe ze er nu bij staan,mischien een foto?
  12. Vandaag keek ik of ze al doorworteld waren in het blokje,maar enkele hadden maar hele kleine beginsels van wortels. Normaal gaat het veel sneller,ze staan al 9 dagen. Ik denk dat het komt omdat ik de bak een paar dagen geleden had laten vallen Sommige heb ik vandaag opnieuw aangesneden,in de stekpoeder gedoopt en weer in een plug gedaan. Ik laat ze nu extra met rust en dan maar weer wachten..... dit is de bubblegum,heeft vandaag eerste voeding canna terra vega 1ml/op 1 liter dus minder als de fles aangeeft. Hij staat nu denk ik twee weken in de nieuwe canna terra pro grond. de thai plantjes staan vanaf vandaag altijd buiten,die gaan erg goed,koudste nacht tot nu toe was 8 graden foto`s volgen nog dit zijn de stekjes van deze plant,die maar moeilijk wortelen op de foto even zonder deksel dit is de superskunk,uit een gefeminiseerd zaadje groeit wel goed,staat in andere grond soort kokosgrond,maar ik vind dat ie erg klein is
  13. Het word inderdaad zo in sommige woningen toegepast,een kennis van mij heeft dat ook zo. Laatst was idd de hoofdstop eruit,maar deze werd wel kosteloos vervangen,omdat het niet zijn toedoen was. Ook had de monteur hem vervangen voor een 35 amp type. Een beetje huishouden draait makkelijk dan,maar als je dan wat lampjes gaat hangen kom je al snel daarboven. Je belast ook bijna nooit alle groepen vol ,dit is meestal wel goed verdeeld. Je zou twee groepen vol moeten belasten contineu en een derde een beetje om de hoofd zekering eruit te laten gaan dan.
  14. Ik weet niet hoeveel je wilt aansluiten,maar ik zou wel even laten controleren of die groepen er echt op zitten. Volgens de regels mag je 4 groepen op een aardlek zetten,meestal in huizen zijn ze 40 amp,dus dan zou je ervolgens mij nog twee bij kunnen zetten als dit niet al zo is.
  15. De meeste woonhuizen zijn afgezekerd met 35 amp voor de 16 amp groepen Oude huizen soms nog met 25.
  16. ik zou eerst uitzoeken welke stopcontacten op die groepen zitten.
  17. Goedkope dimmers werken meestal met fase aansnijding principe. Ik denk dat als je de dimmer aansluit terwijl hij voluit staat dat het goed gaat maar als je wil dimmen heb je kans dat ie gaat tikken of haperen. Ik zou het gewoon even proberen,maar ik denk niet dat het werkt. Of je moet er een snubber netwerkje opzetten,kun je hier allemaal vinden als je even zoekt op snubber en kom ja vanzelf bij het dimmer verhaal enzow succes voor de rest!
  18. Even weer een update. Hier staan ze lekker buiten,ze moeten echt nog wennen denk ik. De 5 uitgekomen thai zaden,twee ontkiemden niet en eentje was gesneuveld,toen een keer de stekbak omviel,gelukkig zijn de stekjes weer goedgekomen en maken al lekker wortels aan. Hier nog eentje van de bubblegum,die groeit echt goed vind ik zelf.
×
×
  • Create New...