Jump to content

Circusaap

Members
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Circusaap

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ehrm heeft niet echt wat te maken met je vorige post maar ben het wel met je eens, het klopt dat de eigenaren er weinig van zullen merken en de kwaliteit achteruit is gegaan (gaf ik zelf ook al aan in mijn vorige post) maar daar hadden we het niet over dacht ik zo. Ten eerste waar lees jij dat het mijn favoriete shop is ? Ik zeg alleen dat je niet moet lullen als nauwelijks weet waar je het over hebt. Ten tweede waar lees jij dat ik in Zeeuws-vlaanderen geboren ben of er woon ? (Gelukkig niet zeg) Dat ik er ben geweest en er het één en ander van af weet zegt niet zoveel lijkt me.
  2. @suf ja wel eens gelezen maar was hem vergeten, mooie opsomming van alle mogelijke toepassingen Eh dat is nogal algemeen omschreven voor de gehele industriele sector, maar vergeet niet dat je voor een groot deel je huidige levensstandaard aan deze industrie te danken hebt, verder is het potentieel van hennep voor de mensheid inderdaad groot dat is inderdaad één alternatieve methode die ik graag toegepast zou willen zien of die zo duurzaam is valt nog te bezien. Dat betekent echter niet dat er voor iedere tak van de industrie alternatieve duurzame net zo winstgevende methode bestaan. Ik zie bijvoorbeeld liever nog wat kolencentrales en nog liever kerncentrales op een bos neergeplant worden dan dat ze nog meer windmolens e.d gaan plaatsen inëfficient en duur. Heeft meer temaken met overbevolking van de planeet daar lijdt de natuur pas onder, iedereen wil dan ook nog eens een zo hoog mogelijke levensstandaard dat gaat niet zonder industrie, dat die paar top bazen daarvan profiteren is hun goed recht. Klopt maar dan wordt het een gecompliceerd verhaal aangezien je maar erg beperkt invloed kan uitoefenen op de grootste vervuilers, maar zeg nu zelf wat Nederland aan co2 produceert staat niet in verhouding tot wat china en amerika dagelijks de lucht in pompen. En zoals al eerder gezegt staat het helemaal niet onomstotelijk vast dat de temp stijgt door co2 wat vrijkomt door toedoen van de mens daar heeft Suffie nog wel een interesant topic met docu over ergens op het forum. Even je voorbeeld aanvullen hoor, het kan inderdaad al lang maar het gaat er niet om of het kan, je KAN naar de maan vliegen als je zin hebt maar wordt toch niet vaak gedaan terwijl dat ook interesant is, waarom niet ? Pecunia daarom, hetzelfde geldt voor het waterstof verhaal het is allang mogelijk maar nog niet op een dergelijke manier als benzine nu, het koste simpelweg te veel geld voor de consument als ze het eerder op de markt hadden gebracht en dus zou bijna niemand het kopen. Ik snap je punt wel hoor maar het ligt wat ingewikelder het zijn niet een paar rijke mensen met een cognacje in de limo die alleen maar profiteren van de industrie iedereen profiteert er van, andersom geldt hetzelfde moet de industrie meer kosten maken om maatregelen te treffen dan ga je dat indirect merken.
  3. Oh ja ? kan jij zo 123 zeggen dat alle canna gebruikers te slim zouden zijn ? weet je dat wel zeker ? Natuur wordt niet echt afgenomen hoor je staat vrij om op ieder moment de natuur op te zoeken, goed er wordt flink gekapt maar wil je nu eten/wonen/werken of niet ? Alleen goede eigenschappen ? De plant komt niet eens natuurlijk in het nederlands milieu voor en als je doelt op co2 dat neemt het overgrote deel van alle plant soorten op en ik vraag me af of de hennep plant de meest co2 fretende plantensoort op de gehele aardbol is, er zijn er nogal wat. En dan is het co2 verhaal op zichzelf ook nog eens discutabel te noemen. Dus voor het nederlands milieu zie ik niet zo gouw goede eigenschappen die we nodig hebben, behalve uiteraard de rookbaarheid maar dat vind lang niet iedereen een goede eigenschap. Eh lees eens een geschiedenis boek, de rijke waren over het algemeen niet erg vriendelijk tov het "klootjesvolk" de enige periode in de hele geschiedenis waarin de mens behulpzamer/socialer was dan nu was na WOII. Enige wat er nu niet klopt is dat men veel behulpzamer/socialer beweert te zijn dan men eigenlijk is en dat is idd ernstig hypocriet. Discussie over het hoe en waarom van het cannabis verbod oke, maar zorg wel dat het een beetje klopt wat je zegt en een discussie heeft altijd 2 kanten probeer beide te begrijpen. Behalve dat en nog enkele onjuistheden in het topic staan er goeie dingen in keep it up. Bedenk ook dat het politiek gezien mischien helemaal niet zo simpel is om het beleid te veranderen ivm internationale verdragen/beleid. Geloof het of niet maar sommige van deze belangen gaan voor het legalisering van wiet. Tel daarbij de eerder genoemde industriele belangen en een voor het overgrote deel christelijke regering op en je ziet dat het nog heeeeeel wat jaartjes kan gaan duren voor men legalisering ook maar serieus zal overwegen. Wees eerder blij met het gedoogbeleid en bid (<-IRONIE) dat het nog even zal blijven bestaan.
  4. Wel een erg vlug getrokken conclusie voor een cs waar je nog nooit bent geweest he ? En dan ook nog deze lui "criminelen die de grootste rotzooi verkopen noemen" uhhh aangezien iedere cs wiet in moet kopen zijn het allemaal criminelen en zoals al eerder gezegt, heb je nog nooit ook maar een grammetje uit check gerookt, houd je mening voor je als je niks zinnigs/onderbouwd te melden hebt. Het is trouwens wel waar dat de kwaliteit aan de grensstreken te wensen over laat maar dat geldt niet voor een kleine minderheid waartoe checkpoint behoort/behoorde. Checkpoint is de grootste cs van nederland en dus van de wereld dat wordt je niet met vertimec/gruis/zand wiet hoor, touristen of niet. Maar ondanks dat zou ik tegenwoordig niet meer het advies geven aan bolatordogan geven hier amnesia te halen. (weet niet eens zeker of ze het nog hebben laatst hadden ze nog maar 3 dure soortjes wiet op de kaart) Ook checkpoint is niet immuun voor de grote hoeveelheid kweker razzia's in nederland dat is hier goed te zien vroeger hadden ze net zoveel soorten wiet als hasj (minstens 6 dure soorten van beide) nu zijn er veel meer hasj (import) soorten dan wietjes te koop. En daarom is ook de kwaliteit achteruit gegaan en ik heb dit integenstelling tot jouw zelf ondervonden, opzich nog te goed te roken geen scherpe kut wiet maar niet meer je van het naar mijn mening, behalve de lekkere hasj soortjes.
  5. Het is onmogelijk nu al het geslacht te kunnen zien lees zelf maar na waarom in de growguide of gebruik de zoek functie, hetzelfde geld voor de voeding kijk anders op de sites van de producenten daar staat bijna altijd een dosering (waar je iets onder moet gaan zitten) ,verwacht geen hulp van anderen als niet bereid bent dit te doen Met dat lampje moet het trouwens wel lukken maar zet hem wat meer in het midden van de plantjes zodat beide evenveel licht krijgen.
  6. Waarom dacht je dat de rot niet zou doorzetten ? Natuurlijk gaat dat gewoon door, de schimmels/bacterien voeden zich met organisch materiaal maakt niet uit of dat nou afgeknipte topjes zijn of topjes die nog aan de plant zitten. De rot wegknippen en verder laten drogen of watercuren als je op 100% safe wil spelen maar zoiezo de rot verwijderen uiteraard.
  7. warm white is 830, 827 is extra warm white Vrijdag de klok omzetten lijkt me wel een goed idee gezien de hoogte van je kastje en de groote van de wortels. Ligt het trouwens aan mij of zie ik lichte overvoedings verschijnselen ? gekleurde puntjes, linkse plantje beetje geel, hou het in de gaten.
  8. sooo en voor je het weet is het alweer 1 November Hoog tijd voor update lijkt me. Inmiddels zitten we ver aan het einde, week 8 bloei ik laat haar nog wel even staan maar maximaal tot eind week 9 denk ik, volgende update zal waarschijnlijk de oogst zijn. Ondanks dat ik het de laatste paar weken wat druk heb gehad heb ik toch nog wat tijd vrij kunnen maken voor wat upgrades. Namelijk: -2x 18w erbij -reflectors boven de tl's -framepje aan een ketting gehangen ipv touw -grotere, stillere fan -van onderaf water gaan geven En ben ook begonnen met een aardebak en voorgroei kamertje te maken, maar dat is voor volgend kweekje. De extra verlichting draait nog maar 2 dagen mee maar zal mischien nog wat uitmaken de laatste weekje/s kon iniedergeval geen kwaad leek me en lag toch al in de planning. Met het plantje gaat het eigenlijk wel zoals verwacht, wat dikkere toppen, en nog steeds bruine puntjes zie de foto's. Bruine haartjes, compacte topjes, krullende randjes en bruine puntjes says it all. Lekker toppie dacht ik zo Buiten staat hetzelfde soortje er aardig paars bij, vind het wel een mooie kleur, er staat ook een apart plantje wat alleen maar paarse topjes krijgt maar voor de rest compleet groen. Ben benieuwd of het plantje binnen nog wat zichtbaars doet in de laatste periode, maar het ziet er al wel lekker uit, trichomes op de bladeren zijn beter zichtbaarder geworden, wat witter tov transparant nog geen amber kleurige gezien dus ze mag nog even spekken Volgende update is de oogst, zal de grammen en een rookverslagje ook nog posten, dat komt helemaal goed Cant wait to smoke some groetuh, Sir Junky Monkey C the first
  9. a little patience goes a long way. Heb het soortje wel eens gezien in een cs weet verder niet veel van de plant af maar het was geen goedkoop soortje. Ook ergens op het forum gelezen dat het een lekker wietje is, alleen geen kweek verslagen gezien maar wie weet heeft iemand anders wat meer info hierover, alleen een beetje geduld.
  10. Andersom dacht ik indica's zorgen voor stonedheid wich means verdoofd, sloom, lekker loom gevoel.
  11. hehe arme bk wat een dilema Luxe probleempjes na het oogsten, beste probleem wat een mens kan hebben. Goeie smaak trouwens ik rook al de hele maand niks anders dan nepal. relatief niet zo duur, je doet er best lang mee en heeeeerlijk zacht/zoet , ssh ook lekker maar vooral het karakterestieke effect, diamond heb ik nog niet geproefd maar eens kijken of dat nog ergens te krijgen is Wel jammer van moeder #1 vraag me af waarom die mischien is gaan regeneren, licht kan het haast niet zijn lijkt me, enig idee ?
  12. Das goed bedacht, handig om te weten dat dit ook werkt, opent mogelijkheden.
  13. Een gokje gebaseerd op foto's die overgens wel mooi scherp zijn is minder waard dan je eigen oordeel als je even de moeite neemt om te kijken met een vergrootglas en het trichomes topic door leest. Maar als je liever een onnauwkeuriger gokje heb dan een nauwkeurig eigen oordeel, nog een weekje.
  14. Ik heb hier ergens op het forum gelezen dat als je de bladeren rond de toppen laat zitten tijdens het drogen het wietje zoeter kan smaken omdat de suikers uit de bladeren in de toppen gaan zitten. Dus ik zou ze er aan laten zitten, enige kleine gevaar is dat er meer kans is op schimmels/rot omdat de bladeren naar binnen krullen maar ik heb daar zelf geen ervaring mee dus weet niet hoe groot die kans is, als je een beetje lucht cuirculatie hebt zal je er geen last van hebben denk ik.
×
×
  • Create New...