Jump to content

DrGreenT

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About DrGreenT

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Enkel glas, anders had er volgens mij niets van gekomen. Oke, dan zal de andere grond voor de volgende 2 plantjes zijn. Bedankt voor de tip! Het is wel moeilijk om een plan op te stellen met bijna 0 ervaring..
  2. Oke, dankjewel! Moet ik een soort met of zonder perliet nemen? Hoef ik bij deze aarde extra meststoffen te gebruiken of is dat onnodig? Alvast bedakt!
  3. Heeft een wietplantje echt zoveel direct zonlicht nodig? Ik dacht dat indirect licht ook een heel groot aandeel had. Dat wist ik niet.. Wat is dan zo wat een goede NPK waarde van mijn aarde? Ik heb daar helaas weinig kaas van gegeten.
  4. Hey Jongens, Ik ben DrGreenT, een beginnend kweker voor eigen gebruik uiteraard. Hopelijk kan ik iets beteken voor andere mensen en hopelijk kunnen deze iets beteken voor mij! Mvg, DrGreenT
  5. Ik zou zeggen dat het plantje toch 4 - 5 uur direct zonlicht krijgt. Stel je voor in de wie is wie sectie Dat is ook een van de spelregels. Heb je wel eens eerder een plant gekweekt? Ja, vorig jaar heb ik met "succes" 2 plantjes gekweekt. Geen prachtige opbrengst maar 20 grammetjes is toch leuk voor een beginner.
  6. Dat was een van mijn redenen om lid te worden inderdaad. Hou je je wel on-topic a.u.b.? Dat staat zo in de spelregels ;-)
  7. Hey FoolOnTheHill, Ik heb inderdaad al zeer veel topics gelezen maar geen enkele is gelijkaardig met die van mij. Ik vind nergens een topic terug waarbij mijn beschreven probleem voorkomt. Nergens gelijkaardige foto's te bespeuren ook. Toch bedankt voor je hulp! ;-) Grtz Het probleem deed zich voor terwijl ik de plant elke dag bewaterde met +- 200 - 300 ml water. Ik ben hier even mee gestopt omdat ik dacht dat dit misschien de oorzaak was. Dit bleek niet de oorzaak te zijn want mijn bladeren blijven verdorren. Ik heb ze dan ook vandaag terug goed water gegeven tot het er vanonder uit liep.
  8. Allemaal redelijk basic, geen toegevoegde meststoffen. Ben een simpele groeier :-) Ik gebruik potgrond voor geraniums van de Aveve, hier zou wat meer klei in zitten wat de grond langer vochtig houdt. Op de zak staat: Meststoffen NPK 14-16-18: 1kg/m³, Organische meststoffen NPK 8-5-6: 2kg/m³. Voor het bewateren gebruik ik gewoon kraantjeswater, geen idee wat de Ph-waarde hiervan is helaas..
  9. Hey jongens, Ik heb sinds 15/6 een autoflower op mijn appartement staan. Het plantje staat achter een raam met enkel glas, gericht naar het Zuiden. Sinds kort beginnen de onderste bladeren te verschrompelen en te verdorren nadien. Dit gebeurt nu ook al bij de grote dekbladeren erboven. Na wat opzoekwerk kom ik er toch niet uit wat er mis kan zijn en hoe ik dit kan oplossen. Allemaal redelijk basic, geen toegevoegde meststoffen. Ben een simpele groeier :-) Ik gebruik potgrond voor geraniums van de Aveve, hier zou wat meer klei in zitten wat de grond langer vochtig houdt. Op de zak staat: Meststoffen NPK 14-16-18: 1kg/m³, Organische meststoffen NPK 8-5-6: 2kg/m³. Voor het bewateren gebruik ik gewoon kraantjeswater, geen idee wat de Ph-waarde hiervan is helaas.. Hopelijk kunnen jullie mij wat hulp bieden? Thanks! T
×
×
  • Create New...