Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/15/2020 in all areas

 1. 10 points
  Nou hier is die dan eindelijk. 2 Zeus Pro's kunnen bemachtigen bij een leuk winkeltje in Zwolle. Nu maar eens kijken wat ze doen vergeleken 3 x 600 watt HPS. Opzet: Tent: 240x120x200 Afzuiger: 1500m3 (Beetje overkill) Lampen: 2 x ZEUS PRO Voeding: Buffertabs, Bacto, Mycorrhiza, Perfect start, Wormenhumus van BioBizz en flesjes BAC biologische Bloei en BAC biologische PK. Potten: 11 liter Hoe ik ben begonnen. 50 zaadjes laten ontkiemen in een beetje water met een drupje waterstof peroxide. Na 1 dag kwamen ze allemaal uit en heb ik ze in een tray met Eazy plugs gestopt onder een Samsung Quantumboard. Toen de plantjes de Eazy Plugs waren uitgegroeid heb ik ze overgepot in 1 liter potjes. Water gegeven met Bacto. (1 gram per liter) Ondertussen heb ik 10 zakken Lightmix van Atami gemengt met 1 zak Humus van BioBizz, daarin de Mycorrhiza en de Perfect start gemengd en in potten gedaan. In Elke pot 2 buffertabs gedrukt en water gegeven met Bacto en een paar dagen onder zeil laten fermenteren.... Na een aantal dagen heb ik ze over gepot naar 11 liters en rond de wortels nog wat Mycorrhiza gestrooid. Nu geven we alleen nog maar water tot de 2de week bloei. Hier een paar foto's (Lampen staan op 25%)
 2. 7 points
  Hi allemaal, Door de drukte en gekte in de wereld de laatste tijd wat weinig tijd gehad voor WietForum. Zie een hoop leuke verslagen voorbij komen dus toch ook nog maar een verslag van mij. Planten staan vanaf 21 juni op 12/12 en zijn allemaal getopt. Ik hoop dat het allemaal een beetje te doen blijft met de hitte, het gaat weer warm worden. En dat de resultaten niet te veel gaan lijden onder die warmte. Doelstelling is 1750+ gram onder twee van deze prachtige lampen vandaan te trekken. Voor de rest liggen er nu 2 rayjets per pot, planten hebben tot heden geen problemen gehad.
 3. 7 points
  Dag 15 op 12/12 Net flink zitten dieven, de planten zijn behoorlijk kaal. Ik kan opgelucht zeggen dat ik voor het eerst geen enkele zaadbal heb gevonden, hopelijk blijft dit een hermavrije ronde. Twijfelde of ik die gele plant weg moest doen maar ik ga gewoon kijken wat er vanaf komt, ze lijkt namelijk niet achter te lopen. VOOR NA VOOR NA VOOR NA VOOR NA
 4. 7 points
  Dag 11 op 12/12 Alles gaat goed, het groeit behoorlijk dicht, 1 plant is een beetje geel maar daar heeft zij van jongs af aan al last van. Ze lijkt voor de rest niet achter te lopen op de rest, alleen de kleur wijkt af. Voor de rest weinig spannends te melden, probeer me toch een keer per week even te melden hier. Luchtvochtigheid is wat hoog aan 't worden dus heb de luchtontvochtiger tevoorschijn getoverd. Over een paar dagen ga ik stevig dieven, normaal doe ik dat op dag 15 maar ik heb het idee dat Amensia iets langzamer start dan Royal Gorilla. Wellicht dat het dus toch dag 17/18 gaat worden dit keer. Ik verwacht ook dat de luchtvochtigheid weer wat beter wordt zodra er gediefd is.
 5. 6 points
  Dag 28 . Weinig te melden,laatste dagen wel hoge lv maar dat boeit nu toch nog niks in week 4. Deze dames staan nu 2 dagen op 18/6 en beginnen al aan te slaan,maar hadden ook al leuke worteltjes. (Voorgegroeid 5dagen in een koffiebekertje). Dus wordt een eitje, want hoef me niet druk te maken dat ik een hogere lv nodig heb of wat dan ook. Begonnen meteen aan te slaan. Ik heb er maar 20 nodig dus wordt heerlijk selecteren ,de rest eindig weer op het kerkhof. Heb ook 6 nieuwe moeders gemaakt
 6. 6 points
  Bouwverslag Led lamp Stap 1: Op de 8 U-profielen heb ik eerst de L-profielen (15x15x2mm – 40mm lang) bevestigd met aluminium popnagels. Deze zijn voor de bevestiging van het U-profiel aan de koker die er haaks op komt te liggen. Ook heb ik de stroomdoorvoer geboord en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Stap 2: Ik heb de strips op het U-profiel gelegd en afgetekend waar de gaten komen voor de bevestiging. Ik heb vervolgens alle gaten geboord met een 2,5 mm boortje en daarna M3 draad in getapt. Stap 3: Ik heb in het U-profiel de twee kleinere U-profielen gemaakt. Deze heb ik met M4 bouten vast gezet. De moeren heb ik met Locktight vast gezet. Dit omdat vanwege de warmte deze wellicht los kunnen raken. Stap 4: Ik heb in één U-profiel in het midden een stekkeraansluiting gemaakt. Hier komt wordt de driver later op aangesloten. Ik heb tevens een aardedraad naar het frame gemaakt. Stap 5: Als afdekkap heb ik een L-profiel 50x50x2mm – 150mm lang op het U-profiel geplaatst. Hierdoor is de electra afgeschermd. Deze afdekkappen zijn tevens de bevestigingsplaten voor de driver. Stap 6: Voor de bevestiging van het kokerprofiel (40x30x3mm) heb ik eerst de twee buitenste U-profielen erop gezet. Door ervoor te zorgen dat beide diagonalen dezelfde maat hebben, weet je zeker dat alles haaks is. Stap 7: Voordat ik de andere U-profielen erop vast zet heb ik eerst de gaten geboord voor de electra en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Daarna heb ik alle electra door de kokerprofiel getrokken. Ik heb kabels gebruikt met 2x 0,8 mm2 met massieve kern (belkabel). Daar waar de kabels allemaal samenkomen heb ik een bundel gemaakt met krimpkous. Daarna heb ik de U-profielen aan de kokerprofielen middels popnagels vast gemaakt. Stap 8: Toen alle U-profielen erop zaten en de electraleidingen waren getrokken heb ik in één U-profiel in het midden twee verzameldozen (Phoenix Contact Ptfix 6/18x2,5-NS35) erop vast gelijmd. Stap 9: Ik heb daarna de driver aangesloten op de stekkeraansluiting. Vervolgens de driver op de steunen geplaatst (M3 bouten met locktight). Stap 10: Daarna heb ik de uitkomende kabels van de driver aangesloten op de verzameldozen. Stap 11: Toen was de bovenkant van het frame klaar en heb ik het frame omgedraaid. Ik heb toen de strips op het frame gebout met M3 bouten en locktight. De strips heb ik aangesloten op de kabels. Stap 12: Ik heb het frame opgehangen met het ophangsysteem voor filters. Ik heb hiervoor in het plafond vier haken gemaakt en in het frame gaten geboord.
 7. 6 points
  Dag 57 heb net m'n planten verhuist naar mn kniptent en die wat daar in stonden verhuist onder mn spydr. Heb ze heel goed bekeken en wat ik al hoopte ,nul rot. Wel hele dikke zware toppen, takken zijn zo zwaar dat ze na verhuizen in elkaar zakken en op apengapen liggen. (Maar dat heb ik iedere keer, wel dikke stammen maar de takken zelf houden het niet zonder ondersteuning) morgen knippen, zal me verbazen als dit niet weer een verbetering is tov vorige ronde. Wordt in ieder geval heerlijk knippen met zulke dikke toppen,heb niks van fluff of popcorn gezien dus zal binnen een paar uurtjes geknipt zijn. Ondanks het warme weer en de hoge rh van laatste 10dagen was dit weer een heerlijke ronde die me bijna niks van energie kostte. Ook spint die ik had in het begin is niet meer gesignaleerd. Ben ook doorgegaan met 1ml per liter rogis garlic in mijn voedingswater te doen (stoppen 2 weken voor oogst) ,heb hier geen negatieve kenmerken aan de dames gezien en heb besloten om dit gewoon preventief in mijn nieuwe ronde te blijven doen. (Baat het niet dan schaad het niet) Het spul stinkt zo dat ik het idee heb dat een jonge spintkind in wat groen bijt dat hij meteen omdraait. (Tenminste dat is wat ik hoop haha) Hier de nieuwe ronde die nu in dag 11 zit,ben een beetje vroeg ,normaal plan ik de wissel van de tenten altijd als ik hier in dag 15 zit,dan kan ik deze meteen dieven. In dag 11 dieven ,dat is me te vroeg. Doe het nu waarschijnlijk volgende week maandag pas, daarom heb ik nu ook maar gewoon de rayjets er naast gelegd, heb ze net een litertje van boven gegeven,zodra ze volgende week gedieft zijn hang ik netje op rayjets erin en begin ik pas weer met eb en vloeden.
 8. 5 points
 9. 5 points
  Heb weer een boel stekken klaar. Moet alleen beter plannen de volgende keer,want zijn beetje te vroeg klaar. Maarja ..luxe problemen zijn ook problemen he
 10. 5 points
  Pff.... net klaar met knippen. Door omstandigheden pas laat kunnen beginnen en 7uur over gedaan deze keer. Tering wat een hitte ,ben 3kg afgevallen aan zweet volgens mij. Zat toch nog wel links en rechts wat fluffige zijtakken waardoor het deze keer echt een tering werk is geworden. Maar goed,ze hangen weer en eindsaldo zal wel goeie worden denk ik.
 11. 5 points
  Het was uiteindelijk niet helemaal de bedoeling dat het ook een grow-verslag ging worden in deze sectie, maar ik zal nog even updaten tot het einde. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het uiteindelijk iets te vol vind staan. Er was deze ronde niet veel meer aan te doen; ze gingen wat te laat op 12/12 én omdat de 9 potten in deze 80x80 strak rand tegen rand staan groeide het iets sneller dicht dan ik gewend was. Hierdoor zie ik dat er meer vertakkingen zijn ontstaan, wat resulteert in wat kleinere toppen. Dat, plus de minimale toevoer van frisse lucht, maakt dat ik wat sneller tegen bladproblemen aanloop dan wat ik gewend ben. Over de verdeling van het licht kan ik enkel tevreden zijn, dit is optimaal. De 235 watt moet ook zeker voldoende zijn op dit oppervlak mits er wat minder vertakkingen zijn en het licht iets beter naar beneden kan penetreren. Ook ga ik volgende ronde een klein pc-fannetje actief laten inblazen zodat de tent niet meer vacuum trekt. Opvallend van strips vs cobs is dat het blad meer trichomen lijkt aan te maken en 'plakkeriger' is. Wat foto's van dag 29 bloei, met wat roest hier en daar, vermoedelijk ook een klein klapje gekregen na de 'defoliating-sessie' + dieven van afgelopen keer. Volgende keer nóg wat lager in de voeding zitten na defoliate/dieven dus, plant heeft erna weinig nodig even.
 12. 5 points
  Omdat het te saai zou zijn elke dag te updaten even een rookverslag. Soort. Peanut butter breath (Do-Si-Dos X Mendo Breath) De topjes zien er zeer potent uit en zijn bezaaid met trichomen. De geur doet me denken aan de geur nadat het geregend heeft en de zon terug schijnt. Wat een lekker fris geurtje met een lichte zoete ondertoon. Als de topjes verkruimeld zijn, bespeur ik een lichte Diezel geur op de achter grond. Complex geurtje. Het verkruimelen in de grinder verliep wat stug omdat de topjes zo plakken. Iets waar een mens gelukkig van wordt. De rook is verassend licht, aardse tonen met een nasmaak van noten, arachide achtige smaak. Na 4 trekken van mijn joint, voel ik mijn hoofd al wat zwaar worden en wordt alles auditief scherper. Ik moet opletten dat ik niet te vlug rook omdat de rook zo licht is. Ik heb wel het gevoel dat dit een bankhangertje gaat worden. Mijn benen voelen zwaar aan, maar niet ongemakkelijk. Het schiet me net te binnen, dat dit een ideaal soortje zou zijn om mee te koken. Een varkens gebraad met rozemarijn en look, champignons en wat terpen en olie van dit soortje. Bankhangertje gaat het worden, ik voel me volledig ontspannen. Ik had last van mijn nek en schouders omdat ik terug met kini bezig ben. De spanningen en pijn smelten als sneeuw voor de zon. Precies een dekentje van rust en kalmte die over je heen gaat. Ik denk dat ik dan ook maar ga afronden, wat tv gaan kijken en misschien de in de kast gaan snuffelen. Een lekker wietje met een complexe geur. Super aangenaam om te roken door de zachte rook en aangenaam smaakprofiel. Zeer geschikt voor medicinaal pijnen, spanningen, stress en slapeloosheid! Ik zou het een 9,5 geven op 10. Maar de SOG vind ik nog net ietsje beter. Maar veel scheelt het niet. Dit is echt een aanrader en topper van formaat. Zeker medicinaal maar recreatief op het einde van de dag ook aan te raden. Grts
 13. 4 points
  Goede avond. Na lang wachten me Zeus binnen gekregen. wat een pracht ding erg blij mee. nu maar zien of het ook werkt;) had all een tijdje 6 stekkies onder 100w tl lamp staan. planning was zoals altijd 2 weken voorgroei tl en dan onder lamp,maar de lamp bleef lang weg en ik te zuinig om weg te gooien. conclussie: geen top begin... ik maak dus geen goede start. want op 1 plant na zijn het beetje iele planten gebleven. die goede plant gelijk maar in grootste pot gezet:p naja hier maar wat foto's zal 1x per week een update doen
 14. 4 points
  2 updates in 1 Ruimte 1: 1200 watt HPS 5x Sour"Diesel" week 2 bloei is vrijdag begonnen Ruimte 2: 700 watt LED 5x "mimosa 3 groei is vrijdag begonnen. Mimosa is een USA strain. Momenteel hou ik dit voedingsschema aan in beide growrooms. Temperaturen zijn wel prima nu en de luchtvochtigheid in beide ruimtes zijn ongeveer 50% De biologische voeding van Healthy Gardening gaat tot nu toe zeer voorspoedig. De planten zien er goed uit. Ruimte 1: 1200 Watt HPS is vandaag geboost naar 1400 Watt. zoalang de temperaturen goed blijven. De planten zien er goed uit. Ook de stress van het kaalplukken van de HPS planten (Diesel) heeft de planten niet tegengehouden en 1 week later ziet het er weer super uit. Fotos weer met HPS's sorry. Ik kom niet elke dag op locatie. Het leven is al druk genoeg Ik denk dat de toppen weer mega groot gaan zijn deze run. Elke plant heeft ongeveer 10 a 15 Hoofdtakken. Die allemaal grote toppen zouden kunnen maken als je naar de dikte van de stam kijkt. Deze ruimte komt wel vol ondanks de eerdere verwachtingen van vorige week. Ik vind het wel goed dat toppen zo groot als cola flessen een beetje de ruimte krijgen. Wil ongeveer 20 gram oogsten droog per tak. Dus ik wil allemaal van dit soort toppen. Zeker als je het vergelijkt met 1 week geleden 20200712_180329.mp4 Ruimte 2 Van mijn LED run had ik nog geen foto's gemaakt. Ik was wat aan de late kant met toppen van de Mimosa. Waardoor ik nog even gewacht heb met snoeien onder het net. Word een kut klusje om om straks weg te dieven. Ik ga net zo extreem dieven als bij de HPS tent. Het bevalt mij wel hoe het daar gaat. De LED verlichting staat nog niet op 100% power. Deze staat op 700watt IPV 1000. Ook onder de LED gaat de Healthy Gardening prima Verder valt er weinig te zien. Ben nog niet echt een het binden. ik stuur de planten alleen een richting op nu. .
 15. 4 points
  Bloei dag 1: De diesel staan sinds gisteren in de bloei. Heb ook even wat fotos gemaakt. Ik heb bijna alles weg gesnoeid behalve de hoofd dikke takken. We gaan zien hoe het uit pakt. Dood moe werd ik al die kleine takken laatste keer. Vanaf deze week gaat de groei "universal" voeding eruit en ga ik vervangen voor de bloei versie.
 16. 4 points
  Als je hobby is geld verdienen, dan kan het ook hobby kweken zijn, toch?
 17. 4 points
 18. 4 points
  Het gaat worden; 7x Zkittlez 3x Vapor Fuel 1x Peanut Butter Breath 1x Tomahawk 1x Night Rider
 19. 4 points
  Zoals ik al zei heb ik foutjes gemaakt met deze kweek, dus de resultaten zijn niet denderend. Een leuk feitje wat ik jullie mee kan geven is het volgende: Met de cobs hield ik ongeveer 26% droog over van het natte gewicht. Met de spydr hou ik 32% droog over!!!!! Dit heb ik eerder nog niet mee gemaakt. EINDSCORE: 8 weken bloei 701g 701÷630w=1.1g op 1w Helaas is dit niet de vergelijking die ik had willen maken, maar het is niet anders. Over de lamp ben ik zeer tevreden! Bijna alle planten hadden hetzelfde gewicht, wat wil zeggen dat de licht verspreiding erg goed is. Ik had ook een beter verslag willen maken, maar heb/had het nogal druk. Dus vandaar ook even voorlopig geen verslagen meer voor kluns. Als je het doet, moet je het wel goed doen. @Fearghus dat ga je met de tijd nog wel zien. Dit ga ik je echt niet beloven. Groetjes Kluns
 20. 4 points
  Dus als je taalfouten maakt ben je gelijk ‘dom volk’. Ik ben ingenieur maar ernstig dyslexisch. Ik zie mezelf niet behoren tot de groep ‘dom volk’.
 21. 4 points
  Jaja even een update. Ik heb er nog een paar bijgezet. Was op pheno jacht en had een paar over. Er staan nu 3x purple punch paarse pheno stek 2x fruity pebbles og stekken 1x strawberry gelato zaad 1x miracle alien cookies aka mac#1 capulator cut zaad 2x purple budha og zaad 1x zupreme zkittlez zaad Ik had er een aantal over en vond hem zonde om ze weg te doen. Wel leuk om deze in bloei te zien veel paarse phenos enzo. Hier onder wat fotos. Zij hebben nu btw rhizo roots gehad, fulvine, regulator, mineral boost. En in de aarde is bio van culvita met lavameel guano en mycorrhiza poeder. Foto#1 purple punch Foto#2 miracle alien cookies Foto#3 fruity pebbles OG Foto#4 zkittelz ( terphogz pheno) Foto#5 purple punch Foto#6 purple budha OG Foto#7 fruity pebbles Foto#7 strawberry gelato Tsja zoals altijd fotos zeggen meer dan een lang lul verhaal. Wel ideaal led met dit weer, wel net water gegeven vandaar de lv, het blijft heet nu.
 22. 4 points
  Update - dag 66 De planten zijn allemaal droog en zo goed mogelijk geknipt. De toppen zitten bij beide planten onder de trichomen. De planten van de 100x100 ruiken wat zoeter met een lichte Haze toon er in. De planten uit de 80x80 ruiken richting Amnesia met een hele kleine ondertoon koffie. De eindstand: 100x100: 420W-458gr 1 op 1, 09 (57,25gr/pw) 80x80: 270W-310gr 1 op 1,15 (38,75gr/pw) Hier de foto's: 100x100 : 80x80: Gr, X
 23. 4 points
  Het schijnt warm te worden.. Dus heb de leds een cm of 10 verhoogd en van 465W naar de max van 665W gedraaid. En de hps teruggedraaid naar 750W. Totale vermogen dus wel wat omhoog gegaan, maar verwacht de hps deze week wel wat verder terug te moeten draaien
 24. 4 points
  Aangezien mijn kast zijn beste tijd wel gehad heeft maar besloten om te gaan kamperen de komende jaren Setup Homebox Ambient R120 1.20 x 0.90 x 1.80 1.08m2 DIY LED-lamp Samsung f-series gen 3 112cm 340 watt DIY ventilatie 3 x pc-fan G-tools buisafzuiger 425m3 Rhino koolstoffilter 300m3 Blumat bewateringssysteem Blumat tensiometer Mabo brandblusser Aardebak 140 liter Alles nieuw kopen was uiteraard geen optie dus maar een tent uitgekozen die een beetje aan de gewenste afmetingen voldoet, uitgekomen bij een tent van 1.20 x 0.90 x 1.80. Net wat meer diepte en hoogte dan voorheen Tijdens het uitpakken was al zichtbaar dat het een kwaliteitsproduct is, een extra strook karton onder het plakband tegen het insnijden, alles netjes apart verpakt, de buizen netjes met afstandhouders ertussen tegen het beschadigen. Opzetten was ook super simpel (daarom zat er geen handleiding bij waarschijnlijk ) , in een kwartiertje stond ie overeind. De tent zelf voelt echt super stevig, de ritsen klinken ook als kwaliteit, alle naden zien er solide uit net als de doorvoeren, dikke stevige buizen en verbindingsstukken, 4 extra buizen bovenin om van alles op te hangen inclusief spanbandjes Binnenzijde van PAR+ , een waterdichte dubbele bodem, 2 x rond 200mm inlaat met micromesh, 3 x rond 160mm en 1 x rond 200mm uitlaat, 3 x kabeldoorvoer rond 100mm. Blumat bewateringssysteem Nu nog wat planten erin en dan kunnen we weer, zaadjes zitten al in de grond in kleine potjes. Ditmaal Super Silver Haze, Lemon Power Haze en Cheese Update volgt als er wat te zien is Prettige zondag! Houdoe....
 25. 3 points
  Update: Nieuwe Lamp - Lumatek Attis 300W Er is een hoop gebeurd in de tussentijd dat ik niks heb laten horen. Om te beginnen heb ik een nieuwe lamp aangeschaft voor in de 80x80 tent, het is de Lumatek Attis 300w geworden. Deze lamp wordt geadviseerd om in een 100x100 te hangen, maar dat vind ik zelf een beetje te krap. Als het té zou worden in de 80x80 kan deze ook nog gedimd worden. Hier zijn de specs te lezen: Klik In de toekomst is het de bedoeling dat ik nog een Lumatek lamp voor de 100x100 tent ga halen, dat zou deze lamp moeten worden maar hij is nog moeilijk leverbaar: Klik Hier de foto's van de Lamp: Gr, X
 26. 3 points
  @upheaval welkom terug man. Je hebt idd niet stil gezeten haha. Lekker veel soortjes heb je staan. Mooi hok man! Draaid hij goed? Eerlijk gezegd heb ik jouw zaadjes nog niet geprobeerd. Want de plannen waren alweer gewijzigd, ben nu met glookies en nlx en liberty haze bezig. Ik weet ook niet of ik er nog aan toe gaat komen om dat soortje te zetten. Als jij die zaadjes terug wilt dan krijg je ze gewoon terug hé! Die GG is een wereld plant! @Xaim heeft een maand lang die GG zitten roken haha. Ik zal je straks taggen bij die 2 GG's, waren ook goeie brengers! Heb je er een stek van genomen toevallig? Zelfs @pindarots123 was er enthousiast over, dat zegt wel wat hèhè. Edit: Dit waren die GG's. 2 ggs brachten 134.6g op De 1 na onderste foto had ook 3 topjes.
 27. 3 points
  Ik ben klaar met mijn zelfbouw led-lamp (zie topic: Nu ga ik voor het eerst kweken onder led en ook met nieuwe voeding (GHE). Dus ik kan alle hulp gebruiken. Set-up: - Houten kweekkast (95 x 120 x 200 cm). - Led-lamp: 480 watt – Samsung H-influx (3.000 K) - Eb- en vloed systeem (geautomatiseerd) – 120 liter capaciteit - Afzuiging: Torin slakhuisventilator 700 m3/h in zelfgemaakt kist (rechtstreeks naar buiten) - Filter: CAN filter 700 m3/h - Dimmer ventilatie: Frequentie gestuurde regelaar CLI-MATE FC2010-T 7 ampère - Eén zwenkventilator op rails - Dubbele actieve inlaat (computerfans Ø 200 mm – 2 x 140 m3/h maximaal) – lucht vanaf de inpandige vooruimte (dus op temperatuur) - Extra passieve inlaat Ø 125 mm 3 stuks - Brandveiligheid: Mabo brandblusser in elke kast en een automatische poederblusser in de voorruimte Voeding: Als voeding gebruik ik de GHE FloraNova lijn. Deze is compleet nieuw, dus wil ik gewoon in eerste instantie het schema van GHE aanhouden. Substraat: Ik kweek op RFX. Alleen niet in potten maar in één grote bak van 95 x 120 x 30 cm (circa 350 liter). Hiervoor heb ik in de houten kast een aflopende bodem gemaakt. Vervolgens deze in de epoxy gezet. Daarop liggen 1 cm hoge plastic u-profielen met daarop louvre roosters. Zodat ik een ruimte krijg onder het substraat voor de afwatering. Het rooster heb ik bekleed met plastic vliegengordijn, zodat de rfx niet door het rooster heen kan en de pomp verstoppen. Vervolgens heb ik de hele bak vol RFX gestopt. Ik heb nu al drie rondes gedraaid op deze methode en het bevalt me goed. Behalve dat het doorspoelen meer water vraagt heb ik nog geen nadelen ondervonden. Omdat ik tegelijkertijd water erin kan pompen en weer kan afpompen naar een vat of riool, ben ik heel flexibel in het doorspoelen. Wat ik heel prettig vind. Enige is dat bij de start van een nieuwe ronde ik niet te snel weer water moet geven. Anders hebben de wortels teveel water tot hun beschikking, waardoor ze niet flink groeien. Hier merk je later weer de nadelen van. Dus ik wacht echt 14 dagen voordat ik weer voeding geef voor de tweede keer. Soort: Ik kweek ditmaal met Master Kush. Dit is nog een moeder die ik had en die flinke compacte toppen oplevert. Maar door de warmte van de HPS werden ze niet mooi. Vandaar dat ik nu onder het koelere led het nogmaals ga proberen. Ik verwacht namelijk dat ze hier goed tot haar recht komt. De stekken zijn wel heel klein en niet mooi. Dit komt doordat ik aan het kloten was in de klonerbox, maar dit mislukte elke keer. En heb toen wat stekken moeten snijden van plekken die je normaal niet pakt (de rest was al op). Ook hebben ze maar kort gestaan en dus niet voor gegroeid. Ze zullen dus wel langer in de groei moeten staan dan normaal. Soortje is normaal na 9 weken klaar. Ik heb 8 stekjes geplant.
 28. 3 points
  niet druk om de wortel temperatuur maken nu. het is zomer die is wel goed. Bij led drinken ze gewoon wat minder. geen enkele reden tot paniek. Ik heb ik mijn topics ook vaak gehoord ja wortel temperatuur dit dat. ga ik meten is dat allemaal gewoon prima. zelfs het water uit de kraan word niet kouder hier als 20 graden. ik meet deze elke dag. De planten verdampen gewoon wat minder doordat er veel minder stralingwarmte is.
 29. 3 points
  Je kan een "plafondverlaging" maken. In de winter hang ik zelf een reflecterend zeil boven mijn lamp zodat de te verwarmen ruimte kleiner wordt en de warmte van mijn lamp wat langer onder het zeil blijft, met een ventilator zorg ik voor wat circulatie. zo stijgt de warme van de lamp niet gelijk richting filter boven in de tent.
 30. 3 points
  Dag 15 Er is inmiddels van onderen gediefd, niet teveel want de kans bestaat dat er nog moeten vertrekken al zie ik geen gekkigheid vooralsnog. Dag 22 De dames ruiken heerlijk zoet. Even een selfie in het donker na 3 weken bloei. Forbidden Mints 1 Forbidden Mints 2 Glukie Breath Hulkmania The Don Mega 1 The Don Mega 2 OGKB x Zkittlez x Sundea Driver
 31. 3 points
  Yes @Buyuk . Heb een systeem op maat laten maken. Maar weinig mensen hebben er dus ervaring mee. Dan ga ik het lekker zelf proberen
 32. 3 points
  € 1.900.... There's a sucker born every minute.
 33. 3 points
 34. 3 points
  Leverde dit soort veel op of waarom jouw specifieke keus voor dit soort? Een goede smaak kan natuurlijk ook als jij het zelf lekker vindt om te roken. Hier wat fotos Hier onder de zkittlez Hij heeft nu al een paarse gloed dit is lastig te zien op de foto. Qua plant opbouw doet hij mij denken aan originele #afghaan. Hij blijft relatief klein en compact vergeleken met de rest. Voor een sneller groeier en vol hok zou ik voor de fruity pebbles gaan persoonlijk wat ik nu zo inschat. Dit is de purple punch, deze erg indica naar mijn idee echt een struikje net als de zkittelz maar toch weer anders. Dit is de purple budha OG, de bladeren hangen wat omdat de lampen uit waren hier. Hier onder de Fruitty pebbles OG, dit soort geeft grote planten en groeien nog meer dan haze haha Hier nog een close up van mijn andere purple punch, deze gaat goed paars worden verwacht ik. Dit is de andere fruity pebbles OG En de andere purple budha OG Bijna allemaal paarse soorten, of met paarse tinten. De MAC#1 ben ik vergeten een foto van te maken.
 35. 3 points
  Ik mis juist de grote kweken, zoals die van Racker. En ik ben ook blij met jouw verhalen, @Fatamorgana. Zeker omdat je ook info geeft over airco's en dat soort zaken. Alle respect voor mensen die een klein kweekje doen, maar voor mij zijn de grotere opzetten het meest interessant. En geld verdienen is niks mis mee!
 36. 3 points
  Dames hebben nu 1 buffertab van 10gr en blijven mooi groen. Nog even en dan gaan ze over in de 18 liter potten of ik maak nog een tussenstap in 11 liters daar ben ik nog niet over uit.
 37. 3 points
 38. 3 points
  Klopt en ik wilde juist zo ver mogelijk weg van alles, zonder dat ik in het buitenland zit hihi Ik mis het niet de randstad, alleen maar bakstenen, vliegtuigen en bekijks daar. Ik ben geboren in de stad maar ja ik heb er dus gewoon niks (meer) mee. Ik ben verhuisd uit Haarlem, en ja daar zat ik de hele zomer op t strand, maar ik ging me hoe langer hoe meer vervelen daar. Ik heb het echt niet nodig, die 'passieve' terrasjes, horeca -consumentengeest, en nergens mag meer een boom staan, behalve weggedouwd achter een schutting. In mijn ogen gaat het dan niet ECHT ergens meer over, alleen maar poeha, muziek, kunst, vreten en zuipen importeren, en overal ziekenhuizen en ook kerkklokken en sirenes, ik was het helemaal zat, de toeristen, de lege blikken, iedereen op de mobiel starend over straat, niks zinnigs te doen, alles moeten kopen... Hier ben ik juist de hele dag in de weer, altijd wat te doen of te zien, gelijkgestemden, natuurliefhebbers, lekker met de aanhanger gratis aarde scoren, het grovere werk, niet dat aangeharkte wasverzachter wereldje, alles stinkt naar deo in de stad... en de files... Nee!.... Ik wil bloemen zien! En opstaan met de eerste zonnestraal en aftaaien met de laatste, groente uit de tuin en nog maar 1x per week het dorp in, auto vol laden met boodschappen. En ik kan hier goedkoop tanken in Duitsland, tabak is ook stukken goedkoper uit Duitsland.. Verder helemaal VRIJ hier en geen dag hetzelfde, want alles groeit maar door. Ik zie geen nadelen.
 39. 3 points
  Ik had dat toen ik 9 jaar oud was... Toen viel ik van me fiets in de brandnetels
 40. 3 points
  Wel weer typisch Nederlands & eigenlijk ook respectloos om over taalfouten in het artikel te gaan beginnen. Het boek Marihuana the forbidden medicine is in de jaren 90 ook in het Nederlands verschenen.Nog steeds te koop trouwens, voor diegene ,die interesse hebben.Was een eyeopener toendertijd voor velen.
 41. 3 points
  Ik kan het niet laten om ook te reageren haha, ik ben de afgelopen jaren ook weer begonnen met gamen en heb CS:GO en Warzone in het huidige shooterpakket zitten haha. De oldskool Counter-Strike'er is weer helemaal terug, heerlijk (100pps).
 42. 3 points
  Wil ik misschien binnekort wel mee beginnen. De laatste keer dat ik in een clan zat werd ik eruit gegooid. We hadden een clanwar, en ik moest achteraan lopen want ik was het slechtste. Ik mocht ook echt niks doen behalve de achterkant in de gaten houden. Maar ik kon het weer niet laten om toch het raampje open te doen, maar dat maakte een krakend geluid. Dus boem, wij allemaal dood ( want de vijand hoorde dat natuurlijk. Dus 2de ronde moest ik weer achteraan, en mocht ik echt niks doen! Maar ik kon het weer niet laten om wraak te nemen op de vijand. Dus kwamen we weer langs dat raampje... Ik wilde een handgranaat door dat raam gooien, maar gooide het tegen het raam kozijn in plaats van door het raam, dus die granaat stuiterde terug. Boem heel me team weer dood haha.
 43. 3 points
  @Kees A Ik heb op wish.com wat goedkope COB lampjes gekocht voor de lol als test,waarmee ik reeds de T-neon rommel heb vervangen omdat het beter lijkt presteren. Daarbij heb ik de uvb van california lightworks die konopi al liet zien net,die doet het ook lekker hoor De eerste LED oogst was gewoon meer wiet en net zo lekker als de t neon ongeveer(zat wel miniscuul smaak verschil in) Daarna de uvb erbijgegooid de 2e run,met dezelfde genetica. Nu smaakt het beter dan ooit,dus ik ben blij. Je moet hem er alleen niet te dicht ophangen,dan heb je toast. Je denkt vast als je hem ziet branden,dat is een geld controle blacklight lampje. Maar wees er dus voorzichtig mee,en houd de hoogte in je bladerdek beperkt anders kan ie er niet meer boven zonder toast te maken @Xaim Zoveel tijd heb ik niet meer vandaag de dag,ik mag blij zijn dat ik nog kan growen hahaha. Maar de projectjes gaan gewoon door hier,alhoewel ik het er best druk mee heb maatje @konopi Jazeker broeder,dat is hem. Dat dingetje is echt goed. Toen ik BHO ging maken had ik een mooier product als anders,het kwam van het kleine knipsel af maar oogde zoals bho die van toppen afkwam Daar heb ik met MCT 8 kokosolie medicinale druppeltjes van gemaakt,en die schenen ook een hele goede werking te hebben tegen pijnklachten. :Edit: (het leuke hiervan is dat ik niks had gezegd dat het andere kwaliteit was dan anders,maar het werd wel opgemerkt)
 44. 3 points
  Thx Fearghus en Xaim! De kop is er af. Alleen een Forbidden Fruit in het midden heeft geen coup de bloempot. Links onder staat een Mimosa x Star91 die uitgroei heeft op vreemde plaatsen. Dat had ik eerder gezien bij Diesel Dough en dat waren herma's dus omdat ik er 2 heb gaat deze dame weg en hier dus voor de laatste keer op de foto.
 45. 3 points
  Weer dikke 2 week voorbij gegaan en de plantjes doen het super..
 46. 3 points
  Gelukkig wel. Planet Terror was oké de Tomahawk kwam goed naar voren. Nu benieuwd in een mix met zkittles en ogkb. Een paar dagen in de 11 liters en ze hebben het naar hun zin.
 47. 3 points
  Vandaag de stekjes verwijderd. 2 weken gestaan en dat is voldoende voor mijn experimentjes. Het resultaat, eerst 'boven de grond': De stekken die direct in het water gingen, lijken er beter uit te zien. Voller, compacter, meer blad. Niet een giga verschil, maar visueel lijkt het toch zo. Hieronder de stekken die eerst 15 minuten in de IBA 0.25% oplossing hebben gestaan. Zien er ook goed uit, en ik zou er blij mee zijn, maar toch lijken ze zich boven de grond ietsjes minder te ontwikkelen. Dan de wortels. Eerst de wortels van de stekken die meteen in de hydrobak gingen. Alle stekken kregen wortels. De één wat meer dan de ander. Lange wortels vooral, veelal met zijworteltjes. Dan de wortels van de IBA stekken. Het eerste wat opvalt is dat er veel, heel veel wortels zitten aan de steeltjes. De wortels zijn ook dikker. Maar wel een stuk minder lang. Hier kun je goed zien hoeveel wortels er op een relatief klein oppervlakte zitten. En hier de slechtst presterende stek vanuit de 'alleen water' categorie naast een stek van bijna identieke dikte en grootte van de 'IBA' categorie. Dat IBA werkt wist ik al. Maar ik heb nu zelf kunnen ervaren wat het bij mijn stekken deed. De wortels komen eerder, en ze komen in grotere hoeveelheden. Bij de dikke, wat houterige stam duurde het langer voordat er wortels verschenen. Je zag daar ook de eerste wortels ontstaat op de plek waar ik een zijtakje had weggeknipt. Ik denk dat als ik bij deze stek de schil wat geschraapt zou hebben met een mes, en dan in de IBA oplossing gezet, dat er op die wond ook sneller stekken waren ontstaan. In dit experiment heb ik dat bij geen enkele stek gedaan. Mede omdat ik bij eerdere experimenten niet of nauwelijks de eerste wortels in dit geschraapte deel zag ontstaan. Maar voor hele dikke of houterige stelen is het misschien wel een aanrader. Wonderlijk vind ik het verschil in lengte van de wortels. Het zal wel zoiets zijn dat als er minder wortels zijn, dat deze dan blijven groeien om toch maar vooral voldoende oppervlakte krijgen. Als er veel wortels zijn, dan is dit misschien niet nodig. Ik kan het niet uitrekenen, maar zou benieuwd zijn hoeveel het totale worteloppervlakte-verschil tussen de wortels in water en de wortels in IBA scheelt. Morgen eens even kijken hoe ik de moederplant ga behandelen. Heb in het topic 'ziektes' een vraag gesteld hierover. En ik ga eens kijken wat mijn volgende experiment wordt. Denk dat ik wat ga klooien met verschillende percentages IBA en de tijdsduur dat de stekken erin moeten staan. Ik weet dat dit hele onderwerp voor 99% van de kwekers totaal oninteressant is. Maar ik doe het voor mezelf en voor die paar die net zo nerdy zijn als ik.
 48. 2 points
  Interessante uitleg van Soul. Vanaf 19 min. begint hij over hermafrodiet....
 49. 2 points
  Zo ze zijn om, altijd weer een pokkenwerk. nu alleen nog even rustig drogen en dan kunnen ze in weckflessen. j
 50. 2 points
  Yoo @thommytt , Ja ik ga lekker door man. Leuk dat je de Tneon weer aanslingerd! Heb mijne aan een kennis overgedaan en die heeft er ook nog steeds plezier van. Ik geloof helemaal in die strips. Gewoon tl stijl kweken met leds en dan scroggen moet het meest constant zijn. Die grote cobs die ik nu gebruik zijn toch minder geschikt voor een klein oppervlakte. Even ontopic: Met 52 gram Spice en 47 gram van Jays Critters heb ik zo goed als 1 op 1 gedraaid. Geloof dat dit mijn veste opbremgst tot nu toe zonder minerale voeding is. op de fotos is de spice rechts en de critters links. Verder heb ik de RPPx Chemdawg vandaag in de bloeikast gezet en er wen net boven gehangen. De plantjes zijn twee keer getopt en onder 7000k groot geworden dus echt kleine kropjes sla. Vandaag gaan ze van 24/0 naar 18/6 en dan over een weekje over op 12/12. Thats all for now! X Jay
×
×
 • Create New...