Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/30/2020 in all areas

 1. 2 points
  Misschien moet je niet naar de mobiele pagina van alibaba linken...
 2. 2 points
  De purple punch die ik heb is echt zo een typische soort waarbij alles optimaal moet zijn. Echt gevoelig maar wel topkwaliteit als je haar goed behandelt. Zij begint nu al een beetje te verkleuren wat eigenlijk niet hoort na 30 dagen. Het is voor mij ook even wennen hoe ik de waterhuishouding moet doen met 14 ipv 9 potten.
 3. 2 points
  @Kluns deze https://www.greensell.nl/a-56566811/auxine-biostimulator/auxine-bio-groeiverbeteraar-250ml/#description
 4. 1 point
  Ik heb meerdere keren herma meegemaakt toen ik nog uit zaad kweekte. Sinds ik met stekken werk niet meer meegemaakt waardoor ik even niet direct een herkenningspunt kan aanwijzen. Ik weet wel dat als ze bevrucht zijn, je toppen heel erg fluffy worden en bijna niet meer aandikken. Bij mij was het ook meestal onder aan de kleine topjes zichtbaar dat er kleine zaadjes aan het ontwikkelen waren. Dan ben je in principe al te laat en kan je beste meteen alles omkappen.
 5. 1 point
  Haha prachtig man.. Survivor Modus
 6. 1 point
  Ondanks het mooie resultaat van 1308 gr onder 630w LED ben ik wel benieuwd naar de kwaliteit (hardheid) van de wiet. We zien hier enkel het resultaat van 1 plant, de rest van het verslag is vanaf dag 6 12/12 geskipt. En hoe meer oppervlak je de planten geeft, dan kan de opbrengst nog wel wat verder omhoog maar betekent het lang niet altijd mooie harde toppen. Enerzijds vind ik het toch jammer dat de focus hier op het forum voornamelijk naar dit soort prefab importlampen à la spyders/fluence/biogenetic etc gaat en dat het zelf in elkaar zetten van een frame + strips veel minder aandacht krijgt. Los van het feit dat zelf bouwen vele malen goedkoper is, zijn er nog veel meer voordelen. Anderzijds kan ik me ook wel voorstellen dat een hoop mensen op voorhand afhaken bij de gedachte om zelf iets te bouwen, dus ik speel met het idee om een stap-voor-stap topic op te zetten waarin ik de bouw van een zeer eenvoudig maar doeltreffend frame laat zien. En dan even kijken of er animo is voor meer, welke vragen er boven rijzen etc.
 7. 1 point
  Waarom word er geheimzinnig gedaan over waar die lamp vandaan komt? Gun een ander ook wat
 8. 1 point
  In een ander topic ook al iets over gezegd zojuist, maar doe het hier ook even. Strips hebben als voordeel dat het licht beter gespreid is. Hierdoor kun je de lampen dichter op je blad hangen en is toch elk hoekje belicht en de wanden van je tent een stuk minder. Door de spreiding van het licht heb je een betere penetratie. Het licht komt uit zoveel hoeken dat het veel meer onder het blad zal sneaken. Led's geven flink wat warmte af aan de bovenzijde; bij strips is ook die warmte meer verspreid. Bij COB's zie je dan van die (dure) heatsinks met pinnen of grote finnen. Bij strips is die hitte over de hele strip verdeeld. Daardoor kom je vaak al toe met een U-profiel uit de bouwmarkt als heatsink waar je ze op bevestigd met schroefjes/tape.
 9. 1 point
  Als jij met 1 stuks van die lamp 400 gram hebt gehaald, dan ga ik morgen 100 van die lampen kopen. "Werkelijk vermogen 100 W ±3%" Denk dat je of niet de juiste lamp gelinkt hebt, of je moet een nieuwe weegschaal kopen. Of voortaan droog wegen en niet meer nat.
 10. 1 point
  De dames heb ik net gedieft. Vandaag is week 3 (dag15) aangebroken en dan doe ik altijd dieven. Verder niks te melden.
 11. 1 point
  Door omstandigheden niet de mogelijkheid gehad om het verslag af te maken, bij deze toch nog het resultaat 1308gr en uiteraard een paar foto's Voor de foto even 1 dame geplukt
 12. 1 point
  Thanks @Buyuk Ja plek hebben is lastig. Ik heb nu een 0,7m2 tentje met 6 moeders erin. Staat de laatste maanden naast mn douche op de badkamer omdat dat de makkelijkste en goedkoopste kamer is die bij te verwarmen is. Als dadelijk de nacht temp weer wat warmer wordt dan zet ik dat tentje weer op zolder maar is nu niet mee te beginnen want daar stook je je kapot. Het is op mn zolder nu 10/12 ° en die ledlamp geeft maar een 0,5° extra. Maar heb koste wat kost deze genetica in leven willen houden. Heeft me wat bloed zweet en tranen gekost maar nog ff en het wordt weer warm genoeg zodat dat tentje weer gewoon de zolder op kan.
 13. 1 point
  Voor 600 euro ga je 'hoog kwaliteit' niet kunnen matchen met 'kant en klare LED-box' ben ik bang. Je kunt toch echt beter zelf iets in elkaar zetten met strips, 120x120 leent zich perfect voor de vele verschillende 112cm strips die er op de markt zijn. Zet er 8 - 10 van op een rijtje met wat alu, verbindt ze met wat draad aan een driver en je hebt een prachtige alternatieve 1000-watt killer. 6x SI-B8VZ91B20WW (digikey) (of 7, dan draai je de strips op iets lagere stroomsterkte, worden ze iets minder warm en heb je met 7 stuks een iets betere verdeling van het licht, wél 45 euro duurder) 1x HLG-600H-48A/B (digikey) (strips parallel aansluiten) 10 meter 0.75mm vaste kern draad rood/zwart (conrad) 2x wago 221-413 (conrad) 4x wago 221-415 (conrad) 6x U-profiel of T-profiel 115cm 20x40x20x20 (HxBxHxDikte) (www.aluminiumopmaat.nl) 2x L-profiel popnagels/3M tape(conrad) 1x aansluitsnoer (conrad) 2x rollerhangers sleutelringen+ketting voor ophanging benodigdheden: popnagelgun striptang aluzaag boormachine Zie hier het meest eenvoudige voorbeeld met maar 1 driver, zo min mogelijk snoer. Zat over te vinden als je nog even verder googelt. Duurste is de driver en de strips, zit je incl. importkosten op zo'n 550-600 eu, daar komt het alu en de restmaterialen dan nog bij. Maar dan heb je wel een ziek goede LED-lamp die je voor dat geld en kwaliteit letterlijk nergens anders gaat vinden of anders drie keer zo duur verkocht zou worden door een bedrijf.
 14. 1 point
  Nog maar een kweekverslagje dan. Setup is identiek aan de start van de vorige keer op een paar dingen na. Rayjet systeem ligt er nu bij, dat pas halverwege vorige ronde gedaan. Luchtontvochtiger staat nu in de kamer (zet ik naar verwachting pas week 5/6 bloei aan). Wel heb ik een hoop geïsoleerd om de warmte beter te kunnen bewaren. Het zou nu met de lamp uit niet meer onder de 20 graden moeten worden in de tent. Met de lamp aan op vol vermogen zou het 26/27 graden moeten worden. Ze zijn nu nog wat gedimd, staan op 200 watt. Zaadjes zijn precies 14 dagen geleden de grond in gestoken, en net overgepot naar 14L potten. Doelstelling deze keer is 1750 gram droog onder deze twee lampen vandaan.
 15. 1 point
  Geloof de meesten hier nou maar dat van fem. zaad ook gewoon prima moeders te maken zijn. Je moet natuurlijk wél eerst het betreffende zaadje uitvoerig testen. Ik ben zelf ook nog regelmatig op zoek naar de moeder aller moederpheno's. Ik ontkiem een zaadje, groei het voor en neem er 2 stekken van. De zaadplant gooi ik vervolgens weg. Ik wil immers alleen weten hoe een stek het zal doen. Vervolgens wortel ik de 2 stekken en bloei er 1 af, de andere stek hou ik als genetica in leven totdat ik kan zien hoe de afgebloeide stek levert en wat zijn eigenschappen zijn. Ook kun je al beoordelen of de pheno makkelijk stekbaar is.
 16. 1 point
  Met het blote oog gaat het misschien wat moeilijk worden om het verschil te zien tussen 3000k, 3500k en 4000k Met een spectroradiometer zou je het kunnen opmeten als je zeker wilt zijn.
 17. 1 point
  Met een stek van een bloeiende plant die al bloeiverschijnselen laat zien loop je alleen maar achterstand op. Het kan tot 6 weken duren voordat de stek zich weer normaal ontwikkeld daarna is het net een gewone stek. Alleen doen als de pheno dusdanig bijzonder is dat ze het stekken waard is.
 18. 1 point
  Dag 56 Ik heb ze net gespoeld met GHE florakleen middels m'n rayjetsysteem. De laatste 2 rondes switch ik een beetje van eb en vloed en het van boven geven met rayjets. Moet zeggen heb het idee dat ze beter gaan met eb en vloed. De hoeveelheid zuurstof wat ze iedere keer naar boven geduwd krijgen vinden ze heerlijk. Daarom gebruik ik de rayjets nu voornamelijk om te spoelen. Volgens het floraDuo recept van GHE moet je 3x spoelen met florakleen, dit is een soort enzymen maar dan anders (volgens GHE) dus dit rayjetsysteem is ideaal voor me. Ook spoel ik wel eens vaker gewoon met voeding want bij alleen eb en vloeden zie je toch dat er ophopingen komen,ook al is de floraduo voedingslijn heel erg schoon en zuiver. Maar goed hier nog wat kiekjes. Ik laat ze nu nog een uur of 3 staan en ga ze straks verwisselen met de andere die ondertussen in week 3 zitten. Deze dames ga ik dan meteen dieven en vanavond inspuiten met auxines. De dames van de foto's gaan dan naar m'n afbloeihok/drooghok en blijven daar nog 3 dagen staan en worden dan geknipt. Al met al een goede ronde ,hele lekkere dikke compacte toppen, al heb ik deze ronde heel veel stroom verbruikt denk ik, want de warmtekabel springt automatisch heel vaak aan. Ik moet 'm echt uitrekken en dan pas net weer insteken voordat het licht uitgaat anders kacheld die 24/7 en dan verwen ik ze te erg.
 19. 1 point
  1500 is wel echt veel maar het zou goed moeten kunnen met je temperatuur goed ooh jongens kan niet wachten om ook ooit binnen een beetje te kunnen proberen. quantum board 440 watt en kijken wat er uit komt maarja. eerst even een baard groeien he
 20. 1 point
  Ik zou wachten met oogsten. Als je geen miscroscoopje hebt zou ik je deze aanbevelen. Microscoop ali express Je hebt goedkopere varianten, maar deze is via usb aansluitbaar aan je laptop of mobiel zodat je niet je halve oog in de microscoop hoef te proppen.
×
×
 • Create New...