Jump to content

Superbrecht

Members
  • Content Count

    259
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Superbrecht

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Zeer interessante info allemaal, nogmaals bedankt! Nu, ik ben dan onmiddellijk de voeding wat op gaan schroeven, heb wat later de gele en verrimpelde bladeren wat opgeschoond, en het probleem lijkt zich niet meer verder te zetten. Het was een risico, maar leek ook de meest logische oplossing; Ik was begonnen met een voedingsarme aarde, dacht al zeer snel eens tekenen van ondervoeding te zien, wat dan weer weg was bij het verpotten naar opnieuw niet voorbemeste aarde. En ben van daaruit zonder 'reserve', maar 1/4 tot de helft van het schema gaan geven. Ik wou echt absoluut opnieuw overvoeding, waar ik altijd al een beetje last van had, vermijden! De laatste week bloei is nu begonnen en ze zijn lekker besneeuwd en hebben redelijke toppen, wel compact, maar het valt op dat er een achterstand was. Voor volgende kweek heb ik premix van biobizz en wormenmest aangekocht om mijn aarde te verrijken, en ik probeer nu eens niet eigenwijs te zijn en geef gewoon een keer volgens schema. En van daaruit zien we dan wel weer. Groeten!!
  2. Ik ben al blij dat ik niet opnieuw teveel voeding gegeven heb. In het begin van de kweek, nog in kleinere potten, hadden ze er al wat van. Ik denk dat het geen goed plan was om de aarde niet te verrijken bij opstart en verpotten. Dom dan dat ik het, waarschijnlijk toen al, tekort verkeerd geïnterpreteerd heb. Beter wat sneller raad vragen in het vervolg Ik schroef nu de voeding op, alsook de watergiften . Zou ik eventueel de Biobizz Biobloom als bladvoeding kunnen geven? Men meekt er geen reclame voor, maar de producten die Biobizz aanraadt voor bladvoeding heb ik niet voor handen. Bedankt voor de raad! Hier wordt men altijd wat wijzer.
  3. Hallo, Ik heb een bladprobleem wat je kan zien op de foto's. Specificaties van de kweek kan je ook vinden in onderstaand topic: http://www.wietforum.nl/topic/120154-gekrulde-bladrandjes-beetje-slap-verdampingsprobleem/page__fromsearch__1 Ze staan nu in 60 liter smart pots onder 600Watt. Morgen is week 4 bloei voorbij. Het is altijd mooi rond 25 graden in de tent (met de lamp uit ongeveer 22). Ik geef voeding volgens het schema van Biobizz, maar ben vanaf week 1 bloei maar 1 per 2 keer voeding beginnen meegeven. Ik had toe wat paarse stammen en gele puntjes, en dat is precies niet erger geworden. Ze moeten alle 2-3 dagen ongeveer 1,5 liter, dus alle 4-6 dagen voeding. PH en EC meet ik niet, omdat dit volgens hen, en na verder informeren, zinloos zou zijn. Het is vreemd dat ik zelf minder geef dan aangeraden volgens schema en alsnog dit probleem heb. Ik heb al zitten denken dat het misschien komt omdat ik met plagron aarde zonder voorbemesting ben begonnen, en m'n aarde zo de wormenhumus niet bevat waarmee normaal aarde verrijkt wordt bij Biobizz? Hier kan je het zien: Groeten! Brecht
  4. In het nederlands vind ik er niks van terug. De term 'windburn' komt wel vaak voor. Je bent misschien de eerste die er iets in 't nederlands van gemaakt heeft Het lijkt nu wel zeker dat hoor. De nieuwe scheuten hebben er niet langer van. Gisteren was die in het midden reeds wat beter, daar ik voordien al wat verminderd was qua snelheid. Nu hebben ze ongeveer 80cl per dag gedronken. Ik denk met een kleine week achterstand te zitten. Hoe zit dat precies met die luchtstroom uit verschillende richtingen op 1 plant? Iets wat absoluut te vermijden is? En bedankt voor de hulp hé! Die van Z en R begrijp ik wel niet helemaal ;p
  5. Jup, ik weet nog dat ik toen, wegens een klein beetje paranoia, beslist heb om maar niet meer te posten Maarja, nood breekt wet zeker Ik denk qua luchtstroom dat het een beetje overal rond blaast. Aan de andere kant (kan je niet zien op de foto) hangen nog 2 zo'n ventilatoren die in de tegenovergestelde richting blazen. En de plantjes staan dan nog eens in de lucht dus ze kunnen ook van onderen wind vangen. Het is dan wel in gans de tent zo 'turbulent' en die 2 amneesjes lijken er weinig last van te hebben. Die fan's zijn een nieuwigheidje sinds deze kweek om mn tent zo stil mogelijk te krijgen, dus het kan best zijn dat daar wat fout zit nu. Ik kan ze nog zachter zetten, of 1 kant uitschakelen. Probeer ik al eens. Windbrand heb ik nog nooit van gehoord. Heb al weer wat bijgeleerd Teveel voeding zou in principe niet mogen als ik Biobizz mag geloven, en zij raden dan nog eens voorbemeste grond aan, wat ik niet gebruik. De onderste 2 blaadjes gingen vorige week al een beetje geel trekken. Toen hadden ze nog maar een 6-tal kleine blaadjes. Ik ben dan elke waterbeurt voeding gaan bijgeven, met de eerste keer een klein beetje meer. Daarop is die vergeling niet meer erger geworden. Sindsdien kregen ze dan nog 2 keer voeding, op wat ik veronderstel voedingsarme grond, waar nooit al veel voeding in gezeten had. Wortels gaan inderdaad al rond, dit weekend ga ik verpotten. Ik ging eerst nog wat guano en tuincompost toevoegen, maar misschien toch beter opletten? Qua watergift: ik gebruik een weegschaal om de potjes te wegen. heb gisterenmorgen gevuld van 660 naar 830, was voor de eerste keer wat meer. Ik laat als het licht aan gaat nog weten wat ze nu reeds opgedronken hebben.
  6. Hallo, Enkele jaren terug heb ik hier nog verslag gemaakt van men eerste kweekje(s?). Intussen ben ik al wat ervaring rijker, heb al vaak van een lekker resultaat kunnen proeven, en dacht dat het intussen wel los ging lopen. But now I'm in desperate need of help! Waar dan beter naartoe dan bij het forum met de meert ervaren en behulpzame leden! Ik heb nu 4 Kush Bomb van Bomb Seeds geplant, wegens goeie ervaring met hun Big Bomb en THC Bomb (die laatste is een echte aanrader!) Ze staan samen met 2 amneesjes. Uiteindelijk komen de 4 beste in grote smart pots te staan. De Amneesjes zien er goed uit, maar de Kush Bomb lijkt alsof het met een verdampingsprobleem zit. De bladranden zijn al een 10-tal dagen omhoog gekruld en ze hangen er sinds gisteren wat slapjes bij. Het vreemde is dat de condities er niet echt naar zijn. 3 onderste plantjes en die links-boven zijn de Kush Bommen. Ze hebben even te nat gestaan, maar dit is opgelost aan de nieuwe bladeren te zien. Beschadiging aan sommige bladeren is door het toppen. Ze staan onder een 600W Son-T Pia. Aan de lampkap (Adjust-A-Wing) hangen 2 pc-ventilatoren om de warme lucht weg te blazen. Schuin-boven de plantjes hangen 4 grote pc-ventilatoren, matig ingesteld. De plantjes 'dansen' zachtjes, zeker niet te hard. Boven de plantjes voelt het aangenaam aan, zeker niet te warm. Met het licht aan is het constant 25 graden. Licht uit 19-20 graden. Onderin de tent staan 3 grote schotels met een bodempje water, in functie van de LV. LVis met de lamp aan 80%, uit ongeveer 65%, terwijl dit bij zaad niet zo heel belangrijk is. Grondtemperatuur is 22 graden. Voedingswater ook steeds 22 graden, een nachtje laten rusten zonder voeding erbij om het chloor eruit te krijgen. Dus (en daar zie ik waarschijnlijk iets over het hoofd), lijkt alles in orde voor een goeie verdamping. Ventilatie. Schakeling komt nog in een behuizing te zitten. Ik heb ze ontkiemd in Jiffies. Nu staan ze 2 weken in pakweg 2L potjes. Ze zijn getopt van zodra 2 vertakkingen (miniscuul weliswaar) zichtbaar waren. En heb de stammetjes al eens 'geplet' (ben het vakjargon daarvoor even kwijt). Dit is wel al mooi genezen met een verdikking tot gevolg. Ze staan in verse 100% Natural aarde van Plagron, en ik ben onmiddellijk beginnen voeden met Biobizz volgens hun schema (in het verleden al mogen leren dat met deze aarde, zonder voeding, na pakweg een week ondervoedingsverschijnselen optreden). Ik geef nu de Bio Grow en Bio Heaven, tot vorige week ook roots. EC en PH regel ik niet bij, naar aanraden van Biobizz. Maar ik weet dat de PH met de roots erbij 5,9-6 is. Ook voordat ik gestopt ben met roots was het bladprobleem er al. Om de 2 dagen drinken ze 100 cl. Ik laat ze dan bijna helemaal uitdrogen. Indien meer info gewenst, schiet maar raak. Ik ben dus met dit alles een beetje het noorden kwijt. Hopelijk kan iemand me wat wijzer maken. Waarvoor alvast mijn eeuwige dank! Grtz!
  7. Super.Bedankt.voor.de.tip!! Iemand.die.me.wat.wijzer.kan.maken.ivm.regeling.van.m'n.ventilatoren?
  8. Dat.is.duidelijk. Niet.doen.dus.die.ontvochtiger. Of.in.wat.beters.inversteren. En.die.frequentieomvormer.voor.m'n.ventilatoren? Of.met.andere.woorden;Is.dit.soort.regeling.een.ideale.manier.om.ventilatoren.s til.te.regelen? Toetsenbord.is.al.onderweg erazer:Ziet.er.geen.slechte.koop.uit. Iemand.enig.idee.hoeveel.%lv.zoiets.naar.beneden.brengt? Waarschijnlijk.moeilijk.te.zeggen.maar.spreken.we.over.bv.5.of.20%?
  9. Let.niet.op.de.puntjes.mensen.M'n.spatie.is.kapot. Hopelijk.is.dit.de.juiste.sectie. Ik.ben.van.plan.om.een.bestelling.te.doen.bij.conrad. Wat.denken.jullie.van.het.effect.van.deze.luchtontvochtiger.in.een.ruimte.van.13 m³? ->LINK<- Ontvochtigingsvermogen 0,25 l/24 h bij 30 °C en 80% RV Luchtdoorvoer ± 45 m³/h Tank capacity 0,5 l.Maar.dit.valt.wel.te.'tweaken'.met.een.gaatje.en.een.kabeltje.naar.een.groter.reservoir.ofzo. En.wat.denken.jullie.hier.van.om.m'n.ruck.buisventilatoren.fluisterstil.mee.te.regelen? ->LINK<- Of.zit.ik.er.compleet.naast? Alles.wat.electronica.aangaat.ben.ik.echt.een.ramp.mee
  10. Ik heb de triple pack, mineraal dus? En bv. die Bio bloom, -Roots en -Protect en die Diamond Nectar zou geen goed idee zijn op mapito?
  11. Klinkt goed! En waar is dit dan te verkrijgen? Zou ik wel eens willen testen En als ik zo curieus mag zijn; Waar heb jij je fulvinezuur vandaan? Nighthaunter: Zal ik doen!
  12. M'n kweek is eigenlijk niet zo groot, 10 plantjes op 25l potten... maar om 10cm vloed in die waterbak te krijgen moet m'n vat wel zo groot. Ik ververs m'n vat steeds na 3 keer vloeden (dus 9 dagen) Zo'n dingen zal ik idd niet bijgeven nu... wordt me een beetje te duur. MAAR... ik had niet gezien dat het om over m'n planten te spuiten is. Dan kom ik met een paar litertjes gewoon toe... dus is het wel goedkoop. Goed dat je dit gezien hebt En dan kom ik weer bij m'n eerste vraag, want gewoon fulvinezuur is ook best te doen van prijs. Zoals dit bv. http://www.ebay.com/itm/Fulvic-Acid-Organi...=item33814f76fa Voor een kleine 20 euro kan ik hier jaaaaaaaaren mee weg Maar kan ik dit ook gebruiken ipv bv. Diamond nectar? Maar voorlopig begin ik gewoon met de tripack... en mocht ik uit het fulvine-vraagstuk geraken, dan dit ook. Na er mij wat over ingelezen te hebben vind ik het wel een fascinerend stofje
  13. Maar mijn vaten zijn 200liter! Dus als er 5ml (bio protect) per liter in moet: 200 keer 5 milli(een duizenste van)-liter= komt dat toch op een liter Ik weet heus wel wat milli-, centi- en liters zijn Volgens mij zitten we op een totaal verschillende golflengte. Moet ik mss gewoon 3 keer een litertje water extra geven aan m'n planten met dan die 5 ml in? Of is het schema dat ik heb, zoals eerder al gevraagd, gewoon verouderd?
  14. Volgens schema moet ik voor roots en bloom 40 ml per vat 9 à 10 verse vaten per kweek 160ml roots, 200ml bloom. En bio protect 3 keer 5ml/l dat is 3l?! En 't kost ruim 10 euro voor 30ml Of heb ik gewoon een rats verkeer schema vast? -->> schema Wat wel logisch zou zijn want wie koopt nu 100 flesjes bio protect
×
×
  • Create New...