Jump to content

TeKnO-AdHd

Members
  • Content Count

    139
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TeKnO-AdHd

  1. Idd een langzame site,,, maar voor dat geld heb ik alle tijd... ThX voor de tip
  2. Hey JF, Bedankt voor je (snelle) reactie. Dat topic had ik gemist (omdat ik dacht dat je elektronisch met een c ipv een k schrijft en daardoor geen hits kreeg in de zoekfunctie ) LOL!! Nu ik zie dat die B.a.l. ook nog te demonteren is gaat mn voorkeur toch heel erg die richting in. Of er moet hier iemand gaan reageren die hem helemaal (onderbouwd) afzeikt. Of die lumatek\sonlight moeten echt veel meer vermogen\lumen\output tegen een lager verbruik geven dan die b.a.l.. Ik denk dat wat betreft het te warm worden van je hok je je meer druk moet maken om een goeie afzuiging dan om of je vsa nu 20 of 30 graden wordt, als je de temp van de lampen pakt dan is die al 2 tot 3 x zo hoog als van je vsa dus zal de temperatuur van je vsa nauwelijks van invloed zijn op de "overall temp". (bij elektronische dan, bij magnetische is dit wel degelijk van belang omdat die dingen gloeiend heet worden). Ik heb jammer genoeg geen tijd om te wachten met aanschaf tot dat jij er wat ervaringen mee hebt, dus meer reacties blijven welkom! Grt TeKnO!
  3. Hoi, Ik ben op zoek naar een electronische v.s.a. van 600watt (2 eigenlijk). En nu kom ik in mijn zoektocht eigenlijk 4 verschillende tegen. De lumatek, de sonlight ,de industria en de B.a.l.. Vooral door het prijsverschil ben ik nu aan het twijfelen geslagen over welke ik moet nemen. De lumatek kost 185euro, de Sonlight 179euro, de industria 200euro terwijl de B.a.l. "slechts" 127,82euro kost en deze is ook al compleet met fitting en kap(je)*. *(dit zijn de goedkoopste die ik tot nu toe vond). Nu is mijn vraag of er mensen zijn die ervaring hebben met vooral die b.a.l. en\of die lumatek\sonlight? Ik ben al zeker van dat ik electronische vsa's ga gebruiken dus ik hoef geen vergelijkingen ten opzichte van magnetische en bespaar me ook te technische verhalen want daar snap ik echt geen zak van... het gaat vooral over het verschil tussen de complete set (b.a.l.) en de losse vsa (lumatek\sonlight). Want als deze vergelijkbare resultaten geven dan is mijn keus meteen een stuk makkelijker. (maar dan snap ik weer niet dat een complete set stukken goedkoper is dan een losse waar je nog fitting, snoer etc bij moet kopen). Ik snap dat ik veel vraag want kan mezelf moeilijk voorstellen dat iemand ze beide ooit aan een grondige test heeft onderworpen maar wie weet... TeKnO!
  4. Als je in die brief net zoveel schrijffouten maakt als in bovenstaande reply (en handtekening) dan zal je zeker serieus genomen worden meneer/mevrouw de semi-pro schrijver. TeKnO! Sorry voor deze offtopicreply maar irriteerde me eraan en heb geleerd irritaties meteen op te lossen...
  5. 10.000 reply's zijn in mijn ogen GEEN resultaat van een uit de hand gelopen hobby of passie, het lijkt eerder een dwangneurose Als je je volgende bezigheid net zo intensief gaat uitoefenen dan wordt het nog druk op de : "Met de V.U.T. wat nu?", "geraniums kweken voor verveelde V.U.T.ers" en/of andere "postV.U.T.fora" . LOL! Nee hoor snap goed dat je het wat rustiger gaat doen, of dat het verdient is weet ik niet, gegund is het je zeker! Je stopt toch niet met meeten hè?! Want anders rook ik er graag, ergens in den lande, nog een met je ! Houdu en bedankt! TeKnO!
  6. @ TnT : Die TeKnO (een van de vele in mn hoofd) op zoek naar DÉ WAARHEID blijft teleurgesteld achter, omdat al die andere (dus vele in mn hoofd zittende) TeKnOotes zich realiseren dat er verschillende waarheden zijn, en het dus altijd zal neerkomen op een compromis. ThX TeKnO!
  7. Mijn vingers beginnen, na het zien van die "liefies", echt te jeuken. Ik heb van Toerist123 inmiddels ook een leuk pakketje, met AFmix en LR2, mogen ontvangen en ook hoe ik t ga doen is al helemaal uitgedacht . Maar ik kan door een geplande verbouwing, aan "Mi Casa" (en doe ook meteen mn hok afbreken en opnieuw opbouwen als ik toch stil moet staan), pas over een maandje of 2 beginnen dus tot die tijd beperk ik me maar tot meeleven met en geilen op jou (duidelijke en met mooie pics ) verslag. (een lichtelijk opgewonden) TeKnO! Spa rood?!
  8. Kent iemand Enzicur natuurlijk fungicide? Ik kom het net tegen en vraag me af of er al mensen op het forum dit gebruikt hebben en wat ze er van vinden? TeKnO!
  9. @LQ : Die zijn in ieder geval constanter (net gemeten temp21 en lv65%) dus dat is al stukken beter. Nog zeker te hoog die lv maar er hangen dan ook 20 net geoogste planten te dampen, dus voor het moment acceptabel. Maar naar de thermo/hygrometer gaat de komende dagen alle aandacht uit! Hopen dat het goed komt. Daar ben ik over het algemeen heel goed in. En is misschien wel de belangrijkste reden van dat ik nu in de shit zit. Maar dat moet dus wel lukken om nog een weekje langer vol te houden. LOL! ThX TeKnO!
  10. Daar is het allemaal al te laat voor. Ze zijn al geknipt. voor in mn volgende hok is dat ook zeker de bedoeling maar het gaat me er nu om hoe ik mn (dus al geknipte) toppen en knipafval meeldauwvrij kan krijgen... Iemand? TeKnO!
  11. Hey!, FF een korte situatie schets : 20 x bublegum Dag 57 bloei Temp Dag : 30, Nacht :(koudste was 12 maar gemiddeld een graad of) 15 Lv Heel deze kweek niet onder de 60 kennen krijgen en meestal zelfs 70 of hoger Al week of 4 last van meeldauw, maar de laatste week is die plaag totaly out of control . De planten zitten van pot tot top helemaal vol met die rotzooi. (op een vage manier nog wel mooi om te zien, want had nog nooit zó'n witte toppen ) En omdat dat natuurlijk bij lange na nog niet genoeg ellende is kwam ik er net achter dat er in 2 van mn toppen rot zit (een net begonnen en een al best ver gevorderd). Toen ik net die rot aan het wegknippen was besloot ik, omdat ik niet geloof dat ik nu ineens wel de lv op een aanvaardbaar niveau kan krijgen (en dus wel meer rot zal gaan zien de komende dagen), ze toch al helemaal vol meeldauw zitten en ik toch al de schaar ter hand had om ze allemaal maar om te doen (en mn hok aftebreken. vorige ronde ook al voortijdig door rot af moeten breken dus moet er wat aan hok gebeuren om die lv beter te controleren). Dus heb ik ze net geknipt en te drogen gehangen. Maar nu komen dus mijn vragen : De toppen en mn "afval" zitten nog steeds helemaal vol met meeldauw. Wat kan ik daar nu het beste tegen doen? Of kan ik het laten zitten en (uiteindelijk gewoon mee)oproken En kan ik van dat afval nog wel hasj maken? ...? Pffff om nog maar eens te bewijzen dat vandaag mijn dag NIET is, laat ik net mn brokje "schaarhasj" vallen en zit dat nu helemaal vol met haar van Asrael (mijn katze). Ik hoop dat ik een antwoord krijg dat deze dag toch nog wat ten positieve kan keren! Want als de conclusie van dat meeldauwverhaal blijkt te zijn, dat ik alles weg moet gooien. Dan zie ik me de nacht, zo'n jasje zonder mouwen dragend, doorbrengen in een helemaal witte kamer met zachte muren en niets waar ik mezelf (of iemand anders) mee kan verwonden... TeKnO!
  12. Maar weer een teken dat ik eerst moet posten en dan pas ice o lator moet gaan roken. Wat ik eigenlijk bedoel is het volgende : Jij doet je zaailing na ontkiemen eerst een dag of 10 in een pieterpotje en daarna pas in de definitieve behuizing. Maar waarom doe je dat eigenlijk? Ik denk dat die stap overslaan en meteen van pitpot naar pot van ltr of 4-5 gaan niet alleen makkelijker is (je hebt minder handelingen) maar ook betere eindresultaten geeft. En wel om de volgende redenen : De pieterpot beperkt de wortelgroei omdat de hoofdwortel niet dieper dan de diepte en het totale wortelnetwerk nooit groter dan de inhoud van je potje kan worden. En als de plant ondergronds niet maximaal ontwikkeld dan doet ie dat boven de grond ook niet. (in mn post hierboven geef ik voorbeeld van 8 in pieterpot en 3 in bak voorgegroeide Lr's. Die 3 waren uiteindelijk (minimaal) 20% groter, hadden een wel 2 keer groter wortelnetwerk en de opbrengst was zelfs (bijna) 50% meer) Een andere reden om het niet te doen is dat je door omtepotten de kans op stress alleen maar groter maakt. En een beetje stress kan je toch al snel een dag kosten (de plant moet recoveren en zal in die tijd niet ontwikkelen) En omdat we met autoflowers werken kan je niet zeggen dat je ze een paar dagen langer op 18uur laat staan om die tijd in te halen, want na een week of 3 is de groei er wel uit en gaan ze seks laten zien. Dus zal elke stress (hoe klein ook) de ontwikkeling negatief en onherstelbaar beïnvloeden en dus ook lijden naar een minder eindresultaat. Deze argumenten zijn specifiek voor autoflower kweekjes omdat dat van dat turbowerk is(in 70 dagen helemaal klaar terwijl een indica al snel 100 dagen en een sativa wel 120 dagen nodig hebben van begin tot eind) en je dus geen marge hebt om foutjes op te vangen. Dit is in het "nuchter", en zonder doordraverij over de bijbel en God, wat ik in mn eerdere posts probeerde te zeggen. Ik ben benieuwd naar wat jij er van vindt..? GrT TeKnO!
  13. Lomp van me om Gods methodes zomaar in twijfel te trekken. Maar omdat Beekaa had bewezen dat de wortels door die turfpotjes groeide stopte daar de discussie maar ik had nog wat argumenten waarop ik mijn gedachten baseer en die wil ik bij deze dus ook geven. Ik heb vorig jaar ook gewerkt (lees lopen kloten) met lr1 en 2. En toen ik de laatste keer 30 zaden had proberen te ontkiemen, waarvan er 8 ook echt uitkwamen, had ik er "genoeg van". Ik heb toen de niet ontkiemde zaden gepakt en in de aardebak, waar die 8 na in pitpots te hebben gegroeid al in stonden gegooid.. Tot mn verbazing kwamen er na een paar dagen 3 kleine plantjes omhoog en die nieuwelingen werden uiteindelijk alle 3 minimaal 4cm groter (27cm of meer) dan de grootste van die andere (23cm). Ook de verschillende wortelnetwerken heb ik daarna bekeken en bij die in de bak ontkiemde was dat wel tot 2 x zo groot als bij de in pieterpotjes voorgegroeide plantjes. Ook waren ze een week eerder "klaar". ze waren alle 3 vrouwelijk (zal puur toeval zijn). En misschien wel het belangrijkste, de gemiddelde opbrengst van de pieterpotdames was net iets meer dan 2gr, en van die andere bijna 3gr. Terwijl ze uiteraard (ze stonden in dezelfde bak) allemaal dezelfde behandeling/omstandigheden/voeding enz. hebben gehad. Ik durf deze 30% niet helemaal te wijten aan "ompotstress" maar ik zou ook niet weten waar ik ze dan wel aan zou moeten opdragen. Dit is allemaal het resultaat van 1 rondje op noobniveau aankloten en dus alles behalve representatief. Maar de toch wel opvallende uitkomsten zijn in het vraagstuk van "De manier van Lowryder kweken", in mijn ogen, zeker het vermelden waard. Verfrissend dit! Een "God" waar je het niet mee eens kan zijn en hem dat gewoon kan laten weten door een reply op een forum. Dit is me bij (die echte) God, Allah, Shiva, Boedha en al die andere Goden nog nooit gelukt. (ik hoop dat je door al mijn slap gelul, de serieuze vraagstelling/stellingname nog ziet ) TeKnO!
  14. Hey TnT, Door het lezen van dit topic en de daarin beschreven manier van kweken kwam ik op deze (noob, of op mijn manier logische) gedachten. Nu is het gedeelte over de doordringbaarheid van turfbakjes door wortels (met hulp van Beekaa )opgelost. Maar als je geen turfbakjes maar de, zoals door jou beschreven en geadviseerde, voor wortels ondoordringbare pieterpotjes gebruikt. Dan zijn enkele van mijn vragen/"bezwaren" niet beantwoord/opgelost. En dus blijven ze in mijn hoofd spoken . En wie is er dan beter om de storm in mijn hoofd te stillen dan God en de schrijver van de bijbel Himself TnT?! ( heb altijd gedacht dat iemand anders de bijbel schreef) Een op antwoord hopende, en ondertussen een onze Vader biddende TeKnO!
  15. Die verhuurder en/of die maat van je zijn nu een dikke joint aan het draaien van jou oogst. Vervelend maar onderdeel van het spel... Volgende keer meer succes! TeKnO!
  16. Als je ze nu al op 12/12 hebt staan dan zal je nooit de autoflowers eruit kunnen halen. het mooie van de autoflower is namelijk dat ie niet aan die 12/12 regel gebonden is om in de bloei te gaan, dus als je nu 20/4 of zelf 23/1 draait dan zal je na week of 3 de sex van de (sterkste)autoflowers kunnen bepalen en daarmee verder gaan. Plantjes die dan hun seks niet hebben laten zien zijn geen autoflower. Als je ze nu op 12/12 hebt staan zullen ook de niet autoflowers in de bloei gaan en kan je nog niet zien of dat ze de gezochte eigenschap hebben. Ik vier morgen al voor de 6de keer mn 30ste verjaardag, maar zeker geen ouwe lul!! TeKnO!
  17. Ik heb m inmiddels uit staan... maar nu krijg ik geen nieuwe geupload ik kan wel de standaard forumavatars aanzetten maar een van mn pc uploaden lukt niet. Ik heb toch geen avatarban ofzo?? LOL!
  18. Ik kreeg laatst een schilder langs en zat dus met het zelfde dilemma, ik koos alles te laten staan. Die jongen komt binnen en lacht naar me en zegt : 'bij jou staan ze er beter bij dan bij de buren'. En gaat gewoon aan de gang. Die lui zijn veelste bang voor wraak en ze hebben ook geen enkel belang bij je aangeven, dus zullen ze het echt niet doen. De kans dat ze zich verspreken is aanwezig, maar mijns inziens zo klein dat het risico aanvaardbaar is. Succes met wat je ook doet! TeKnO!
  19. @ Sedus : Gebruik gewoon Nederlandse taal aub?! Dan snappen wij 30+ers het ook @Spewey : 1337 GrT TeKnO!
  20. Kan ik op de "ik heb interesse. Hou me op de hoogte" lijst komen te staan? Ik zie die boot al cruizen door zo'n kanaal/sloot/zee (kweet zo niet waar meppel ligt ) Met aan de kade van die buitenhuizen, waar de mensen net op het gazon zitten te lunchen...en dat er dan aan elke kant van de boot een stuk of 3 van die slachtoffers van Esmies Girll hun longen op staan te rochelen... Ja man count me in for sure! TeKnO!
  21. @ spewey : Dat je geen andere potjes hebt op dit moment vind ik reden genoeg om ze te gebruiken @beekaa : quote : 'als je zaadjes in een turfpotje plant dan duurt het misschien met een week en dan komen er al meerdere wortels doorheen..zelfs de allerkleinsten komen erdoorheen! EDIT: kijk maar' en dan volgt er een foto... Nu ben ik echt nog een beginner maar zelfs ik zie dat dat geen plantjes zijn die een week geleden ontkiemt zijn. je hebt me met die foto al wel wat meer overtuigd van de doorbringbaarheid van die potjes. Maar de rest van mn twijfels heb je niet echt weggenomen. Heb je misschien een foto van een 1 (of 2,3) w(e)ek(en) oude (autoflower)zaailing in zo'n potje. waar wortels doorheen komen? pas dan zal ik echt overtuigd zijn... Sorry Spewey dat we jou topic gebruiken voor een discussie over turfpotjes. Ik heb je daardoor nog niet eens succes gewenst met je kweek. Dus bij deze! TeKnO!
  22. Dat ze afgebroken worden dat weet ik. Maar ook binnen de 8 weken die ze nu nog in de grond gaan zitten??!! Als je ze ingraaft in de tuin (buiten) dan kan je ze laten zitten omdat ze vergaan, maar dat ze vergaan binnen die paar weken dat wij ze in een potje stoppen betwijfel ik ten zeerste. Mn 2de "bezwaar" is : is die penwortel, die nu gevormd wordt, sterk genoeg om door dat omhulsel te groeien? Als dat niet is, beperk je de groei aanzienlijk en de haarworteltjes zijn zeker niet in staat tot "doorboren" van dat omhulsel. dus zal je wortelnetwerk nooit groter groeien dan je potje. Wat me nog erger lijkt is dat de penwortel en al zijn haartjes, zichzelf vast zetten aan je omhulsel en dat het grotendeels vernield word met overpotten. (of gaten erin knippen zoals hier boven geopperd) Nr3 : Elke handeling die je doet (hoe klein ook) zal stress opleveren en dat komt de plant zeker nooit ten goede. Dus waarom een handeling die overgeslagen kan worden uitvoeren? Ik bedoel als je ze van pitpot naar 7ltr pot(meer hebben ze niet nodig)zet ben je helemaal klaar en kan ie zichzelf lekker ontwikkelen en zich helemaal stresvrij klaarmaken voor de bloei. Deze redenen geef ik je omdat we wel in de peiling moeten houden dat we met autoflowers aan het werken zijn en dat deze binnen 2 weken hun hele ontwikkeling van wortelnetwerk en groei moeten uitvoeren. (want na 3 weken wil jij toch ook seks zien). Dus als je ze in die tijd 1 x strest (1-2 dagen stilstaan in ontwikkeling is dan niet raar) dan verlies je al 15% van de totale tijd die anders gebruikt wordt voor ontwikkeling (boven en ondergronds) en dat zal zich in eind resultaat altijd laten zien... Ideale bakjes voor die sativaboom die je in de lente in je tuin graaft en in november oogst, maar voor dit turbowerk zou ik ze niet gebruiken. ... ... Ow about that avatar... Ik voldoe aan alle eisen
  23. [zieke geest mode on] Ik krijg hier heel veel vage, maar vooral ranzigge gedachtes bij [zieke geest mode off] Weer ontopic : Waarom doe je ze na het ontkiemen niet meteen in de definitieve grond/pot/behuizing? want nu moet je ze over een paar dagen weer uit deze pot halen en weer in een andere zetten en dat kan alleen maar schade brengen lijkt mij. TeKnO!
  24. Probeer dat "cracken" eens tussen je tanden. Er zitten in je mond net iets meer zenuwen (dus gevoel) dan in de punt van een nagelknipper of tang. Dus kan je precies genoeg pressie op het juiste plekje toepassen. T is trouwens goedkoper oefenen met zonnepitten dan met zaad en een uurtje of 24/48 laten weken in lauw water voor je ze in de pitpot stopt kan ook wel helpen met makkelijker ontkiemen. TeKnO!
×
×
  • Create New...