Jump to content

Hermano

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Hermano

 • Rank
  Kind aan huis lid
 1. Nee waterhoeveelheid zit wel goed, maar ik heb ze dus even onder folie gezet en hij heeft er al weer zin in! Tnx voor de tips!
 2. Ok de LV, ik heb ze nu in een bak staan met folie erover en de condens slaat al neer. Eens even afwachten hoe ze er bij staan in het begin van de avond.
 3. Hey ik heb even een vraagje, Mijn stekje laat sinds vandaag zn bladeren hangen, gisteren stonden ze nog mooi haaks op de stam maar nu laat hij ze zakken. Dit is de 2e dag onder TL en ik geef ze 18 uren licht per dag. TL kleur 33, growshop light mix. Waarmee kan ik mijn stekje er weer bovenop krijgen? Dit is het tweede stekje en die heeft zijn bladeren wel optimistisch omhoog staan. Precies dezelfde grond/water/licht.
 4. Een goedenavond, Ik wil dit jaar weer een kweekje doen en wil van jullie graag tips en commentaar over wat ik wel of niet goed aanpak. Voor mijn kweek dit jaar wil ik 5 planten gaan kweken. Ik heb tot mijn beschikking: 2 kuipen van 60 liter en genoeg ruimte aan een waterzijde van een weiland, vlak aan het water. In de kuipen komt light-mix te zitten van de growshop. En de 3 andere komen in de volle grond. Ik wil 5 planten van dezelfde soort en wil graag vrouwelijke zaden gebruiken, natuurlijk van een buitensoort. Iemand die advies over de soort keuze? Ik wil eigenlijk voor gaan ontkiemen en voorgroeien in een propagator. Is dit een goed idee? Tot welke hoogte kan ik deze plantjes daar in voorgroeien? Ik wil er meer laten ontkiemen en uiteindelijk de 5 mooisten gebruiken. Hoe zit het trouwens met TL voor deze propagators, zitten die ingebouwd of moet je die er zelf boven hangen? Als ze dan voldoende gegroeid zijn en uit de propagator moeten zet ik ze over. De 2 mooisten gaan in de kuipen en de andere 3 gaan in de volle grond. Vanaf de 3e week wil ik dan beginnen met het voeding geven aan de 2 planten die in de kuipen staan. Hier wil ik de Canna Terra lijn van gebruiken en ik wil hun schema ook bijhouden. Ik zal echter alleen de groei en bloeiversie van gaan gebruiken en waarschijnlijk ook PK 13/14 Uiteindelijk zal ik de toppen drogen op droogrekken. Ik hoor het graag
 5. Ik had vorig jaar ook nog in half juni een paar zaadjes geplant. Zijn nog leuke plantjes geworden met een leuk rokertje. Maar het blijven dan wel kleine struikjes en kun je er niet alles van verwachten.
 6. Ik heb zoals in de titel aangegeven, 2x 65 liter speciekuipen staan waar nog geen gaten in zitten. Dat moet dus nog even gebeuren maar hoe groot moeten de gaten zijn? En hoeveel gaten moeten er ongeveer in als ik bijvoorbeeld een boor met een diameter van 1 cm neem?
 7. En anders zet je er gewoon kuipen neer toch?
 8. Wat is de minimale lengte die een Jack Herrer nodig heeft om te verduisteren en ook nog een rokertje oplevert?
 9. Schandalig dat hier niet op wordt gereageerd!! Ziet er erg mooi uit allemaal alleen kan ik je niet helpen met de binnen-kweek adviezen omdat ik een buitenkweker ben . Succes met je kweek en hopelijk gaan er meer mensen reageren
 10. Hallo medekwekers, 1) Ik wil dit jaar graag weer kweken. Ik heb vorig jaar ongeveer 7 planten buiten gehad voor mijn eerste keer. Ik heb toen niet zoveel kunnen vangen van mn planten en ik ben dit jaar van plan om het anders te doen. Ik ga voor 2 specikuipen van 60 liter waar in elk 1 plantje gaat. Ik wil stekjes gebruiken omdat ik op die manier 100% zeker weet dat ik een vrouwtje heb. Wat voor soortje raden jullie mij aan? 2) Dan zit ik ook met de vraag hoe nou eigenlijk de grond moet zijn samengesteld. Ikzelf zat te denken aan 1/3 coco's en 2/3 GS grond met een handje zaad/stek mix in het midden voor de goede groei van de wortels. Is dit een goede samenstelling of weten jullie een betere? 3) Ook heb ik vorig jaar al vrij vroeg de planten in de volle grond gezet. Het zijn enorme struiken geworden met relatief kleine topjes. Is het wel verstandig om om half mei de planten buiten te zetten? Worden ze dan niet te groot? 4) Ik ben van plan om 2 blumat digitale vochtmeters aan te schaffen. Op welke waarden moet ik deze vochtmeters houden in de loop van het groei/bloei proces? 5) Ook wil ik graag voeding gaan gebruiken. De BAC-lijn lijkt me een goede keuze. Hiervan wil ik de groeivoeding, bloeivoeding en de PK-booster gebruiken. Is dit voldoende en vult dit elkaar goed aan? Ik hoop dat jullie me een beetje de goede keuzes kan laten maken. Tnx!
 11. Voor volgend jaar wil ik het graag wat beter aanpakken als dit jaar en daarom heb ik een paar vraagjes. Allereerst heb ik een vraagje over het soortje. Het lijkt me verstandiger voor mij om stekjes te halen zodat ik niet voor hoef te groeien. Dit scheelt me veel tijd (zaadjes voorgroeien, stekjes maken, geslacht bepalen en daarna weet ik pas of het plantje geschikt is). Ik zag bij sanniesshop.com de KO Kush staan alleen zal hier geen stekje van te vinden zijn, wat is een goede vroegbloeier die vaak in shops te krijgen is? (Ik ben niet van plan om te verduisteren) Ik ben van plan grote cementkuipen te halen van 45, 50 of 65 liter. En hier de vraag, welk volume moet ik nemen? De kuipen zullen gevuld worden met aarde uit de growhop. Welke aarde moet ik nemen? Light-Mix, All-mix of een andere variant? En is het verstandig om de grond te verrijken met perliet? Zo ja, hoeveel liter/gram per liter volume? Ik wil de voedingslijn van B.A.C. of Canna ( Canna Terra Vega, Canna Terra Flores etc.) gebruiken, welke is het meest geschikt voor deze omstandigheden? (ik gebruik geen ph/ec meter) Wie heeft hier verstand van en is zo vriendelijk mij hier mee te helpen?
 12. Hermano

  Ice-o-lator

  Super onderwerp dit! Hele topic doorgelezen en te weten gekomen dat je voor buitenwiet-afval een kleinere maat mc nodig hebt. Alleen ik kan nergens vinden welke maat je dan het best kunt gebruiken. Kan iemand mij vertellen welke 2 maten zakken ik het beste kan gebruiken voor buiten-afval? Thanx!
 13. Hey, Ik zit net zoals jou nog te hopen dat mijn plantjes gezond gaan afbloeien. Ik heb zelf nog 2 Mrs. X roze staan en nog een Hindu Kush #2 en een Afghaantje waarbij de bloei in de afghaan nog ver te zoeken is . De Mrs. X gaat lekker (1.90 m.) en de toppen plakken en ruiken als de beste . Mijn planten staan in een weiland waar dagelijks veel wind doorheen blaast en gelukkig nog geen toprot ontdekt.
×
×
 • Create New...