Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/2021 in all areas

  1. 1 point
    De thermometer of de sensor staat in een wit kastje met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen. Zo meet het KNMI de temperatuur en daarom hangen wij de thermometer ook onder een afdakje.
  2. 1 point
    Dit is de plant temperatuur camera van dimlux. Dit meet de gemiddelde temperatuur van het bladerdek. Volgens de dimlux controller AT sensor 30,9 graden en PT 26,8 graden. Hortimeter wijkt iets af. En nog een paar warmtefoto’s met de SeekThermal camera.
  3. 1 point
    Als je om de meetsonde een schaduwbakje omheen bouwt krijg je dan geen valse waardes? Alles aan de bovenkant schijnt de zon vol op, dan is het toch ook logisch dat dat de tempratuur is. Onder de bladeren zit het meeste ondere de schaduw en is de temratuur ook lager. Klein voorbeeldje: Temperatuur word gemeten ter hoogte van de hoofdtoppen 24,4°C Als ik deze check met mijn IR Thermometer dan komt dat wel overeen 24,1°C Zoals je ziet hoe lager ik in de plant ga hoe lager de temratuur word 23,9°C Steeds een stap lager. 22,3°C 20,4°C Ik vind het toch iets om over na te denken. Verder zeer mooi veldje man!!
  4. 1 point
    https://agro.bayer.nl/nl-NL/Gewassen/Resistentie Middelen die tot dezelfde resistentiegroep behoren, hebben een zelfde werkingsmechanisme. En daar schuilt het gevaar: het veelvuldig gebruik van middelen uit dezelfde resistentiegroep kan leiden tot verminderde gevoeligheid van de te bestrijden ziekten, plagen en onkruiden voor de gewasbeschermingsmiddelen. Vooral in de aardappelteelt, fruitteelt en glastuinbouw is de kans op resistentie-opbouw groot.
  5. 1 point
    Voor mij is dat wel één van de voorwaarden ja, maar dat is mijn voorwaarde en of dat voor jou geldt weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik dat niet wil in mijn moederplanten Klopt voor jou (jullie) wel, maar aangezien dit al een hele tijd geleden gespeeld heeft is het ook niet meer relevant om er in detail er over te hebben. Dan had ik andere methoden kunnen testen, maar de plant was ook herma gevoelig. Dat is ook 1 van mijn voorwaarde dat ze dit niet hebben en ook dat kan aan voeding, verlichting, watergift enz liggen Ik ben sowieso geen professionele stekkenkweker of verkoper, dus het hoeft alleen maar aan mijn eigen voorwaarden te voldoen Gr, X
  6. 1 point
    We zijn een weekje verder inmiddels, de wortels knallen er onderuit Valt me op dat dit bij NAW genetica altijd het geval is! Breeden ipv fokken
  7. 1 point
    Je spuit geen 'vloeibaar glas over je planten'. Dat is wel een enorme simplificatie. Bovendien wordt silicium door de voedingsproducent Yara (één van de grootste ter wereld) gewoon als bladvoeding aangeboden. Je eet dan zeker ook geen salmiak, want daar zit ammoniak in? Lavameel is toch ook niet gebroken glas? Als je denk dat minder silicium niets doet.... dat zou best kunnen. Ik heb geen idee wat de minimale hoeveelheid is die merkbaar effect op je planten heeft. Maar je weet ook uit ervaring dat je met een paar ml pH- in je vat al een flinke veranderingen in pH waarde kunt bewerkstelligen. Dit om aan te geven dat ook lagere hoeveelheden van iets, toch al een groot effect kunnen hebben. Silicium hoef je niet alleen te geven voor meer opbrengst. Je geeft het ook voor meer weerstand waardoor de kans op meeldauw en toprot afneemt.
×
×
  • Create New...