@konopi Dat lijkt op oudemansiella mucida die laatste,maar dat weet ik niet zeker.(groeit op beukenhout,hoewel deze op een eik zit?)
Die paarse is een amethyst zwammetje,die is lekker door de sla.(groeit bij beuk)
Ff bakken ,laten afkoelen en door de sla mengen
Die boleet is een kastanje boleet,xerocoma badius.(groeit bij eik en spar)
Deze moet je goed karamelliseren in je koekenpan,als ze mooi bruin gebakken zijn zitten ze bomvol smaak.
Jonge exemplaren zijn mooi vlezig,oudere exemplaren kunnen wat slijmerig worden bij bereiding door de grotere sporenbuisjes welke je kunt verwijderen voordat je bakt.
Dit geld voor eigenlijk alle boleten.
Ik ben altijd blij met mensen die zich interesseren voor mycologie,en ook mensen die het gewoon willen opeten daar gaat het immers om.
Update:
Ik heb nu 2 goedkope kant en klare COB led ufo's gekocht ,volgens mij zijn ze 250 W per stuk,dus ik moet er nog 2 ophalen voor die tent.
Als ze in die tent bevallen haal ik er daarna nog 4 voor de andere tent.
Verder heb ik nog een LED floodlight gekocht van 125 W voor de voorgroei,waarvan ik er nog 1 moet halen.
Het is een beetje geklooi omdat de specificaties van het wattage niet getoond word en de info incompleet is,dus dat is ff inschatten als ze binnen zijn en dan een 2e order plaatsen als je erachterkomt dat het net te weinig is.
Foto's post ik volgende week want ik heb bijna geen vrije tijd meer,dus bedankt voor het volgen en tot later WF !
Jah bless !