Jump to content

white tooth

Full member
  • Content Count

    1,619
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by white tooth

  1. Een idee voor een demonstratie waar niet eens zo heel veel mensen nodig zijn. Een letterlijke demonstratie van het verschil tussen blowen en drinken: Twee groepen. Een groep die zich helemaal suf blowt, en een andere die alcohol nuttigt. Pers uitnodigen, en laten zien wat er in de loop van de middag gebeurt met de verschillende groepen. er kunnen dan opdrachten uitgevoerd worden of spelletjes gespeeld worden. Aan het einde een wetenschapper die netjes samenvat wat er allemaal gebeurd is.
  2. dat hebben ze met paddestoelen toch ook gewoon gedaan. Veel van nature in nederland voorkomende paddestoelen staan op de verboden lijst. Dan zie ik ook gebeuren dat hele schoolklassen naast de vogelkers ook cannabisplanten uit de grond gaan rukken. @Whazzup: het zou best kunnen dat al deze initiatieven niet veel zoden aan de dijk zullen zetten, maar ik ben blij met elk positief initiatief. Beter dan niets doen. Het is al heel wat als een paar blowers actie gaan ondernemen. Vooral ludieke acties die de pers halen. Iedere keer als een van die actievoerders geinterviewd wordt gaat er een positief signaal de wereld in.
  3. De publieke opinie over dingen wordt vaak beinvloed door "sit-coms". Je kijkt om te lachen, en ondertussen worden er allerlei politieke standpunten door je strot geduwd. Dus het is tijd voor een komische serie rondom een koffieshop en haar bezoekers/leveranciers. De kafka-eske situatie rondom het gedoogbeleid leent zich uitstekend voor grappen. Personages: - De koffieshophouder: Idealist die zich met hand en tand verzet tegen intimiderende criminelen, goede kwaliteit en service wil leveren. - Leveranciers van de shop, varierend van de vaste broodkwekers tot de hobbyist die wel eens wat over heeft - De criminelen, die met geweld proberen een aandeel in de shop te krijgen, maar steeds falen door de slimheid van de eigenaar - De bekrompen CDA wethouder, die steeds met plannetjes voor sluiting komt, die het doel volledig voorbij schieten. - Klant 1: Hardwerkende bouwvakker, die regelmatig na werktijd even een koffie en een voorgedraaide komt nuttigen - Klant 2: Arts/advocaat/zakenman, die alleen even binnenwipt om te kopen. - Klant 3: WAjonger die af en toe wat bijverdient door aan jongeren alcohol en wiet te verkopen, en steeds een "ban" oploopt - Klant 4: Een zwerver die bewust op straat leeft, en in de shop zijn sociale leven en rustig plekkie vindt. - Klant 5: .... Wie wil er meeschrijven? Dit zal gestructureerd gebeuren waarbij hulp geboden wordt bij het schrijven. Stap 1 zal zijn het uitwerken van de verschillende personages. stuur me maar een pb als je zin hebt in dit project.
  4. Telegraaf: za 16 jul 2011, 05:30 'Sluit alle coffeeshops nu echt' door Dennis Naaktgeboren DEN HAAG - Het is afgelopen met het gedoogbeleid. Alle coffeeshops moeten de deuren sluiten en er moet hard worden opgetreden tegen wietwalmen en hun veroorzakers. Dat stelt regeringspartij CDA, dat eist dat de uitspraak van de Raad van State wordt nageleefd. „Via minister Opstelten roepen we politie en justitie op om te handhaven en niet langer te gedogen”, aldus CDA-Kamerlid Çörüz. „De Raad van State is klip-en-klaar.’’ Overbodig De Raad van State veegde een apart blowverbod van verschillende gemeenten deze week van tafel. Volgens het hoogste rechtsorgaan is zo’n gemeentelijke regeling overbodig, omdat het bezit van softdrugs volgens de Opiumwet verboden is. De Raad meent dat daaruit volgt dat ook het gebruik strafbaar is. „Dit kan maar een ding betekenen”, aldus Çörüz. „Als je niet mag blowen, kun je ook de coffeeshops niet langer in stand houden. Wij vinden drugs gewoon troep. Het leidt tot gezondheidsklachten en criminaliteit, daar moet je gewoon een eind aan maken.” Vijf gram Volgens het gedoogbeleid is verkoop van softdrugs in coffeeshops en het bezit van maximaal vijf gram softdrugs toegestaan. Het CDA streeft echter al langer naar een zogenaamde nuloptie en vindt dat alle coffeeshops dicht moeten. De partij wil de uitspraak van de Raad gebruiken om door te pakken.
  5. Ik moet zeggen dat ik het niet alle dagen doe, zomaar iemand welkom heten. Welkom, zomaar iemand. leuke nick. Doe je een verslagje van zomaar iemand in space? Doe je dat gewichtloos? ik hoop voor jou dat iemand anders dit bericht van je niet leest. Die zou je wel eens kunnen beschuldigen van identiteitsroof.. o,o, wat ben ik weer flauw vandaag...
  6. tja whazzup, ik weet nog steeds niet waar ik na de zomer zal zijn. ben druk aan het solliciteren. Wel lastig vanuit een ander land. Vandaar dat ik nu maar 1 ADH47 buiten heb staan. op de aircobak uit het raam van het apartement. De hele buurt kan haar zien staan, maar niemand die weet wat het is, of er meld misdaad anoniem voor gaat bellen. Dat kun je in Nederland wel vergeten. De hoeveelheid zon ook. Ze gaat lekker... Een eventuele vitaminetest zou dus pas kunnen wanneer ik weer een tijdje vaste grond onder mijn voeten heb... De peroxidemethode lijkt me ideaal voor oud zaad dat moeilijk kiemt. Het was een mooie tip geweest voor die gast met dat antieke jaren tachtig zaad van een tijdje terug.
  7. Net als NLwiet pluk ik de bladluizen er dagelijks af. Ik heb een plant buiten staan in een pot, en daat waait af en toe wat in. De bladluizen kruipen allemaal in de knop aan de bovenkant. Die met de vleugels poepen kleintjes uit zonder vleugels, en om die kleintjes te zien gebruik ik een loepje. ik pik ze eraf met een pincet. De lieveheersbeestjes zullen ook prima werken. kijk of je lieveheersbeestje larven kunt vinden. die vliegen helemaal niet weg. met google en "ladybug larva" kom je er wel uit denk ik.
  8. waterstofperoxide tast de vetzuren (fosfolipiden) in de celmembraan af. Alle cellen hebben peroxisomen, waarin dat in het kader van de recycling gebeurt. In dat eerste artikel hierboven wordt er ook gesproken over ascorbinezuur (vitamine C). Dat zou een positief effect hebben op de groei van de wortels in de beginfase. het bevordert de celstrekking en celdeling. testje uitbreiden met vitamine C? Geen wonder dat mijn experiment met vitaminecomplex pillen die ook eiwitten bevatten goed beviel.
  9. ik moet de pdf nog lezen, maar het zou wel eens met zuurstof te maken kunnen hebben. water is H20, waterstofperoxide is H202, dat uiteenvalt in H20 en 0, zuurstof dus. Aangezien ontkiemende zaden zuurstof gebruiken, met de voeding die in het zaad is meegeleverd, kan ik me voorstellen dat meer zuurstof dat proces versnelt. Als het de zuurstof is, dan zou je dat kunnen checken door de zaden in een afgesloten container, gevuld met zuurstof (puur) te stoppen. Als dat hetzelfde effect heeft, dan is het dus de zuurstof. Waterstofperoxide is volgens mij niet zuur, maar dat zou ik even moeten checken.
  10. goedzo. gooi het er maar uit. Geloof je nog in Jezus? want kijk maar uit, jouw ziel gaat zo naar de hel.
  11. Goh, wat een verrassing. als je geen antwoord kan geven op normale vragen krijgen we dit: Was ik te dichtbij met mijn vermoeden? teken van machteloosheid... Schelden en schreeuwen. En ja, we lezen het nieuws. Lees jij ook de reacties op dat bericht hier op het forum? Maar goed dat ik niet voor je stond anders was ik bang klappen te krijgen. Je hebt in ieder geval nu wel aardig het achterste van je tong laten zien. Ik hoop dat die paar mensen die je een pm hebben gestuurd dit nu ook zien. @ZoDd: verschrikkelijk droog hier. Wel lekker warm
  12. Nu we toch moeten raden en gissen, ik heb een vermoeden. mijn vermoeden: Jenny is niet tevreden met haar leven. Ze blowt regelmatig, en voelt zich daarvan afhankelijk. Op aanraden van iemand uit haar omgeving, of via een folder bij het riagg komt ze bij Yoram Stein terecht. Yoram vertelt haar allerlei negatieve dingen over blowen. jenny heeft echter ook een stel hersens, en vindt dat hij het allemaal wel heel erg negatief brengt. Ze sputtert dus tegen. Ze vertelt over al die mensen uit de koffieshop die er schijnbaar helemaal geen problemen mee hebben. Als dat zo is, zegt Yoram, laat al die mensen dan eens opschrijven welke rol blowen in hun leven speelt. Zo gezegd zo gedaan. Jenny gaat aan de slag. Ze loopt stad en land af. Op zoek naar blowers die hun verhaal wel willen opschrijven. De meesten zeggen nee. Begrijpelijk. 19 van de 20 keer dat iemand iets over blowen wil schrijven resulteert dat in iets negatiefs. Daar heeft een blower helemaal geen belang bij. Dan maar eens op wietforum geprobeerd. Wat jammer voor Jenny. Die lui van wietforum zijn zo gepokt en gemazeld dat ze allerlei lastige vragen gaan stellen. Daar kan of wil Jenny helemaal geen antwoord op geven. Gelukkig zijn er toch een paar welwillende mensen die haar willen helpen. Daar zal ze het mee moeten doen. Terug bij Yoram, laat ze het resultaat zien. Goh, zegt Yoram. Valt het je op dat voor al die mensen het blowen centraal staat in hun leven? Nogal wiedes, als je een bundel maakt over religie, mensen met een hond of die graag tuinieren, dan gaan de stukjes daarover. Jenny is overtuigd. Ze breekt met al haar blowende vrienden, gaat met Yoram naar de kerk, en is vanaf dan in Jezus. De nieuwe mensen om haar heen bevestigen haar steeds in haar keuze, en ze raakt overtuigder dat ze het juiste pad heeft gekozen. De bundel wordt uitgegeven, maar Jenny ziet geen cent voor al dat werk. Yoram's verslavingskliniek doet wel goede zaken...
  13. dat de bundel als voorlichting bedoeld is wist ik al. mijn vraag was wat je met die voorlichting wil bereiken. Met alleen zeggen dat het als voorlichting is bedoeld ben je er nog niet. Voorlichting heeft een doel. omdat jij steeds in herhaling valt, en niet diep genoeg op vragen ingaat, wil ik best de voorbeelden herhalen wat voor doel zo'n voorlichting zou kunnen hebben. - mensen ertoe in staat stellen een weloverwogen keuze te kunnen laten maken of ze wel of niet willen gaan blowen - mensen afschrikken van het blowen - jongeren afschrikken van het blowen - de volksgezondheid in het algemeen bevorderen - De zakken vullen van degenen die het boekje uitgeven er is natuurlijk veel meer mogelijk. in plaats van te moeten raden naar je doel hoor ik dat graag van jezelf. Ook heb je mijn vraag of er wetenschap in die bundel komt niet beantwoord. Eigenlijk heb ik dus helemaal niks aan het antwoord dat je gaf. Vaag blijven en deze vraag ontwijken levert geen vertrouwen op. Meer helderheid zou je zomaar meer schrijvers op kunnen leveren, omdat ze dan weten wat er met hun schrijven gedaan wordt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je eigenlijk niet goed weet waar je mee bezig bent. Je hebt een doel, en dat wil je bereiken met een middel. De voorlichting is in dit geval het middel. Wat is dan het doel? Je blijft het antwoord schuldig. Misschien heb je wel helemaal geen doel, en wil je gewoon een boekje maken. dat kan.
  14. Beste Jenny, De reden waarom je zoveel kritiek krijgt is dat je niet helder genoeg bent over je doel. Wanneer een boekje voor voorlichting bedoeld is, dan is die voorlichting niet de doelstelling. Je wilt namelijk iets met die voorlichting. Sexuele voorlichting heeft bijvoorbeeld als doel dat jongeren niet zo snel meer ongewenst zwanger raken, of een soa oplopen doordat ze er verantwoordelijker mee omgaan na die voorlichting. Wat wil jij bereiken met die voorlichting? Je stelt dat er zowel positieve als negatieve stukjes in zullen komen. Dit terwijl je avatar een boekje over stoppen met blowen is. Wil je bereiken dat jongeren niet blowen tot ze 18 zijn, of "uitgegroeid"? Wil je bereiken dat minder mensen gaan blowen? Wil je bereiken dat iedereen stopt met blowen? Wil je bereiken dat mensen de risico's goed in kunnen schatten voordat ze gaan blowen? Dit zijn maar 4 verschillende manieren om een doelstelling te formuleren die een effect zullen hebben op de inhoud. Dan nog iets anders: Komen er ook wetenschappelijke onderzoeken in je boekje? Zo ja, welke? De zogenaamde onderzoeken die gefinancierd worden door de anti-cannabis lobby, die zoals het pseudo wetenschappers waardig is cannabis als een gateway drug bestempelen omdat heroineverslaafden vaak eerst cannabis hebben gebruikt? Of een gedegen onderzoek dat tevens onderzoekt hoeveel cannabisgebruikers ook daadwerkelijk aan de harddrugs gaan? Dat mensen meerdere malen om meer uitleg moeten vragen over je doel, toont aan dat je niet helemaal helder bent daarover. Dat zorgt er dan weer voor dat mensen argwaan hebben over je "achterliggende" doel. Schep nu eens echt duidelijkheid over je doelstelling. Wat wil je met de voorlichting bereiken, wat is de meerwaarde van jouw boekje vergeleken met andere voorlichting over cannabis? Ik ben best bereid om mijn verhaal over cannabis te delen als ik me in de doelstelling kan vinden. Of dat gebeurt is nog maar de vraag. Ik zou je graag succes wensen, maar dat kan ik vooralsnog niet doen.
  15. Je hebt gelijk Jan de Ripper, er zijn ook mensen die altijd stoned op hun werk verschijnen en daardoor hun baan verliezen. Met dat in het achterhoofd, wil ik toch even vermelden dat het gaat om 10.000 mensen. tien jaar geleden was dat nog 9.000. Dat is maar 2 procent van de mensen die cannabis gebruiken. De term verslaving is relatief. Er is ook een probleem met een groep gameverlaafden. Voor mij persoonlijk is een verslaving pas een verslaving als je ontwenningsverschijnselen krijgt. Iets dat je lekker doet voelen, of dat nou een jointje is, of een tof spel, of die onweerstaanbare reep chocola, trekt altijd. Als het een probleem wordt, dan kun je die verleiding wegnemen, of iemand genoeg motiveren. Het eerste is makkelijker dan het tweede. (smoke'm when you gott'm) Wat mij aan de verslavingszorg irriteert is dat ze het gebruik van Cannabis gelijkstellen aan Harddrugs als alcohol en heroine. Het argument dat er meer THC in de wiet zit is in die zin onzin dat hasj al die tijd al geconcentreerder en dus sterker is geweest, en het effect van de THC door hogere concentratie niet verandert. Ik vind het kwalijk dat deze mythe steeds weer herhaald wordt. Net zoals dat gezegd wordt dat Cannabis een gateway drug is. Onderzoek heeft aangetoond dat dat niet zo is. KTM heeft gelijk als hij zegt dat het meer in de publiciteit komt, en de campagnes intensiever zijn geworden. Als de focus op cocaine komt te liggen zul je daar hetzelfde effect waarnemen. Waarom horen we nooit iets over de coke? Mensen als keith bakker en yoram stein proberen hun eigen niche/baantje in stand te houden, en verspreiden grove leugens. Er zijn altijd mensen die dat geloven. Over een paar jaar komen er campagnes dat mensen die de christelijke normen en waarden verliezen verslaafd zijn geraakt aan de verleidingen van Satan. Mensen die de propaganda geloven worden met open armen ontvangen in speciale duiveluitdrijving instituten. Ze moeten breken met al hun agnostische/atheistische vrienden. Na afloop moeten ze een opstel schrijven over hoe fout ze wel niet zijn geweest toen ze god verloren hadden, en hoe hun leven nu beter is na het vinden van Jezus. Dat wordt dan weer gebundeld in boekjes, die aan ouders aangeboden worden die problemen hebben met hun puberkinderen. Hmm, misschien moet ik een goduitdrijvingsinstituut beginnen. Dan moeten ze breken met al hun religieuze vrienden, wegblijven uit kerken en een opstel schrijven hoe hun leven verbeterd is zonder angst voor de hel...
  16. tja, dan zit er niks anders op om met regulier te kruisen en dan proberen de autoflower terug te krijgen na doorkruisen. en dan hopen dat het net zo'n lekkere is.
  17. Autoflowers zijn prachtig. Het is niet meer nodig om ze op 12/12 te zetten, maar nu zat ik te denken. Kun je een goede autoflower plant zoals reguliere planten opnieuw in de groei krijgen? Niet om te stekken, maar omdat ik 1 vrouwtje heb staan. iemand anders zou de rest van het zaad planten, maar die zijn opgegeten. nu is er nog 1 zaadje over, maar het is waarschijnlijk te laat om daar nog stuifmeel uit te krijgen voordat mijn vrouwtje afgebloeid is. Als die andere al een mannetje is. zou het mogelijk zijn om die plant na de bloei weer in de groei te krijgen? zo ja, hoe? Ik kan gaan klooien met het licht om haar herma te maken, maar dan heb ik alsnog alleen maar vrouwtjes...
  18. zo te zien ben je er goed over aan het nadenken. optie 1 of optie 3, wat betreft de rol van het mannetje, dat weet ik niet. als je de tweede kruising doet zullen er al een paar planten bij zijn die autoflower zijn, als je er niet te weinig hebt staan. Maar dan ben je er nog niet. Ten eerste zullen uit de F2 van optie 1 (tweede kruising) veel verschillende planten komen. Het gaat je immers niet alleen om de autoflower, je wilt ook smaak en potentie, en eventueel korte bloeiperiode. Daar moet je dan de beste planten uit selecteren. hoe meer planten je hebt om uit te selecteren hoe beter. Dat selecteren zul je dan nog een paar generaties moeten blijven doen om de strain stabiel te krijgen, zodat uit elk zaadje een ongeveer gelijke plant komt. Dan heb je pas een nieuwe soort.
  19. ik heb dat ooit gedaan met een kartonnen doos. ging prima. wel elke dag vaste tijd aanhouden, en zoals gezegd zou ventilatie goed zijn, want in de ochtend hangt er allemaal condens aan de binnenkant van de doos.
  20. stanvanhoucke.blogspot.com/2010/04/yoram-stein.html Deze reactie wil ik u niet onthouden.
  21. Dankjewel dat je een klein beetje meer het achterste van je tong laat zien. Yoram stein is helamaal niet afhankelijk geweest van cannabis. Hij heeft cannabis ten hoogste gebruikt als vlucht. Dan ben ik naast cannabis ook afhankelijk van tv kijken. Ik heb niets gemist Jenny. Waarom ik het vermeld is om aan te geven dat blowers onterecht een imago hebben dat ze laveloos op de bank zitten en nergens toe komen. Dat ik een studie af heb gemaakt met een joint tussen mijn lippen toont aan dat dat niet zo hoeft te zijn. Dat doet ertoe. ik denk dat lostchild goed advies geeft als hij zegt dat je je eerst goed in zou moeten lezen. In je tweede post alhier laat je al blijken dat je geindoctrineerd bent door de anti-cannabis lobby, en dan verwacht je medewerking van mensen hier? Dat is alsof Geert Wilders moslims vraagt mee te werken aan fitna 2. Yoram noemt cannabisverslaving (?) in een zin met alcoholisme. Mag ik een teiltje? ‘De nederwiet die wij in de jaren tachtig bezongen was een relatief onschuldig plantje. Het spul van nu is tienmaal sterker, en ik zou dat nooit aanraden, laat staan roken.’ Daar begint de website mee. Een quote van een muzikant, en dat wordt dan gebruikt om onderzoeken van wetenschappers mee te bekritiseren. Ammehoela! Verhelderend zou misschien zijn om je te verdiepen in alcohol en zijn effecten, en daarna nog eens objectief naar cannabis kijken. Wanneer het gaat over beschikbare genot/roesmiddelen, dan is Cannabis een prachtig middel dat alle slechte publiciteit niet verdient. Nog een opmerking: ik zou me niet zo voor het karretje laten spannen van mensen die alles doen om hun eigen baan te creeren. Althans niet onbetaald. Yoram Stein gaat straks met de eer strijken, en met jouw hulp zijn zakken vullen met geld van ouders die als ze beter wisten zeker geen hulp bij Yoram Stein gingen zoeken. Je kind van de cannabis afhalen is net zo makkelijk of moeilijk als je kind laten ophouden met gamen. Of je maakt het onmogelijk, of je overtuigt dat kind van de nadelige effecten op zijn leven. Mensen als Yoram Stein en Keith Bakker mogen enige bekendheid genieten. Bekendheid geeft mensen nog geen gelijk
  22. Beste Jenny, Veel mensen hier zijn nogal argwanend als het gaat om publiciteit in wat voor vorm ook. "de waarheid" wat betreft blowen is in de reguliere media moeilijk te vinden. Argumenten voor cannabis halen het bijna nooit, terwijl de relatief weinige nadelige gevolgen breed uitgelicht worden. Ik persoonlijk zit niet te wachten op nog een boekje dat de nadelen van blowen benadrukt. Kort gezegd blow ik omdat ik het lekker vind, en een groeiende weerzin tegen alcohol als roesmiddel. Dit forum is meer dan alleen een plek waar je blowers kunt vinden die even een leuk stukje schrijven voor je boekje. Ik zou zeggen verdiep je in de verschillende onderwerpen die over blowen gaan. Er is ontzettend veel informatie hier die zo voor het oprapen ligt. Topics over voor welke aandoeningen mensen het medicinaal gebruiken, of ze puur roken, met tabak, in een joint, met een verdamper, en waarom ze dat doen. Lees eens rookverslagen, en zie hoe de beleving van het roken van Cannabis dichtbij het drinken van een goede wijn, of het eten van een goede kaas komt. Wanneer je een boekje schrijft over stoppen met alcohol drinken ga je toch ook niet bij de enologische vereniging vragen om stukjes? Dan ga je naar de jellinek kliniek. Als het je echt gaat om hoe cannabis gebruikers hun jointje beleven, dan zou het jammer zijn als je stukjes zou selecteren die erop gericht zijn om te kunnen zeggen:"zie je wel, het heeft ook nadelen". Want dat is wat ik (misschien bevooroordeeld) verwacht van een boekje dat bedoeld is om jongeren voor te lichten. Bij mij (en vele anderen hier) hoef je dus niet te komen vragen om een zielig verhaal. Ik ben een hoogopgeleid persoon die succesvol is in zijn werk en priveleven, en daarbij al zo'n twintig jaar blowt wanneer hij kan. Als je een realistisch beeld wilt scheppen over blowen, dan horen zulke verhalen er ook bij. Als je jongeren bang wilt maken heb je aan mij niets.
  23. dus toch niet helemaal een mythe. verdorie, haha.. het lijkt mij dat het de wortelharen zeker kan beschadigen trouwens
  24. ehm, pacman... dat kan hoor. wordt door verschillende mensen hier op het forum gedaan. Sommige mensen hebben een hele goede moederplant die ze al jaren in leven houden, verschillende kruisingen mee uitvoeren en meerdere oogsten van trekken. En elke keer gaat ze van de na de oogst weer in de groei. ik heb het zelf ook wel eens gedaan, een plant twee keer laten produceren. het duurt wel lang om de plant weer in de groei te krijgen omdat ze eerst van de bloeihormonen af moet.
×
×
  • Create New...