ik lees wel een aantal dingetjes die niet helemaal kloppen.
bv regulator, biogenetic si04, silic acid atami zijn siliciumhydroxide en geen kalium-metasilicaat.
Silicaat is een goedkopere variant en zit er alleen bij in zodat de sio4 vloeibaar blijft als stabilisator anders zou het gel worden.
Dat het meer kost kan ook zijn omdat het een hele andere stof is? Co is ook niet het zelfde als co2 of zo zijn er nog meer voorbeelden.
Stikstof fosfor kalium heb je vele varianten van, niet 1 zoals hier gezegd wordt.
Fosforpentoxide word gebruikt als planten voeding, maar pak je P4 fosfor dan blaas jij je hok op.
Hier bijvoorbeeld allemaal fosfor verbindingen en elke werkt weer anders
H3PO2
+1
onderfosforigzuur
zuur / zout
hypofosfiet
HPO2
+3
metafosforigzuur
zuur / zout
metafosfiet
H4P2O5
+3
pyrofosforigzuur
zuur / zout
pyrofosfiet
H3PO3
+3
orthofosforigzuur
zuur / zout
orthofosfiet
H4P2O6
+4
onderfosforzuur
zuur / zout
hypofosfaat
HPO3
+5
metafosforzuur
zout
metafosfaat
H5P3O10
+5
trifosforzuur
zout
trifosfaat
H4P2O7
+5
pyrofosforzuur
zuur / zout
pyrofosfaat
H3PO4
+5
orthofosforzuur
zuur/zout
orthofosfaat
H3PO5
+5
peroxomonofosforzuur
zout
peroxomonofosfaat
H4P2O8
+5
peroxodifosforzuur
zout
peroxodifosfaat
Je plant moet zwavel hebben maar ik zou hiervoor geen zwavelzuur gebruiken.
En silicium heb je als kit, je hebt het als ijzer, voor glas word het gebruikt.
Je kan niet zeggen dat een element maar 1 eigenschap heeft elke variant is anders dat wil ik er mee zeggen.
Silicaat kun je makkelijk herkennen vaak omdat er dat silicium 20% bv staat, het hoogste haalbare bij si04 is 3%.
Dit klinkt weinig maar dit is direct opneembaar dus uiteindelijk een stuk meer dan die 20% die eerst moet omgezet worden en misschien maar 0.5% silicium si04 van overblijft.
Food grade zegt opzich niks of je plant het wel of niet lekker vindt.
Dit is meer een stempel of je het mag op eten drinken en dit oke is volgens de warenautoriteit.
Ik noem maar wat melasse is niet foodgrade, als het op zou eten/drinken zal er weinig gebeuren.
Maar ik zou geen A of B of drinken dan heb je wel een probleem.
Gewoon een beetje met je eigen verstand denken is dit oke is het beste denk ik?
De organische silicon is een extract paardenstaart, dit is een plantje die heel veel silicium bevat.
Deze is veelal te vinden in drassige bodems en in het westen en in de polder en word vaak als onkruid gezien.
Het wordt geperst en daar wordt organische silicium onder andere van gemaakt.
Dus er is niet raars of onnatuurlijks aan verder.
Dat er op staat het in je ogen krijgen je ogen wassen.
Dit is een formaliteit voor producten met een wat lagere ph.
Ik noem maar wat azijn is niks chemisch aan maar krijg het niet graag in mijn ogen.
Tomaten sap bv heeft ook een ph van 4 dit zal ook wel lichtelijk irriteren.
Ik heb mij hier aan aardig in verdiept dus ik denk ik zal het even delen