Jump to content

No-Zem

Full member
  • Content Count

    3,427
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by No-Zem

  1. Heya Brammus leeft nog In de leer geweest want 7 dgn is perfect ! Dat gaat niet lukken met die paperbus pluggen, ikzelf heb te veel uitvallers en/of het duurt langer dan 10 dgn en aangezien ik weinig geduld heb heb ik weer terug jiffys en kleine steenwolpluggen (150stuks p/tray) aangeschaft. PH-Donner's advies aannemen want sproeien over de stekken daar worden ze idd snel geel van.
  2. No-Zem

    Put geslagen

    Héya, Thnx voor de reply's en het meedenken. Met behulp van ervaren putboorders is er dieper geboord naar zo'n 30-35 meter, vergunning of meldplicht was niet nodig vonden ze terwijl een ander bedrijf er wel naar gevraagd heeft dus die heb ik maar weer laten gaan. De tweede put is vandaag aan de beurt, hopen op hetzelfde grondwater als in put 1, PH daarvan is 7.2 en EC 1.1 volgens de metingen van vorige week. En volgens de jongens die boren zouden de waardes anders kunnen zijn dan in put 1 omdat dit voorheen landbouwgrond is geweest en door eventueel gebruikte meststoffen zou dit verschil best groot kunnen zijn tov de put 20 meter verder op. Op zich niet erg, één put is eigenlijk genoeg maar een 2de is altijd handig in ons geval. Grtz.Nooz.
  3. No-Zem

    Put geslagen

    Fritzl, dat was dat topic van Greenlady idd, maar het is verwijderd. PH-D, een analyse is eigenlijk nooit verkeerd, maar het is echt een ijzer probleem, je ruikt de metaal/roest-geur aan het zand en handen. 45 meter gaat me letterlijk wat te ver, om het te laten doen is misschien wel een optie, maar ik wil geen meldplicht laat staan een vergunning aanvragen. Geen opticlimate oid maar wel een pomp en die wil ik niet vast laten lopen wat eigenlijk het grootste probleem is. Racker, is voor een grote tuin, beregeningsinstallatie. Dinsdag ga ik nog een lokatie testen in de hoop dat die beter is.
  4. No-Zem

    Put geslagen

    Thnx Weetje, ook daar heb ik in de slapeloze nacht aan gedacht en een goede optie idd, ook heb ik aan een magnetische oplossing gedacht maar kom daar tot nu toe niet echt verder mee. Ik kan het niet zo gauw vinden, maar was er geen verslag van een putboring op het forum ?
  5. No-Zem

    Put geslagen

    Olhà Growers & Blowers, Afgelopen week hebben we een put geslagen/gespoten, 8 meter, maar hier kwam bruin water uit, ijzer probleem. 20 Meter verder opnieuw geslagen met hetzelfde resultaat, dus terug naar Bron 1 en op naar 16 meter, hetzelfde resultaat maar minder erg zo lijkt het. Gisteren Bron 2 maar weer aangeboord ook 15-16 meter en wederom hetzelfde probleem. Omdat het al donker werd en we verder niks meer konden doen hebben we uit Bron 2 de hele nacht water gepompt, vanmorgen was de kleur wel goed maar de geur was nog steeds behoorlijk metaalachtig. Dinsdag willen we aan de andere kant van de lokatie opnieuw slaan maar ik zie het somber in. Nu heb ik ff geen behoefte aan ontijzeringsinstalaties of whatever ivm het kostenplaatje. Een idee wat ik had maar waarvan ik niet weet of het werkt is één of misschien wel 2 gekoppelde watervaten te gebruiken, inhoud nog onbekend maar ik denk aan 1000ltr. vaten. Zou dit werken om metaaldeeltjes daarin op te vangen of lukt dit niet ? Als er andere oplossingen zijn hoor ik dit natuurlijk graag, maar ik ben budget gebonden dus een installatie van duizenden euro's gaat het niet worden. Thnx. Grtz.Nooz
  6. No-Zem

    withe widow

    Je hebt gelijk Missy, Idioooot had het net zo goed over 10 of 20 tl's kunnen hebben. Bijverwarmen in een schuur zonder tent oid is hopeloos maar de lente is onderweg, overdag lekker naar buiten als het weer het toe laat idd. Maar laat ze maar lullen, je bent mooi op tijd begonnen met die AF's, als deze klaar zijn zou je buiten opnieuw kunnen beginnen om later dit seizoen nog eens te oogsten.
  7. Na een dag of 10 zou je toch de eerste wortels moeten zien met die paperpluggen. Ik ben er geen voorstander van want ik kan er niet zo fijn mee werken als met steenwolpluggen bijvoorbeeld. Laat je de pluggen wel een tijdje weken in wortelstimulator met een goede PH waarde, etc.? Of dompel je ze onder en duw je er meteen een stek in ? Die warmtemat,.. springt die wel aan ? Ik kan me voorstellen dat het nogal warm is onder een lamp in een bak/Propagator, meet je de temperatuur daarin ? En op 18/6 idd, zelf gebruik ik geen warmtemat oid meer, daarom laat ik de lampen 24u aan staan. Maar in jou situatie zou ik de de donkerperiode gebruiken. En nog een hele belangrijke,... welke stekpoeder gebruik je ? Sommige vinden gel fijner of beter maar zelf gebruik ik Rhizopon 0.5%, heb ook een hoger percentage gebruikt door een miskoop bij Intratuin, dit lukte voor geen meter. Verdiep je ff in stekpoeders als je niet zeker weet hoe en wat, daar zit nl ook veel verschil in.
  8. Je moet eerst eens beter lezen voordat je iemand aan "Gapt" maat ! Ik adviseer niemand met wat jij daar neer typt, ik heb het niet eens over 2500m3 gehad ! .."ik zie het probleem niet".. ging over die 1x600w in zo'n tent en ja zonde van de energie. Draai zelf met een 2000m3 en heb daar geen probleem mee, en dat was trouwens een antwoord op Jeice en geen advies, elke lokatie is ook anders hè.. Dus lees dit topic nog eens goed door Lostchild voordat je iemand beschuldigd die zo maar wat schijnt aan te gappen ! Grtz.N.
  9. Was gewoon een vraag vriend en ik doe helemaal niks met die opstelling ! Niet zo happen want ik vroeg het me gewoon af omdat ik eerder heb gekweekt met een lamp in een kamer van ongeveer 3x4, geen tent of hok maar 'los' in de kamer met afzuiger, lamp op 60cm en 20x11ltr. Was gewoon nieuwsgierig maar stond niet te wachten op zo'n gefrustreerd antwoord.
  10. No-Zem

    Scrog Soorten

    Als je begint te scroggen net voordat de bloei erin schiet ben je te laat. Plant aantal keren toppen, zo gauw ze de hoogte van het net heeft begin je te binden en dan moet ze nog een aantal weken groeien tot het net voor ongeveer 2/3de gevuld is, dan eventueel verduisteren en je scrognetje komt wel vol. Lees eens wat scrog verslagen, zeer leerzaam.
  11. Ventileren, ventileren, ventileren daar onderin. Misschien red je het dan wel tot het eind.
  12. We gaan het hier wel zien, (NOT), heb het altijd zo gedaan, doe het nu weer en zal het blijven doen maar doe het met een reden, als ik die niet heb zet ik de klok ook niet om, maar dat is meer gemakzucht. De eerste die het aan kan tonen dat het invloed heeft op de oogst, degenereren, reveggen of whatever.... mag het mij laten zien, ik ben benieuwd.
  13. Zijn reguliere zaden, ben ook geen Fem.Fan en dat stekken eerder klaar zijn wist ik eigenlijk wel maar na 3wkn 12/12 dacht ik "'minder blowen want dit had ik anders moeten doen'. Ik ga weer clonen trekken aankomende week.
  14. Ik weet niet wat je planning precies is en omdat het de eerste keer is dat je stekken snijd weet ik niet of je dat aandurft, maar om snel te bepalen kan je 2 of meer stekken per plant nemen, stekken laten wortelen en de zaadplanten op 12uur zetten.
  15. No-Zem

    Scrog Soorten

    Volgens mij valt alles wel te scroggen zoals anderen al zeggen, A.F. dus niet, maar rotgevoeliger is een scrog wel, vooral buiten omdat een scrog eigenlijk te compact is, een afdak en goede verluchting raad ik wel aan.
  16. Nooit iets van gemerkt en sommige moeten wel blijkbaar. Edit; De donkere tent krijgt een uurtje minder nachtrust, ben benieuwd of het verschilt met de andere...
  17. No-Zem

    Scrog Soorten

    Dat zijn 2 gebogen pvc buizen om te verduisteren. Ik moet wel bekennen dat ik er niet met m'n neus bovenop gezeten heb op het eind, gevolg toprot.
  18. Ik heb net een klok een uur vooruit gezet, één kant een uurtje minder licht, andere kant weet ik nog ff niet want het is daar donker. Voor 20.00u moet ik beslissen of die kant een uurtje minder licht krijgt of ik zet de lampen een uur eerder aan. Kom er nog op terug als ik uitgetwijfeld ben..
  19. No-Zem

    Scrog Soorten

    Herijuana van Sannie.
  20. Is dat 7 dagen 12/12 of 7 dagen na bloeiverschijnsel ? In het eerste geval zou ik onderaan snoeien nu het nog kan, -dieven-, dit voorkomt meeldauw. In het tweede geval zou ik overwegen om te dieven, ik zie je planten niet in het geheel dus daar durf ik zo niks op te zeggen.
  21. De ene afzuiger is de andere niet idd maar de ene lokatie is de andere ook niet. Hier 2 x DR240W, om en om, beide 1800w., 1x1500m3 en 1x2000m3, beide passieve inlaat in een geïsoleerde omgeving. De 2000m3 draait nooit op volle toeren en de 1500m2 kan dit makkelijk aan, maar in de zomer moet ik wel dag en nacht omdraaien anders red ik het niet met de temp. overdag. Ook niet met de 2000m3 dus een nog grotere zal niks extra's doen. Maar Tukylucky kan een 2meter hoge tent niet kwijt dus de volume van de aangewezen tent is veel kleiner. Misschien is het zo slecht nog niet om 2x600 op te hangen en eventueel upgraden als je denkt dat je met de temp wel weg komt.
  22. Ook bedankt voor die tip ! En nog mooie Amneesjes ook, nu weet ik weer waarom ik stekken wil. We lopen precies gelijk wat tijd betreft, hier staan ook Amneesjes maar uit zaad en een ander soortje wrschijnlijk, maar ook vanaf 4 Febr. 12/12. Ze staan nu dus bijna 8 wkn op 12 uur maar het ziet eruit alsof ze op 5 weken zitten, volgende maand maar weer stekken erin want dit duurt verdomd lang en dan heb ik het niet eens over het voorgroeien.
×
×
  • Create New...