Ik heb het ook altijd gehoord, maar heb zelden er goede onderzoeken er naar gezien.
Elkaar zomaar napraten is natuurlijk niet hetzelfde als 'meerdere bronnen'. Dat onderzoek dat gedaan is waar Cannarie naar verwijst, is in ieder geval een serieuze poging. Het is nog niet het ultieme bewijs, maar al een stuk beter dan het geklets van ouwe stoners die denken te kunnen proeven in welke provincie een bepaald wietje gekweekt is.
Homeopathie zeggen ook veel mensen van dat het werkt (en dan bedoel ik echte homeopathie in de zin van 'verdunning' en niet geneeskunde met kruiden o.i.d.)
Maar in elk wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is, blijft keer op keer dat het flauwekul is.
Dus meerdere bronnen zonder onderbouwing zegt mij ook niet veel.
Wat me nog in mijn gedachten sterkt dat het niet werkt of onnodig is, is dat volgens mij alleen wiettelers het doen. Voor de rest ken ik geen andere kwekers, zoals tomaten-, komkommer-, paprika-telers of wie dan ook, die het doen. Als het de smaak ten goede zou komen, waarom zouden zij het dan niet doen? Scheelt ze ook nog eens een bak geld aan voeding!