Jump to content

fonsdespons

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About fonsdespons

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. 3 zijn er uitgekomen maar zijn gestopt met groeien. Wrs zat er teveel zuur ofzo in de potgrond, we hebben potgrond gebruikt ipv stekgrond (of is dit hetzelfde? ) We zijn nu begonnen met 14 lowryders, ze liggen tussen 2 servietten.. Hopelijk lukt dit beter dan direct in de aarde..
  2. fonsdespons

    Nieuw Kast

    Op de site van Easy Growing staat dat deze kast € 895,- kost. Of koop je hem tweedehands?
  3. Ik ga mij baseren op de kweekkast van Biowietje. Maar mss ga ik wel nog ZW-folie hangen. De verluchting ga ik ook op dezelfde manier doen. De kast ga ik wel hoger maken, ik denk 1.80m. Maar ik ga wel moeten kiezen voor een grotere luchtfilter. Ik dacht aan een 500m3. Qua lamp zal het ofwel een 400w ofwel een 250w worden. Wat raden jullie me aan? (afmeting zal 80x80x180 zijn) Voor 3-4 plantjes. Ik zie wel dat biowietje geen relais heeft geplaats tussen de lamp en de tijdsklok. In zijn topic staat dat hij een Omnirex Le Grand tijdsklok gebruikt. Zal dit ook volstaan voor mij? Alvast bedankt voor de hulp!
  4. Heeft er niemand geen bemerkingen of tips of iets anders?
  5. Hoe gaat het met de bouw van je kweekkast?
  6. Ik denk dat ik een mix van jouw kast en biowietje zijn kast ga maken. Ik heb wat rondgekeken naar Growshops en eens gekeken wat ik allemaal nodig zou hebben. - Torin slakhuis ventilatoren / torin 500 500m3 40 watt - 400 WATT / philips son-t 400 watt allround groei- en bloeilamp - 400 WATT / voorschakelapparaat E.L.T. 400 watt AKF Eco 240cbm/h ø100mm (hanfburg) - Reflexiekap Afmetingen van de kast zouden dus 1 x 1 X 1.80m zijn. Eventueel 0,7 x 0,7 x 1,80m (moest de afzuiger te zwak zijn voor 1 x 1 x 1,80m) Wat denken jullie er van?
  7. De 4 onbekende zaadjes die ontkiemen niet, dus hebben we ze maar weg gedaan. We zijn tot het besef gekomen dat we de zaadjes iets te diep in de aarde hebben geplaatst, want ze kwamen gewoon niet uit (behalve de 3 op de foto dan) We hebben de zaadjes dan voorzichtig op 5mm diepte gestoken. Toch vind ik dat de zaadjes er redelijk geel/bruin uitzien. Hebben jullie hier een verklaring voor? - Teveel water? - Verkeerde potgrond? - ...
  8. Woops, mijn excuses. Maar kan je me zeggen of ik stekken in een Growshop moet kopen of ergens anders? Dat mag ik toch vragen?
  9. Ik ben ook van plan om naar Nederland te gaan achter stekjes. Maar ik heb helemaal geen idee waar ik moet zijn.. Verkopen ze stekken in een Growshop? Kunnen jullie me zeggen waar ik stekjes kan kopen in de buurt van Terneuzen? En eventueel de site van de Growshop? Alvast bedankt!
  10. Bedankt voor de reply! Als je kweekt met een 400w, heb je er een gedacht van hoeveel dit maandelijk kost aan electriciteit, als de lamp 12u/dag brandt?
  11. Hallo allemaal! Na toch al enkele weken dagelijks het forum voor een paar uur te lezen ben ik al héél wat wijzer geworden. Waarvoor dank allemaal! Maar ik heb uiteraard nog wat vragen en twijfels. Ik heb nu 10 x early girl in de tuin staan maar wil binnenkort ook binnen gaan kweken. Maar ik wil dit heel kleinschalig houden, dus niet kweken voor de verkoop maar voor eigen gebruik. Ik ben nu aan het twijfelen waar ik zou kweken, in de tuin, in een klein tuinhuisje of in de kelder. Dit is het tuinhuisje dat in de tuin staat. Aangezien ik het heel kleinschalig wil houden wil ik er ook niet héél veel geld insteken. Ik heb al begrepen dat een afzuiginstallatie nodig is. Maar de goedkoopste die ik tegenkom is deze :500m3 Softbox Afzuiger Bestaan er ook goedkopere varianten? Een computerfan? Heb ook iets gelezen over een 'slak afzuiger' ofzo? Ik zou dus een kast maken van 1m x 1m x 2m (eventueel kleiner) De kast zou ik dan in het tuinhuisje van hierboven plaatsen. Ik vroeg me nu af of het echt heel heel erg nodig is voor een koolfilter. Want er zouden max. 4planten inkomen maar mss zelfs 2. De koolfilter zou ik vooral voor de buur doen, want zijn tuinhuisje is aan mijn tuinhuisje gebouwd. Maar als ik niet afzuig naar buiten maar in het tuinhuisje zelf, zou je dan een zware geur waarnemen als je buiten staat? Een eventuele mogelijkheid is om de kweekkast in de kelder te plaatsen. (Alsook zonder koolfilter om kosten te besparen.) Want het geeft niet echt dat de kelder een geurtje zou hebben. Zelf ken ik niet zoveel van electronica en heb hier gelezen dat het wordt aangeraden om een Relais te plaatsen tussen de VSA en de tijdklok. Kan je vragen in de Growshop dat zij dit voor jou monteren? Of zijn er andere mogelijkheden zonder dat je veel van electronica kent? Verder zou ik een 400w lamp plaatsen. Of mss met tl, daar ben ik nog niet uit. Wat denken jullie er van? Alvast bedankt voor de hulp! Want begin door de bomen het bos niet meer te zien soms
  12. fonsdespons

    Fonsdespons' kweekje

    Kweekfoto's
  13. Dus je kan de 400W-lamp niet direct in het stopcontact steken? Je moet er eerst een transfo tussen steken? Op het forum kwam ik veel 'VSA' tegen, is dit een ander woord voor een transfo? Heb gisteren ook het één en ander gelezen over relais die je tussen je transfo en je tijdsklok moet hangen (omdat die anders vlug smelt) Ik heb op vlak van elektronica helemaal geen verstand. Moest ik naar een Growshop gaan zouden zij dat kunnen monteren voor mij? Bestaan er ook Growshops in België? Alvast bedankt voor de hulp!!
  14. Ik heb al begrepen dat een afzuiginstallatie nodig is maar wat is het nut van een koolfilter? Is dit enkel tegen de geur? En zo een 400W lamp,kan je die kopen in de Brico, Gamma? Of moet je zo een 400w installatie in een growshop kopen?
×
×
  • Create New...