Jump to content

Groeneketchup

Members
  • Content Count

    95
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

13 Positief

About Groeneketchup

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 01/28/1998

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

863 profile views
  1. Ieder zijn ding gelukkig later dit jaar hoop ik ook over een paar andere bladmutanten te posten, en ben van plan met een andere kweker samen te werken.
  2. Omdat ik ze eind juli eindelijk verpot had (deel van de stresstest was in te kleine pot houden en geen voeding geven) en weer begon met voeding geven kwamen ze gelukkig weer uit hun bloei en begonnen aan een vegetatieve fase van iets meer dan een maand (half augustus tot half/eind september). Hierbij de foto's van hoe de beste plant eruit zag met goede verzorging
  3. Eind juli was ik halverwege de stresstest, en bleek de vreemd vertakte (eerste foto deze post) een stress-triggered hermafrodiet te zijn (geluk bij een ongeluk, toonde aan dat het stressen gelukt was, maar ook dat er dus meer hermafrodieten zouden kunnen zijn). Die is begin augustus ook de compost in gegaan. Toen waren er enkel twee vrouwtjes over, waarvan een met een goed variegata patroon en gaaf blad, en de ander een beetje gekreukeld/gewelfd blad en een stuk minder variegata. Tegen het eind van de stresstest bleek die met gewelfd blad en minder variegata een stuk meer moeite te hebben met het schakelen van bloei terug naar vegetatieve groei, waardoor die als vierde afviel om mee verder te werken. Die heb ik wel laten afbloeien gewoon om op te roken
  4. Richting eind juni begonnen de resterende plantjes langzaam ergens op te lijken, dat is ook het moment dat ik met de overgebleven drie een stress-test begon, om toch te proberen een zo grondig mogelijke selectie te doen. Eentje doorstond de selectie/stress-test zonder enige nare verrassingen (die op de laatste foto van deze post). De andere twee hadden een paar foutjes of gewoon minder goede eigenschappen (zoals meer moeite met wisselen tussen bloei en groei) en daarom besloten niet met die twee verder te kweken.
  5. Hey Collie, Leuk om je op dit topic te zien ik ben er echter niet van overtuigd dat het een virus is. De meeste variegata tuinplanten zijn ook ontstaan door een mutatie in het cDNA (waarbij een gedeeltelijke of gehele inactievatie van het chlorofiel in een cel of groep cellen het resultaat is), en ik heb (gelukkig) geen reden om aan te nemen dat de variegata eigenschappen van een virus komen. Een argument tegen dat het een virus is, is dat deze mutatie behoorlijk zuiver overerft en al aanwezig is voordat de zaailing ontkiemt, terwijl een zeer besmettelijk virus zoals het TMV de zaden besmet via de huls van het zaadje nadat het ontkiemt. Ook blijven de groene gebieden groen, lichtgroene stukken lichtgroen en de witte stukken wit, wat ook een goede aanwijzing is voor dat het geen virus is (want dan zou ik enige verkleuring verwachten, en dat de kleuren meer in elkaar overlopen). wat betreft tuinplanten heb je 'stabiele'/regelmatige chimere planten waarbij dan de buitenste cellaag geen chlorofyl kan maken (bijvoorbeeld een witte rand aan de buitenkant van het blad zoals in veel euonymus en in buxus 'elegantissima') en ook onregelmatige chimere planten (sectorial chimera geloof ik dat dat heet) waarbij een deel van het groeipunt de mutatie heeft. Je hebt echter wel compleet gelijk dat ze iets langzamer groeien dan vergelijkbare geheel groene planten de eerste die gesneuveld was, was een albino, naar alle waarschijnlijkheid omdat dat zaadje uit een albino top kwam (90-100% van de zaden uit albino toppen ontkiemen ook als albino's en zijn dus in de praktijk niet levensvatbaar) De tweede die gesneuveld was (nouja, gewoon levend in stukjes geknipt en gecomposteerd), was hopelijk een spontane mutatie en niet een recessieve mutatie die gedragen werd door de moeder, want een tekort aan groeipunten hoop je in geen enkele wietplant tegen te komen.
  6. Ze ontwikkelden zich voorspoedig, en al gauw had ik 4 aardige kleine plantjes (richting eind mei) die al ergens op begonnen te lijken. Eentje van die vier echter had maar 3 groeipunten in totaal gemaakt, en maakte geen nieuwe meer in de bladoksels, dus die werd gecomposteerd (degene in de foto's die ik van opzij had gefotografeerd).
  7. Afgelopen seizoen een kweekje Pablo Picasso gedaan, een variegata duckfoot type. Vooral voor selectie en behoud van de lijn. Hierbij een verslagje van mijn avontuur het begon allemaal in 2017 met de aanschaf van vijf dure zaadjes. Lente 2018 gezaaid en alle vijf ontkiemd. Van de vijf was er echter 1 albino, dus die stierf helaas een vroege dood. De andere 4 ontwikkelden zich goed de eerste anderhalve maand.
  8. 't is een schande voor de maatschappij, met dit soort disproportionele maatregelen wordt niemand geholpen. nadelen: 1: het kost bakken met geld om dit te doen 2: het vertrouwen in de rechtsstaat wordt ondermijnd 3: de vrijheid van de burger wordt ondermijnd 4: er wordt een angstcultuur geschapen 5: behoorlijke emotionele schade voor zowel de persoon in kwestie als zijn familie en/of vrienden voordelen: 1: er zijn minder 'drugs'? 2: ? 3: ? 4: ?
  9. vandaag de GG#4 geoogst. Beetje armetierige oogst (zal zo'n 10 gram zijn), maar het ruikt in ieder geval wel al aardig. Eindstand Northern Lights was 63 gram. Had beter gekund, maar t is een begin. Volgend jaar gaan we voor minstens het vijfvoudige aan oogst, want 73 gram was het werk wel waard, maar na de opgedane kennis van dit jaar, en wat brainstormen met andere kwekers zie ik het eigenlijk niet gebeuren dat er volgend jaar minder dan een halve kilo geoogst wordt edit: de GG#4 was bezig een paar ballen te maken, maar gelukkig op tijd geknipt
  10. Als je aan de bruine blaadjes trekt en ze komen makkelijk uit de top betekent dat meestal dat er rot in de top zit. Hierdoor ontstaat er ook een klein gaatje in de top waardoor je een beetje in de top kan kijken, en dus of je schimmel(draden) zier
  11. GG#4: Is tot nu toe iets kleiner gebleven dan gehoopt, maar aan de bloei begonnen, en is nog wat meer in de breedte gegroeid.
  12. Northern Lights update: Ze is de laatste tijd vooral in de breedte gegroeid, en ook de toppen beginnen zich zo langzamerhand te vormen. Inmiddels in 1 topje toprot gevonden, en ook de meeldauw lijkt niet echt grip te krijgen op de plant (hij staat naast een druivenplant aka de meeldauwfabriek). Na de twee planten uit bagseeds is dit een verademing om te kweken, een kind kan de was doen. Hij gaat trouwens wel naar binnen als er 's nachts regen voorspeld wordt, en ook als er overdag veel/lang regen voorspeld wordt, om het risico op rot te minimaliseren.
×
×
  • Create New...