Jump to content

da green

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About da green

 • Rank
  Groentje
 1. Ik ben bijna helemaal klaar met 5 Purple Star planten en binnekort nog 4 Durban Poisson. Nu heb ik eigenlijk geen plaats om te drogen. Mijn ouders beginnen serieus moeilijk te doen dat ze die planten gaan uittrekken en naar het containerpark gaan doen enzo. Ik zou toch iets van mijn kweek willen nuttigen Ik kan enkel in ons tuinhuis drogen maar heb schrik dat het zal uitkomen. Kent er iemand een oplossing? Ik woon in België (OV).
 2. Was reeds een topic begonnen maar had dit perongeluk bij indoor gezet. Daarom zet ik nu hier een linkje naar deze outdoor. Mss meer succes hier. Is gemakkelijkst als jullie ook bij outdoor antwoorden als jullie antwoorden hebben. Zie de foto's in mijn gallerij. De Puprle Star is degene die het hoogst groeit en reeds mooie toppen heeft. De rest is Durban Poison. In totaal 9 planten, verhouding 4/5 of 5/4. Weet het niet precies meer. Dit is de linkPurple Star en Durban Poison outdoor Wie kan mij tips geven tegen het te vroeg verkleuren van de bladeren?
 3. da green

  tijdens de bloei

  planten in bloei
 4. Denk dat het een soort loopkever is. Is idd 10 tot 15 mm groot. Is metalic-olie-blauw. Is wel zo een beuzakske om te vangen wanneer je de plant licht aanraakt laat die zich op de grond vallen. Sommige zitten al lekker te sexen ook. Heb ook al enkele baby's gevangen! Sommige geef ik aan de kippen maar soms zijn mijn kippen met iets anders bezig dat ze vlug nog kunnen vluchten dus verdrinken is nog steeds de best biologische-verdelgingsmanier.
 5. Ik behandel mijn planten nu al een week of 2 met een biologisch product dat die kleine luizen enzo moet weghouden. Mijn plantjes staan in de tuin van mijn ouders en vlak naast mijn planten staat munt en citroenmelisse. Nu zaten er vorige week allemaal blauwe kevertjes op de munt. Dus ik met mijn productje ook deze eens ingespoten, preventief dacht ik zo. Nu ging ik gisteren gaan kijken en er waren verschillende plantjes gaten in gebeten. Daarom ben ik vandaag begonnen met een kevervangst, mijn vader deed dat vroeger ook op die muntplantjes met succes maar wel met geduld. Nu wou ik vragen of er iemand ervaring heeft met dit soort beestjes. Denk dat enkel de laatste foto duidelijk gaat zijn, ik heb ze allemaal verdronken in een bakje water. Natuurlijk zullen er wel enkele zijn die ik gemist heb maar die vang ik deze namiddag hopelijk wel. Help me als er iets efficienter is!!!
 6. da green

  ste kweek

  beesten
 7. 't Klink mss belachelijk maar mijn 5 kleine plantjes hebben nu een dag in de zon gestaan. En aan het begin van het blaren (vingers) zijn ze nu paars geworden. Is dat eigen aan de plant? (PURPLE Star???) Of hebben ze gewoon last van stress? De 5 andere plantjes (Durban Poison) hebben er echter geen last van!
 8. Volgens mij is dat idd hetzelfde als worteldoek. Ben ondertussen eens gaan kijken naar mijn plantjes, de groei valt best mee voor zulks slecht weer. Ik ben nu wel bezig over onkruidbestrijding maar wat zag ik. 1 plantje waren van 2 vingers bijna de helft opgegeten! Gisterenavond was dat nog niet. Ik zag geen enkel beeste, aan de andere plantjes was niets (gelukkig maar vreemd). Op 2 plantjes zag ik een soort magere vlieg zitten. Heb daarom direct korrels tegen slakken gestrooid. Weet niet of het die slijmerige beesten zijn maar toch uit voorzorg. In mijn tuinhuis stond nog een verdelger tegen ongedierte maar kweet niet of dat gezond is om dat zo op die planten te spuiten? Of moet ik dat effectief op die beesten spuiten? Precies een arbeidsintensieve teelt!
 9. Vandaag eens gekeken onder het verdroogde gras. ik had eerlijk gezegd wat schrik van schimmel zoals gezegd, zeker nu dat het enkele dagen hevige buien regende. Niets van schimmel! Veel wormen vlak onder het gras. Voor toch schimmels te mijden heb ik rond de plantjes het gras verwijderd. Wat mij wel opviel is dat ze wel verschillende bladeren en zijtakjes beginnen vormen maar de groei komt weinig of niet opgang. Komt dit door een temperatuurschok omdat ze binnen zijn ontkiemd en opgegroeid en nu ineens buiten. De grond is goed gemengd met speciale grond en paardenmest. Of zijn de temperaturen gewoon te laag?
 10. Hey, Ik ben net begonnen aan mijn eerste kweek. 10 zaden bestel: 5 purple star en 5 durban poison. Begin mei eerst laten kiemen en na 2 à 3 weken verpot en sinds midden vorige week buiten gepland. Ik had gezien bij tuiniers uit e buurt dat ze kort afgemaaid gras tussen hun tomatenplanten strooiden als groenbedekking en ook als groenbemesting. Ik heb dit ook eens geprobeerd maar dan wel tussen mijn plantjes. Kan dit kwaad voor de zuurtegraad? Ik dacht zo van onder dat laagje gras blijf alles vochtiger wat goed is tegen uitdroging. Het blijft er ook iets warmer wat volgens mij niet slecht is voor de plant. Het onkruid er rond schiet weinig of niet uit. Het is milieuvriendelijk. Of ben ik verkeerd bezig???
×
×
 • Create New...