Jump to content

chlorofyl

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About chlorofyl

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hallo, Ik heb 3 weken geleden mijn wiet geoogst en opgehangen op zolder. Het is daar wel redelijk koud, minder dan 15 tenminste. De takjes knakken nog niet echt, maar het is ook niet alleen maar buigen. Toch denk ik dat het nog niet klaar is d.m.v. de knaktest. Wél droogt het al erg lang... meeste mensen drogen rond de 10 dagen.. Wanneer kan ik beginnen met curen? Moeten te takjes echt goed knakken als een dode tak in het bos, of gewoon nét langs het buigen heen. Mvgr.
  2. Ja bij jou is die idd alle voeding uit de bladeren aan het trekken en je ziet al wat amberkleurige trichomen. Maar is dit niet al té ver?
  3. Zelfs de bovenste niet? En waarom? Tot wanneer moet ik wachten qua trichomen en haartjes?
  4. Hallo, ik heb een Northernlight Autoflower nu al 12 weken buiten in een pot staan, heeft even last van overvoeding gehad maar is er van bijgekomen. Ik vroeg mij af of ik al moet oogsten. De bovenste toppen hebben wel al rond de 70% bruine haartjes, alleen ingezoomt op de trichomen ga ik weer twijfelen (zie foto). De onderste toppen zijn minder ver, dit is normaal voor buiten kweek had ik gelezen. Hier zijn de haartjes tussen de 20 en 40% bruin. Zijn de bovenste toppen klaar? Zo ja, alles oogsten of eerst de bovenste en de onderste nog een tijdje laten staan? Alvast bedankt! Mvgr.
  5. Dank allen voor de reacties! De potjes stonden in een klein plastic kasje in mijn tuin, meestal wel in de zon. En het was afgelopen week wel 30 graden. Het was dus wel vochtig in het kasje lijkt mij? Er zat nml wel condens aan de binnenkant.
  6. Ik heb 2 zaden (Northern Light Auto) ontkiemt tussen papieren doekjes, dit ging heel goed. Hierna heb ik ze met een lepeltje voorzichtig in kleine potjes gedaan met zaai/stekaarde. Met het worteltje naar beneden en het zaadje nét bedekt. Tóch is het worteltje dood gegaan.. van beiden zaadjes. Ik doe dus blijkbaar wat verkeerd. Dit ligt waarschijnlijk aan het water en/of de temperatuur. Ik gaf met een plantenspuitje kleine beetjes water, wel was het de afgelopen weken erg warm in Nederland! De aarde was warm en droogde snel uit aan de bovenkant, daar onder was de aarde heel klein beetje vochtig. Heeft iemand tips? Vorig jaar ging dit helemaal prima.. 5 zaden netjes opgekomen.. alleen nu lukt het opeens niet meer.. Alvast erg bedankt! Mvgr.
  7. En die stipjes en sporen? Zal zoiets sich niet versprijden en de hele plant verpesten? Moet er iets tegen gedaan worden? Kan het serieuze schade aanrichten?
  8. En die stipjes en sporen? Zal zoiets sich niet versprijden en de hele plant verpesten?
  9. Ik heb mijn 5 planten nu 5 weken buiten in de vollegrond staan, de kleur is volgensmij goed en ze zien er gezond uit. Toch zie ik wat probleempjes en ben benieuwd of dit erg is en of er iets tegen gedaan kan worden. Ik heb hier een paar fotos, er zijn verschillende dingen te zien, sporen, vraat, en stipjes: Foto's: http://imgur.com/a/PEJv6 Ik hoop dat iemand mij kan helpen en alvast bedankt!
  10. Wat bedoeld u met milde potgrond? ik heb een universele potgrond gekocht bij de Jumbo: https://www.jumbo.com/forflora-universele-potgrond-20l/27433ZK/
  11. Super informatief! Ik moet natuurlijk ook uitkijken met overbesmesting.. En hoe denkt u over het voorgroeien of gelijk de zaden in de grond?
  12. Hallo, Ik ga 5 planten in mijn tuin zetten, hier de situatie: Plus punten: - Genoeg zon - Klei grond - Sloot naast het tuintje Min punten: - Klei grond is heel erg stevig - Mieren nesten Eerst even het kleine mieren probleem: In de grond zitten heel veel mieren, en ik stuitte op meerdere nesten met een hoop eitjes. Ik vroeg mij af of dit schadelijk is voor mijn wiet. ( Ik stop mijn zaadjes direct in de volle grond en misschien zullen de mieren de zaden beschadigen? ) De grond: De grond is klei en heel erg stevig, zo stevig dat water er lastig door gaat. Hierdoor was het omscheppen en spitten ook een zwaar werkje. Hier wat foto's van de grond: http://imgur.com/a/SHPX2 De brokken zijn geen steen, het is allemaal kleigrond. Kan de sloot ernaast mijn planten wel voorzien van water en voedingsstoffen als de grond zo ondoordringbaar is? Hoe diep moet ik het gat graven en omspitten/ losmaken zodat de planten niet verzuipen? Gezien de grond, moet ik er nog extra voeding bij doen zoals kippen/koemest? De klei en sloot hebben eigenlijk al genoeg voeding volgensmij. (nog een laatste vraagje: er groeide een stevige laag gras op die plek en er omheen, dit gras was gelig en droog zoals te zien op een foto, is dit een indicator qua voeding?) Alvast heel erg bedankt voor de antwoorden! Hopelijk helpt het anderen ook in dezelfde situatie. Mvgr.
×
×
  • Create New...