Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/18/2019 in all areas

 1. 2 points
  flo afgahni en blueberry zijn de perrents . zal wel wiethee . laal bladplobleem heel laal maal wel lekkel clispy . malaawzaden aan de rooie lieb en eigen klootmansstuif er aan .!!!!!! dus de lesbian dream was wel degelijk werkzaam nog na 3 jaar vrieskist .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het topje van de blue mistyc is een klein smeggeltje reg malaawstuif op gepoepkakt . waarover volgend jaar meer . hier ff uitvergroot mn nooboog shinende denk ik aan kleine diertjes . en omdat ik preveganready ben laat ik dit zo . kan wel zeggen van heey tiefus ondieren gaat heen van hier wat doet u in mijn biotoop ? wij wonen hier ook mac !!!! en dan denk ja ik heb al wiet zaden femstuif van deze plant laat hun dan dat blaadje . zo human kan ik ook zijn . van boven naar beneden malaawzaad in de groei met daaronder de nog niet reeds opengebarsten femstuifklootzaksnoten . bietje uitgeschoten met de malaawstuif helaas dan maar vliesjes roken bro .
 2. 1 point
  Ah ok! Ik lees overal 12/12 alsof er geen speling is. Dankjewel!
 3. 1 point
  Niet een lamp die ik in de tent kwijt kan nee
 4. 1 point
  Waarom zou je hem buiten de tent zetten? Al dat gesleep... maar er is vast een reden voor. En kun je niet effe een burolamp inpluggen? Beter dan 60 uur donker, lijkt me. Edit: Zag dat Vakman net iets eerder met eenzelfde suggestie kwam.
 5. 1 point
  Een paar procent lager schijnt beter te zijn idd, onder de 40%. Maar met voldoende ventilatie/luchtstroom moet het wel lukken. Zal ook wel weer wat zakken als het weer wat beter wordt, het is nu zeiknat buiten.
 6. 1 point
  Het ziet wel lekker wit allemaal Waarom maar 10 uur licht, herfst nabootsen?
 7. 1 point
  Dat van die volts is dus wat ik bedoel met een andere denkwijze. Ik probeer er aan te denken dat niet iedereen jaren elektriciteit heeft gehad vroeger, soms vergeet ik dat even. Wat ik daar geschreven heb is niet van toepassing voor de constant voltage (CV+CC) driver. Niet van wakker liggen dus. Ik had er een 'dimmer' tussen kunnen zetten. Dimmer is in dit geval een potentiometer (variabele weerstand). De A variant (die ik adviseer) van de driver heeft dit ingebouwd, maar is niet zo handig in gebruik vanwege een poging om het waterdicht te maken. Er bestaat ook een B variant waarop je zelf van alles kan aansluiten om te dimmen maar dat is meer werk om aan te sluiten en de totale kostprijs is dan heel vergelijkbaar met 2 drivers of zelfs iets hoger. Dat heb je helemaal goed begrepen. Ik denk dat de sweet spot voor dit oppervlak (120*120) met deze strips ergens ligt tussen 5 en 7. Als je die setup niet zo lang wil gebruiken zal 5 beter uitkomen, bij langere periodes is 6, 7 of zelfs meer uiteindelijk beter. Er kunnen zoveel factoren zijn dat het bepalen van een sweet spot meer een onderbouwde gok is dan een exacte wetenschap. bv 1 extra strip verhoogt de efficiency relatief gezien meer dan meerdere strips die je extra toevoegt.
 8. 1 point
  @Piffer dat hangt helemaal van je voorkeur van af. Den boom heeft onlangs mooi uiteen gezet waarom je kan kiezen voor meer of minder drivers. Geloof dat dit in het topic van led friesland was. Maar dat heeft niet zo veel met de efficientie te maken. Behalve dat je me meer drivers makkelijker minder strips tegelijk brand en je bij minder plant oppervlak dus efficienter bent. Edit: oh dit is het topic van led friesland haha @Kees A ik heb het allemaal niet uitgerekend, maar puur op basis van kosten zou ik denken dat 5 strips op 120x120 het voordeligst is en dan op zo'n 1050mA draaien. Helemaal als je ze niet voor een x aantal jaar 365 dagen per jaar gebruikt waarbij je misschien beter uit bent met 6. Ik ben zelf op de achtergrond een beetje aan het ontwerpen van een nieuwe setup waarin ik 2 led hokken via een dubbele bodem op een centrale afzuiger aan wil sluiten en dan alternerend wil draaien. Deze wil ik echt op efficientie inrichten en wil dan een strip per elke 12 cm. Hiemee win ik zo'n 7% tov een wat conventionelere 20 cm per strip. Zoveel geld bespaar ik niet op die winst van ca 80W, maar als ik met 1.5 gram per per oogst per watt reken, is het opeens wel snel de moeite waard.
 9. 1 point
  ik had ook al een keer gezegd dat je die pot van de grond moest zetten dat het water er beter uit kan lekken nu worden de gaten afgesloten die je onder in die pot heb gemaakt als de pot vlak op de grond sta daarom heb je ook minder drain en verdamping .
 10. 1 point
  je hebt christenen en geloofswaanzinnigen . en met ons plant hier nog 1 .
 11. 1 point
  Toppen zien er idd erg goed uit. Wel erg laat getopt aan de 2e foto te zien In het vervolg probeten je tent(jes) helemaal vol te krijgen en dan zou je al gauw op een hele nette score uitkomen Het maken van toekomstplannen is (voor mij) het leukste van de hele hobby, dus geen ramp om niet meteen je hele droom setup te hebben
 12. 1 point
  Een heerlijk topje Somango Een beetje fluffy door de hittegolf, maar de smaak is er niet minder om!
 13. 1 point
  Ja, pakkie halen en in je vat gooien, schijnt te werken.. Krijgen je planten wat meer zelfvertrouwen enz. Alleen niet te lang doorgaan want dan worden ze paranoia
×
×
 • Create New...