Jump to content
 • Sanniesshop cannabis seeds

   

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Word een mooi veldje zo kluns, het dieven is je aardig gelukt zo
 3. Idd precies wat @Kees A zegt + dat als ik mn fan tussen de plant en de lamp in hang de dames bijna omver geblazen worden en nu hebben ze een lekker briesje over zich heen. Ik heb wat hoger nog een fan hangen die meer naar beneden gericht staat waardoor de temperatuur zowel onder als boven in de tent mooi gelijk is. @Fatamorgana heb jij ook een "imitatie" lamp dan? Ik zie in jouw kweekverslag namelijk exact de zelfde lamp hangen?
 4. Paar vragen: waarom PH 5.5 in bloei, letterlijk overal lees en hoor je op hydro/inert medium PH 5.8 - Als de planten altijd in een bodem water staan, waarom laat je ze niet wat langer droog trekken of fix je je setup zodat dit niet meer gebeurt? Algen krijg je inderdaad als de toplaag altijd vochtig is en er licht bij komt, heb je grote gaten in je gewas en/of beschijn je de bodem? Blad natsproeien in week 4/5 lijkt me ook totaal niet nodig, je kunt volgende ronde extra calmag toevoegen voor de zekerheid. En zomaar midden in je ronde gaan spoelen met enkel afgezuurd water is echt not done, te allen tijde voeding blijven toevoegen. Voor week 7 lijken het nog magere topjes voor een (vermoedelijk) Kush-soortje in ieder geval.
 5. Today
 6. Hoi Hoi, ik zit met een probleempje. Week 7 Dag 45, pH 5.5, EC 1.7, CO2 900 ppm, temp 22 nacht en 29 overdag. Eb/Vloed op growcubes, ze staan wel erg nat omdat niet al het water weggezogen wordt door de pompen. Om schimmel te voorkomen gebruik ik chloordioxide. Voeding Yaraliva Calcinit en Kristalon Bruin. Verhouding 1:2. In week 4/5 hebben ze bitterzout als bladvoeding gekregen. Vanaf week 6 begonnen de bladproblemen, klauwend blad, vergeling, paarse steeltjes. Verder is er veel algvorming aanwezig in het medium. Ik zit zelf te denken aan wortelrot of een calciumtekort omdat ik te vroeg de verhouding Cacinit:Kristalon heb aangepast, dat was bij dag 28. Ik heb al gespoeld met florakleen en afgezuurd water. Het lijkt alsof het juist erger wordt. Wat denken jullie? Alvast bedankt voor het meedenken!
 7. Yesterday
 8. Damn man... Misschien toch maar beperken tot 100 gezonde planten ipv hokje volproppen.
 9. Ik zij het verkeerd, ik bedoelde dat ik alles uit mijn vat had terug gepompt. Dat was ongeveer 15 liter van de 30 (weet het even niet zeker). Vandaag dus nogmaals even gecontroleerd maar de dames stonden er in ieder geval beter bij dan voor de waterbeurt. Vandaag de overige 15 liter van onder gegeven, zal maar is kijken hoe het verder zal gaan. Ik heb nog geen vatverwarming (is besteld) waardoor het water wat kouder was dan normaal. Hopen dat het sterke dames zijn die wel tegen een tikkie kunnen nieuwe pomp kopen heb ik even aan de kant gelaten, ik doe het even tijdelijk met wat ik heb. ik geef al lange tijd niet meer van boven water, maar als nog zijn bij sommige dames de toplaag nat. Ik hou wel van natte dames, maar niet in mn tent. Is het normaal dat als je van onder geeft dat de toplaag van de aarde ook nat blijft ? En dit is niet bij alle planten
 10. Heb je toch correct gedaan voor zover mijn kennis , denk als je dezelfde foto, als de laatste die je post,neemt binnen 7 dagen, je groot vergelijk zal hebben. Goe bezig kluns!
 11. Dag 11. Zo! De dames zijn net flink 'gediefd'. Ik heb geprobeerd om het op de @Head Honcho manier te doen, en ook op dag 11 net als hij. Hopelijk heb ik het goed gedaan en heb ik straks minder fluf. Ook heb ik wat blad weg gehaald. Groetjes Kluns
 12. Dit is ook een imitatie lamp de lamp die ik heb van biogenetic ziet er anders uit.
 13. Nog eens mijn brein gekraakt met rekenen op te ontkiemen, voor zover er wat brein overblijft , zou vrijdag al kiempjes moeten hebben staan, oeps, wat later kan geen kwaad, we hebben tijd ook weer leuk, 1 zaadje extra van dr.kippling heb er 17 i.p.v. 16. Hier gaan we dan, ronde 3!
 14. Zo'n filter fabrikant heeft er natuurlijk ook wel baat bij om je een zo zwaar mogelijk filter aan te praten. Aan de andere kant, ze geven bijvoorbeeld aan dat een CAN250m3 filter samen gaat met afzuigers van 270m3/h tot 350m2/h. Dat is dus juist een "kleiner" filter dan de afzuiger maximaal aan kan. Een tot wel 40% zwaardere afzuiger dan de typische waarde van het filter. Lastige met dat soort basis lijstjes vind ik toch ook wel dat je toch flink wat variatie hebt in de afzuig capaciteit. In de zomer staat de afzuiger mogelijk een stuk harder dan in de winter. Plus inderdaad verliezen in het systeem.
 15. @VolcanicSea heb jij lang moeten wachten op het toestel? Heb er ook maar een besteld, bovenin de tent bij de hoofdtoppen 50lv enkel onderin 70lv en begint hier en daar blaadjes te rotten onderin...?? Vandaar beter zeker dan onzeker.
 16. Dat weet ik niet vakkie, ben als volgt terwerk gegaan. Heb eerst alle palmpotjes gevuld met atami, vervolgens in speciekuip gedaan, kwam op ongeveer 35ltr, nog paar handjes als reserve erbij dan 2 flinke handen worm, 2 goei handen lava, dit er goed onder gemengd, dan 2 borrelglaasjes zeevogel en 2 borrelglaasjes zeewierpoeder en 3 x10gr healt start tab verkruimelt, terug goed gemengd, dan bij het vullen van de potjes telkens een snuifje flowersaver, komt op hetzelfde neer als je ondermengd maar mijn inziens beter in het potje mengen, ale mijn manier en ieder het zijne uiteraard. Dan bovenin nog wat extra flower en dan met het sapje, dat diende om de planten te voeden voedeag, ook dus ideaal meststofsap om in te wateren om alles op gang te trekken, fulvic of yuccah is zelfs heel goed voor ontkieming en wortelgroei, ook alle producten werken beter samen *volgens phc brochure pdf*. Langs boven een goede scheut , laten zakken en nog is een lekje erbovenop, staan in propagatorbakje en deksel erover tegen uitdrogen, in donkere kast bij de verwarmingsketel, daar is het altijd 22graden. Nu zien binnen twee weken als ik de ontkiemde zaadjes, in koffiefiltertechniek en wacht meestal tot ik 2 cm peen heb, in het medium steek. Of alles ni teveel gaat zijn zullen we dan zien en sturen.
 17. kan ook een instabiel PH probleempje zijn? Symptomen lijken er op
 18. Die kerel rookt enkel gelato, enige soortje dat hij aanraakt. Deze koopt hij meestal in een shop in Tilburg, had hem een flinke bud meegegeven en zei" is maar m'n eerste zelfkweekje dus weet niet of je er wat aan gaat hebben". Kreeg toch leuk compliment nadien enkel zoals je aanhaald is de manier van waarderen inderdaad relatief. Ga het er toch op wagen om 2 planten niet te spoelen, heb 4 x gg die quasi zelfde opbouw/pheno hebben, ook qua grootte, ga sowieso spoelen, enkel die 2 op een verhoog zetten zodat ze geen water krijgen en apart blijven voeden met de bac bloei en pk, weten we half januari of dit verschil maakt bij wijze van mini zelftest, zal ook de 4 planten een tyrewrap aandoen, zo weet k na t drogen deze apart te wegen en te curen. Zal dit wel bijhouden in report binnenkort.
 19. Pm me. Als je hoogte hebt en oppervlakte zou ik zeker voor vyprs gaan. Kun je mooi op 1 hoogte laten hangen. Hebben ook ver onder de lamp nog goede par waardes. Zo heb je automatisch wat lagere maar mooie waardes in de groei, en bereken je je top hoogte uitgroeid rond de 800umol (ff uit mn hoofd/zonder opti/co2) Dit is ongeveer op 50 cm maar ze mogen zeker hoger. Tot onderop mooi afgebloeide/harde tomaten. Kunt ook bij fluence terecht voor info. Hebben goede support. En check Meowy_Jane op insta.
 20. Er zit bovenin een grote wortel, deze kwam bloot na 5 a 6 weken inwateren, dus terug 4 a 5 cm atami bi grow boven op gedaan tot aan de rand gevuld met wat flowersaver eronder, sindsdien die mineraal gevoede plant enkel nog mee de bio voeding gegeven, dus niet meer ph of ec gemeten en staat er toch nog netjes bij. Vandaar dat die halve kant vol wortel zit bovenin, zal ferm vertakt en verspreid zijn. Net nog alles goed nat gezet langs boven met; fulvic 25, yuccah, colonize, opf 5-2-5, biopak en afgetoetst met rietsuikermelasse , sapje schuimt flink na op 't medium... Netje spant ook nu boven het gg veldje, dit was nodig om binnen 3 weken nietbte hoeven sukkelen einde bloei. Stammetjes zijn dik genoeg, de hoofdcola ook enkel denk ik niet dat die 4ltr potjes genoeg stabiliteit en contergewicht gaan bieden aannde toppen in aanmaak, gok op makkelijk 35gr droog per plantje. Grtjs
 21. Wanneer mensen het hier over hebben, vraag ik me wel eens af, of dit niet met de ophoping van ethyleen te maken heeft.
 22. Dat ze deze beter vonden, kan ook komen doordat ze weten dat je de Gelato met aandacht hebt gekweekt. Mensen laten zich ook ongewild beïnvloeden. Ik geloof je op je woord dat het beter is, maar zo zit waarderen nu eenmaal in elkaar. Denk dat je de verschillen tussen spoelen en niet spoelen alleen maar kan testen als je een voldoende groot hok hebt, waar het klimaat dus hetzelfde is, maar waar je wel de manier van water geven kunt veranderen. Want anders is onvoldoende aan te geven waardoor bijvoorbeeld het verschil in opbrengst door komt. Misschien wel door een betere/slechtere LV. bij die specifieke kweek. Met smaak denk ik dat het wat anders ligt. Als steeds je kweekje met spoelen betere waardering krijgt (blind geproefd en door een grote groep mensen die allemaal smaak iets anders beleven en waarderen) dan zou ik blijven spoelen. Als het niks uitmaakt (en je niet een duidelijk lagere opbrengst waarneemt) zou ik ook blijven spoelen. Maar als de waardering steeds lager blijkt te zijn, dan gewoon voeding tot het eind.
 23. Bedankt kees, heb mn 1 ste kweekje plagron mineraal niet gespoeld, net 2 laatste dagen ijswater en mijn gelato vonden ze beter dan de shop, M.a.w. gaan we bij de huidige bio-kweek sowieso 7 dagen spoelen. Hopelijk brengt het idd meer op, kan het helaas niet testen of moest 2 planten op een voetstukje zetten .
 24. Neen zuur niet af, kraanwater is 7.8ph en ec van 0.8, als ik voeding bac toevoeg zakt het naar 6.8ph. Heb eens met mijn bluemat soilmeter rondje gedaan bij de 4ltr biopotjes en kwam tussen 5.6 en 7.5 ph waardes uit, dus die bio regelt het zelf wel. Is nog maar mijn 2 de kweek ooit en 1 ste keer bio(welke super bevalt). Vandaar na enkele interessante discussies gevolgd te hebben, kwam men tot besluit toch beste is 1 a 2 weken medium te klaarmaken en inwateren. Mijn tray huist maar 15 palmpotjes dus zal het resultaat binnen 3 weken zien want er gaan 2 palmpotjes ongeprepareerd meedraaien. Ook heb ik mn laatste minerale plant reeds 5 dagen bio gevoed en de wortels komen zelfs bovenin de pot piepen blaadjes onderin kleuren toch donkerder naturelle
 25. De titel staat tussen aanhalingstekens, en dat geeft aan dat het geen mening is van mijzelf of een vaststaand feit, maar dat de claim een al dan niet letterlijk citaat is van iemand anders. Die 'iemand anders' is dit keer de website CNNBS. Die site is een allegaartje van informatie die ze overal en nergens vandaan trekken. Sommige zaken worden als feiten gepresenteerd, maar zijn veelal onder de noemer 'Bro Science' te scharen (Zogenaamde feiten die in een bepaalde groep maar blijven rondzingen, zonder dat er een wetenschappelijk onderbouwing aan ten grondslag ligt) Een ander kenmerk van CNNBS is dat er - denk ik - geen redactie achter zit. Maar iedereen die adverteert op de site (en dat zijn er nogal wat) mag zijn zegje doen. Ook als het onzin is. De meeste berichten lijken me ook gewoon her en der van het internet geplukt, vertaald, beetje veranderen en weer online zetten. Kortom: Voor 100% betrouwbare info moet je zeker niet CNNBS zijn. Misschien staat dat BS wel voor Bull Shit en nemen ze zichzelf ook niet echt serieus. Lange inleiding, maar ik kwam er dit bericht tegen: Stop Maar Met Spoelen, Je Merkt Het Verschil Toch Niet De moeite waard om te lezen. Waar het in het kort op neer komt: Een testpanel heeft blind getest, en ze proefden geen verschil. Sterker nog: De niet gespoelde wiet kreeg zelfs een lichte voorkeur boven de gespoelde wiet. Voor de smaakbeleving hoef je het - volgens dit onderzoek - dus niet te doen. Maar ik heb de hele test gelezen, en er komt toch wel wat anders leuks naar boven. Eerst effe over de smaak. Dit is de beoordeling van de smaak Te zien is dat de niet gespoelde wiet de meeste beoordelingen 'great' en 'good' kreeg en de minste beoordelingen 'okay' en 'bad. Maar 14 dagen gespoeld heeft weliswaar minder vaak de beoordeling 'great', maar wel grote blokken 'good' en 'okay'. Al met al liggen de waarderingen niet heel ver uit elkaar. Verder valt nog op dat de 7 dagen gespoelde wiet weliswaar het hoogste scoort in de bevinding 'bad' maar qua 'great' het maar een fractie slechter doet dan de niet gespoelde wiet. De proef-rokers vonden wel de niet-gespoelde over het algemeen wat zachter. Dus dat is in tegenspraak met wat je vaak hoort over niet-gespoelde wiet ("ik voel het in mijn keel!') Naast de smaak hebben ze ook gekeken naar opbrengst, THC en Terpenen. Allemaal kleine verschillen. CNNBS gaat hier niet op in. Noemt ze verwaarloosbaar. Maar bij de plant die 14 dagen gespoeld is, is de gemiddelde opbrengst 103,2 gram per plant, bij de niet gespoelde plant 96,75 gram per plant. Dat is bijna 5,5 gram per plant! Als je er 6 hebt staan op een M2, heb je bij de 2 weken gespoelde 619 gram en bij de niet-gespoelde 586 gram. Verschil van dikke 30 gram. Dus vanuit dat standpunt gezien, kun je dus beter wel spoelen. Meer opbrengst en minder voeding verbruikt: Kassa! Het percentage THC ligt niet zo ver uit elkaar. Het percentage Terpenen zit ook geen groot verschil in. 1.46% bij de laagste en 1.64% bij de hoogste. Geen idee of dit merkbaar is, maar het onderlinge verschil is meer dan 10% (verhouding tussen laagste en hoogste) Mijn conclusie - als ik die enkel en alleen zou baseren op dit onderzoek, zou zijn: SPOELEN! Als je het toch nauwelijks merkt in de smaak, THC en Terpenen, waarom niet? Want je hebt met spoelen een iets hogere opbrengst en je spaart voeding uit. Nu is natuurlijk de vraag hoe wetenschappelijk de test is. Hebben ze wel voldoende planten bij de test betrokken? Heeft de kweekmethode nog invloed hier op? Is de wiet goed en voldoende gedroogd? Geldt het voor alle soortjes? Ze hebben het met hun eigen voedingslijn getest. Zouden dezelfde resultaten naar boven komen met Canna, House & Garden, enz.? Kortom: Zouden vervolgtesten met iets andere uitgangswaarden tot dezelfde vergelijkbare uitkomsten leiden? Geen idee, maar deze test geeft in ieder geval een mooie indicatie. Ik zou in ieder geval iedereen de suggestie willen doen: Laat je wietje af en toe eens blind testen door wat mensen. Met de nadruk op 'blind', want test-proeverijen waar mensen weten wat ze drinken, eten, roken, zijn totaal onbetrouwbaar. Hoe zeer mensen ook claimen "Ik merk het verschil echt wel". Misschien doe je wel een hele hoop werk voor niks, of gooi je gewoonweg voeding in het afvoerputje. Of kom je erachter dat het in smaak geen zak uitmaakt of je nou spoelt of niet, maar haal je wel met spoelen steeds een iets hogere opbrengst. Hoop dat jullie wat gehad heb aan dit geschrijf. Zou het leuk vinden als anderen het rapport ook zouden lezen en kijken of jullie er iets anders uithalen dan ik.
 26. Mijn interesse gaat bij dit soort producten ook altijd in zekere zin uit naar de verhouding waarin Stikstof wordt aangeboden in de vorm van ammonium, dan wel nitraat. Dank daarvoor. Doe jij je water nog tot een bepaalde ph waarde afzuren ?
 1. Load more activity
 •  

   

   Fastbuds autoflower Gelato zaden

  Barneys farm seeds 22-03

  Dutch Passion wiet zaden

  aza-wietforum-312x60px-NL.gif.c5047382473a11d4db8de0cfa87220d8.gif

   

×
×
 • Create New...