Jump to content

Dordia

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Dordia

 • Rank
  Kind aan huis lid
 1. Dordia

  Azijn = Ph-

  Het is nu 7uur geleden dat mijn voedingswater klaar gemaakt was ,net terug PH gaan meten en deze is nog altijd op punt PH 5.7 Tot hier toe ben ik tervreden, nu nog afwachten.
 2. Dordia

  Azijn = Ph-

  Danku Slotty, ik heb ondertussen al azijn toegevoegd en men PH van het voedingswater op punt gezet. Dit was makkelijk, nu alles in het oog houden of de dames er geen last van hebben.
 3. Hoy, ja dat is een handig kastje ,zo zien we dat het ook klein en netjes kan. Ben benieuwd naar het resultaat van de oogst ,nu nog mikken op die 50 gram. Deze topic ga ik blijven volgen en bedankt voor uw nuttige reactie op mijn topic Mvg.
 4. Dordia

  Azijn = Ph-

  alle ze weten het weer niet, nu kom ik eens met een normale vraag ,waar dit forum eigenlijk voor dient (blijkbaar zijn er een paar die dat vergeten zijn). En anders snappen ze de VRAAG niet en anders kunnen ze niet lezen. Dan heb je er een paar die komen wat lettertjes onder je topic plaatsen om nog wat meer berichten-punten te behalen, informatief of behulpzaam zijn deze texten dan ook zeker niet! Passief of actief met lucht werken, spaarlampen of natriumlamp, binnen of buiten kweek, potgrond, hydrokorrels of kweekmatjes enzo ... ontelbare oplossingen om je plantjes te voeden, en dan is de ark van Noa gebouwd zeker volgens sommige. Waarom niet gewoon naar de coffieshop gaan, inplaats van te zitten knoeien ??? !!! OMDAT DAN DE FUN ERAF IS !!! Voor alle andere medekwekers die nog zin hebben in de zoektocht naar een nuttige antwoord, suggesties zijn welkom
 5. Dordia

  Azijn = Ph-

  Wat hebben we aan deze uitleg ?
 6. Dordia

  Azijn = Ph-

  hallo beste medekwekers. Vandaag was ik bij een goede vriend op bezoek en hij vertelde me dat hij de ph van zijn water laat zakken met keukenazijn. Moet wel zeggen dat zijn dames er goed uitzagen. Heeft er nog iemand ervaring met azijn, en zijn er gevaren zoals als ze te klein zijn of in afbloei. Zeg het me maar,wie weet meer. Mvg.
 7. thx voor de reply's momenteel geven we("spa reine het zuiverende water") (Ph 6.0) zonder voeding aan deze plant ik heb de indruk dat de toppen minder vol zijn dan bij de andere planten en dat de symptomen zijn begonnen sinds we een zwenkventilator in het hok hebben geplaatst. deze heeft een ander probleem alhoewel we geen ongedierte zien hebben we toch de onderkant van de planten vorige week bespoten met insecticide voor consumptieplanten ook effectief tegen spint
 8. Al de info over onze dames is na te lezen op WF Laat maar komen die reacties
 9. Nee dit is verse aarde ,universele potgrond "Central Park" genaamd. Deze potgrond had voor mij gezien de juiste EC en PH waarde.
 10. @dokkie bedankt voor je snelle reply dokkie , aan welke beestjes had je gedacht? en aan wat zie je dat dan? en vooral hoe kunnen we ze het beste bestrijden nu onze dames volop in bloei staan ?
 11. @ alle wfrs we hebben heel de growguide doorgelezen en vinden niet dezelfde symptomen als bij onze plantjes , als we dan toch één van deze moeten kiezen vinden we dat de symptomen het sterkst lijken op een magnesium tekort aangezien er ook wienig reacties komen op onze topic zullen we gewoon spoelen met afgezuurd water ph 6,0 zonder voeding en ondertussen afwachten en hopen dat het probleem zich niet verder uitbreid @Just4Fun bedankt voor je reactie
 12. sinds enkele dagen krijgen enkele van onze dames een verdacht motiefje dat kennelijk begint in de nerf van het blad en het verspreidt zich zeer snel wij kweken op aarde zaadjes geplant op 26/03 voor ze in het hok gingen kregen ze kraantjeswater en 1 x p/w een dosis vloeibare rozekorrel nu krijgen ze vanaf 07/05 1-component aarde voeding van B'cuzZ 50ml op 10 liter kraantjeswater, de lamp (600 watt)op 12/12 op 50cm van het bladerdek een koude luchtbevochtiger en een zwenkventilator staan eveneens in het hok temperatuur licht aan : 26 à 29 luchtvochtigheid : 55 à 65% temperatuur licht uit : 20 à 23 luchtvochtigheid : 65% enkele pic's voor en achter weet iemand wat dit is???
 13. hoi, als dat de middelen zijn waar je het plantje mee wil groot krijgen ,zonder extra investering kan je,je plantje maar beter terug buiten zetten . dan zal de plant zich beter ontwikkelen bovendien denk ik niet dat het plantje lang zal overleven in dat kleine hokje met die gloeilamp. snel terug naar buiten nu ze er nog gezond uitziet veel succes verder
×
×
 • Create New...