Jump to content

j2xv

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About j2xv

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. dozen zijn gewoon lekker modulair, kan je naar hartelust gaatjes in maken waar nodig
  2. hoef niks te verhandelen, wat is het toch met mensen die er meteen vanuit gaan dat vanaf je zelf begint te kweken je ook meteen commercieel wil beginnen dealen en je meteen het allerallerallerbeste plantje met de meeste opbrengst wil? Ik hoef geen grote sommen te investeren, ben al tevreden als ik een 10-tal grammetjes kan oogsten, ben zuinig zoals ik al zei.
  3. vrijwel elke avond behalve weekends, studeren studeren studeren. Heb ik les of is het weekend, dan staat ze langs 't raam.
  4. ooh daar had ik nog niet aan gedacht... ffe hoger hangen dan en kijken wat dat doet, zou leuk zijn als het niet met de voeding te maken heeft want daar ben ik geen expert in
  5. Hoi, Kreeg opeens enkele vlekjes op de allerhoogste blaadjes, voornamelijk langs de hoogste top. Ze worden redelijk snel groot... Heb nochtans geen grote verandering gedaan qua voeding ofzo. De rest van de blaadjes hebben er helemaal geen last van PH is wat aan de hoge kant, ben mee bezig om geleidelijk naar beneden te halen maar lijkt me vreemd dat dat zulke vlekken teweegbrengt... Dacht eerder aan een calcium of Borium tekort? Ik voedt met een 10-4-7 oplossing.
  6. j2xv

    vlekjes

    -
  7. ik koos die doos omdat ik dan zo meteen gaatjes in kan snijden waar nodig, wie zei trouwens dat mijn soldeer werk slecht was heb de indruk dat vanaf er tape te zien is, mensen meteen denken dat het iemand met 2 linkerhanden is, en nogmaals jongens, als ik er niet bij ben steekt die stekker gewoonweg niet in, kan moeilijk in brand vliegen als er niet eens stroom doorkomt...
  8. met "1 stap" bedoel je een hoop geld waar ik in mijn geval jaren voor zal moeten telen om het toch een nuttige investering te noemen, we hebben het hier over een zeer kleine autoflower die zo makkelijk groeit dat ik haar evengoed gewoon heel haar cyclus aan 't raam zou kunnen zetten, dus kan ik beter wat spulletjes die me toch niks kosten bij elkaar rapen en er voor de plant toch wat aangenamer maken, dat is hoe ik het bekijk maar ik begrijp dat ervaren telers hier uiteraard een andere mening over zullen hebben Brand door warmte is zoals ik al aangaf zeer onwaarschijnlijk; ik kan die lampjes met de hand vasthouden terwijl ze branden. Wat hij eerder bedoelt zijn algemene potentiele storingen ergens bij de kabels denk ik, zoals het stukje dat gesoldeert is, heb + en - zo goed mogelijk uit elkaar gehouden maar kan altijd dat ze toch op een of andere manier elkaar aanraken, daarom dat ik de ruimte nooit verlaat terwijl die doos aanstaat.
  9. Als daar uiteindelijk plantjes met degelijke toppen uitkomen, waarom niet? Vergeet niet dat die doos een extra groeihulp is voor wanneer er geen zon meer langs het raam komt.
  10. @)0057 Mja zal een paar foto's bijzetten zo krijg je een idee van het systeempje. 't is een vrij grote doos met vanboven een grote inzuig-ventilator. Die krijgt stroom van het zwarte bakje die ook nog stroom stuurt naar de afzuiger, vanonder. Die afzuiger komt uit een pc en dus moest ik de aansluiting solderen met een usb kabel zodat deze in het bakje past, het gesoldeerde stuk zit met tape verstopt en is dus een gevaarlijk puntje waar ik aandacht voor heb. Verder let ik ook op voor de lamp recht boven het plantje, deze gaat door een gat door de doos maar produceert weinig warmte, soms steek ik er heel even een halogeen in om de warmte binnenin te verhogen, dit max. 5 minuten. Ik zou ook willen benadrukken dat ik hem nooit laat draaien als ik er niet ben... Wss de foute manier om foto's te posten maar het werkt allesinds haha
  11. j2xv

    doos

  12. Blaadje en top is er helemaal af, ligt dus gewoon afgebroken vanonder op de aarde dus valt niet meer te tapen vrees ik�� de doos staat in dezelfde kamer met rookmelder en heeft luchtcirculatie met pc-ventilatoren, verdere brandvoorzieningen zijn niet nodig want ik gebruik enkel led en dan ook geen echte groeilampen, ik probeer haar zolang het kan zonlicht te geven en haar dan savonds toch nog wat licht met die lampjes te geven, niet de meest professionele aanpak maar aangezien het plantje een correcte hoogte heeft en er redelijk gezond uitziet werkt het wel (behalve als haar teler dan haar blaadjes eraf gaat rammen natuurlijk)
  13. Hoi, Ik ben bezig met mijn eerste plantje ooit te telen (S.A.D Auto), en heb hiervoor een soort DIY kartonnen kweek"tent" gemaakt. Nu wou ik haar even uit de de doos halen die langs de zijkant open kan, maar heb per ongeluk het "deurtje" laten dichtvallen en het resultaat is een blad met topje, in het midden van de plant dat volledig afgebroken is, het plantje is momenteel in haar vroege bloeifase dus er stonden al een paar van die witte sliertjes aan het topje. Nu is mijn vraag of dit een grote invloed zal hebben op de verdere ontwikkeling, moet ik iets doen om haar te helpen recupereren ofzo? wou foto's bijvoegen maar heb geen idee hoe dit moet.. 😅
×
×
  • Create New...