Jump to content

greenstuff

Full member
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by greenstuff

 1. Door omstandigheden niet de mogelijkheid gehad om het verslag af te maken, bij deze toch nog het resultaat 1308gr en uiteraard een paar foto's Voor de foto even 1 dame geplukt
 2. Hey M0251, Ze zijn idd nog vrij klein na 2,5 week voor groei. Vertel eens iets meer over je voeding, ec en ph en misschien wat foto's van je plantjes met de lamp uit? Wanneer je naar 12/12 moet schakelen valt nu niet veel over te zeggen, dat ligt er helemaal aan hoe snel je planten groeien. Is het je allereerste kweek?
 3. Thnx head, De lamp staat aan van 18:00 tot 06:00 dus de cv draait al mee in de nachtperiode, de temperatuur is dan 20/21 graden. Ja er moet wel wat aan de lv gedaan worden maar dat komt goed, desnoods een ontvochtiger er bij. Hey green, Mijn plan is om woensdag flink wat blad weg te halen en dan ook gelijk te dieven, had nu enkel wat blad aan de onderkant verwijderd zodat ik wat "werkruimte" had. Metselzand zou idd ook nog een optie zijn om de lv te laten dalen, maar ik ga eerst kijken wat er na de defolaition gebeurt. Interessant stuk trouwens over de defolaition, kan er nog wel het 1 en ander van opsteken. Bedankt voor de tips iig
 4. Tijd voor een update.. Dag 6 12/12 De dames hebben het naar hun zin in de tent en beginnen sinds 2 dagen serieus te groeien. Ze drinken nu zo'n 2 liter per stuk per dag. Ik krijg alleen de lv momenteel niet onder controle die zit met licht aan tussen de 70/80%, dit omdat ik niet te hard af kan zuigen ivm de temperatuur, die is met licht aan 23 graden. De lamp staat momenteel op 400w dus ik kan straks nog iets meer warmte creƫeren zodra die op 630w staat, dan kan ik ook iets meer afzuigen wat de lv ook weer wat zal laten zakken. Ik heb inmiddels wat blad aan de onderkant verwijderd zodat ik mn tensiometers weer kan aflezen en een beetje fatsoenlijk water kan geven. De EC zit inmiddels tussen de 1.3/1.4 en de ph op 6.2. Ben begonnen om wat extra calcium en magnesium mee te geven om eventuele tekorten straks voor te zijn. Net tijdens het wateren iets apparts ontdekt, een zijtak is opgesplitst alsof hij zichzelf getopt heeft, heel appart De gesplitste tak :
 5. Dus bij iedere waterbeurt geef je cal/mag mee als ik het goed begrijp? Wat is de ph van je voedingswater?
 6. Succes met je nieuwe ronde xiam! Nu al cola's aan het kweken zie ik?
 7. Ziet er goed uit, gaat een mooie ronde worden! Hoe veel cal/mag geef je per week extra mee als ik vragen mag?
 8. Weer even een update van mijn kant. Dag 39 18/6 en tevens ook de laatste dag 18/6, vanaf morgen gaat de klok om . Eigenlijk niets spannends te melden, had wat verbrande bladpunten, ben iets lager in mn voeding gaan zitten en het probleem was verholpen.
 9. Ik zelf top meestal bij de 6e internode, dus toppen in de groei anders ga je je tentje nooit vol krijgen. Ze kunnen zeker wel 2 weken op 18/6 blijven staan.
 10. @Head Honcho een paar dagen was idd misschien te optimistisch
 11. Laat nog maar ff groeien, minimaal 1 keer toppen,persoonlijk zou ik ze 2 keer toppen. Mooie compacte struikjes kweken zodat je ruimte mooi gevuld word. Succes met je kweek
 12. Het is weer tijd voor een update, gister even wat foto's gemaakt maar geen tijd gehad om een update te doen. Dag 32 18/6 De dames gaan lekker, het beginnen mooie struikjes te worden. Gister gelijk wat grote fanleaves verwijderd omdat ze de onderste takken in de weg zaten, deze krijgen nu lekker de ruimte en licht zodat ze mooi mee kunnen groeien. Sinds afgelopen woensdag krijgen ze ook voeding mee EC 1.0 PH 5.9 een beetje enzymen er bij en sillicium. Ik had 2 blumat tensiometers besteld en die staan er al een paar dagen in, ze bevallen zo goed dat ik,er gelijk nog maar 3 bij besteld heb zodat iedere pot er 1 heeft. Nog een paar dagen 18/6 en dan gaat de klok om. @Kees A zo hang de bovenste fan Voor het blad verwijderen: En na het verwijderen:
 13. Mooi veldje zo! Bezaaid met toppen. Gaat een mooie ronde worden
 14. Mooi veldje toppen weer de nieuwe zaden voor de volgende ronde al ontkiemt? Succes met de laatste weken
 15. Idd ze zijn aan het experimenteren met de par verdeling, zoals ik al zei hebben ze de 0,3 watt leds verder naar buiten geplaatst. De lampen komen 100% uit de zelfde fabriek. En zoals ik eerder al zei heeft ocl idd nog geen led lampen op de markt maar ik heb deze wel via hun. En waar baseer jij op dat dit een goedkope lamp is? Ik heb nergens een prijs genoemd, op een sticker na zit er geen verschil in de lampen zoals ik op de foto's kan zien maar jij weet wel te vertellen dat er in mijn lamp goedkope leds en een dito driver zitten heel knap En ja idd deze lamp komt uit China, waar denk je dat jouw lamp vandaan komt?maar goed we gaan het eind van de ronde wel zien hoe nep deze lamp is, de weegschaal zal de waarheid spreken
 16. Het is zoiezo geen lamp van hun, biogenetic koopt ze ook gewoon in bij een fabrikant in China zoals iedereen kan doen, je moet er alleen minimaal 50 afnemen of dacht je echt dat biogenetic deze lamp heeft ontwikkeld? Dan had er zoiezo met dikke letters biogenetic op gestaan de tekst bovenop de driver is niet meer als een sticker ook klopt het dat ocl nog geen lampen verkoopt maar zoals ik eerder in mn verslag al zei zijn ze aan het experimenteren met de plaatsing van de leds. Nogmaals je mag me 100 foto's van de lamp en driver sturen van zowel de binnen als de buitenkant en ik zal je laten zien dat ze 100% het zelfde zijn ja klopt daar kunnen ze niet tegen, nu vervang ik zoiezo iedere ronde mn fans omdat ik ze niet 100% vertrouw en ze meestal tussen ronde 2 en 3 de geest geven. De led komt echt nauwelijks warmte vanaf, ik heb nooit cob irl gezien dus daar kan ik niet over oordelen.
 17. Ik zag het ook maar per toeval op de verpakking staan
 18. Ik zal vanavond als ik tijd heb even een foto maken. De onderste is idd een zwenkventilator de bovenste niet omdat je die die zwenkfans maximaal 15 graden voorover mag zetten omdat ze anders kapot lopen
 19. Word een mooi veldje zo kluns, het dieven is je aardig gelukt zo
 20. Idd precies wat @Kees A zegt + dat als ik mn fan tussen de plant en de lamp in hang de dames bijna omver geblazen worden en nu hebben ze een lekker briesje over zich heen. Ik heb wat hoger nog een fan hangen die meer naar beneden gericht staat waardoor de temperatuur zowel onder als boven in de tent mooi gelijk is. @Fatamorgana heb jij ook een "imitatie" lamp dan? Ik zie in jouw kweekverslag namelijk exact de zelfde lamp hangen?
 21. Thnx al green. Ik ga mn best doen om er een leuke ronde van te maken
 22. Weer even een update, Dag 27 18/6. Weinig te melden eigenlijk. De dames lijken het prima naar hun zin te hebben. Op dag 24 zijn ze getopt boven de 6e internode. Temperatuur overdag 25 en snachts 20 lv 60%. De lamp staat op 50% dus 315 watt. Ik ga deze week even 2 tensiometers bestellen en kijken voor schotels zodat ik van zowel onder als boven water kan geven.
 23. Staat er mooi bij kluns, je veldje begint al aardig dicht te groeien. Volgens mij had de klok een paar dagen eerder om gekund
 24. @al green klopt dat moet je zeker niet willen. Ik ben van mening dat dat met elke schakelkast kan gebeuren, ongeacht waar hij vandaan komt. Maar ik ben ook van mening dat als de onderdelen van goede kwaliteit zijn het geen moer uitmaakt waar het product vandaan komt. Overal ter wereld worden zowel hoge kwaliteits producten als producten van mindere kwaliteit gemaakt. Er komen genoeg hoge kwaliteits producten uit China die zichzelf al lang en breed bewezen hebben. @Kees A geld heeft geen rol gespeeld in de keuze van de lamp, ik ben voor deze lamp gegaan omdat dit de led lamp is met de beste specs op dit moment. Het is ook niet de lamp zoals de biogenetic verkocht word (wel exact de zelfde materialen maar anders opgebouwd) OCL gaat deze lamp verkopen en hebben hem aangepast voor een betere PAR verdeling. De lamp bestaat uit 0,2 en 0,3 watt leds die normaal gelijk verdeeld zitten. Dit zorgt voor een ongelijke verdeling. In het midden word de hoogste PAR gemeten en dat word steeds minder naar mate er je naar de buiten kanten van de lamp gaat zoals je hier onder kan zien . Wat hun hebben gedaan is de 0,3 watt leds verder naar buiten laten plaatsen waardoor je een veel betere verdeling hebt. Ik heb de fluence naast deze lamp gezien en hij doet absoluut niet onder op kwaliteit. De leds zijn van Samsung en osram (de rode) net als bij fluence, en de driver is gemaakt met het materiaal van phillips. @al green geloof me daar zal ik nooit op besparen. De lamp is 100% degelijk en doet op dat gebied zeker niet onder voor de fluence.
 25. De lamp hierboven is niet het zelfde als de biogenetic. Maar het klopt idd dat de lampen in China gemaakt worden, zoals bijna elke lamp. Wat belangrijker is is welke materialen er gebruikt worden. Het zijn de goede samsung en osram leds, exact de zelfde die fluence gebruikt, net als de driver die ook met kwaliteits materiaal is opgebouwd. Dat ze in China geassembleerd worden is puur prijs technisch. Ik weet voor 99% zeker dat fluence ook in China gemaakt wordt. Je zult versteld staan wat daar allemaal vandaan komt. Van de opticlimate airco's tot dimlux lampen alles word daar gemaakt.
×
×
 • Create New...