Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/16/2019 in Posts

 1. 4 points
  Update: Dag 21 - 12/12 De Blue Cheese doen het super goed. Ik heb de afgelopen paar dagen her en der wat blad verwijderd om er voor te zorgen dat de toppen wat meer licht op hun krijgen. Ze drinken nu zo 2,5L water om de dag. Ik voeg nog steeds niets speciaals toe behalve de bacteriën. De planten zijn mooi donker groen en nergens te korten te zien, ook beginnen de toppen mooi aan te dikken. De groei lijkt er nu wel uit na 3 weken tijd, nu mogen ze lekker dik gaan worden, hier de plaatjes: Blue Cheese: De Liberty Haze lijkt ook aardig uit geraasd te zijn, toch zijn de planten denk ik wel 4-5x groter geworden dan ze aan het begin van de bloei waren. Ook hier beginnen de toppen zich goed te ontwikkelen, overal beginnen de trichomen al mooi door te komen. De planten krijgen 3,0L om de dag en ze blijven maar vragen naar meer. De plant blijft ook mooie qua blad kleur en ogen ook zeer gezond. Het lijkt er op dat deze planten wel een leuk gewicht in het laadje gaat brengen, maar we zijn er nog niet! Hier de foto's: Liberty Haze: Gr, X
 2. 3 points
  Ik heb een heel andere ervaring, ik doe al 2,5 jaar met dezelfde moeder, knip haar telkens kaal en ze viert keer op keer weer op.
 3. 3 points
  Vorige week toch omgehaald ivm rot. Toch 633 gram droog toch nog 1.26 gram per watt. Waren weer flinke toppen! Jammer van al het gezeur tijdens deze ronde. Binnenkort nieuw verslag met de nieuwe setup!
 4. 3 points
  Ze groeien de laatste dagen als kool. Vandaag daarom de eerste topstekjes gemaakt. Voor de rest eigenlijk heel saai, want het loopt lekker. Wel een Bertje verschil in grootte. Maar dat trekt wel bij straks. Ik voed nu alleen de A en B, meer niet. EC 1,4 en ph 5,5. Wel ook een beetje van boven naast het eb en vloed.
 5. 3 points
  Je hebt een groot probleem wat deze kweek betreft. 12500 roofmijten uitzetten is niet de garantie dat de spint verdwijnt, roofmijt heeft een bepaalde habitat nodig, is die habitat er niet dan kunnen ze zich niet voortplanten en gaan ze dood. Het blad is erg beschadigd door de spint en heeft je planten "ziek" gemaakt, het fotosynthese proces is verstoord. Die stippen op het blad zijn aangeprikte bladgroencellen. Daarbij is chlorose (afbraak van bladgroen) duidelijk zichtbaar in je blad en tussen de nerven, dit kan duiden op een instabiele PH en/of een magnesium tekort/blokkade.
 6. 3 points
  Week 4 dag 2 (dag23) Het wordt saai haha, Weinig te melden,plantjes groeien als kool,blijven mooi groen en staan gewoon te genieten. Nog altijd geen verwarming of ontvochtiger hoeven aan te zetten. Nachttemp is 20° en overdag max 26,5°. Beter kan haast niet. Luchtvochtigheid begint ook weer langzaam onder controle te komen. De maximum is nu 70% en wordt weer steeds beter zolang de dames uit hun echte groei zijn. Denk dat het in week 6 redelijk constant rond de 50-55% is. Heb trouwens nog regulator van aptus besteld. Waarom de dure aptus? Omdat hij eigenlijk het goedkoopst is 1 op 6666. Die ga ik er bij de volgende wisseling en cleaning van het watervat erbij pleuren. Schijnt nog een heel complex gedoe te zijn om die goed te laten werken.
 7. 3 points
  Dag 35 op 12/12 Planten lijken het goed te maken. Twee planten zijn nog steeds paarsig, ik heb het idee dat dit komt door de ventilator. Het is namelijk precies in de hoek waar de planten het meeste wind ontvangen. Ik heb de ventilator wat meer naar achter geplaatst een aantal dagen geleden en het lijkt nu weg te trekken. Er komt al een behoorlijke laag trichomen op bijna alle toppen/bladeren. Ik kreeg het idee dat m'n planten qua volume wat achter leken te lopen op andere verslagen maar ze lijken de afgelopen dagen wat harder te gaan.
 8. 2 points
  Lijkt wel een kweek van mij Ik draai al een paar jaar op deze LEDS. We zitten zelfs in de zelfde week ik loop een paar dagen voor zo te zien. De paarse steeltjes moet jij je niet te druk om maken. Die heb ik standaard is lichtstress . Ik heb zelfs nog meer licht per m2 met 960 op 150x150 mijn bovenste bladeren verkleuren zelfs een beetje door de gigantische hoeveelheid licht.je krijgt het niet als je lampafstand minimaal 50 centimeter is. Dit gaat je echter wel wiet kosten als je de afstand zo hoog houd. Mijn vorige run heb ik 50cm aangehouden ipv de 35 die ik normaal hanteer en als resultaat had ik 30% minder wiet. Achterin mijn tent is de lamp afstand iets groter en zijn de planten mooier kwa kleur. Echter zijn dit ook standaard de slechtste opbrengers. Ik draai bijna altijd meer als een gram per watt. En omdat ik dit op een kweek van mij vind lijken denk ik wel 1.1 gram per watt Een kweekje van mij
 9. 2 points
  De topjes beginnen te komen!! ITS ALIVEEEEE!! SL_MO_VID_20190923_181957.mp4 Groetjes Kluns
 10. 2 points
  Ik zou maar eens goed naar rot kijken bij die top, de manier hoe die blaadjes eruit zien doet mij 90% zeker vermoeden dat het rot is, maar dit zou een doorgewinterde ervaren kweker als jou toch zelf ook wel concluderen.
 11. 2 points
  Zijn we weer! Gelato week3 bloei Klein beetje vertraging in de ontwikkeling, voor de rest gaat het wel lekker. Ook eindelijk de overschotten van vorig seizoen aan het verwerken tot QWET. 46gr manipuri toppen in een 1gr:5ml ratio ethanol nu een nachtje in de vriezer om de waxen, etc... uit suspensie te laten vallen daarna enkel nog uitdampen. Zijn we weer rond voor deze update! Greetz Alki
 12. 2 points
  Foto's van de paarse Fenotype/genotype. (blijft beetje vaag die 2 termen ) Maar van wat ik gelezen heb is het : Genotype (G) + Omgeving (E) + genotype en interacties van de omgeving (GE) = Fenotype (P).
 13. 2 points
 14. 2 points
  haha ik sta te popelen om die regulator erbij te kunnen gooien. Heb alleen nog een te vol watervat , moet nog een paar dagen wachten . Vanavond spuit ik ze weer in met auxines. Het is echt een heel mooi veld geworden, helemaal dichtgegroeid. Zou je ook bijna niet meer zeggen dat ze te vroeg geschakeld zijn. Maar is wel zo ,want dan waren ze wat hoger geworden. Maar deze NLX gaat wel vanuit hun genetica enorm de breedte in. Ben er tot nu toe zeer content mee. Ik pomp er iedere dag 9min water in ,(nadat de lamp 30min aan is) ,dat is ongeveer 50liter en dan zuipen ze er 10 (dus een halve liter per plant) en de rest loopt weer in een minuut of 12 weer rustig terug m'n bak in. Easy systeem. En die halve liter is blijkbaar meer dan genoeg voor ze. Ik blijf het op deze manier tot de laatste dag gewoon doorgaan. Als ze meer willen drinken dan pakken ze zich wel meer . Als er geen rare dingen gebeuren wordt dit m'n makkelijkste ronde tot nu toe.
 15. 2 points
 16. 2 points
  Ben zeker al 2 weken aan het binden. Het schijterige ervan is dat ik weinig ruimte rondom me tent heb. En dan nog de warmte in het hok. Je bent zo 3 uur verder, en de volgende dag kan je opnieuw beginnen want dan steekt alles er weer 6 cm bovenuit haha. Maar hopelijk loont het. Is wel de eerste en laatste keer voor me denk ik.
 17. 2 points
  @Jakkes, Misschien straal led nog wel dieper, ik zelf heb mooie toppen tot 30/35cm diepte in het gewas. Dat is dus 25+30/35cm van de lamp het diepste punt voor nog mooie topjes, maar er moet wel licht komen. Als het helemaal vol bladeren hangt zullen de onderliggende toppen zich slecht ontwikkelen Alleen zijn de toppen van led harder en compacter vind ik zelf ook lijkt er meer trichomen op te zitten, althans dat is mijn ervaring Gr, X
 18. 2 points
  Een PPFD kunnen ze nogal mee vals spelen. Dat is namelijk een enkele spot meting op een bepaalde afstand tot de lamp. Als je ze meting doet in het midden onder de lamp en dan de afstand varieert dan kun je zo'n beetje elke PPFD waarde wel produceren. Een matrix van PPFD waardes is al lastiger om vals te spelen, want als ze dan de afstand te kort maken dan zie je dat de verspreiding niet genoeg is. Beste zou zijn om de PPF te krijgen (totale hoeveelheid licht geproduceert door de lamp). PPF is een vergelijkbare eenheid als lumen (PPFD is dan vergelijkbaar met lux).
 19. 2 points
  Ik zei dat ze nog steeds wiet kweken onder led en jij zei dat zij alleen een experiment in 2016 deden. Terwijl in hun filmpje duidelijk wordt verteld dat ze nog steeds wiet kweken, en dit doen met led lampen. Ik heb nergens staan dat ze medicinale wiet kweken die te koop is toch? Dat is t irritante je verdraaid net steeds een beetje wat er staat of wat iemand zegt en gaat er dan fel op terwijl jij dat er van maakt en helft ook speculaties zijn. En dat doe je al jaren bij iedereen azijn gooien in hun topic en dan t verdraaien en dan doen of je alles weet en onderbouwing blijft helft van de tijd achterwegen of heeft er niks mee te maken. Daarom maak een verslag kun je laten zien hoe goed je bent en hoe je alles weet en of je uberhaupt een plant kunt kweken geen idee zie t nergens. Jij bent niet kritisch je gaat steeds alles in twijfel trekken en over zeuren en klagen zonder onderbouwing. Net als hiervoor dat organische voeding altijd mineralen meststoffen bij in zitten dat het daarom bio mineraal is de voeding ipv organisch dat is toch dikke onzin je kan toch net als meerdere hier ook met melasse of guano kweken is toch ook organisch. Dus ga niet meer op je reageren en post gewoon me fotos zo nu en ga maar iemand ergens anders je verhaal verkondigen. Nee je hoeft niet ja te knikke oh wat mooi maar kom met iets redelijke ipv jouw vervelende wijze van mensen benaderen.
 20. 2 points
  Nog een afbeelding dan met het licht dat net uit is, ziet er compleet anders uit. Zie het zelf namelijk ook alleen met de spydr lamp erboven en nooit met de ''originele'' kleuren.
 21. 2 points
  Haha het is nog wel erg vroeg voor voorspellingen natuurlijk, vandaar hield ik het globaal met 'prachtronde'. Maar omdat jullie zo aandringen.. 872gr Vanwege het vroege moment van de schatting kan ik er wel een gram of 10 naast zitten dit keer
 22. 2 points
  Daarom heb ik een tentje van 120x120. Dan hangen ze altijd goed
 23. 2 points
  Bloei 12/12 DAG 5 Hallowa, Ze doen het goed en groeien lekker door. Toch weer 2,5 uur bezig geweest. Wat heb ik gedaan: - Blad verwijderd - Takjes vast gebonden - Water gegeven - Watervat (100L) in gebruik genomen - Laatste keer BAC Grow voeding Gisteren had ik geen water gegeven omdat ik toch wat twijfelde of ik niet te nat ging. Het is ook me eerste keer dat ik met de tensio meter aan de haal ga dus ik ben wat terug houdend. Vandaag gaf de tensio weer 300 mbar aan en dat wilt zeggen dat hij gewoon weer dorst heeft. De tensio pot heeft 3.5 L gekregen, de andere 3L. Hier nog wat foto's van voor het vastbinden, na de foto's heb ik de takjes weer vastgebonden. Sommige bladeren hadden wat lichtere plekjes dus ze hebben vandaag hun laatste groei voeding gehad. Foto met het licht uit Foto's met licht aan En moet je eens kijken hoe dik zo 'n stam is! Als hij geoogst word dan meld ik me aan bij de lokale vis club en maak ik er een bamboe hengel van. Ik had al een watervat liggen maar nog nooit in gebruik genomen. Maar nu loop ik iedere keer met me gieters die deur in en uit en daar wil ik vanaf. Dit is mijn huidige arsenaal. En daar heb ik deze aan toegevoegd. Groetjes Kluns
 24. 2 points
  Update: Dag 15 - 12/12 Korte overall update. De planten groeien goed, vandaag weer wat blad verwijderd, ik haal alleen de bladeren weg waar andere toppen onder zitten. De rest van de plant probeer ik zo veel mogelijk af te blijven. Ik merk als ik water gegeven heb dat er een groeispurt ontstaat, zowel in de plant als in de toppen. De toppen vind ik al van aardig formaat voor week 2, ook worden er in de toppen al lichtelijk trichomen aangemaakt dit is ook goed te zien in de foto's. Ik begin mijn mobieltje iets beter te kennen, gelukkig maar want jullie profiteren hier van! hier zijn de foto's: Blue Cheese: 3 Dagen geleden: NU: Liberty Haze: Gr, X
 25. 2 points
 26. 1 point
  Daarom dus altijd een 2de filter achter de hand hebben. Klote man, na 1 ronde gaat nergens over
 27. 1 point
  haha je geeft me teveel credit Ja ik heb het donkerbruine vermoeden na een keer rot te hebben gehad dat t rot is, gezien de verdere reacties gaat die top er vanavond af Nee precies, heb ik alvast een testertje ook Ok, dus dat kan soms even duren, dat wist ik nog niet Ja precies, ga ik doen Bedankt allemaal iig
 28. 1 point
  Bloei 12/12 DAG 12 Ze hebben gisteren geen water gehad en dat was te zien op de tensio. De meter gaf een waarde van 748. Dus die plant heb ik getrakteerd op 4 L water, de andere 4 potten kregen 3 L. Verders zie ik bij 2 plantjes dat ze wat voeding tekort hebben. De bladeren kleuren wat lichter. Maar ik wil nog heel even wachten met bloeivoeding geven. Ze blijven lekker door groeien. Binnenkort maar weer eens wat blad verwijderen, het lijkt wel een oerwoud. Ik was het dopje van me plantenspuit aan het schoonmaken, maar ik liet hem wegschieten tussen me vingers. Zo het veld in! 10 min gezocht en 10 druppels zweet verder nog geen dopje gevonden. Groetjes Kluns
 29. 1 point
  Ja maak wel even een nieuw topic aan. Lemon Haze is van wietzaadjes.nl gewoon huismerk.
 30. 1 point
  of marianne thieme heeft er een als een angoraoerangentang de bakkenbaarden hangen uit er string . dan roep je geen apekut meer een ongeblust oerwoud
 31. 1 point
  ik gooi elke week wat vloeibare voeding erbij alleen ik gebruik dan geen bloedmeel enzow.
 32. 1 point
  net een wak en bak met apelam . werking helemaal goed . geur lekker heftig hazig smaak is nog al lastig ommschrijven . de zakverschijning is toppie . de smaak is nog al intiem om te beschrijven want ik krijg er een soort plaatsvervagende schaamte van . zo puur uit de pijp smaakt ie namenlijk als een k......... de voorlopige werknaam van dit nieuwe wietje is apekut want dat bekt wel lekker . doe mij gauw ff een zakkie apekut !!!! of voor straathoekpushers "" heey pssssssssssst apekut ???????
 33. 1 point
 34. 1 point
 35. 1 point
  Wauw mooie plaatjes. En zie ik daar nou pc fans hangen?
 36. 1 point
  Thnx voor de uitgebreide uitleg. Dan krijg je toch wel een goed beeld van hoe het in ze werk gaat. Ik ga ze dan wel iedere dag wateren. Want het is nog maar me 2de kweekje dus ik vind het nog heel leuk om te doen en ben er eigelijk savonds continue mee bezig. Is het niet in het hok, dan is het wel op het internet om informatie te winnen of om @Xaim te stalken. Die naam, ach... voorlopig heb ik weer een groei scheut afgebroken hhahaa kutzooi. Moet je kijken wat een slachtveld. Ze zijn net zwaar mishandeld door me Verders gaan de worteltjes ook wel leuk. En omdat ik zo blij ben met die paar rouwvliegjes heb ik ze nog een keer op kaneel thee getrakteerd. Kijk dat is er al 1 . Of nie @vakman Groetjes Kluns
 37. 1 point
  Geen idee waarom ik jouw kweekverslagen nog niet eerder heb gezien maar vanaf nu ga ik ze volgen! Lookin' good Xiam!!!
 38. 1 point
  Het is gelukt en het was beter dan op aarde. De smaak was subliem. Er waren planten met een zoete indica smaak, een haze smaak en een combi smaak. Die psicodelicia is zeker een aanrader. Ze presteerde als een sativa maar bloeide qua duur als een indica.
 39. 1 point
 40. 1 point
  haha, tot nu toe wacht ik nog geduldig af wat zijn verwachting zal zijn. Ik denk wel dat er makkelijk 20 x 14L potten onder 1 zo'n lamp kunnen ipv de 12 die er nu onder staan. Omdat de lamp op 35-45 cm hoogte hangt schijnt er nu een hoop licht op het zeil. Volgende ronde zal ik dan ook 2 x 20 potten van 14L met twee spydr 2i's gaan draaien.
 41. 1 point
  Probeer maar eens een plaatje te vinden van de glastuinbouw waar ze de lampen in een zelfde rij met de brede kant naar elkaar toe hebben hangen. Voorbeelden zoals het plaatje hieronder zijn daarentegen in overvloed te vinden. In deze link kun je het ook terug vinden
 42. 1 point
 43. 1 point
 44. 1 point
  @Jakkes ja dat snap ik, maar dan heeft hij nu de lampen toch gewoon in de goede richting hangen
 45. 1 point
  @cannarie klopt. Maar als je er drie inzet is de lengterichting ineens breedterichting van het lampoppervlak geworden.
 46. 1 point
 47. 1 point
  Ook een topje bestoven van de Atomic. Deze keer met een penseeltje. Daarna even met de plantenspuit erover
 48. 1 point
  Succes ik volg, heb je al een idee voor een automatische irrigatie systeem ?
 49. 1 point
  Tweede knip Amnesia: 47,44gr Gorilla glue: 36gr Tussen totaal 175,44gr morgen gaan de andere vier nog onder de schaar en zondag word de laatste geoogst , gisteren de eerste amber trichomen gezien her en der op verscheidene toppen. Deze is op 18/6 ontkiemd en rond 5 July eerste bloei. Deze zal wel iets meer dan 36 gr zijn droog.
 50. 1 point
  Dames zijn net gedieft. Moet zeggen gisteren toen ik ze inspoot met auxines zag ik dat het toch weer goed dicht begon te groeien. Nu zijn ze weer flink gesnoeid. Deze keer anderhalf uur werk aan gehad. Plantjes zijn klein maar waren flink de breedte ingegroeid en ook van binnen dicht gegroeid . Denk als ik volgende keer ipv 12 dagen max. 2 tot 5 dagen meer voorgroei dit genoeg is.
×
×
 • Create New...