Jump to content

Jen

Members
  • Content Count

    123
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jen

  • Rank
    BorrelûhBorrelûh
  • Birthday 06/30/1911

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Ik kom ook even gezellig doen met 2 personen, ben benieuwd !
  2. Heb vandaag bij me GS een gratis monster meegekregen van die Budcandy, zal bij de volgende kweek het toe gaan voegen. Ben benieuwd,
  3. En ? is er ondertussen na 5 maanden al resultaat uit deze testen gekomen ? Ben erg benieuwd
  4. Zo, de dames gaan flink hard daar ! Ik denk dat BeeKaa best een goed punt kan hebben met het calcium verhaal. Maybe op de duur toch een osmose apparaat aanschaffen ?
  5. Mooi om dit te lezen, is er toch nog een nuttige discussie uit voortgekomen. Dure setjes zijn het zeker, maar voor de jongens die grote kweken draaien en er zo min mogelijk zelf aan willen doen is dit wellicht een optie. Btw voor iets meer als 300,- heb je een complete set met Co2 fles, diffuser, magneetklep, PH controller etc.
  6. Thnx Maddwarf, dat is precies waar ik op doel. Ik heb verder niets met die Co2 tabletten of het hele verhaal erachter. Maar als dit systeem de PH strak kan houden, zonder het aanlengen van je voedingswater(zoals in het voorbeeld van Kees A) en daarbij ook nog minimale voordelen heeft voor de plant lijkt het me toch de moeite waard het eens te testen.
  7. Met een dergelijk systeem zoals op de foto lukt dit dus wel goed
  8. Hoho heren, hard roepen maar waar is de onderbouwing ? Ik kwam onderstaand artikel nog tegen: Bron : Keaton&Gould "Biological Science" New York 1993 Norton. hfdst 26 CO2-opname is voor het allergrootste deel een taak van de bladeren en iets minder de stam. Specifieke planten (m.n. moerasplanten en echte waterplanten) kunnen door aanpassingen meer CO2 opnemen met hun wortels(omdat er te weinig via de normale kanalen opgenomen wordt). Er wordt gesproken over "meer opname" en niet over "opname" alleen, oftewel : normale planten nemen ook passief CO2 op via de wortels, alleen is dit verwaarloosbaar t.o.v. de hoeveelheid die via het bovengrondse gedeelte van de plant wordt opgenomen. Daarnaast : opname via het "ademsysteem" oftewel het bovengrondse deel van de plant is makkelijker dan via de wortels. Hieruit zou je kunnen concluderen dat CO2-toevoeging aan gietwater voor landplanten als cannabis nauwelijks toegevoegde waarde zal hebben. De weg van de minste weerstand is de concentratie co2 in de lucht verhogen, tenslotte is de plant helemaal zo gebouwd om op die manier het allergrootste deel van de benodigde co2 op te nemen. CO2-toevoeging aan gietwater heeft wel invloed op de pH, en daarmee op het bufferend vermogen van je aarde, op de opnamesnelheid van andere voedingsmiddelen, en er zal in de plant zelf ook wel het een en ander gebeuren. Mij hoor je niet zeggen dat het slecht of fout is. Vind het dan ook jammer dat het keihard word afgebrand zonder onderbouwing, terwijl ik gewoon nieuwsgierig ben en me iets afvraag. Als ik bovenstaand verhaal lees is het dus zeker wel mogelijk om Co2 op te nemen via de wortels, alleen verwaarloosbaar als je kijkt naar toegevoegde waarde in groeien/bloeien. Maar dit wil niet zeggen dat het de planten schaad, oftewel een dergelijk systeem om je PH stabiel te houden is hiermee nog niet afgeschreven naar mijn mening.
  9. Mooi verhaal Koi Ik blijf je volgen, ben benieuwd hoe het verder gaat
  10. Goed de titel zegt al een hoop Naar aanleiding van een brainstorm van mezelf kwam ik met het volgende idee in een ander topic: (http://www.wietforum.nl/Ph-controller-Zelfbouw-t68862.html) Mij werd vervolgens het volgende verteld, en ik heb er verder niet meer bij stilgestaan. Nu wist ik wel dat met een systeem zoals hierboven de PH goed stabiel gehouden kan worden, maar verder heb ik te weinig ervaring met Co2 om hier een mening over te vormen. Toen ik vandaag echter bij een kennis van me op bezoek was wees hij mij op een artikel van No Mercy supplies over Co2 tabs, en vertelde me tevens dat hij zelf ook goede resultaten heeft behaald met deze Co2 tabs. http://nomercysupply.nl/nomercy/nl/node/321 Na dit verhaal gelezen te hebben ben ik toch benieuwd naar de mening van verschillende mensen over dit onderwerp. Is het misschien een idee om een dergelijk systeem als hierboven aan te sluiten op een voedingsvat. Zodat je op deze manier én je PH stabiel kan houden en tevens wat extra Co2 via het voedingswater mee geeft ? Ik ben benieuwd,
  11. Ik wil je toch vragen waar je deze mening op baseert dat planten geen Co2 via de wortels opnemen ? Ook dat je zegt dat de PH niet echt stabiel word klopt niet in mijn mening, het ligt er maar aan hoe duur je wilt gaan. Ga je met een eigen gemaakte co2 systeem werken, dan zal dat niet zo snel lukken. Met een systeem zoals ik hierboven aangeef blijft de PH zeker weten stabiel, aangezien je hem continu meet en bijstuurt. Ik geef je deze link hier nog ff mee, erg intressant stukje over Co2 en opname hiervan door de wortels. http://nomercysupply.nl/nomercy/nl/node/321 Ik zal hier btw een apart topic voor openen, zodat ik hier niet nog meer hoef te gaan.
  12. De hoeveelheden Co2 die worden toegediend zijn minimaal, en houd in aquaria de PH meestal redelijk tot goed stabiel. Wat je zegt klopt overigens wel, hoe meer Co2 je oplost in het water hoe meer zuurstof je verdrijft. Ach ja het was maar een hersenspinsel
  13. Nu we hier toch aan het brainstormen zijn... In de aquaria wereld word vaak op grote plantenbakken Co2 als plantenvoeding gebruikt. Maar vaak zat word datzelfde systeem gebruikt om de PH waarde stabiel te houden. Is dit geen manier hoe we ons water stabiel kunnen houden, en tevens een dosis extra co2 via het voedingswater mee kunnen geven ? Dit is btw zo'n systeem: Het is maar een hersenspinsel, ben benieuwd wat jullie denken.
×
×
  • Create New...