Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/16/2019 in Posts

 1. 4 points
  Update: Dag 21 - 12/12 De Blue Cheese doen het super goed. Ik heb de afgelopen paar dagen her en der wat blad verwijderd om er voor te zorgen dat de toppen wat meer licht op hun krijgen. Ze drinken nu zo 2,5L water om de dag. Ik voeg nog steeds niets speciaals toe behalve de bacteriën. De planten zijn mooi donker groen en nergens te korten te zien, ook beginnen de toppen mooi aan te dikken. De groei lijkt er nu wel uit na 3 weken tijd, nu mogen ze lekker dik gaan worden, hier de plaatjes: Blue Cheese: De Liberty Haze lijkt ook aardig uit geraasd te zijn, toch zijn de planten denk ik wel 4-5x groter geworden dan ze aan het begin van de bloei waren. Ook hier beginnen de toppen zich goed te ontwikkelen, overal beginnen de trichomen al mooi door te komen. De planten krijgen 3,0L om de dag en ze blijven maar vragen naar meer. De plant blijft ook mooie qua blad kleur en ogen ook zeer gezond. Het lijkt er op dat deze planten wel een leuk gewicht in het laadje gaat brengen, maar we zijn er nog niet! Hier de foto's: Liberty Haze: Gr, X
 2. 3 points
  Ik heb een heel andere ervaring, ik doe al 2,5 jaar met dezelfde moeder, knip haar telkens kaal en ze viert keer op keer weer op.
 3. 3 points
  Vorige week toch omgehaald ivm rot. Toch 633 gram droog toch nog 1.26 gram per watt. Waren weer flinke toppen! Jammer van al het gezeur tijdens deze ronde. Binnenkort nieuw verslag met de nieuwe setup!
 4. 3 points
  Ze groeien de laatste dagen als kool. Vandaag daarom de eerste topstekjes gemaakt. Voor de rest eigenlijk heel saai, want het loopt lekker. Wel een Bertje verschil in grootte. Maar dat trekt wel bij straks. Ik voed nu alleen de A en B, meer niet. EC 1,4 en ph 5,5. Wel ook een beetje van boven naast het eb en vloed.
 5. 3 points
  Je hebt een groot probleem wat deze kweek betreft. 12500 roofmijten uitzetten is niet de garantie dat de spint verdwijnt, roofmijt heeft een bepaalde habitat nodig, is die habitat er niet dan kunnen ze zich niet voortplanten en gaan ze dood. Het blad is erg beschadigd door de spint en heeft je planten "ziek" gemaakt, het fotosynthese proces is verstoord. Die stippen op het blad zijn aangeprikte bladgroencellen. Daarbij is chlorose (afbraak van bladgroen) duidelijk zichtbaar in je blad en tussen de nerven, dit kan duiden op een instabiele PH en/of een magnesium tekort/blokkade.
 6. 3 points
  Week 4 dag 2 (dag23) Het wordt saai haha, Weinig te melden,plantjes groeien als kool,blijven mooi groen en staan gewoon te genieten. Nog altijd geen verwarming of ontvochtiger hoeven aan te zetten. Nachttemp is 20° en overdag max 26,5°. Beter kan haast niet. Luchtvochtigheid begint ook weer langzaam onder controle te komen. De maximum is nu 70% en wordt weer steeds beter zolang de dames uit hun echte groei zijn. Denk dat het in week 6 redelijk constant rond de 50-55% is. Heb trouwens nog regulator van aptus besteld. Waarom de dure aptus? Omdat hij eigenlijk het goedkoopst is 1 op 6666. Die ga ik er bij de volgende wisseling en cleaning van het watervat erbij pleuren. Schijnt nog een heel complex gedoe te zijn om die goed te laten werken.
 7. 3 points
  Dag 35 op 12/12 Planten lijken het goed te maken. Twee planten zijn nog steeds paarsig, ik heb het idee dat dit komt door de ventilator. Het is namelijk precies in de hoek waar de planten het meeste wind ontvangen. Ik heb de ventilator wat meer naar achter geplaatst een aantal dagen geleden en het lijkt nu weg te trekken. Er komt al een behoorlijke laag trichomen op bijna alle toppen/bladeren. Ik kreeg het idee dat m'n planten qua volume wat achter leken te lopen op andere verslagen maar ze lijken de afgelopen dagen wat harder te gaan.
 8. 2 points
  Ik zou maar eens goed naar rot kijken bij die top, de manier hoe die blaadjes eruit zien doet mij 90% zeker vermoeden dat het rot is, maar dit zou een doorgewinterde ervaren kweker als jou toch zelf ook wel concluderen.
 9. 2 points
  Zijn we weer! Gelato week3 bloei Klein beetje vertraging in de ontwikkeling, voor de rest gaat het wel lekker. Ook eindelijk de overschotten van vorig seizoen aan het verwerken tot QWET. 46gr manipuri toppen in een 1gr:5ml ratio ethanol nu een nachtje in de vriezer om de waxen, etc... uit suspensie te laten vallen daarna enkel nog uitdampen. Zijn we weer rond voor deze update! Greetz Alki
 10. 2 points
  Foto's van de paarse Fenotype/genotype. (blijft beetje vaag die 2 termen ) Maar van wat ik gelezen heb is het : Genotype (G) + Omgeving (E) + genotype en interacties van de omgeving (GE) = Fenotype (P).
 11. 2 points
 12. 2 points
  haha ik sta te popelen om die regulator erbij te kunnen gooien. Heb alleen nog een te vol watervat , moet nog een paar dagen wachten . Vanavond spuit ik ze weer in met auxines. Het is echt een heel mooi veld geworden, helemaal dichtgegroeid. Zou je ook bijna niet meer zeggen dat ze te vroeg geschakeld zijn. Maar is wel zo ,want dan waren ze wat hoger geworden. Maar deze NLX gaat wel vanuit hun genetica enorm de breedte in. Ben er tot nu toe zeer content mee. Ik pomp er iedere dag 9min water in ,(nadat de lamp 30min aan is) ,dat is ongeveer 50liter en dan zuipen ze er 10 (dus een halve liter per plant) en de rest loopt weer in een minuut of 12 weer rustig terug m'n bak in. Easy systeem. En die halve liter is blijkbaar meer dan genoeg voor ze. Ik blijf het op deze manier tot de laatste dag gewoon doorgaan. Als ze meer willen drinken dan pakken ze zich wel meer . Als er geen rare dingen gebeuren wordt dit m'n makkelijkste ronde tot nu toe.
 13. 2 points
 14. 2 points
  Ben zeker al 2 weken aan het binden. Het schijterige ervan is dat ik weinig ruimte rondom me tent heb. En dan nog de warmte in het hok. Je bent zo 3 uur verder, en de volgende dag kan je opnieuw beginnen want dan steekt alles er weer 6 cm bovenuit haha. Maar hopelijk loont het. Is wel de eerste en laatste keer voor me denk ik.
 15. 2 points
  @Jakkes, Misschien straal led nog wel dieper, ik zelf heb mooie toppen tot 30/35cm diepte in het gewas. Dat is dus 25+30/35cm van de lamp het diepste punt voor nog mooie topjes, maar er moet wel licht komen. Als het helemaal vol bladeren hangt zullen de onderliggende toppen zich slecht ontwikkelen Alleen zijn de toppen van led harder en compacter vind ik zelf ook lijkt er meer trichomen op te zitten, althans dat is mijn ervaring Gr, X
 16. 2 points
  Een PPFD kunnen ze nogal mee vals spelen. Dat is namelijk een enkele spot meting op een bepaalde afstand tot de lamp. Als je ze meting doet in het midden onder de lamp en dan de afstand varieert dan kun je zo'n beetje elke PPFD waarde wel produceren. Een matrix van PPFD waardes is al lastiger om vals te spelen, want als ze dan de afstand te kort maken dan zie je dat de verspreiding niet genoeg is. Beste zou zijn om de PPF te krijgen (totale hoeveelheid licht geproduceert door de lamp). PPF is een vergelijkbare eenheid als lumen (PPFD is dan vergelijkbaar met lux).
 17. 2 points
  Ik zei dat ze nog steeds wiet kweken onder led en jij zei dat zij alleen een experiment in 2016 deden. Terwijl in hun filmpje duidelijk wordt verteld dat ze nog steeds wiet kweken, en dit doen met led lampen. Ik heb nergens staan dat ze medicinale wiet kweken die te koop is toch? Dat is t irritante je verdraaid net steeds een beetje wat er staat of wat iemand zegt en gaat er dan fel op terwijl jij dat er van maakt en helft ook speculaties zijn. En dat doe je al jaren bij iedereen azijn gooien in hun topic en dan t verdraaien en dan doen of je alles weet en onderbouwing blijft helft van de tijd achterwegen of heeft er niks mee te maken. Daarom maak een verslag kun je laten zien hoe goed je bent en hoe je alles weet en of je uberhaupt een plant kunt kweken geen idee zie t nergens. Jij bent niet kritisch je gaat steeds alles in twijfel trekken en over zeuren en klagen zonder onderbouwing. Net als hiervoor dat organische voeding altijd mineralen meststoffen bij in zitten dat het daarom bio mineraal is de voeding ipv organisch dat is toch dikke onzin je kan toch net als meerdere hier ook met melasse of guano kweken is toch ook organisch. Dus ga niet meer op je reageren en post gewoon me fotos zo nu en ga maar iemand ergens anders je verhaal verkondigen. Nee je hoeft niet ja te knikke oh wat mooi maar kom met iets redelijke ipv jouw vervelende wijze van mensen benaderen.
 18. 2 points
  Nog een afbeelding dan met het licht dat net uit is, ziet er compleet anders uit. Zie het zelf namelijk ook alleen met de spydr lamp erboven en nooit met de ''originele'' kleuren.
 19. 2 points
  Haha het is nog wel erg vroeg voor voorspellingen natuurlijk, vandaar hield ik het globaal met 'prachtronde'. Maar omdat jullie zo aandringen.. 872gr Vanwege het vroege moment van de schatting kan ik er wel een gram of 10 naast zitten dit keer
 20. 2 points
  Daarom heb ik een tentje van 120x120. Dan hangen ze altijd goed
 21. 2 points
  Bloei 12/12 DAG 5 Hallowa, Ze doen het goed en groeien lekker door. Toch weer 2,5 uur bezig geweest. Wat heb ik gedaan: - Blad verwijderd - Takjes vast gebonden - Water gegeven - Watervat (100L) in gebruik genomen - Laatste keer BAC Grow voeding Gisteren had ik geen water gegeven omdat ik toch wat twijfelde of ik niet te nat ging. Het is ook me eerste keer dat ik met de tensio meter aan de haal ga dus ik ben wat terug houdend. Vandaag gaf de tensio weer 300 mbar aan en dat wilt zeggen dat hij gewoon weer dorst heeft. De tensio pot heeft 3.5 L gekregen, de andere 3L. Hier nog wat foto's van voor het vastbinden, na de foto's heb ik de takjes weer vastgebonden. Sommige bladeren hadden wat lichtere plekjes dus ze hebben vandaag hun laatste groei voeding gehad. Foto met het licht uit Foto's met licht aan En moet je eens kijken hoe dik zo 'n stam is! Als hij geoogst word dan meld ik me aan bij de lokale vis club en maak ik er een bamboe hengel van. Ik had al een watervat liggen maar nog nooit in gebruik genomen. Maar nu loop ik iedere keer met me gieters die deur in en uit en daar wil ik vanaf. Dit is mijn huidige arsenaal. En daar heb ik deze aan toegevoegd. Groetjes Kluns
 22. 2 points
  Update: Dag 15 - 12/12 Korte overall update. De planten groeien goed, vandaag weer wat blad verwijderd, ik haal alleen de bladeren weg waar andere toppen onder zitten. De rest van de plant probeer ik zo veel mogelijk af te blijven. Ik merk als ik water gegeven heb dat er een groeispurt ontstaat, zowel in de plant als in de toppen. De toppen vind ik al van aardig formaat voor week 2, ook worden er in de toppen al lichtelijk trichomen aangemaakt dit is ook goed te zien in de foto's. Ik begin mijn mobieltje iets beter te kennen, gelukkig maar want jullie profiteren hier van! hier zijn de foto's: Blue Cheese: 3 Dagen geleden: NU: Liberty Haze: Gr, X
 23. 2 points
 24. 1 point
  Ik vind CAN originaliteit goed, alleen groot. Maar wel een van de beste die er is. Ik heb meestal Rhino pro. Zijn wat compacter. Ik heb hierover slechte verhalen gehoord, maar zelf deel ik deze mening niet. Gaan bij mij twee jaar mee. Dan vervang ik ze uit voorzorg.
 25. 1 point
  Daarom dus altijd een 2de filter achter de hand hebben. Klote man, na 1 ronde gaat nergens over
 26. 1 point
  dat ziet er gevaarlijk uit die top als je ze nog 3 a 4 weken wil geven dan zou ik ze maar echt super goed in de gaten houden .
 27. 1 point
  Mooi, ga je nog blad verwijderen of laat je het zo?
 28. 1 point
  Dat is hier slechts 1 factor en bij jou mag die idd wat omlaag gebracht worden (ook afhankelijk temp). Ik kijk eens ff naar een ander topic. Daar kwam het probleem van verdampen ook aan bod. Weet ff niet meer welk topic. Tijdje geleden. En ik vind het er bij jou fantastisch uitzien.
 29. 1 point
  Laatste netjes geknipt, heeft 10 dagen langer gebloeit, 46,22gr tov zn zusje 36gr Totaal van 441,16gr onder 2 x 400w vsa Zeer tevreden voor een eerste keer.
 30. 1 point
 31. 1 point
  Fingers crossed vak !!! Mooi plantje man.
 32. 1 point
 33. 1 point
  Voeding met een wat hoger N-P-Kalium gehalte. Ik ben verder niet bekend met die Dutch pro en Xplode klinkt ook al als een mond vol, lol. Als ik zo lees, wat je al geeft, zou ik vooral niet te gek doen idd...
 34. 1 point
 35. 1 point
  Ik denk het wel. Weet het niet meer zeker.
 36. 1 point
  Ik had afgelopen ronde met 16 planten dat er 2 planten nog langer mochten. Dus 2 uit 16
 37. 1 point
  Die Liberty haze trekt het wel
 38. 1 point
  Wauw mooie plaatjes. En zie ik daar nou pc fans hangen?
 39. 1 point
  Ik doe dat voor 2 dingen. A. om die groene algen laag tegen te gaan. Werkt zo perfect. En b. om de luchtvochtigheid in te perken. Die vooral 's nachts dan flink omhoog blijft komen omdat rfx natuurlijk heel veel vocht kan opnemen. Heb vorige ronde gemerkt dat het heel erg kan helpen. Ik spuit volgende week nog 1x auxines en dan leg ik nieuwe folie erop en hang netje op en hoop ik klaar te zijn.
 40. 1 point
  Ze zitten nu in een fase van zuipen en die drinken dat prima weg. Wellicht zit je overmorgen dan niet meer zo hoog. Geef ze wat ze vragen.
 41. 1 point
  Geen idee waarom ik jouw kweekverslagen nog niet eerder heb gezien maar vanaf nu ga ik ze volgen! Lookin' good Xiam!!!
 42. 1 point
  Hallo allemaal ! Na 3 verschillende kweek verslagen gevolgd te hebben en bepaalde dingen op te zoeken, ben ik er dan eindelijk in geslaagd om mijn eigen kweek te starten ! 1x secret jardin 90 x 90 x 180 cm 1x lumii 400 watt 1x Spiegelkap met kroonsteen 1x Lamp 400w sunblaster 1x cli-mate Mini controller 2x600watt 3amp 1xSoftbox 550m3 Met can filter ) En de overige info: - 11 Liter potten - Atami B`Cuzz Janeco Light mix 50 Liter - Normaal water - Hesi voedingslijn En zoals jullie aan de titel van dit topic hebben kunnen zien heb ik 8 zaadjes ontkiemd en dit is op 1 Sept gebeurd. . Geef gerust jullie meningen want dat word alleen maar gewaardeerd, ik probeer af en toe een updatje te plaatsen. ik maak mij wel ongerust blaadjes kantelen op foto. je kan het zien nog niet mee gemaakt. misschien dat iemand dit weet ?
 43. 1 point
  Wat is er anders dan als je opbrengst en de kwaliteit omhoog gaat maak het niet uit of je paprika's tomaten of wiet teelt toch. Het mag niet weglekken maar toch maken ze online verslagen wat beter werkt? Dan heb jij het filmpje niet gekeken waarin zij zeggen( de leider van het onderzoek bij het WUR) dat zij nog steeds cannabis telen onder led. Het is niet eenmalige test in 2019 zijn ze nog bezig ja, dit filmpje in 2 maand oud. Er staat dat het wur dit type lampen gebruikt voor medicinale hennep niet die van hun. Het wur doet dit samen met osram die de spydrs maakt dus ja welke led moeten ze anders gebruiken als die t beste werkt. En als je de andere filmpjes bekijkt, zie je ook duidelijk verschil tussen spydrs en hps lampen. Denk dat we dat onderhand weleens zijn gezien er meerdere op dit forum alleen al erop kweken. Maak ander zelf een keer een kweekverslag als je allemaal zo goed weet. Maar dat doe je ook niet, ik zie je al jaren reageren en ik heb je nog nooit ook maar 1 plant zien kweken, alleen maar commentaar en beter weten op andere. Supernoob en meerdere hebben dit al vaker geopperd dus ga er ook niet meer op in, wat ik al eerder zei ga maar in je eigen topic zeuren.
 44. 1 point
  idd, gewoon effe niet verneuken nu en het wordt een prachtronde dit!
 45. 1 point
  Probeer maar eens een plaatje te vinden van de glastuinbouw waar ze de lampen in een zelfde rij met de brede kant naar elkaar toe hebben hangen. Voorbeelden zoals het plaatje hieronder zijn daarentegen in overvloed te vinden. In deze link kun je het ook terug vinden
 46. 1 point
  Kom op totaal van 394,94gr niet slecht voor een eerste kweek en er komt er nog een bij....
 47. 1 point
  huh? de lampen stralen toch in een rechthoek in de breedte richting?
 48. 1 point
  X. Ik loop toevallig tegen een plaatje aan. Helemaal niet bij stilgestaan. Eventueel in een andere kweek testen, om op die manier eentje dieper weg te zetten.
 49. 1 point
  Tweede knip Amnesia: 47,44gr Gorilla glue: 36gr Tussen totaal 175,44gr morgen gaan de andere vier nog onder de schaar en zondag word de laatste geoogst , gisteren de eerste amber trichomen gezien her en der op verscheidene toppen. Deze is op 18/6 ontkiemd en rond 5 July eerste bloei. Deze zal wel iets meer dan 36 gr zijn droog.
 50. 1 point
  Update: Dag 12 - 12/12 De Blue Cheese gaan super, mooie verdeling van de topjes. Gisteren (08-09-2019) wat blad weggehaald zodat de topjes onderin wat meer licht krijgen. Ook gisteren weer 2L water gegeven. Wat mij opviel is nadat ik het blad verwijderd heb gisteren is dat vandaag de planten een heel stuk gegroeid zijn, het kan maar zo 4 á 5 cm zijn. Voor de rest ruik je al wel een aardige wiet geur terwijl er nog niet echt iets vol in bloei staat. Ze staan ook wel bekend om de hele sterke penetrante lucht die ze geven. Ik probeer door middel van het gaas de toppen wat te spreiden zodat de onderliggende toppen ook wat makkelijker de hoogte in kunnen komen. Ik heb denk per plant ongeveer 4 internodes laten zitten (8 takken per plant), dit heb ik bewust gedaan zodat ik (hoop ik) minder kleine topjes ga krijgen onderin Voor de rest spreken de foto's voorzich: Blue Cheese: De Liberty Haze gaan ook als een trein, lange grote takken die naar het licht rijken. Dit is echt een soortje wat grote cola's kan geven denk ik, als ik zie hoe goed ze groeien,(jaja dat weten we nu wel) maar echt fantastisch! Ook hier beginnen de topjes zich langzaam te showen. De plant had de laatste paar dagen iets minder gegroeid en ook gisteren heb ik wat blad weggehaald en ook hier waren de planten de volgende dag 5 á 6 cm gegroeid. Ik heb het en der wat takken met ijzerdraad naar een kant getrokken en sommige scheuten gingen zo hard dat ik deze geknakt heb. Ik moet zeggen dat de takken nu wel wat stugger beginnen te worden van de Liberty Haze, terwijl het een paar dagen geleden nog heel soepeltjes was. @greentjeonatrip helpt mij een beetje die verrekte tensiometers te begrijpen. Ik heb er wel is eerder mee gewerkt, maar het lukte mij voor geen kut elke keer waren er aparte waarden...althans in mijn beleving Nu help greentje mij dit te begrijpen, dus mocht je vragen hebben over deze toverstokjes, stel je vragen bij greentje De planten geef ik nu 3L water om de dag, dit lijkt tot nu toe het recept op het moment. Ook hier de mooie foto's: Liberty Haze: Gr, X
×
×
 • Create New...