Jump to content

JVH

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About JVH

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Update: Eergisteren wat meer water gegeven, gisteren stonden ze er mooier bij , heb toen nog wat bijgegeven. Ga wat beter voelen aan de grond en misschien terug dagelijks water geven..? Foto 3 dagen later: (Door de flits lijkt er een witte schijn op sommige bladeren te zitten.) Ze zien er in ieder geval al beter uit ^^.
  2. Alvast bedankt voor de uitleg, Ze staan in DCM 'kwaliteits-potgrond' met lava en organisch bemest voor +100 dagen, is wat de zak zegt. Ik heb uiteraard in beide potten 4 gaten geboord. Ik heb ze ook elk 4 'pootjes' gegeven zodat ze iets van de grond staan. Dit is mijn eerste keer dat ik het probeer dus heb echt geen idee van hoeveel water ze moeten hebben, ik kijk naar de bovengrond en voel eens en als deze er droger uit ziet/voelt geef ik ze terug water. momenteel om de 2 dagen omdat de grond precies redelijk vochtig blijft (bovenaan). Thanks!
  3. Bedankt voor de spoedige reactie, moet de ph min of kit speciaal voor plantenwater zijn of mag dit ook voor bv aquariums zijn? Alvast wat foto's van ze: Deze ziet mooi groen maar begint een beetje te hangen aan de puntjes, ik weet niet of dit normaal is. De andere (1 dag jonger) heeft gele verkleuring in/vanuit de nerven, dit is duidelijk zichtbaar onder het led licht maar minder op foto. Ter vergelijking.
  4. Beste, 3 weken geleden besloot ik 2 plantjes te kweken als hobby, ik heb zelf iets in elkaar gezet zodat ik ze binnen kan zetten, het betreft 2x auto super skunk van vision seeds in ~8L potten. In het begin stonden ze onder spaarlampen (10 dagen ong.) maar nu staan ze onder LED lampen 'full spectrum'. Nu het probleem is dat één van deze 2 gele bladverkleuringen heeft in/vanuit de nerven, het lijkt intenser op de uiteinden. De andere ziet mooi groen en deze heeft nochtans exact hetzelfde (water) gekregen. Ze groeien ongeveer gelijk en zijn nu bijna 3 weken. Er werd mij al verteld dat dit door de ph waarde komt, doordat ik nog niet het juiste water had gevonden. PH was 7-8 volgens mijn tessa ph tester (aquarium), Vandaag vond ik spa reine: 6 ph. (maar heeft dit voldoende mineralen, etc..?) dit zal ik vandaag geven. Een foto kan ik moeilijk maken door het speciale licht, kan het kwaad als ik de lampen 1-2 minuten uitschakel voor een foto? (ze staan nu op 20/4 lichturen). Alvast bedankt!! Groetjes Jefke
×
×
  • Create New...