Jump to content

Moody

New Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Moody

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. HI allen, Ben nu bezig aan men 2de kweek met een scrog, hieronder wat info en als laatste men vraag. Soort : Royal Queen Special Queen 1 Aantal planten: 5 Methode: scrog Aantal dagen groei : 28 Aantal dagen bloei : 10 Grootte tent : 1,2 m x 1,2 m x 2m Lamp : LED Meizhi 1200w ( Bijna 600 W van de muur) Zoals jullie kunnen zien op de foto's, zijn mijn toppen na de switch nog aan het doorgroeien ( zoals gebruikelijk) in de scrog. Er zijn een aantal zijtakken die nog net het net niet raken en mogelijks zou dit beter kunnen gaan mochten er een aantal bladeren in het bladerdek verwijderd worden. Is dit schadelijk voor mijn plant? Ik zag namelijk veel youtube videos waar men toch heel wat planten stript. https://imgur.com/a/VoE8v Sowieso ga ik dit weekend op kerstavond de planten lollipoppen omdat ze dan net 2 weken omgeschakeld zijn naar bloei. Kan iemand me dus zeggen of ik nu al een aantal bladeren in het bovenste dek kan verwijderen?
  2. Allesinds bedankt voor alle replies! @CaveDave : er zijn talloze reviews over Viparspectra die wel beweren dat deze lichten sterk genoeg zijn. Je hebt natuurlijk een punt en dat is mijn grootste zorg. @anderen: ik bedoel met veiligheid dus vooral de opvallendheid van een plotse vermeerdering in mijn verbruik. Of zou een netbeheerder dit nietnopvallen dat er nu 400-500W aan lamp en ballast draait?
  3. Goedeavond allemaal, na een succesvolle eerste run onder HPS ben ik toch even aan het rondkijken naar een alternatief. Het lijkt me namelijk veiliger om met een LED lamp te werken en ik heb hier ook wel wat budget voor momenteel. Op dit moment draai ik in een 1.2 X 1.2 X 2 M tent met een 400W HPS. Zou het genoeg zijn om bijvoorbeeld 1 X 600W LED ( Viparspectra, bv.) of 2 X 300W ( zelfde merk, betere verdeling licht) op te hangen in de tent? Ik wacht nog even Black Friday af op Amazon en Ebay, maar dit komt +/- op een 180€. Kan ik meer licht verwachten voor minder stroom? Of zie ik dit te rooskleurig? Er zijn zodanig veel artikels dat ik de bomen door het bos niet meer zie ....
  4. De "grootste" is dus 1 week jonger dan de andere http://imgur.com/a/1o652
  5. Hi WF'ers, ik heb deze week nog wat youtube video's van Growboss lopen bekijken en heb echt de smaak van thuis kweken te pakken. Nu dacht ik nog een klein tentje bij te plaatsen om een continu cyclus van 1 plant te kunnen aanhouden ( SCROG). Dus 1 bloei, 1 groei en klein kastje met stekken. Nu zag ik onlineshops ( Wish, AliExpress) met heel wat LED lampen en groeitenten, maar zijn deze lampen enzo wel te vertrouwen qua kwaliteit? Of zie ik het te optimistisch als ik de prijzen zie? ( bv. 300W LED -> +/- 50 €)
  6. Hi, ik lees hier al een tijd mee in alle topics en steek hier veel van op. Nu ben ik zelf begonnen met een kweek en zijn er 6 zaadjes ontkiemd, 5 op hetzelfde tijdstip ( 2 weken geleden) en 1 vorige week. Het zaad die het laatste geplant werd is in goedkope potgrond van de Gamma en de 5 andere in potgrond met perliet. Na het ontkiemen zijn de eerste 5 enorm beginnen strekken en heb ik de lamp dan heel wat lager gehangen, ik snap dat strekken de groei geen goed doet. Maar nu blijven de echte groeiverschijnselen toch wel uit. Terwijl het plantje die laatst bij geplaatst werd, nu al mooi "grote" groene bladeren vertoont. De anderen hebben eerder een groengele kleur die nu aan het veranderen is naar groen. Zijn er zaken die ik kan ondernemen om de 5 zaailingen te redden of te helpen in hun eerste bloeiweken? Ik had nog wat plaats in de pot en heb extra grond bijgevoerd zodat de stengels goed ondersteund worden. Indien ze verloren gaan, zit er niks anders op dan een scrog te maken met 1 plant i guess...
×
×
  • Create New...