Jump to content

Mojo

Members
  • Content Count

    53
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Mojo

  • Rank
    .........

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. @lostchild Aha dus netjes aan de voorschriften houden Ik heb vanochtend de helft van de dosering gespoten van H&G bladvoeding... toen de lamp uitging Ik heb de ca en mg gelukkig niet gemengd. Dat hangen kan ik niet goed plaatsen. Ik heb ze twee keer sinds de aanplant van boven water gegeven. Omdat ik er ook vanuit ging dat de cocos erg nat was. Ze beginnen nu geloof ik wel op te drogen. Als er wortels beginnen uit te komen dan wil dat toch zeggen dat ze op zoek zijn naar vocht?? De potten beginnen nu wel iets lichter aan te voelen. Maar als ik een vinger beneden in de pot stop dan voelt het nog wel erg nat aan. Ik denk dat zich daar misschien veel vocht bevind. Hoe lang na het oplossen van je problemen heb jij ze op 12/12 gezet? Of heb je dat nog niet gedaan? Bedankt weer voor het meedenken! @ G Chronic Ik denk niet dat ze last hebben van een schimmel. De verbranding is opgehouden, het zet al een paar dagen niet meer door. Overbemesting in de voorgroeipotjes zou kunnen, maar sinds ze in 18L potten staan, zou dat niet meer het geval moeten zijn, en dat is nu een week. Ik zal sowieso af en toe een fotootje plaatsen om jullie op de hoogte te houden van de vorderingen.
  2. De dames staan er nu zo bij. De nieuwe groeischeuten zien er wel beter uit. Ik ben benieuwd naar de komende dagen Iemand nog een antwoord op mijn vraag in mijn vorige post??
  3. Ik heb eergisteren via het blad calcium en magnesium toegediend van Canna. Ik denk dat ik nu al wat verschillen zie. De planten zien er beter uit en veel hebben nu ook wortels uit de 18L potten. Daarnaast heb ik de bladvoeding van House en Garden aangeschaft. Vandaag binnen gekregen. Hier zit ook een lichte dosis NPK in. Die ga ik morgen spuiten denk ik. Ik heb ook demi water aangeschaft. Ik ga straks de proef op de som nemen middels bovengenoemde methode. Wat betreft de bladvoeding van H&G vraag ik me af in hoeverre er strikt aan het voorschrift voldaan moet worden mbt het spuiten als de lampen uit zijn?? Volgens een paar maten van mij, is dat helemaal geen probleem. Iemand hier ervaring mee? Ik zal vanavond foto's uploaden van de huidige situatie. Bvd
  4. @ amnees De stekjes waren inderdaad heel klein binnengekomen. Ze hebben in de voorgroei wel iets gedaan hoor. En ze groeien op zich nu ook wel. Maar het ziet er niet uit zoals het hoort. @lostchild Ik ben op dit forum inderdaad meer problemen met cocos bricks tegen gekomen. Helaas niet op tijd. Welke bladvoeding heb jij gebruikt om calcium en magnesium tekorten aan te vullen? Bvd
  5. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. De lamp hangt er nu een meter boven. Koud en warm hebben ze het zeker gehad, met alle stress van dien Ik heb de foto's vandaag genomen. Eergisteren was het extreem warm en gisteren extreem koud. De verbranding is vandaag voor het eerst zo opvallend. Zou de verbranding ook daardoor kunnen zijn??
  6. Ik heb dus een hokje met wat plantjes. 9 x Amnesia onder een 600 watt lamp. Ze staan nu 10 dagen en nog steeds in de groei. Ze staan in potten van 18L in een mix van BN coco bricks en potgrond met een NPK van 14-16-18 oid. De omstandigheden zijn nu minimaal 18 en maximaal 31 graden. LV 40%. Ik heb bij één van de planten wat water er door heen gegooid tot het er onder uit kwam. Maar ik heb dit met gewoon kraanwater gedaan met een PH van 7.6. PH van de drain van de mix is 5.8. Betekent dit dat de PH in de potten misschien te laag is EDIT: HEB VANDAAG (6-12) AFGEZUURD WATER DOOR DE POT HEEN GEHAALD, DRAIN BLIJFT HETZELFDE. Eerste 6 dagen in voorgroeipotjes in aarde. Toen minimaal 21 en maximaal 27 graden. LV was minimaal 70%. Toen vertoonden ze ook al bij de puntjes krommende blaadjes, net een enkel verbrand puntje (zie foto). Ze zijn wel goed geworteld. Ik vermoed dat de bladprobleempjes toen te maken hadden met een te rijke grond. Niet dezelfde als bovengenoemde en niet opgelet op wat voor aarde dat was. Het was Atami maar ik weet niet welke. Zak heb ik niet meer. HET IS WEL ÉÉN DAG EXTREEM WARM GEWEEST, EN DAAROP VOLGEND EXTREEM KOUD. De boel verkeerd ingesteld Het is 40 en met lamp uit 5 graden geweest Nu vertonen een aantal planten verbrandingsverschijnselen. Kan dit komen door de extreme omstandigheden? Of toch PH problemen?? Wie heeft hier ervaring mee??
  7. Vanwaar zuig je de lucht aan? Van binnen? Komt die lucht eventueel langs relatief nieuwe vloerbedekking of niet al te lang geleden geschilderde muren?
  8. Nou, ik heb nogal wat los gemaakt geloof ik. In ieder geval bedankt voor jullie reacties en het meedenken.
  9. Beste mensen, Ik ben van plan voor een hokje een mix te gebruiken van aarde en cocos. Ik wil het half om half mixen. Nou heb ik wel ervaring met alleen cocos (minimale ervaring overigens) en alleen aarde. Nou vraag ik mij af welke voeding ik dien te gebruiken bij deze mix. Ik was van plan om toch gewoon aardevoeding te gebruiken, bijvoorbeeld Vega en Flores van Cana. En wellicht een rijkere aarde te gebruiken dan anders. Omdat de EC van de cocos niet hoger is dan 0,4. Heeft iemand hier ervaring mee?
  10. Vraagje: Hoeveel zin heeft een tensio in cocos? is dat wel een goeie indicatie?
  11. Meet de ph van de drain uit je potten.. waarschijnlijk te hoog! ..In dat geval, spoelen met een lagere ph, en voortaan 5,5 geven ofzo. groet.
  12. Of een IRA terrorist, of een baskische terrorist of een terrorist van de FARC of gewoon een terrorist in zn algemeenheid...
  13. m2 genoeg zou je zeggen.. ik gok op 0,65 p/w.. 9kilo! Je lampen voortaan goed afstoffen eej..
×
×
  • Create New...