Jump to content

jj79

Members
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About jj79

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,085 profile views
  1. jj79

    Overzicht Invallen

    Dat vind ik spijtig, ik wil me graag inzetten voor legalisatie van teelt en gebruik dmv educatie en promotie. Geheel offtopic verder maar als je nog verder wil uitwijden waarom jij dat vind?
  2. Ik wilde inschatten hoe vaak invallen voorkomen bij kwekerijen en had gezocht op internet, bij deze een overzicht: links: http://www.112amersf...-wijk-nieuwland http://112amersfoort...nteren-opgerold https://www.politie....angehouden.html https://www.omroepge...rold-in-Vaassen https://www.ad.nl/ut...ergen~a995c0b5/ https://www.tubantia...j-dak~a19bb9a5/ http://veluweland.nl...d-elburg-312565 http://www.at5.nl/ar...-evertsenstraat ("ruim" 420 planten) https://www.politie....-in-schuur.html (200 planten) https://www.tubantia...shoop~a5e93453/ (7000 stekken/850 planten) https://www.rtvutrec...-duurstede.html https://www.politie....angehouden.html Bronnen: google nieuws: "hennepkwekerij": https://www.google.n.....0.DogsosrRtLE evt. kunnen meldingen van nieuws ontvangen worden of: https://www.politie....y=&distance=5.0 Zonde van al die mooie planten en al het harde werk, uitgezonderd de illegale aftappers en brandgevaarlijke kwekerijen, daar zit niemand op te wachten. En verspilling van tijd, geld en middelen van zowel kwekers als justitie, jammer voor cannabis liefhebbers en natuurlijk patienten. Vooral bij die laatste vind ik het jammer dat zij gedreven worden richting farma, in de VS is er vooral daarom een 'opioid' crisis waarbij het opvallend is dat in staten waar cannabis legaal is, minder opioid verslaafden en OD's zijn. De no.1 doodsoorzaak onder de 50 in de VS is opioid OD, voornamelijk voorgeschreven (legale) medicatie tegen bv. depressie, deels ook drugs als heroine. https://www.cbsnews....icans-under-50/ Het begint erop te lijken dat cannabis de OD's verminderd: https://news.vice.co...e-opioid-crisis omdat mensen dan liever kiezen voor cannabis tegen geestelijke gezondheidsklachten in plaats van de pharma drugs waarbij men een OD riskeert of 1 van de vele bijwerkingen en omdat cannabis makkelijker/legaal verkrijgbaar is (vergeleken met bv. heroine). Hopelijk zal de politiek snel de teelt legaliseren, kan nog wel jaren duren helaas.
  3. jj79

    Https

    Geld pinnen, ergens een goedkope smartphone/laptop kopen en dan naar een AH, Jumbo, bibliotheek meeliften op hun wifi netwerk, met pet/muts/hoed, bril, eventueel nepbaardje of snor, aparte kleding ervoor kopen en je activiteiten zijn vrijwel niet te traceren. Natuurlijk niet bij je plaatselijke buurtsuper meeliften. Of sim kaart met contant kopen met data en dan telkens opwaardeer codes, ook niet thuis gebruiken of in de eigen woonplaats maar ergens druk bv. grotere steden. Evt. via gratis vpn's om het nog moeilijker te maken/tijdsintensief en voor het geval een admin toch bepaalde sites heeft geblacklist. Met VPN kun je in ieder geval wel het IP verhullen, maar versleuteling moet bij beiden aanwezig zijn dus gaat info nog steeds onversleuteld richting wietforum. Niet dat ik dit alles nodig heb, werkgerelateerd ooit eens bedacht hoe men ontraceerbaar informatie kan versturen.
  4. Ik hou de ontwikkelingen in de VS in de gaten en daar heb ik niets gelezen over overlast veroorzakende 'dispensaries'. Dus cannabis uit de illegaliteit halen, dan verdwijnt veel ongewenst gedrag vanzelf. Ook heb ik me wel eens verwonderd over hoe het buitenleven in Nederland is. Er zijn wel veel van die standaard bankjes waar men op kan zitten, maar gezellig is het allerminst. Als gemeentes vaker plekken creeeren met veel groen (om uit het zicht te blijven en mogelijk zelfs geluids isolatie) voor de burgers dan vermoed ik dat men vaker buiten zal afspreken, wat verder weg van woongebieden. Hoe vaak zie je niet van die miserabele jeugd bij elkaar geplakt op oncomfortabele houten bankjes in weer en wind om een jointje samen te roken, geen wonder dat ze dan speelplekken voor kinderen opzoeken om wat beschutting te hebben. Ombouwen van leegstaande gebouwen zou ook nog een optie zijn, liefst wat verder weg van woonhuizen. Coffeeshops zoals ze nu zijn hebben regelmatig toch een wat ongure uitstraling, dat helpt het cannabis imago niet. Vergeleken met de VS zien veel van die startup dispensaries er anders uit, veel gelikter, netter, opener, beschaafder?. Via supermarkten (net als alcohol), internet of via machines (zoals snoep/drinken). Liever niet via apotheken, daar zou ik als recreatie gebruiker minder voor voelen. Alleen via internet zou niet handig zijn als je spontaan met vrienden wat wil roken, dan zou zo'n machine ergens in een stad handig kunnen zijn, geen sluitingslimiet (voor diegenen die na een avond uit om 3 uur 's nachts nog wat willen roken), minder gevaar voor personeel/uitbater, snel.
  5. Ik ben een jaar geleden begonnen met kweken, beginneling en heb al wat fouten gemaakt, ben nog aan het leren. Ben nu bezig met een kweek (auto white widow), ik had de temperatuur niet voldoende gecontroleerd en een paar plantjes deden het niet goed. Had ze daarom uit de tent gehaald en met provisorische belichting (gewone spaarlampen) en gewoon daglicht apart gezet in een poging ze nog te redden. Temp is alweer goed en de overige gaan nu beter. Ik heb de plantjes al opgegeven maar wie weet en ik gebruik ze om te experimenteren met belichting. Ik had nog een wit fietslampje dus dacht ik waarom niet erbij plaatsen en direct op de mini blaadjes richten. Gek genoeg reageert het plantje er nog op ook en buigt zelfs naar het lampje toe terwijl het daarvoor richting natuurlijk daglicht was gedraaid maar het vind het fietslampje blijkbaar beter. Ik heb nog wat van die lampjes en het is erg makkelijk/goedkoop om ze erbij te plaatsen voor deze 'intensive care'. Ze lijken het te gaan redden en worden weer langzaam groen.
  6. jj79

    fietslampje

  7. Opvolging, inmiddels alweer bezig met de volgende kweek. M'n mooie Girl scout cookies was ook al overleden, na een anderhalve maand groei De oorzaak van de slechte groei was een te hoge temperatuur. Ik dacht dat de plantjes wel wat beter bestand waren de temperatuur maar dat was niet het geval, het was ook best warm. Ik heb nu een extra fan in m'n tent gezet die de warme lucht afvoert en ze groeien weer rap. Ik had geen temperatuur meters, gewoon op gevoel, had geen idee wat het maximum was, dacht dat het aan het bewateren lag.
  8. Die zag ik onlangs ook, gebeurt in China waar hennep kweek grootschaliger aan het worden is. Niet voor de thc (de soorten hebben doorgaans lage thc gehaltes) maar voor textiel, traditionele chinese medicijnen en zaden worden in eten verwerkt. De helft van alle legale wiet op de wereld wordt in China gekweekt. Natuurlijk zijn er ook boeren die de lage thc combineren tot meer potente producten, maar dat is officieel niet legaal.
  9. Mooi stuk, ik mis alleen de argumenten van: - niet alleen kostenbesparing vanwege justitie e.d. maar ook inkomsten via belastingen, werkgelegenheid. In de VS zijn er vele werklozen aan de slag zijn gegaan in nieuwe hennepplantages en die banensector is echt booming. - kostenbesparing op de zorg; meer mensen die medicatie zoals antidepressiva gaan inruilen voor wiet (wat ook in de VS gebeurt), alhoewel ik vind dat wiet dan ook vergoed mag worden door de staat. - minder ongezond dan gedacht; steeds meer onderzoeken uit de VS en China die stellen dat wiet gezondheidsvoordelen heeft bv. het afsterven van kankercellen of bij epilepsie. Medicinale wiet is dan ook booming in de VS waarbij wiet natuurlijk geen wondermiddel is en veel mensen ook veinzen om recreatief te gebruiken. Politici zien wiet nu eenmaal als iets demonisch, dat kan niet zomaar hemels gemaakt worden. Afzetten tegen een demon en men waant zich 'het goede', het controleren en men voelt zich veiliger, dat is kennelijk meer waard voor politici (en het volk dat een draagvlak zou moeten hebben) dan de miljoenen/miljarden? besparing en plezier van velen. Plus natuurlijk het rekening houden met de alcohol producenten en medicatie producenten/BigPharma, die zouden beiden minder omzet draaien.
  10. Hallo Mijn laatste kweek zou 2x autoflower northernlights moeten zijn geweest, eentje had het helaas niet gered (uitgedroogd ) die nog wel groeit is maar een mini plantje geworden en nu vraag ik mij af wat ik verkeerd heb gedaan. Ik had al 4 eerdere kweken gehad met dezelfde belichting en grond (cocos) en dat ging wel goed, het enige verschil zijn de rootpouches. Ik heb alleen nog maar amnesia en white widow gekweekt, eveneens autoflowers. Ik laat haar wel verder groeien sowieso nog maar een paar weken te gaan en de magere topjes zien er opzich nog wel uit alsof ik er iets van kan vapen: Ik neem aan dat het gewoon aan het zaadje ligt, volgens internetsites zou deze soort groter moeten worden maar tegelijk wordt er telkens 'lowryder' genoemd en dan vraag ik me af of ze zo klein horen te zijn.
  11. jj79

    northernlights autoflower

    northernlights autoflower indoor kweek
  12. Nou goed als een plant dus te veel water heeft gekregen en sterft, dan zou dat een soort verdrinkingsdood zijn. Te weinig is dan uitdroging, maar ik snap het wel na verdrinken. Wat ik gemerkt heb is dat een plant dikke ribbels krijgt bij de bladeren als er te veel water is gegeven. Dat is het verschil tussen alle andere symptomen. Oorzaken kunnen dan verschillen natuurlijk dat is niet wat ik wilde posten; in mijn geval te veel water gegeven met de emmer, dat is alles. Geen bacterieen in de bodem of andere water gerelateerde dingen. Sommige planten nemen dan veel op en slaan het op in oa. de bladeren. Het blad bouwt zich dan ook zo dat het compenseert voor het licht dus dat het niet te snel verdampt. Frequentie is hierin ook een factor, veel water geven in eens geeft bovenstaande symptoom maar er zijn variaties zoals veel keren weinig enzovoorts. Verder een goedenavond.
  13. lol! Ja ik denk dat het de lamp is en dat ik eigenlijk voornamelijk op die 2 ledjes aan het kweken ben, toch weer 150w ongeveer omgerekend. Ik ga volgende week 2 erbij plaatsen en die grote toch maar verwijderen. Wel balen, ik had een paar jaar levensduur verwacht, ik ga er nog wel een mailtje aan wagen naar de leverancier. Cannabis verspreid zich via wind, niet via insecten, maar in een studie uit 2012 uit India bleek dat oa. bijen wel degelijk cannabis planten opzoeken als er te weinig planten met pollen aanwezig zijn. Het gaat dan wel om mannelijke planten, dus zou er nog niets zijn waaruit met zekerheid te stellen is dat het iets zou doen voor de vrouwelijke planten. Ik heb nu bij wijze van experiment een youtube filmpje op repeat gezet met geluiden uit een Indiaas oerwoud, ook wat filmpjes met vooral insecten geluiden, misschien denkt de plant door die vibraties dan dat die in de jungle is waar die vandaan komt en niet in zo'n artificiele kast (wederom holistisch idee de plant voelt zich vertrouwd en zal dan hopelijk beter groeien/bloeien). Klopt en net als bij uien zouden de chemicalien ook bedoeld zijn tegen grotere organismen, dat ze de plant eten en dat het dan niet bevalt. En net zo produceren veel planten een gif om te voorkomen dat hun soort opgegeten zal worden, dodelijk of gewoon een vieze smaak. Het kleine beetje wiet wat het opleverde was wel goed genoeg opzich, vooral van de white widow (goede smaak ook!), gaf ook een grappige high. Maar jammer dat het zo op was. Hier nog een linkje naar het onderzoek (Engels) voor de liefhebbers van bijen en cannabis: http://www.iosrjournals.org/iosr-jpbs/papers/vol1-issue4/A0140103.pdf via https://sensiseeds.com/en/blog/cannabis-vs-colony-collapse-disorder/
  14. Zien er goed uit! Ik heb onlangs 2 white widow autos gekweekt en wat me vooral verbaasde was dat ik de smaak echt geweldig vond. En ik heb al heel wat geproefd in de 20 jaar dat ik cannabis rook, die soort staat echt hoog in m'n top 10. Ik ben maar een beginneling en amnesia is de enige andere soort die ik zelf heb gekweekt en die smaak was wel ok maar niet zo super als die ww. Ik ga nog allerlei soorten uitproberen maar ik denk dat die ww wel mijn favo gaat worden en ik er 1tje bij iedere kweek zal doen. Moet ik er wel bij opmerken dat ik de ene op de normale manier had gedroogd (2 weken ondersteboven) en de andere 4 dagen in de oven (niet aangezet natuurlijk!) met een elektrische ontvochtigingsapparaat van de mediamarkt en 3 zakken vochtvreters, daarna een weekje in een glazen pot. In de oven werd het element warm en de temp ong. 28-30 graden, werkte prima en was zo droog, de smaak vond ik beter. Vind je het niet riskant om zo op het balkon te zetten? Misschien nog een balkon scherm ofzo, je kan toch door die bamboe heen kijken en voor je het weet belt een buur ofzo. En er zijn goedkope minitentjes zoals deze, ook weer wat minder zichtbaar voor de omgeving: Vloeken in de kerk misschien maar planten hebben geen centraal zenuwstelsel en 'slapen' derhalve ook niet, ze rusten niet zoals dieren en zijn eigenlijk altijd wakker. Donker is wel nuttig en er gebeuren allerlei processen die ten goede komen voor de plant, ze hebben ook een interne biologische klok en sommige planten vouwen zelfs bladeren dicht. In het kort werkt een plant overdag aan het opnemen van zonlicht en omzetten van stoffen en 's nachts verwerkt het de stoffen die het overdag heeft aangemaakt, een plant is dus vrijwel altijd iets aan het doen. De ww autos die ik kweekte hadden 24 uur licht en geen enkel probleem. Ik doe nu 7 uur donker maar dat is vanwege de elektra kosten.
  15. Ja echt, muziek! Maar het is geen wetenschappelijk feit, alhoewel er wel veel onderzoek naar is gedaan en nog altijd gedaan wordt. Ik kan wel wat links posten maar google geeft zoveel resultaten. Het hoort bij holistisch tuinieren, wat ik wel interessant vind. Ook toepasselijk om 'wiet' muziek te draaien, Bob Marley, Cypress Hill, sixties flower power. Maar wetenschappelijk onderzoek zou suggereren dat rustige, vooral klassieke muziek het meeste effect zou hebben op de groei. Natuurlijk hebben planten geen oren en wat zou een plant nu hebben aan muziek, terwijl dat in de natuur niet voorkomt. Er zijn verschillende theorieen, eentje is dat er tonen en klanken in bepaalde muziek zit die zou duiden op de aanwezigheid van bepaalde insecten waar de plant een relatie mee heeft en op reageert door bv. te gaan bloeien. Dus dat de plant 'denkt' dat er een hommel is die nectar wil verzamelen. Er zijn ook theorieen waar men stelt dat bepaalde bomen met elkaar communiceren via ultrasone vibraties om aan andere bomen aan te geven dat er droogte heerst. In het geval van cannabis is er een theorie (ook onbewezen) dat de plant THC en andere stoffen produceert ter verdediging. En als muziek tonen/vibraties lijken op bepaalde insecten voor de plant dan zou die meer thc kunnen produceren. Maar dit is niet wetenschappelijk bewezen, het kost vrijwel niets om een radiootje aan te zetten op classic fm ingesteld en resultaten zien of niet. En het is ook wel voor m'n eigen entertainment, ik vape in dezelfde ruimte waar de kast staat. Die 250w hangt 80 cm vanaf de pot gemeten, plantjes zijn meestal tussen de 40-60cm hoog geworden. De 2 led lampjes verstel ik, dus bij mijn huidige kweek zit er ong. 10-20cm tussen. Na de 3e kweek heb ik de lamp wel hoger gehangen en de verhoging van de potten eruit gehaald, dus misschien moet ik de grote lamp toch maar weer iets verlagen. Alhoewel ik er aan zit te denken om het ding er uit te halen en vervangen voor meer parus lampjes ivm warmte productie, elektra kosten en makkelijker in hoogte verstelbaar.
×
×
  • Create New...