Jump to content

Falesco

New Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Falesco

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Ik heb zelf wel gemerkt.. Na het knippen, gewoon in "kraanwater" zetten, en de dag erna steken.. Dan zijn de steeltjes een stuk steviger inplaats van hangen.. Je moet ze een beetje laten vechten he..
 2. Super bedankt voor al jullie reacties en tips, ik heb ze dan ook stuk voor stuk geprobeerd.. Voor de zekerheid heb ik bij een maatje ook wat stekken gepakt en bij mij laten wortelen, deze gingen als een speer! Het is dus een virus of iets in de moeders.. Kleine tegenslag, maar we weten nu in ieder geval wat het is!
 3. Ik ben inderdaad niet te zuinig met stekkenpoeder, maar zou het hier echt aan liggen joh?
 4. Hallo allemaal, Ik hoop dat iemand mij tips of de oplossing kan geven voor het volgende probleem.. Ik heb twee ruimtes waarin in de ene mijn moeders staan en in de andere ik een wortelruimte gebouwd heb. Dit allemaal gewoon netjes in een steriele ruimte. In beide ruimtes zit ik constant tussen de 26 en 30 graden met een luchtvochtigheid van 79%. Ook mijn in en uitblaas heb ik onder controle. Het probleem... Na het knippen van de moeders steek ik de stekjes direct op 8cm op grote plug met stekkenpoeder. Ze blijven mooi rechtstaan en er lijkt niets aan de hand. Tot elke keer 3 dagen, ze hangen slap en gaan dood. De onderkant van het steeltje lijkt leeggelopen en is "papperig", dit constant bij elke keer na 3 dagen. Hier en daar worteld wat door, maar het grootste gedeelte overleeft het dus niet. Er is zover ik weet geen ziekte of iets dergelijks bij de moeders, die staan er gewoon mooi bij. Dompelen doe ik nu in gewoon schoon water, maar ook met wortelstimulator heb ik hetzelfde probleem. De stekken krijgen licht en lucht voldoende.. Weet iemand wat dit kan zijn? Ik heb dit probleem vanaf begin af aan. Alvast bedankt voor jullie tips en reacties!
×
×
 • Create New...