Jump to content

racker

Full member
 • Content Count

  8,749
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by racker

 1. Aardlek moet je ook niet aan beginnen. Dat is voor kinderen en noobs. Die hebben daar niks te zoeken.
 2. Iedereen roept dat het om de "grote jongens" gaat, Volgens mij zijn het NET de grote jongens die geen last hebben van deze wet als het om aankoop van artikelen gaat. Die weten welke weg ze moeten bewandelen. Kennis is macht, kennissen is machtiger. De grote jongens hebben allebei.
 3. Dat kun je alleen maar hopen. Ondertussen (justitie is zo traag als een oude pony bergop) is kwekend nederland geheropvoed en moet je creatief zijn.
 4. Die a la minute instelling zou ik maar eens laten varen....
 5. Het is wijs om eens te kijken hoe kwekers in het buitenland werken/werkten. Stel je voor, -geen growshop -geen stekkenboer -Weinig afzetmarkt
 6. Er is een verschil tussen gavita en gavita-holland juist voor deze reden. In principe gaan growshops niet allemaal dicht, -Er zijn growshops die vrijwillig dicht gaan -Er zijn growshops die hun assortiment aanpassen en dan geen growshop meer willen genoemd worden -Er zijn growshops die schijt aan alles hebben en deze worden waarschijnlijk onvrijwillig gesloten De naam growshop zal wel verdwijnen naar de eeuwige jachtvelden, de winkels opzich, niet perse.
 7. Zo dicht mogelijk bij je reflector in je ruimte (erboven ofzo) De kabel tussen ballast en reflector kan storingen veroorzaken (EMI)
 8. Het zat er al heel lang aan te komen maar iedereen dacht dat de wet zou worden afgeketst. Niet dus. Veel spullen zijn al niet meer te krijgen omdat de garageboxen her en der vol liggen. Een lange terijn oplossing hoor ik niemand over.
 9. 1) heb je wel een lichtcel? (4 draadjes op de hygrostaat) 2)Brand er een grote A linksboven in je scherm 3)Is je machine wel geschikt voor een lichtcel (heb je aansluiting 18 in de unit zitten) 4)heb je iets in je timer ingevuld?
 10. I Jij wordt daar niet voor betaald, ik ook niet. Maar iemand wel vermoed ik.
 11. Een led die vergelijkbaar is met hps, verbruikt ook hetzelfde aan stroom. Deze is wel veel en veel duurder. Het enige voordeel wat ik zie, is dat led minder stralingswarmte en meer convectiewarmte geeft. (niet meer of minder warmte maar andere warmte)
 12. Iedereen kan roepen wat hij wil, jurist, advocaat om of wie dan ook..... De bal licht nu bij de winkel en achteraf bij de rechter. Je kan er simpelweg geen voorspelling aanvast knopen. In de wandelgangen spreekt men al over 2 proefprocessen (iemand gooit zijn auto vol kweekspullen en belt vervolgens aan bij het politieburo, kijken wat er gebeurt)
 13. Welke lamp gebruik je nu? Je kan beter investeren in een efficientere (lees duurdere) lamp. Je hebt dan meer licht met minder warmte. Vuistregel is dat alle licht wat niet op je blaadjes schijnt, zo goed als verloren is.
 14. Grote stap ... Van 10kilo knaller naar spruitgroente radijs :rofl
 15. Normaal gesproken is aanzuigen veel moeilijker dan wegblazen, daarom is een inlaat (liefst 3x) groter dan een uitlaat. De diameter van de de uitlaatflens of het gat wordt bepaald door de hoeveelheid lucht die erdoor moet. Bij een houten kist met isolatie kun je ervan uitgaan dat de je minimaal 10% verlies hebt tov de capaciteit van de fan, Hoe kleiner de flens diameter, hoe groter het verlies.
 16. Verloop op je filter en geen slang. Uitblaas van 250 en inblaas van 200 kan niet. Andersom wel.
 17. Volgens mij ben je er net achter gekomen dat potaarde een waardeloos medium is.
 18. Een growshop bestaat niet (je kunt je niet als zodanig inschrijven bij de kvk) Het is een volksterm die de gemeentes gebruiken.
 19. Ik zuig de zak ook nog vacuum met een stofzuiger, de rest doe ik hetzelfde als Worm.
 20. Als je dat doet voor het water geven, dan is dat dus lang na het water geven. Water verdampt maar zouten niet, vandaar de hoge waarde.
 21. Zo zwart wit is het helaas niet. Denk je dat een officier of rechter achterlijk is? Als jij kweeklampen met afzuigers en koolstoffilters hebt (al dan niet met een tent er omheen) Is het zowiezo al aannemelijk dat het gebruikt gaat worden voor de wietteelt. De combinatie van deze artikelen bewijzen idd niet dat het hier om wietkweek gaat, maar maakt het wel aannemelijk voor elk weldenkend mens. De mensen waarvan jij denkt dat ze deze spullen ook nodig hebben zullen tegen jou in rechtbank komen getuigen dat dat niet zo is. Heb je alleen lampen, dan wordt het als bewijslast een moeilijk voor verhaal voor justitie. Heb je alleen een filter, dan wordt het ook lastig.
 22. Al 4 jaar? Led's die vergelijkbaar zijn met hps zijn er al wel. Het nadeel is dat deze in vergelijking met bv 600watt hps, ook 600watt aan stroom verbruken, Met 1000euro kom je er dan niet. Het voordeel is dat er bijna alleen maar convectiewarmte vrijkomt. (of is dat een nadeel?)
 23. Als je niks hebt, heb je ook niets te verliezen.....
×
×
 • Create New...