Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/12/2020 in Posts

 1. 4 points
  Rondje 24 reguliere zaden om minstens 7 dames over te houden. Voorgroei onder 4 led strips van ieder 23watt 2 liter palmpotten gevuld met light mix een beetje mychoriza en het zaadje 0.5 cm diep begraven. Soortjes Peanut Butter Breath - Thug Pug (Dosidos x Mendobreath) Garlic Breath - Thug Pug (Gmo x Mendobreath) Planet Terror - (Tomahawk x Sundea Driver) Lazy Dawg - (Amnesia Haze x Star '91) Night Rider - Greenpoint (I95 x Stardawg) Sis-dmv - Top Dawg (SIS95 X I-91) Dosi Sherbet - Elev8 (2 Scoops x Do-si-dos) Na 3 dagen laten de eerste zich zien. Lets play, game on. Peanut Butter Breath - (Dosidos x Mendobreath) Garlic Breath - (Gmo x Mendobreath) Planet Terror - (Tomahawk x Sundea Driver) Lazy Dawg - (Amnesia Haze x Star '91) Night Rider - (I95 x Stardawg) Sis-dmv - (SIS95 X I-91) Dosi Sherbet - (2 Scoops x Do-si-dos)
 2. 4 points
  Welkom in vakkie's hamsterparadijs
 3. 4 points
  Yes, we zitten momenteel op dag 10 van 12/12 Het is mooi dicht aan het groeien, en als ik mij niet vergis staan de planten op het punt hun sprint in de hoogte te maken. Klimaat is tiptop in orde, overdag een gemiddelde van 27 graden en 's nachts 21 a 22 graden. Luchtvochtigheid zit rond de 50%. Luchtontvochtiger heeft nog niet aan gehoeven. De lampen staan nu op het volle vermogen, 630 watt per stuk. Als ik geen fouten maak denk ik dat dit een top ronde wordt. 1750 gram in totaal blijft de doelstelling.
 4. 3 points
  Tomahawk (Gorilla Glue #4 x Stardawg) mn favoriete dame, boef mocht er even mee spelen nu zit ik met Planet Terror in de kast.
 5. 3 points
  De Gorilla Glue gaat langzaam maar goed. Paar dagen geleden een hele hoop stekjes weg gegooid. De test was gelukt. 48 stekjes gemaakt, 48 met wortels. Dus de Amnesia moeder heeft weer wat rust, staat nu samen met de GG. Van de GG wil ik stekjes gaan maken en dan een volledige GG kweek gaan doen. Hopelijk is het een goede plant. De kweek met de 9 amnesia die er nu staan, ga ik geen verslag van maken. Heb er nu 3 achter mekaar gedaan en vind het ff goed zo. Sowieso zal ik gewoon hier actief blijven hoor en zal ik later gewoon weer verslagen plaatsen. Groetjes
 6. 2 points
  Haha verkijk je er niet op he. Het zijn sponsige toppen tov de knokkels van een Amnees. Die haze stek is nu 35(!) jaar oud he. Psies het aantal jaar dat ik met mijn handjes in de aarde zit. Toen ik begon was een haze niet voor beginners en ben om die reden toen op aarde met de gangbare stekken begonnen.
 7. 2 points
  Kijken naar LV als losstaande meting is juist te simpel gedacht. Net zoals denken in termen als sativa en indica eigenlijk dus.
 8. 2 points
  Dit topic totaal vergeten ,heb het druk gehad. Wil 'm toch afsluiten.Ondertussen zit ik in week 7 dag 7 (dag 49). Heb de voedingslijn floraDuo van GHE ,en daar voed je de laatste 10 dagen met ripen. Dus daar ben ik nu mee bezig. (Volgens GHE heeft ripen de werking dat de plant specifieke stoffen krijgt toegediend waardoor zij denkt mijn tijd zit er langzaam op en gaat nog 1x alles uit de kast halen en gaat daarna afbloeien) Ondanks de kou buiten wel tevreden over de ronde,verwachte er eerst niet zo veel van omdat de januari en februari kou kwam. Helaas hebben de achterste 4 bij de 18/6 periode in de voorgroei tent wat weinig licht gehad en zijn daarom niet boven het net uitgekomen. Ik verwacht een 800 gram uit deze ronde te halen. Hier nog wat pics. Nieuwe ronde staat al klaar en is in dag 9, heb ze gisteren ingespoten met auxines. Was een gekut met stekken,m'n eigen stekken waren verneukt en heb halsoverkop nog ergens wat gevonden, had door m'n strakke planning een probleem in tijd gekregen en heb deze stekken 10 dagen 24uur licht gegeven.
 9. 2 points
  Als je bovenstaand stukje leest, zie je dat vrijwel elke term op een hele toegankelijke manier uitgelegd wordt en zo wordt dat ook iedere keer herhaalt in het boek. Mensen kunnen er uiteraard voor kiezen om het niet te hoeven begrijpen en gewoon aan de hand van een leuke voedingslijn en observeren, te gaan kweken, maar een goed begrip van de bodem (dus onder andere de schimmeltjes en bacteriën) maakt het zoveel interessanter....... zoveel leuker.....en vooral makkelijker.... Ieder zijn ding.
 10. 2 points
  Een minuscule greep..... Planten trekken aan de touwtjes "De meeste tuiniers denken dat een plant alleen maar voedingsstoffen via het wortelstelsel opneemt en daarmee de bladeren voedt. Weinigen realiseren zich dat een plant 96% van zijn droge biomassa uit de lucht haalt door middel van fotosynthese. Een groot deel van de energie uit fotosynthese wordt gebruikt om chemische stoffen te produceren, die de planten via de wortels uitscheiden. Deze uitscheidingen heten exudaten. Een goede analogie is zweet : Het is een exudaat van mensen dat, net als bij planten, beschermende bacteriën aantrekt. Exudaten komen uit de wortel in de vorm van koolhydraten (suikers) en eiwitten (proteïnen). De aanwezigheid van exudaten zorgt voor het wekken, aantrekken en voeden van specifieke nuttige bacteriën in de bodem, die leven van deze exudaten en de afgestorven plantencellen die bij de groei van de wortel vrijkomen." Dit vindt allemaal plaats in de rhizosfeer, een zone die zich ongeveer 2 milimeter rond de wortels bevindt. De rhizosfeer, die er onder de elektronenmicroscoop uit kan zien als jam, of drilpudding, bevat een constant wisselende mix van bodemorganismen, waaronder bacteriën, schimmels, nematoden, protozoa en zelfs grotere organismen. Al dit 'leven' wedijvert om de exudaten in de rhizosfeer, of het water en de mineralen die erin zitten. Onderaan in het bodemvoedselweb bevinden zich de bacteriën en de schimmels, die worden aangetrokken door de wortelexudaten en deze opeten. Op hun beurt worden zij weer gegeten door grotere microben, met name nematoden en protozoa (weet je nog, de amoeben, pantoffeldiertjes, zweephaardiertjes en trilhaardiertjes die je bij biologie had moeten bestuderen?), die ze voornamelijk voor de koolstof eten, zodat hun stofwisseling kan blijven draaien. Alles wat ze niet nodig hebben wordt als afval weer uitgescheiden in een vorm die planten rechtstreeks op kunnen nemen. Handig dat de produktie van voedingsstoffen in de rhizosfeer plaatsvindt, precies waar de plant ze op kan nemen. Centraal in elk levensvatbaar voedselweb staan de planten. Planten hebben de controle over het bodemvoedselweb en doen daar hun voordeel mee, een verbazingwekkend feit dat door weinigen wordt begrepen en door tuiniers die ingrijpen in het systeem van de natuur, zeker niet op waarde wordt geschat....."
 11. 2 points
  Dag 20 Koppie Watermelon Zkittlez Super Orange Glue Gaat rustig door, verlichting nu op maximaal op 60cm.
 12. 2 points
  Hey beste WFers :-], Eigenlijk ben ik een buitenspelert, maar een half jaar zonder rommelen met groene dames is ook niks.. Nu een proefrondje aan het draaien, en de boel een beetje aan het finetunen. Vanaf Mei weer naar buiten, en van September t/m April, met wat meer aandacht en tijd dan nu, binnenspelen . Ondanks dat de plantjes iets te laat verpot zijn, en een keer nogal droog hebben gestaan, doen ze het lekker, zal er zo een paar foto's opgooien. Setup; G-kit Bonanza 1m2, Uniteck fancontroller, 2x Sanlight Q4W (led 300 watt).. 4 x 11 liter potten ( volgende keer 4 x 18 of 6 x 11). Guanokalong aarde, GK poeder, lavameel, biovin, schimmeltjes,handje mearl, bacto en molasses. Ben blij dat ik bij G-Tools ben langs geweest, gezellige enthousiaste gasten, denken mee, en geven goed advies. Fijne avond, en tot laters! red
 13. 2 points
  @upheaval, Klopt, Ik geef ze inderdaad alleen nog maar water heb de potten, voor ik de planten gepoot had ingewaterd met bacteriën. Voor de rest elke keer gewoon netjes kraanwater met een Ph van 7,2/7,3 Tot nu toe hebben mijn planten nog geen extra voeding nodig, dus laat ik ze rustig hun gang gaan. Zodra ik verschil in kleur ga zien en is voeding gerelateerd, dan zal ik wat voeding toe dienen. Dan voeg ik BAC Bloom of Grow toe, maar dat heb ik al tijden niet nodig gehad Als je grond je goed vol zit met het juiste, dan groeien ze net als kamerplanten, beetje water en liefde en het worden mooie bloemen Gr, X
 14. 2 points
  Update: Dag 25 - 12/12. Temperatuur overdag: 26-27 graden. Temperatuur nacht: 19 graden. Luchtvochtigheid: 56% licht aan De Blue Cheese die geen bloemen aanmaakt heb ik gesnoeid en kijken wat er gaat gebeuren, ben namelijk wel nieuwsgierig wat die alsnog gaat doen. Ik weet dat snoeien gewoon dom is op dag 25, maar toch heb niets te verliezen met die plant Bij de Liberty Haze is 1 van de toppen ook iets te dicht bij de lamp gekomen, vandaar het verdorde blad om de top, shit happens laten we maar zeggen... Hier wat foto's: Girl Scout Cookies en Blue Cheese: Liberty Haze: Gr, X
 15. 2 points
  Dag 29, vandaag de klok omgegooid, ze zijn in werkelijkheid ietsje donkerder, volgende keer een foto zonder led. Shiskaberry on the right.
 16. 2 points
  Maandagavond 19:47 uur is eigenlijk het beste moment om te oogsten
 17. 2 points
  Je kunt ook zelf even googlen hoe je die cijfers omrekent naar EC, tis heel eenvoudig namelijk. Je praat nu wel echt alsof je een hele grote plaat voor je kop hebt met 'oh dus komt op hetzelfde neer'. Je hebt nog verre van alle kennis in huis om naar je planten te kijken en te beoordelen wat ze nodig hebben, dus dan kun je beter met een EC-meter beginnen en daar verder mee gaan stuntelen. Toegegeven, je hebt wel een Chinees troepmetertje gekocht. Je kunt beter spul van Bluelab halen, maar die zijn wel 3x zo duur, 't is aan jou.
 18. 1 point
  wat een kleur die spectrabox, ik weet niet of je daar blij van zou worden. al kan het natuurlijk gewoon wel:)
 19. 1 point
  Als je Johan Cruijf probeert te citeren, het moet zijn: " Elk nadeel heb se voordeel" .
 20. 1 point
  Gratis Leesvoer https://www.nemokennislink.nl/publicaties/oorlog-in-de-bodem/
 21. 1 point
  Ik heb net mn 2 moeders helemaal kaal gesneden. Heb er 30 stekkies van kunnen maken. Wist niet dat er zoveel nog van te maken waren. (Ik heb er maar 19 nodig) Had er al 10 klaar met mn testje van laatst. Van die 10 ga ik 6 nieuwe moeders zetten. En die 4 wat overblijven probeer voor de zekerheid in leven te houden maar anders fockit. Ik heb laatst met m'n testje precies aan de theorie van @lostchild gehouden en moet zeggen na 11 dagen al worteltjes. Werkwijze testje : paperbussen 3 uur ingeweekt met een ph tussen de 4,5 en 5,2 en een EC van 0,9/1,0. En na een week heb ik ze ingespoten met elixer bladvoeding. Nog had ik kleine gele puntjes (zie foto) ,maar denk dat het ligt dat mn moeders te hoog in de voeding zaten. Ik heb ze nu al een 2 weken alleen maar water gegeven. Denk dus dat m'n gele stekken van de vorige keer en de keer ervoor aan a. niet lang genoeg in laten weken met een lagere ph (eerst deed ik altijd 20min op 5,8) en b. en dat is denk ik de hoofdreden dat mn moeders te veel voeding kregen.
 22. 1 point
  Goedendag allemaal! We zijn inmiddels al weer een dikke week verder en dat valt ook goed te zien bij de dames! Na het toppen zijn ze goed de breedte in gegaan en heb ik ook al flink wat blad verwijderd en wat LST toegepast. Op de 5de is de eerst ronde LST van start gegaan en was dit het eind resultaat: Echter ging het ietwat te ruig bij 1 can de CTs en is er een tak geknakt... Niks wat wat tape niet kan redden Na dat ze hiervan zijn hersteld had ik een paar dagen ze nog eens gepakt met wat bondage. Dit maal was het de laatste ronde voordat de klok om gaat naar 12/12 dus wou ik het zo plat en open mogelijk hebben. Hier nog wat fotos van de individuele dames: - Peyote Cookies - Blueberry - Chronic Thunders Helaas is de CT die eerder ook al een geknakte tak had nu weer eens ten dupe van mijn buigkunde en is het weer eens gebeurd. Dit maal was de break toch wat ernstiger dan de vorige keer en maakte ik me aardig zorgen of de top het wel zou redden... Gelukkig stond ze de volgende ochtend al weer mooi rechtop en kon ik mijn zorgen vergeten! Echter is er wel een nieuw probleem ontstaan... Na alle planten te hebben nagekeken, viel het mij op dat de zelfde plant met de geknakte toppen ook een blad probleem toont... Het is me wel een dondersteen deze Het lijkt me op wat calcium tekort maar kan iemand dit voor mij verifiëren? Ik voed momenteel alleen Biobizz Bio Grow mix met 2ml/L dus misschien tijd om wat CalMag aanteschafen? Hier zijn nog de laatste fotos van na de LST en nog 1 van vanochtend: Verder gaat het allemaal z'n gangetje! Ze staan nu op de 2de dag 12/12 dus de komende dagen verwacht ik de bloei verschijnselen optemerken. Nu kan de pret echt beginnen! Grt, Dpt
 23. 1 point
  Over een jungle hoef je geen zorgen te hebben...
 24. 1 point
 25. 1 point
  En op zaterdagavond mogen ze een
 26. 1 point
  Let's play the game Limbic ! En natuurlijk hou je alleen de mooie dames over
 27. 1 point
 28. 1 point
  Zet ze in je koelkast met de deur op een kier
 29. 1 point
  @Kluns, Ik vind hetzelf fijne roken dan Amnesia Haze, bij AH heb je namelijk zob6zure smaak tijdens het roken, ik ben daar persoonlijk niet zo van ik vind Liberty Haze qua smaak een stuk subtieler en wat zoeter. (ik rook puur, dus vind de smaak ook zeker belangrijk) Qua effect vind ik LH ook fijner, hij zit wel een stuk meer in je hoofd dan een Indica maar niet zo erg als AH, net even wat relaxter daarbij als ik AH puur rook dan klapt die in eens in en bij LH is dit iets geleidelijker. Gr, X
 30. 1 point
 31. 1 point
  Zou er een paar afbloeien en lekker stressen, weet je meteen of het de moeite is om er een tent mee te vullen. Je hebt toch 3 tenten?
 32. 1 point
  Enkel Sis-dmv en uiteraard Lazy Dawg laten op zich wachten. Het kan zijn dat ze per ongelijk dieper zitten dus ga ik graven. En dan op tijd stoppen zodat ze ook vandaag het licht gaan zien.
 33. 1 point
  Kluns, nu ff de eerste 3 weken goed de strek documenteren voor je zelf he’. Met 9 stuks moeten ze toch wel op 70/90 cm komen met diepte in je gewas van de uitlopers. Mochten ze toch overkill creëren dan 1x op 0/24. Maar dat zie je in week twee al aankomen.
 34. 1 point
  Zeer veel succes gewenst, laat die groene schoonheden maar eens zien.
 35. 1 point
  Dag 14 Dag 15 Dag 16 Super Orange Glue Watermelon Zkittlez
 36. 1 point
  Ziet er netjes uit hoor Gr, X
 37. 1 point
  @DolleHenk, Ik zou zelf wat in elkaar knutselen, scheelt geld en je kan het precies pas maken @al green, Had ik nog niet gezien, zal eens kijken dan Gr, X
 38. 1 point
  Lekker met organische modder spelen, heb je die pokke dingen niet nodig. Je moet er maar zin in hebben , al dat gemeet...
 39. 1 point
  Ook maar weer eens ingelogd. Forum is voor mij goud waard geweest in het begin. Wil mij nu gaan verdiepen in de nieuwe LEDs. Vandaar. Mvg, Wubbo O.
 40. 1 point
  Kweek strategie, raar woord tegenwoordig merk ik. @S37 “ alleen maar ? haha ja dat waren vage saaie buiten kweekjes hé maar wel met één strategie! Of niet? ....Btw als je denkt dat alléén die twee verslagen al mijn inbreng was hier ,mag je nog ff verder spitten. Ben ik de enige die je vraag ziet? Gooi maar om kluns, zie veel groot blad
 41. 1 point
  Bluelab is echt top! Vooral het kalibreren is echt een feest. Super eazy, gewoon sensors in dat spul hangen en de bluelab doet het verder helemaal zelf. Ik heb er 2. De bluelab ph controller. En een losse ec/ph meter. Heeft me bij elkaar een dikke 800,- gekost maar zou het zo weer ervoor uitgeven.
 42. 1 point
  Dit vind ik voor die cobs een prima vuistregel, alleen telde ik daar nog 25% bij voor de weerstand van de filter. 518,4 x 100/75 = 691,2 m3 Daarom dat ik vond, dat hij eerst andere zaken moest nalopen. Ik zou niet hoger gaan dan 800 m³.
 43. 1 point
  @upheaval, Ik zou het niet doen, maar je kan het natuurlijk altijd proberen ik denk dat de Liberty Haze de GSC voorbij groeit maar met veel trainen kan alles Alleen GSC duurt 9 tot 10wk zeggen ze, LH zit 8 a 9 Gr, X
 44. 1 point
  K ga proberen zo gedetailleerd mogelijk bij te houden
 45. 1 point
  Graag gedaan, doe je voordeel er mee Gr, X
 46. 1 point
  Airborne Jack en Blue Hammer F3 (male) De vrouwelijke Blue Hammer is verwijderd, totaal geen topvorming. De Airborne Jack doet het vrij aardig. Als het Blue Hammer mannetje niet opschiet met stuiven wacht hem ook de dood...
 47. 1 point
  Opzich ook niet verkeerd nee voor een Haze soortje. Alleen ben ik 1 op 1 gewend. Maar goed! Kwaliteit was top!
 48. 1 point
  Zoals altijd weer een lekker mooi vol veldje Limbic Ligt daar een soort verwarmingselement, dat witte ding?
 49. 1 point
  Mooi veld @Limbic, ze gaan als een speer Gr, X
 50. 1 point
  Ik weet niet of het gaat werken, dat versnellen op die manier. Kwaad kan het sowieso niet. Door 24 uur licht hou je je klimaat wat meer onder controle; dat vind ik zelf een voordeel. Inmiddels wat meer over gelezen. Cannabis is een C3 plant en heeft geen rust of slaap of zoiets nodig. Ik heb een moederplant 100 dagen onder 24/7 licht gezet en de stekken daarvan vervolgens ook onder 24/7 licht aan. Alles deed het prima en zag er gezond uit. Behalve toen ik er met mijn onnadenkende harses teveel kiezelzuur bij mieterde Of het daardoor sneller ging... geen idee. Denk het eigenlijk niet. Dat luchten, kap erop, kap eraf, schuifje 10 minuten per dag open, dan een dubbele salto, op dag 3 schuifje 25 minuten open, blablabla, hoge luchtvochtigheid, te nat, te droog, te lauw, te warm... daarvan heb je als je stekken kweekt op hydro allemaal geen omkijken naar. Gewoon snijden... in je cloner zonder kap.... wachten.... klaar. Zeg niet dat het beter is, maar wel simpeler.
×
×
 • Create New...