Jump to content

greenmeister

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About greenmeister

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Tot op heden geen levende beesten meer kunnen ontdekken op de planten. Vandaag is het dag 36 van de bloei, de 6e week begint net. Ik merk dat ondanks de geleden spintplaag en stress de buds dagelijks nog aardig in omvang toenemen. Meer dan dat ik had verwacht. Wat vinden jullie van deze bud voor week 6? Wat me nog wel zorgen baart is dat alleen de grote bladeren een herfstachtige kleur kriijgen, soms ook een beetje bruin, goed te zien op onderstaande foto. Ik had dit pas over een week of 2/3 verwacht aan het einde van de rijp. PP heeft een bloeitijd van ongeveer 56 dagen. Hebben jullie raad over wat ik nu het beste kan doen? Op onderstaand detail shot zien jullie denk ik veel informatie. Hierbij nog wat extra informatie: Ik geef dagelijks ongeveer 750ml water zodra de Tensio meter (Blumat) dit aangeeft. Dat is nu bijna dagelijks. Ik zorg altijd dat de PH 6.2 is, en de EC rond de 1.2. Temperatuur schommelen tussen 21 en 28 graden, lv tussen 40 en 50%. De lamp (1000w hps) hangt precies 100 cm boven de buds. Als grond gebruik ik Plagron lightmix. Moet ik zo langzamerhand beginnen met spoelen? en zou ik de bodem nog eens moeten testen op PH en EC?
  2. We zijn nu 2 weken verder. De dilago knoflook treatment tezamen met de Trounce behandeling blijkt de spint voorlopig te hebben uitgeroeid. Zullen ongetwijfeld nog wel ergens verstopt zitten, maar tot dusver kan ik onder geen enkel blad meer een levend/bewegend beestje vinden, ook niet met het vergrootglas. De dames lijken ook weer ietsjes gezonder. De afgelopen weken zijn harde lessen geweest. 3 fundamentele fouten waren: - niet preventief behandelen van ongedierte - te laat water geven (deze week een Tensiometer aangeschaft van Blumat, werkt erg fijn) - voeding geven zonder EC waarde te meten. alleen PH waarde (deze week een EC meter aangeschaft van het merk ADWA) De bladeren werden de laatste tijd vaak geel en aan de onderzijde zelfs verschrompeld. Ik deed duidelijk iets verkeerds. Vervolgens een Tensiometer van Blumat en een EC meter van ADWA aangeschaft om meer te kunnen meten. Ik heb toen de EC van de drain van mijn plagron lightmix gemeten alsmede de EC van de voeding die ik normaal geef ( Volledige APTUS bloei lijn), bleek dat zowel de EC van de drain alsmede het voedingsvat met de toegevoegde voeding een veel te lage EC hadden (0.80 EC). Was dus wel een goede investering die EC meter :-/ Ik verhoog de EC nu naar 1.2/1.3 sinds gisteren en zal dit langzaam opbouwen tot 1.8. De planten lijken dit fijn te vinden, ze beginnen iets kleur terug te krijgen, en de toppen beginnen weer groei te vertonen. We gaan nu week 5 van de bloei in.. Hopelijk valt er nog een beetje te redden in de laatste 5 weken nu ik de juiste voedingswaarde geef en de plaag voorlopig onder controle heb. Zie het het resultaat van een spint plaag en het constant water geven met een veel te lage EC waarde:
  3. Hoi Lostchild. Trounce is wel degelijk een bug killer hoor. Het heeft naast pyrethrinen ook kaliumzouten. "Werkt tegen bladluizen, spint, witte vlieg, wolluis etc. De kaliumzouten verstoren en verzwakken de buitenste schil van het insect. De pyrethrinen zorgen ervoor dat het zenuwstelsel van het insect uitgeschakeld wordt." Zoals je zegt zijn het hardnekkige beestjes. Ik zal naderhand de boel goed ontstmetten met dettol en een stoomreiniger. Voor nu kijk ik even of de Trounce en Dilago knoflook treatment de redding zijn voor deze dames.
  4. Ik heb vandaag een groot aantal planten grondig onderzocht. Ik zie er weinig spint en het lijkt erop dat het goedje samen met de trounce behandeling verreweg de meeste heeft geveld. Van de 15 bladeren, zag ik 1 of 2 lopende beestjes. Ik denk dat ze niet meer voortplanten maar dat er nog een paar de behandelingen hebben overleefd. De planten strekken niet meer sinds de behandelingen, maar de toppen zien er wel goed uit voor de lopende week (week 3 bloei). Ik zal morgen nog 1x spuiten met trounce. en dan zullen de meeste wel uitgeroeid zijn.
  5. Vanochtend het resultaat bekeken van de Trounce behandeling. De spint lijkt op het eerste gezicht geheel uitgeroeid. Ik heb een boel willekeurige bladeren bekeken met een vergrootglas, alle spintlijers leken geveld. Maar ik vertrouw het toch nog niet helemaal. Omdat ik pas in week 2 van de bloei zit besloten om knoflook in te slaan vandaag. Dit heb ik 4 uur later koken, afgekoeld en aangelengd. Zojuist de dames beneveld met de fameuze dilago-spongy-knoflook behandeling. Ik heb spongy's originele recept aangehouden, aangezien Dilago daar ook goede ervaringen mee had. Daarna gelijk de lamp uitgedaan. Plantjes zullen wel even nodig hebben om bij te komen, maar ik heb goede hoop. Wordt vervolgd! @Scirocco nogmaals bedankt voor de tip
  6. De knoflook behandeling zal een aanvulling zijn op het goedje wat ik vandaag op de onderkant,bovenkant en stengels van de planten heb gespoten: http://www.growthtechnology.com/product/trounce/ Ik zal de resultaten v/d week plaatsen.
  7. Goeie tip scirocco. Ik ga gelijk even wat knoflook-tenen in slaan. Morgen zal ik het goedje maken en uitproberen.
  8. Het gaat hier volgens mij om de bonenspintmijt (Tetranychus urticae) Onderstaand plaatje is van wikipedia om de vergelijking te trekken met bovenstaande foto's
  9. Ik kwam vanavond thuis en heb meteen de tent opengeritst en goed tussen de planten gekeken. Hier en daar zag ik een "webje". Ineens werd het me glashelder waarom de bladeren zo'n rare kleur en vlekken hebben. Paar bladeren los gehaald en beneden met de telefoon van dichtbij gefotografeerd. De foto's zeggen genoeg. Een flinke spint plaag! Ik heb duidelijk te weinig gedaan aan de preventie. Een hele wijze les voor de volgende ronde. Eigenlijk is de roofmijt al te laat denk ik. Het zit bomvol met die beestjes als ik de meeste bladeren omdraai. Yuk! Ik heb meteen alles vanaf onder en later ook van boven beneveld met een geconcentreerde bio-organische oplossing speciaal tegen ongedierte zoals bladluis en spint. Alle bladeren en stengels en toplaag grond heb ik meegenomen, alsook de zijkanten en buitenkant van de tent. Daarna meteen de lamp uit gegaan. Even kijken hoe het deze week verloopt. Het valt me op dat de lichte schade aan de bladeren het fotosynthese proces aan het belemmeren is. Vorige week strekten ze dagelijks nog, nu vrijwel niet meer. Ik hou jullie op de hoogte van het vervolg!
  10. Hi Lostchild, heb je het toen nog kunnen oplossen met roofmijt of bestrijdingsmiddelen? Ik zal flink gaan strooien.
  11. Bedankt voor jullie tips. Jullie hebben helemaal gelijk, ik heb 2 bladeren gesnoeid die er een beetje vreemd uitzagen (aan de zijkant en onder het grote bladerdek), en ik zag inderdaad een paar beestjes bewegen aan de onderkant van het blad! Balen! Ik spray 1x alles goed in met Canna Cure maar ik heb niet gedacht aan het behandelen van de aarde. Ik ga meteen roofmijt bestellen en hou jullie op de hoogte. Voor mij als les, welk blad gaf jullie de bevestiging dat er beestjes onder de bladeren zaten? 1 of 2?
  12. Hi Highpatroon, hoeveel ml. water geef je momenteel per plant? en doe je dat elke dag of sla je ook wel eens dagen over als de tensiometer dat aangeeft?
  13. Als de lampen uit zijn en ik neem een foto met flits, zie je inderdaad niets. Maar als ik de tent openmaak terwijl de HPS lamp gloeit, zie ik vrijwel het gehele bladerbek met een klein geel randje. Ik heb wat extra foto's gemaakt vandaag met de lamp aan. Water geef ik niet naar mijn gevoel niet zo vaak, ik voel de aarde (plagron lightmix) aan en op basis van de vochtigheid of droogte geef ik water. als ik water geef is het momenteel ongeveer 500ml per plant. Ik geef lang niet iedere water, als de aarde nog een beetje vochtig aanvoelt onder de toplaag, sla ik een dag over. Qua voeding gebruik ik momenteel Aptus All-in-One, Regulator, Super PK, Startbooster en Topbooster. Met PH - bloei breng ik het naar PH 6.2 Soms knoei ik een beetje met de sproeilans en wordt het bladerdek nat. Vandaar de druppels op de bladeren, toen had ik net water gegeven.
  14. Hoi allen, Ik ben in week 2 van de bloei beland en heb besloten mijn eerste bericht aan te maken hier om jullie advies te vragen. Ik heb een 1.20x.1.20 gorilla tent met een 1000w lamp en 25 PP planten. Ik weet wat je nu denkt, 25 planten op 1.20x1.20 is tricky. Ze zagen er tot eergisteren prima uit, maar ik ben afgelopen weekend aan het dieven geweest en sindsdien zie ik een opvallend klein geel randje om alle bladeren heen. Is dit stress van de plant, en te negeren, of kan dit wat anders zijn. Ik heb een aantal foto's genomen terwijl de lamp uit is, maar op de foto zijn de gele randen vrijwel niet waarneembaar. Ik heb voldoende afzuiging, temp altijd tussen 21 en 28, PH altijd 6.2, en volg het APTUS voedingsschema.
×
×
  • Create New...