Jump to content

saibot

Full member
  • Content Count

    312
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About saibot

  • Rank
    Sir Smoke-A-Lot

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Belgium!
  1. Wat er gisteren gebeurt is in Kiewiet (Hasselt, Belgisch Limburg), heeft mij volledig van de kaart gebracht. Ik kreeg het nieuws gisteren héél snel te horen en kreeg onmiddelijk een grote krop in mijn keel. Ik zou veel kunnen schrijven over wat er nu door me heen gaat, maar dat ga ik niet doen. Ik wou alleen even zeggen dat dit echt VERSCHRIKKELIJK was voor de mensen die erbij waren. Ik ken persoonlijk enkele mensen die er gisteren aanwezig waren en ze zijn allemaal héééél erg aangeslagen. De meeste zeggen dat het een ware nachtmerrie was. Totale paniek, massahysterie. Sommige beelden op youtube e.d. zijn echt heel dramatisch. Dit is een zwarte dag die voor eeuwig in de Belgische-festivalgeschiedenis zal gebrand staan. Ik krijg nog steeds koude rillingen als ik er aan denk. MIJN OPRECHTE STEUN AAN ALLE MENSEN DIE ERBIJ BETROKKEN WAREN. Ook mogen we de anonieme helden niet vergeten, want die waren er gisteren net als de regen, in overvloed! Rest in Peace, everyone who lost their life yesterday.
  2. BRDEDA/TILBURG - De voorzieningenrechter in Breda heeft besloten dat de gemeente Tilburg het recht heeft om de exploitatievergunning van coffeeshop Shiva aan de Koestraat in te trekken. Eerder besloot de gemeente de exploitatievergunning in te trekken vanwege een negatief advies van bureau Bibob over Shiva. Dat landelijke bureau onderzoekt of bijvoorbeeld vergunningen of subsidies worden gebruikt voor criminele doeleinden. Shiva spande daarop een kort geding aan. Volgens de voorzieningenrechter heeft de coffeeshop geen juridische poot om op te staan. De zaak heeft niet kunnen onderbouwen dat zij in 'zeer grote financiële problemen' zou raken door de intrekking van de vergunning. Ook oordeelde de rechter dat de gewraakte intrekking niet bedoeld is als straf, maar als een poging om de Opiumwet na te leven. De rechter bepaalde dan ook dat de intrekking van de exploitatievergunning onbemoeid blijft. Tegen de uitspraak kan de coffeeshop niet in hoger beroep. © Brabants Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright. Ik vind het erg jammer dat deze zaak gesloten is. Ik was er al minstens een jaar wekelijkse klant. Nooit slechte wiet gehad, nooit iemand de regels weten overtreden. Ik heb zelfs nog een petitie getekend om de shop open te houden, maar het mocht niet baten. Tilburg is 1 van zijn beste Coffeeshops kwijt, zoniet de beste. Een tijdperk komt tot zijn einde...
  3. onlangs enkele dingen besteld bij indoorgardens. bleek toen ik de doos openmaakte dat er iets verkeerd was geleverd. Na 2 weken wachten en enkele mails lag er plots een 2e pakketje voor de deur met het correcte artikel en enkele kleine extra's. Leuke verassing, maar het heeft wel allemaal lang genoeg geduurd.
  4. Veel succes! Wat zijn de afmetingen van de kas? Een foto zou niet misplaatst zijn... Saibot. EDIT: Ik ben net even gaan kijken op je topic van vorig jaar en blijkt het nu even geen klein, zelf-bouw kastje te zijn. Mooie kas heb je daar man! En natuurlijk nog veel mooiere planten, inderdaad een verbluffend resultaat, zoals je zei.
  5. Dit kan perfect. Ik doe het zelf altijd op die manier als ik mijn planten volledig buiten opkweek, omdat ze dan zo sprieterig zijn. Enkele malen overpotten in het begin (steeds 'kleine' potjes gebruiken, elke keer een beetje groter) en je merkt na een paar weken niets meer van die sprieterige plant
  6. Als je met die instelling zaden koopt, loop je gegarandeerd OOIT een keer tegen de lamp. Dingen die slecht kunnen zijn: Slechte kiemkracht (Zaden te oud, schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, slecht of niet gerijpte zaden,....) Onstabiele genetica (Veel verschil onderling bij de plantjes, veel herma's, veel mongooltjes) 'Valse' genetica (Breeders adverteren vaak overdreven, soms niet de beloofde soort of uitkomst) Levering?.... .... Uiteraard weet ik dat je zelf ook niet eender wat mag doen met de zaden. Sommige mensen verneuken nu eenmaal hun zaad, al dan niet onbewust. Ik weet waar ik mee bezig ben, als ik zaden ga ontkiemen. Daar zal het niet aan liggen. Voor mensen die ook twijfelen over Seedsman: wees voorzichtig. Er zijn veel strains met slechte kwaliteit zaden en de genetica is blijkbaar ook niet altijd zo killer als gezegt word. Mischien zijn wij wat meer gewend? Ik ga zelf Minigun (Lowryder #2 x AK47) kopen van Seedsman. 5 feminized zaden voor 32euro, op de site van froebanken. Deze soort komt niet van Seedsman zelf maar van Joint Doctor, wel aan een veel lagere prijs. Joint Doctor staat bekend om zijn kwalitatieve lowryders (en kruisingen daarvan). Voor zaden die een plant van normaal formaat voortbrengen, ga ik aankloppen bij Sannie. Zeker als het om outdoor gaat, is de Seedsman bank me te vaag en ik vertrouw het gewoon niet. Ik hou het bij Heribei feminized. Deze soort heeft zijn outdoor capaciteiten al vele malen bewezen. Mensen die nog ervaringen willen delen zijn altijd welkom!
  7. Wie heeft er al eens vanuit zaad gekweekt dat van Seedsman kwam? Wel enkel outdoor a.u.b. Geef enkele details en eventueel een foto. Dank bij voorbaat, Saibot.
  8. zijn deze zaden ook commercieel te verkrijgen? of ben jij de 'breeder', EmTee? Ik ben ook dringend op zoek naar autoflowerende soortjes, die groter worden als een lowryder. Een oogst tussen 50-75gram per plantje, zoiets zoek ik. Als er mensen zijn met nog zulke ADH47 zaden ter beschikking, wil ik deze graag overnemen! Ook advies over andere (eventueel commercieele) zaden, van het type dat ik eerder beschreven heb, is zeker welkom. Ik ben hier al keer op keer geweldig geholpen. Ik heb enkele jaren geleden ook al eens een redelijke hoeveelheid zaadjes ontvangen van iemand hier, deze zijn allemaal lekker gebruikt en opgerookt. Ongelooflijke community hier, al jaren! Dank bij voorbaat, Saibot.
  9. Hartelijk bedankt voor de reply Torsti, van jou kan ik wel vakkennis verwachten! Nu heb ik nog een laatste vraag voor je/jullie: Zou ik beter een 250W HPS nemen? Zo eentje met interne reflector lijkt me wel interessant. Let wel, de kast wordt een DR60 (dus 60X60 ipv 90X90). Als je echt denkt dat ik met de Tneons beter zit (meer opbrengst, 'meer plezier', gemakkelijker klimaat) dan ben ik zeker bereid om daar wat extra voor neer te tellen. Een 250W IR lamp kost 75euro op de WF shop. 300W aan Tneons kost me 140+. Wat denk je?
  10. Hoi iedereen, na enkele jaren heeft de kweekbacterie mij weer te pakken. Deels omdat ik eens echt iets speciaals wil om te roken, en dat koop je niet in de coffeeshop. Ook is er in België zo goed als geen zuivere wiet meer te krijgen, ALLES wordt verzwaard. Ohja, excuseer me als dit niet de juiste sectie is, maar het leek me toch meest geschikt aangezien ik specifiek advies zoek over Micro/Fluo. Ik had vroeger een zelfgebouwde kas met een 400Watt HPS erin ( en alles wat erbij hoort van afzuiger tot zilverfolie). Dit klimaat was lastig te controleren en ging al snel opvallen in een klein kamertje. Als de deur enkele dagen niet was opengeweest, droop het condensatie-vocht van de ruiten. Nu wil ik dus beginnen werken met TNeon/T5/PLL (of hoe je het ook noemt). Ik dacht aan 2 keer 2X 75Watt Tneon, 300 watt totaal dus. Hierbij al het nodige van ventilatie/afzuiging en filtering uiteraard. Mijn concrete vragen omtrent het Tneon/T5/PLL licht systeem zijn nu: 1) Zijn de lampen bruikbaar om een kweek volledig mee te draaien ( of beter geschikt voor enkel de groeiperiode?) Kleurenspectrum etc. 2) Zijn met deze lampen ook HOGE opbrengsten te behalen? (mits goede verzorging en goede kennis van zaken uiteraard, maar die is in overvloed aanwezig ) Ik heb het hier over 1G+/W en liefst nog een hoop meer. 3) 300Watt Tneon licht in een tentje van 90X90X160 : is dit overkill? gaat dit lekker knallen? Of moet er nog een lampje of 37 bij voor jullie WF'ers ervan opkijken? Wat zouden jullie doen? Meer of minder licht? Of zit ik juist goed? Als meerdere mensen even hun mening zouden willen geven, kan ik voor mezelf wel een keuze maken. Ik ben een eeuwige twijfelaar, zeker als het om 'investeringen' gaat. De rest van de kweekopstelling vind ik altijd minder ingewikkeld en meer voor-de-hand-liggend dan de lampen. Dank bij voorbaat aan alle die reageren! Mvg, Saibot.
  11. Bij ons heeft het 's nachts al gevroren en de dames vinden het niet erg lijkt me. Ze bloeien alleen wel héél snel af nu, maar daar hoor je me niet om klagen
  12. leer quoten, aub, gebruik voortaan de knop onderaan Hps was volgens mij te fel in mijn kleine hokje en heeft daardoor heel wat schade aangericht. Ik ben daarnet even aan het rekenen geweest met de formule: E = Φ / R² E = aantal lux Ф = Het aantal lumen R= De afstand in meters Als het goed is, zou deze formule moeten aantonen hoeveel licht je planten effectief krijgen van de lamp. 2 spaarlampen van 125watt en 6000 lumen per stuk zijn op een afstand van 15cm 533333 lux waard 1 hps lamp van 250watt en 36000 lumen per stuk is op een afstand van 40cm 225000 lux waard Kweet niet of dit klopt hoor, maar ik denk het wel
  13. Hoi, ik heb een hele tijd terug gekweekt onder 400Watt HPS. Deze installatie is de deur uitgegaan en het kweken is gewoon gestopt. Nu ben ik een goede vriend aan het helpen om een hokje te bouwen, hij kent er zelf niets van. Ik heb trauma's opgelopen aan HPS en ik zou graag iets anders willen. Als laatste optie wil ik eventueel nog wel een 250Watt HPS gebruiken, maar liever niet. Het hokje zou iets van een 60X60X160 worden. De afmetingen staan nog niet vast, maar er worden max 4 plantjes tegelijk in gekweekt. Mijn vraag is nu: Ik zou graag 2 grote spaarlampen van 125watt gebruiken. Deze hebben 6000 lumen per stuk. Zou dit deftig werken? Heeft er iemand al ervaring mee? Dank bij voorbaat
×
×
  • Create New...