Jump to content

ThePeter

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ThePeter

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Blijveb die slakken korrels goed rond de plant liggen of is er bij een beetje regen niks meer te vinden. Nou heeft een vriend van me 6 planten staan die nu ongeveer 15 cm groot zijn. (Had ook problemen met slakken en heeft het 3 weken terug opnieuw geprobeerd) Heeft hij nou nog kans op toppen of is die kans voor hem heel klein. Het zou wel de mannier zijn om allebij weer wat zaden te krijgen voor volgend jaar. Natuurlijk alleen als het man en vrouw blijken te zijn.
  2. Ik heb dus gewoon pech zeg maar. dat is mooi naatje, de eerste keer dat ik zelf wat probeer te kweken en en mislukt meteen helemaal.
  3. Hoi, Zojuist van vakantie terug gekomen en snel ff voor het uitpakken bij de planten gekeken. Alles was tot mijn schrik weg. Ik had de planten voor vertrek afgezet met fijn gaas maar de laatste 2 planten zijn toch slachtoffer geworden van waarschijnlijk de slakken. Is het nog mogelijk of te zaaien of is het nu echt te laat. Ik heb nog 2 pp zaden dus daar is eigelijk alle hoop op gevestigt. Hoeveel planten mag je eigelijk hebben in je tuin ?
  4. Het glas waar ik alles mee afgedekt heb is wit gekalkt en tegen de slakken heb ik op elke hoe een afrikaantje gezet. Voor elke slak die de lucht van de afikaantjes voor lief neemt heb ik rond de 2 kweekbakjes een rand van zout gestrooit. Ze komen er nu dus echt niet meer bij. En doen ze dat wel dan denk ik dat mijn eerste kweek gelijk mijn laatste is. (The)Peter
  5. //EDIT ivm onnodig quoten. Klik..lees..leer HIER aub. Maar wat doe ik nou verkeerd, Waarom gaat bij mij alles dood of wordt het door de slakken op gegeten. Een ander heeft een tuin of balkon vol staan, en ik ,ik heb alleen maar houten bek.
  6. Nadat ik van Rich en Venlo zaden heb gekregen ben ik begonnen met het kweken van mijn eerste eigen wietplantjes. Zoals ik eersder poste waren mijn eerer geplante wietplantjes niet meer dan paardenbloemen. Alles ging goed tot ongeveer een week geleden. Van de in totaal 20 planten ( 10 zaden van rich en 10 van Venlo) heb ik er nog maar 2 over. De slakken, en de stom van de afgelopen weken hebben hun tol geeist. Bij alle planten was het bovenste koppie met baderen of voledig weg gegeten of afgebroken. Ik heb de laatste 2 planten inmiddels zo afgedekt met glas dat er geen slak en geen storm meer bij kan komen. Maar 1 ding ben ik wel achter, het kweken van paardenbloemen is een stuk makkelijker dan het kweken van een paar wietplanten.
  7. Ik zal ook maar netjes opbiechten. 35 jaartjes alweer.
  8. Geniaal wat die man bedenkt, Komt misschien mijn bakkers verleden toch nog van pas
  9. Hoi ik lees hier dat er gebruik wordt gemaakt van kippenmest vanwegen de hoge voedings waarde. Ik heb zelf ongeveer 20 kippen ( en Hanen ) zitten. Maar als we over kippenmest praten gaat het dan om de pure mest of gaat het om de grond waar ze op leven on dus ook poepen. Ik graaf mijn kippenhok ongeveer 2 keer per jaar af en gooi dan ongeveer 3 a 5 M3 grond + mest weg. elke week schep ik mijn buitenren om en gooi er houtzaagsel of mot overheen. Dit is dan welliwaar alleen maar om de stank tegen te gaan maar de lucht wordt er wel lekker luchtig van en het zaagsel of mot verteerd wel weer in de grond. Kan ik deze grond b.v. gaan gebruiken om mijn planten in te zaaien.
  10. Hoi, Met alle info die ik hier lees valt mijn bek echt open. Ik heb wat foto's gemaakt maar kom er nog niet helemaal uit wat het geslacht van de planten is. Ik zal de foto's een nummer geven zodat ik zelf weet om welke planten het gaat. alvast bedankt, Plant 1 Plant 2 Plant 3 Plant 4 Plant 5 EDIT; rich: Blijkbaar zijn de verkeerde zaadjes geleverd (ThePeter heeft me verzekerd dat deze post geen grap is.) Laten we aub achterwege laten of het mannetjes/vrouwtjes paardebloemen (?) zijn en verder gaan met de juiste planten...
  11. ThePeter

    Man Of Vrouw

    Hoi, Via een viend heb ik een zakje zaden gekregen. Van de 10 potjes met zaad zijn er 6 planten opgekomen. Dit is voor mij de eerste keer dat ik zelf zaai dus ik zit wel met wat vragen. 2 van de 6 planten hebben als het ware een soort haartjes op het blad. Is hier iets mee, of is dit het verschil tussen de mannelijke en de vouwelijke plant. Welke moet ik b.v. bewaren en opkweken en welke moet ik weg gooien. Kan iemand me hiermee helpen. alvast bedankt,
×
×
  • Create New...