Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/26/2020 in Posts

 1. 5 points
  Dag 11 op 12/12 Alles gaat goed, het groeit behoorlijk dicht, 1 plant is een beetje geel maar daar heeft zij van jongs af aan al last van. Ze lijkt voor de rest niet achter te lopen op de rest, alleen de kleur wijkt af. Voor de rest weinig spannends te melden, probeer me toch een keer per week even te melden hier. Luchtvochtigheid is wat hoog aan 't worden dus heb de luchtontvochtiger tevoorschijn getoverd. Over een paar dagen ga ik stevig dieven, normaal doe ik dat op dag 15 maar ik heb het idee dat Amensia iets langzamer start dan Royal Gorilla. Wellicht dat het dus toch dag 17/18 gaat worden dit keer. Ik verwacht ook dat de luchtvochtigheid weer wat beter wordt zodra er gediefd is.
 2. 5 points
  Bouwverslag Led lamp Stap 1: Op de 8 U-profielen heb ik eerst de L-profielen (15x15x2mm – 40mm lang) bevestigd met aluminium popnagels. Deze zijn voor de bevestiging van het U-profiel aan de koker die er haaks op komt te liggen. Ook heb ik de stroomdoorvoer geboord en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Stap 2: Ik heb de strips op het U-profiel gelegd en afgetekend waar de gaten komen voor de bevestiging. Ik heb vervolgens alle gaten geboord met een 2,5 mm boortje en daarna M3 draad in getapt. Stap 3: Ik heb in het U-profiel de twee kleinere U-profielen gemaakt. Deze heb ik met M4 bouten vast gezet. De moeren heb ik met Locktight vast gezet. Dit omdat vanwege de warmte deze wellicht los kunnen raken. Stap 4: Ik heb in één U-profiel in het midden een stekkeraansluiting gemaakt. Hier komt wordt de driver later op aangesloten. Ik heb tevens een aardedraad naar het frame gemaakt. Stap 5: Als afdekkap heb ik een L-profiel 50x50x2mm – 150mm lang op het U-profiel geplaatst. Hierdoor is de electra afgeschermd. Deze afdekkappen zijn tevens de bevestigingsplaten voor de driver. Stap 6: Voor de bevestiging van het kokerprofiel (40x30x3mm) heb ik eerst de twee buitenste U-profielen erop gezet. Door ervoor te zorgen dat beide diagonalen dezelfde maat hebben, weet je zeker dat alles haaks is. Stap 7: Voordat ik de andere U-profielen erop vast zet heb ik eerst de gaten geboord voor de electra en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Daarna heb ik alle electra door de kokerprofiel getrokken. Ik heb kabels gebruikt met 2x 0,8 mm2 met massieve kern (belkabel). Daar waar de kabels allemaal samenkomen heb ik een bundel gemaakt met krimpkous. Daarna heb ik de U-profielen aan de kokerprofielen middels popnagels vast gemaakt. Stap 8: Toen alle U-profielen erop zaten en de electraleidingen waren getrokken heb ik in één U-profiel in het midden twee verzameldozen (Phoenix Contact Ptfix 6/18x2,5-NS35) erop vast gelijmd. Stap 9: Ik heb daarna de driver aangesloten op de stekkeraansluiting. Vervolgens de driver op de steunen geplaatst (M3 bouten met locktight). Stap 10: Daarna heb ik de uitkomende kabels van de driver aangesloten op de verzameldozen. Stap 11: Toen was de bovenkant van het frame klaar en heb ik het frame omgedraaid. Ik heb toen de strips op het frame gebout met M3 bouten en locktight. De strips heb ik aangesloten op de kabels. Stap 12: Ik heb het frame opgehangen met het ophangsysteem voor filters. Ik heb hiervoor in het plafond vier haken gemaakt en in het frame gaten geboord.
 3. 4 points
  Dus als je taalfouten maakt ben je gelijk ‘dom volk’. Ik ben ingenieur maar ernstig dyslexisch. Ik zie mezelf niet behoren tot de groep ‘dom volk’.
 4. 3 points
  Ik had dat toen ik 9 jaar oud was... Toen viel ik van me fiets in de brandnetels
 5. 3 points
  Ik ben klaar met mijn zelfbouw led-lamp (zie topic: Nu ga ik voor het eerst kweken onder led en ook met nieuwe voeding (GHE). Dus ik kan alle hulp gebruiken. Set-up: - Houten kweekkast (95 x 120 x 200 cm). - Led-lamp: 480 watt – Samsung H-influx (3.000 K) - Eb- en vloed systeem (geautomatiseerd) – 120 liter capaciteit - Afzuiging: Torin slakhuisventilator 700 m3/h in zelfgemaakt kist (rechtstreeks naar buiten) - Filter: CAN filter 700 m3/h - Dimmer ventilatie: Frequentie gestuurde regelaar CLI-MATE FC2010-T 7 ampère - Eén zwenkventilator op rails - Dubbele actieve inlaat (computerfans Ø 200 mm – 2 x 140 m3/h maximaal) – lucht vanaf de inpandige vooruimte (dus op temperatuur) - Extra passieve inlaat Ø 125 mm 3 stuks - Brandveiligheid: Mabo brandblusser in elke kast en een automatische poederblusser in de voorruimte Voeding: Als voeding gebruik ik de GHE FloraNova lijn. Deze is compleet nieuw, dus wil ik gewoon in eerste instantie het schema van GHE aanhouden. Substraat: Ik kweek op RFX. Alleen niet in potten maar in één grote bak van 95 x 120 x 30 cm (circa 350 liter). Hiervoor heb ik in de houten kast een aflopende bodem gemaakt. Vervolgens deze in de epoxy gezet. Daarop liggen 1 cm hoge plastic u-profielen met daarop louvre roosters. Zodat ik een ruimte krijg onder het substraat voor de afwatering. Het rooster heb ik bekleed met plastic vliegengordijn, zodat de rfx niet door het rooster heen kan en de pomp verstoppen. Vervolgens heb ik de hele bak vol RFX gestopt. Ik heb nu al drie rondes gedraaid op deze methode en het bevalt me goed. Behalve dat het doorspoelen meer water vraagt heb ik nog geen nadelen ondervonden. Omdat ik tegelijkertijd water erin kan pompen en weer kan afpompen naar een vat of riool, ben ik heel flexibel in het doorspoelen. Wat ik heel prettig vind. Enige is dat bij de start van een nieuwe ronde ik niet te snel weer water moet geven. Anders hebben de wortels teveel water tot hun beschikking, waardoor ze niet flink groeien. Hier merk je later weer de nadelen van. Dus ik wacht echt 14 dagen voordat ik weer voeding geef voor de tweede keer. Soort: Ik kweek ditmaal met Master Kush. Dit is nog een moeder die ik had en die flinke compacte toppen oplevert. Maar door de warmte van de HPS werden ze niet mooi. Vandaar dat ik nu onder het koelere led het nogmaals ga proberen. Ik verwacht namelijk dat ze hier goed tot haar recht komt. De stekken zijn wel heel klein en niet mooi. Dit komt doordat ik aan het kloten was in de klonerbox, maar dit mislukte elke keer. En heb toen wat stekken moeten snijden van plekken die je normaal niet pakt (de rest was al op). Ook hebben ze maar kort gestaan en dus niet voor gegroeid. Ze zullen dus wel langer in de groei moeten staan dan normaal. Soortje is normaal na 9 weken klaar. Ik heb 8 stekjes geplant.
 6. 3 points
  Het gaat worden; 7x Zkittlez 3x Vapor Fuel 1x Peanut Butter Breath 1x Tomahawk 1x Night Rider
 7. 3 points
  Zoals ik al zei heb ik foutjes gemaakt met deze kweek, dus de resultaten zijn niet denderend. Een leuk feitje wat ik jullie mee kan geven is het volgende: Met de cobs hield ik ongeveer 26% droog over van het natte gewicht. Met de spydr hou ik 32% droog over!!!!! Dit heb ik eerder nog niet mee gemaakt. EINDSCORE: 8 weken bloei 701g 701÷630w=1.1g op 1w Helaas is dit niet de vergelijking die ik had willen maken, maar het is niet anders. Over de lamp ben ik zeer tevreden! Bijna alle planten hadden hetzelfde gewicht, wat wil zeggen dat de licht verspreiding erg goed is. Ik had ook een beter verslag willen maken, maar heb/had het nogal druk. Dus vandaar ook even voorlopig geen verslagen meer voor kluns. Als je het doet, moet je het wel goed doen. @Fearghus dat ga je met de tijd nog wel zien. Dit ga ik je echt niet beloven. Groetjes Kluns
 8. 3 points
  Pff.... net klaar met knippen. Door omstandigheden pas laat kunnen beginnen en 7uur over gedaan deze keer. Tering wat een hitte ,ben 3kg afgevallen aan zweet volgens mij. Zat toch nog wel links en rechts wat fluffige zijtakken waardoor het deze keer echt een tering werk is geworden. Maar goed,ze hangen weer en eindsaldo zal wel goeie worden denk ik.
 9. 2 points
  Tsja en een ruimte verwarmen met 600W gaat toch een stuk minder makkelijk dan met 1200W? Je kan het wat proberen rond te wapperen, maar met 1200W wordt het toch gewoon warmer? Mijn punt was ook dat leds steeds zuiniger worden. Toen ik begon had je 900W aan COBs nodig voor het vervangen van 1150/1200W HPS. Toen was warmte geen enkel probleem. Toen het 800W was om een 1200W HPS te vervangen kwam je er met rondwapperen nog makkelijk. Een jaar gelden was het 720W en dat ging nog maar net aan. Op dit moment zitten we op de 650W tot 600W. Vraag me af of het dan nog lukt.. Je ziet steeds meer kwekers drogers en kachels gaan gebruiken om de combinatie van LV en temperatuur beide op peil te houden. We zijn dus wel degelijk op een punt aan het belanden (als we daar niet al voorbij zijn) dat je er met wat rondwapperen niet meer komt.
 10. 2 points
 11. 2 points
  Alles ging almaar verder omdonderen. Met name de plant links achter, waarbij takken onder het gewicht van de toppen omknakte en takken bijna op de grond lagen. Dus ben net even flink met tiewraps en ductape in de weer geweest om alles weer een beetje overeind te krijgen en heb de hele boel helemaal naar rechts verplaatst. Zo kon ik alles wat omviel, evt door de planten te draaien tegen de muur laten vallen. De leds konden mooi mee schuiven en de hps die nu natuurlijk niet meer in het midden hing heb ik een stukje naar rechts gekanteld. Resultaat, het is geen gatenkaas en denk alles de resterende ruim 2 weken zo te kunnen laten staan. Ging eigenlijk beter dan verwacht.
 12. 2 points
  Pas 5 dagen bloei en nu al een oerwoud. Het is ff niet anders..
 13. 2 points
  Die boxfans hebben toch van de lammelen die ook nog ronddraaien? Dan zou je de luchtstroom wellicht mooi verdelen over je plantendek. Ik heb ook gekeken naar zo'n oscillerende plafondventilator. In een vakantiehuisje hadden we deze op de badkamer. Die draait 360 graden rond. Maar zo hard dat je er bang van werd. Ik dacht als je die kunt dimmen en als hij dan alsnog blijft oscilleren... dan zorgt hij voor een gelijkmatig windje over een groot oppervlak. Ook gekeken naar een 12 volt variant van zoiets, maar vooralsnog niet gevonden voor de particuliere markt. Ik dacht dat die misschien sowieso al wat langzamer draaide, of makkelijker te dimmen zou zijn.Zoiets als deze
 14. 2 points
  Een nieuwe baan en een mogelijke afzetmarkt voor al die kilo's die je vanaf nu gaat kweken. Win win!
 15. 2 points
  Hey allen, Tijdje geleden mijn eerste tentje opgezet en mijn eerste testronde loopt ver op z'n einde: (klik) Ondertussen ook een klein voorgroeikastje in elkaar gestoken om enkele weken per kweek te kunnen winnnen. Ik had eerst een RQS Euphoria ingestoken die jammer genoeg na het ontkiemen niet meer wou verderleven. Aldus mijn enige backup-zaadje ingestoken: RQS Dance World De bedoeling is 1 plantje te scroggen in 50x50 tentje onder 95W LED armatuur in Plagron Batmix met Plagron Alga Bloom als voeding tijdens de bloei. Dag 1: ontkiemd in potje water Dag 2: verhuisd tussen keukenpapier Dag 3: worteltje 1cm. ingestoken in peat/cocos disc dag 7: verpot naar klein potje batmix dag 9: (vandaag)
 16. 2 points
  Niet alleen de planten zijn daar herma-gevoelig.
 17. 2 points
  Tnx! Lang getwijfeld of ik iets zou delen Nu nog een goede kasfolie, deze wil ik PTFE, schijnt helemaal de bom te zijn, laat 85% van alle UV gewoon door, je kan m mat krijgen en dan werkt hij nog beter, het materiaal is vuil/waterafstotend en kan 20 jaar mee zonder problemen. http://foliekassen.com/site/nl/vdh-foliekassen/diensten/etfe-(f-clean)-films Over soil gesproken:
 18. 2 points
  Zonder uit me nek te lullen... Vroegeh toen er nog geen internet was....kochten we ( ik) boeken. En in die oude lectuur staat wel degelijk beschreven dat genetica uit Aziatische landen zeer herma gevoelig zijn. links laten liggen dus
 19. 2 points
  Zo ze zijn om, altijd weer een pokkenwerk. nu alleen nog even rustig drogen en dan kunnen ze in weckflessen. j
 20. 2 points
  Weer een week verder. Net als mijn vorige ronde begint alles weer 3 weken voor de eindstreep om te donderen. In het bijzonder de plant rechts in het midden, maar tis nog niet zo erg als de vorige ronde. Dacht toen nog van volgende ronde toch iets met ondersteuning gaan doen, maar omdat ik met meerdere kleinere planten ging werken dacht ik komt wel goed. Nee dus. Ben bang dat ik de potten straks weer helemaal vol met stokken moet gaan steken. Voordeel is wel dat veel toppen nu onderop wat meer licht krijgen. Aan de andere kant vallen er wel wat gaten in het veld omdat ik de planten door het opzij vallen niet verder tegen elkaar kan schuiven en hangen er toppen over elkaar wat de circulatie weer niet zo ten goede komt. Maar volgende ronde zal ik wel weer met een andere smoes op de proppen komen om niet met die kut netjes (of zijn het kutnetjes @FoolOnTheHill?) te hoeven werken. Voor de rest hebben ze de afgelopen dagen wat minder licht gehad zoals verwacht en begint de boel wat verder te vergelen. Maak ik niet zo'n probleem van. "Lege" wiet was tenslotte zoveel lekkerder, toch
 21. 2 points
  Wel weer typisch Nederlands & eigenlijk ook respectloos om over taalfouten in het artikel te gaan beginnen. Het boek Marihuana the forbidden medicine is in de jaren 90 ook in het Nederlands verschenen.Nog steeds te koop trouwens, voor diegene ,die interesse hebben.Was een eyeopener toendertijd voor velen.
 22. 2 points
  Here we go... Ingewaterd met bacto en fulvic, gedoucht met wat zeewier.
 23. 2 points
  Jaja even een update. Ik heb er nog een paar bijgezet. Was op pheno jacht en had een paar over. Er staan nu 3x purple punch paarse pheno stek 2x fruity pebbles og stekken 1x strawberry gelato zaad 1x miracle alien cookies aka mac#1 capulator cut zaad 2x purple budha og zaad 1x zupreme zkittlez zaad Ik had er een aantal over en vond hem zonde om ze weg te doen. Wel leuk om deze in bloei te zien veel paarse phenos enzo. Hier onder wat fotos. Zij hebben nu btw rhizo roots gehad, fulvine, regulator, mineral boost. En in de aarde is bio van culvita met lavameel guano en mycorrhiza poeder. Foto#1 purple punch Foto#2 miracle alien cookies Foto#3 fruity pebbles OG Foto#4 zkittelz ( terphogz pheno) Foto#5 purple punch Foto#6 purple budha OG Foto#7 fruity pebbles Foto#7 strawberry gelato Tsja zoals altijd fotos zeggen meer dan een lang lul verhaal. Wel ideaal led met dit weer, wel net water gegeven vandaar de lv, het blijft heet nu.
 24. 1 point
  Ik doe 1,5ml per 10l. Dat spul wel eerst in het water. Ik zuur doorgaans ook alvast wat aan zodat de pH niet zo extreem hoog is als de rest van de voeding erdoor gaat.
 25. 1 point
  Hallo allemaal ! 1x secret jardin 150 x 150 x 210 cm 1x lumii 400 watt nu.. in bloei 2x 600watt of 400watt/600 1x Spiegelkap met kroonsteen 1x cli-mate Mini controller 2x600watt 3amp 1xSoftbox 550m3 inlaat vanbuiten lucht aanzuigen rechtstreeks in tent 1x 800m3 afzuigen met can filter ) En de overige info: - 11 Liter potten - er staan wel een paar herma zaden bij ik ga goed opletten of ze geen balletjes krijgen Atami B`Cuzz Janeco Light mix 50 Liter - Normaal water - Hesi voedingslijn Planten staan nu al een 2weken in de tent, nog geen voeding gekregen juist water … 1: van waneer zou ik voeding mogen geven ? 2: kan iemand mij hoe uitleggen hoe de ph en ec moet zijn ? 3: Ik voed met de voedingslijn van hesi…
 26. 1 point
  Hi allemaal, Door de drukte en gekte in de wereld de laatste tijd wat weinig tijd gehad voor WietForum. Zie een hoop leuke verslagen voorbij komen dus toch ook nog maar een verslag van mij. Planten staan vanaf 21 juni op 12/12 en zijn allemaal getopt. Ik hoop dat het allemaal een beetje te doen blijft met de hitte, het gaat weer warm worden. En dat de resultaten niet te veel gaan lijden onder die warmte. Doelstelling is 1750+ gram onder twee van deze prachtige lampen vandaan te trekken. Voor de rest liggen er nu 2 rayjets per pot, planten hebben tot heden geen problemen gehad.
 27. 1 point
  prachtig veld zo. zal een klusje zijn dat dieven
 28. 1 point
 29. 1 point
 30. 1 point
 31. 1 point
  mooie bud shots van je planten en toppen goed bezig!
 32. 1 point
  Uitkering is kut. Niet omdat het allemaal luie flikkers zijn, maar het leidt veelal tot sociaal isolement. Dus goed dat je weer wat gaat doen. Veel succes!
 33. 1 point
 34. 1 point
 35. 1 point
  Mooi dat je een manier hebt gevonden die voor jou werkt. Moet zeggen dat ik de schade van het late schakelen nog alleszins mee vind vallen. was er een beetje huiverig voor eerlijk gezegd. Jammer dat je die filter niet wat eerder hebt kunnen verwijderen alleen. Doelde meer op het gewas aan de buitenkant in het algemeen, al helpt de schaduw van zo'n filter natuurlijk ook niet. Ik vraag me namelijk af in hoeverre je het strekken tegenhoudt met veel (meer dan genoeg zegmaar) licht. En de planten aan de buitenkant gaan zo juist wel extra strekken waar je ook niet op zit te wachten. Maargoed, dit wordt vast nog wel een leuk rondje en volgende keer keihard knallen! Goed bezig man! Van uitkeringen trekken kan een mens op de lange termijn volgens mij ook niet gelukkig worden.
 36. 1 point
  Long time no see. Schitterende locatie man, als je het zat bent daar wil ik wel met je ruilen
 37. 1 point
  Nieuwe foto's Red Jack Orange Punch OG Kush Special Kush
 38. 1 point
  @pindarots123 Ik schok me inderdaad kapot toen ze het aluminium aan de deur kwamen brengen. Ik had het niet verwacht. Of het 25 kg is weet ik niet exact, maar dat schat ik in. Zou ook 20 kg kunnen zijn, wat nog steeds extreem is. Voordeel is wel dat het aluminium helemaal niet opwarmt. Ik heb het nu al de hele dag aan staan en je voelt gewoon helemaal geen verwarmde delen in het aluminium. Maar dat mag dan ook wel met zoveel massa. Doordat er weinig ruimte aan de zijkanten is moet ze stukje voor stukje omhoog of omlaag. Gelukkig gaat omhoog geleidelijk i.v.m. de plantengroei. Maar omlaag bij een nieuwe ronde is gewoon klote. Maar dat is maar 5 keer per jaar, dus ik kom daar wel overheen. Ik had dit niet verwacht en gehoopt trouwens. Zo zie je maar dat je niet alles van tevoren kunt ondervangen. Ik heb op advies van Wieries die belkabel gepakt. De specificatie zeggen dat ze geschikt zijn tot 60 Volt, ik heb 48 volt. Daarbij gaat er 30 watt doorheen. Dit valt allemaal binnen het toelaatbare van de kabel. Ik heb ook even aan het idee moeten wennen, maar ben nu overtuigd dat het ruim volstaat. Ik heb inderdaad de dimkabel (nog) niet gebruikt. Ik wil hiervoor een externe dimmer (voltregelaar) kopen en aan de buitenzijde van de kast plaatsen. Eventueel met een mogelijkheid van programmeren, zodat ik een zonsopgang en ondergang na nabootsen. Ik denk namelijk dat dit enorm meewerkt aan het voorkomen van rot door het dauwpunt bij temperatuurwisseling te voorkomen (had ik altijd bij de dimlux ook namelijk). Maar de manuele dimfunctie op de driver zelf werkt ook goed, dus de kans is ook dat ik het voorlopig zo laat. Ik ben ook benieuwd of het nu echt knallen wordt met deze lampen. De kast waar die nu in hangt had altijd problemen met de hitte. Dus hopelijk is dit nu onder controle te krijgen en dan worden de resultaten ook beter.
 39. 1 point
  Als je water geeft spuit je het dan van boven met die oranje slang erover heen? Of komt het water ergens van onder naar boven?
 40. 1 point
  Ziet er super netjes uit. Ik ga je volgen. En idd heeel kleine stekjes...
 41. 1 point
 42. 1 point
 43. 1 point
  Postduif.be , @Fearghus kan je PRECIES vertellen hoe het ruikt en smaakt
 44. 1 point
  Plant 3 royal jack automatic
 45. 1 point
  Ja leuk als je een kleine ruimte hebt & je wilt meerdere variëteiten neerzetten. @Fearghus Weet niet of je in een stad woont, maar rond augustus zijn meestal chocolate habanero's te koop, althans waar ik woon.
 46. 1 point
  Thx. Begin mei ergens grond in geduwd de autoflowers.. heb eigenlijk nie echt voeding gegeven. Staan op light mix. 1x heel klein beetje top booster..denk gewoon dat ie t einde voelt aankomen. Toppen ruiken lekker en zit best wAt thc op denk dat ie nog week of 2 kan staan. Hoop dat t zonnetje ze werk doet. Net als vandaag.. pfffff
 47. 1 point
  Mooie herfstkleuren! Ik denk dat ik zo'n netje ook ga beginnen toepassen. Veel betere ondersteuning. Denk dat ik ga mogen binden om de toppen overeind te houden. Watermelon is een soortje die ik niet ken. Is dat indica of sativa? Skittlez en SOG moet wel lekker zijn. De skittlez heb ik nog niet geprobeert. Naar het schijnt een super lekker soortje. Sunbert sherbert staat ook nog op de probeer lijst. Een keer tegen gekomen. 90 Euro voor 5 gram. Dacht eu nope.
 48. 1 point
  Vandaag mijn eerste bestelling binnen. De Mean Wel driver HLG-480H-48AB. Daarnaast ga ik het goede voorbeeld van @vakman volgen en direct extra profielen aanbrengen om de koeling te verbeteren. Ik heb een U-profiel van 50x50x50mm, 3 mm dik. Daarin komt een U-profiel van 30X30X30mm, 2mm dik en daarin een U-profiel van 20x12x20mm, 2mm dik. Bij vakman levert dit 10 graden vermindering op, dus dat vond ik echt de moeite waard. Vandaar dat ik ze direct besteld heb toen ik dat las. Hoe ik ze ga vastmaken bekijk ik nog. Ik denk van boven met een boutje met 7mm lang schroefdraad. Hier een schets van wat de bedoeling is.
 49. 1 point
  Rustig aan zo bedoelde ik het niet. vroeg het me af.
 50. 1 point
×
×
 • Create New...