Jump to content

havor

Members
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

20 Positief

About havor

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Er is nu eenRS485 versie van de Chirp, welke meer robuust zou moeten zijn dan de I2C versie. Modbus RS485 soil moisture sensor
  2. Hier is hoe ik mijn installatie heb aangesloten. De 3 rechtse (25A) relais schakelen mijn lampen, en worden aangestuurd door een gewone schakelklok. De linkse relais schakelt de verwarming in de tent en wordt aangestuurd door een simpele elektronische thermostaat. Dat zwart groene blokje is een DIN rail 12V voeding. De temp sensor zelf zit in de afvoer slang. De afzuiging schakel unit. De EVSA's, waarvan 2 op een groep zijn aangesloten, en 1 op een andere, samen met het verwarmingskachtje, een luchtbevochtiger en een luchtontvochtiger, en de afzuiging. En daar onder de stroom aansluitingen, van de ene EVSA en al de andere andere dingen die op die groep zitten. En dat alles op een 18mm MDF plaat ge monteert.
  3. havor

    Elektra

    Mijn elektra opsteling
  4. havor

    Anti Spint Recept

    Ook ik kan bevestigen dat knoflook prima werkt, heb de invasie redelijk onder controle voor totdat er geoogst kan worden.
  5. havor

    Anti Spint Recept

    Heb het recept gebruikt, maar had de knoflook in de blender gedaan met wat water totdat er een papje over was, dit was niet een goed plan. Het was daarna heel lastig het waterextract van de pap te scheiden, daar de pap het water vasthoud, de volgende keer dat ik het aanmaak, gebruik ik maar fijn gesneden knoflook, en kook ik het wel wat langer. Btw, een eenvoudige manier om zoveel knoflook te pellen is ze in de droger voor 10min te gooien. Een trucje dat ik heb gezien in het Midden-Oosten, daar was een klein 1mans bedrijfje dat knoflook saus maakte, en die gooide 50? 100? hele knoflook in een wat gemodificeerde droogtrommel(*), voor 15~20min of zo en daar kwamen gepelde knoflook uit. Heb zelf de ongepelde knoflook teentjes in mijn droger gegooid voor 10min, en had daarna gepelde teentjes. (*)Zat een afzuiger op de deur die de schillen afzoog als hij klaar was met pellen.
  6. Ik heb knoflook gekocht en in de blender met wat water fijn gemalen tot pulp, en nu aan het koken, en 10min voor de lampen uit gaan zal ik mijn platen er goed nat mee spuiten, en morgen herhalen. En daarna roofmijten kopen.
  7. Als je goed kijkt, zie je dat elke aftakking een eigen kraantje heeft, dus als ik maar 1 kraantje open zet, dan krijgt die plant alleen het water dat in de tank zit. Geef nu ongeveer 4L per dag per plant, dus vul ik de gieter met 4L water, vul de tank, en open de kraan naar de eerste plant, tijdens het leeg lopen van de tank, vul ik de gieter weer, en is onder tussen de tank leeg gelopen, sluit de kraan naar de eerste plant, en open de kraan naar de tweede plant, vul tank en herhaal voor de andere planten. Nee hoor, zwaartekracht werkt prima. Totaal €45 voor 5 aansluitingen, en nog geen €5.50 per extra plant voor slang en alle RVS fittingen en minikogelkraan (het duurste onderdeel) vind ik best mee vallen.
  8. Zit te denken om deze Roofmijten te kopen. 25 zakjes met roofmijt Neioseiulus californicus Of zijn er betere keuzes?
  9. Ben in week 4, moet ik roofmijt kopen, en voor 4m² hoeveel heb ik er dan nodig, of is er wat anders wat goed werkt?
  10. Heb een water verdeler gebouwd, om mijn plantjes water te geven. Werd gek van elke keer met mijn gieter onder/door/tegen de scrog/dames te moeten zitten met water geven, er was gewoon erg weinig ruimte voor het geven van water bij mijn opstelling. Heb dit opgelost door een buffertankje te maken van een 125mm PVC pijp (L=50cm -5cm (voor giet opening) = 45cm = 5L inhoud), daar onder een verdeelstuk te maken van 2x een ¼'' rvs kruis stuk met ¼'' kraantjes, slangen, en een verdeelslang en een dubbele ring van die zelfde slang, met 1.5mm gaatjes. Heb voor mijn 56L pot, 15 x 1.5mm gaatjes in de verdeel slangen/ringen geboord, dat is voor mij de juiste door stroming, heb je kleiner potjes moet je minder gaatjes boren. Het voordeel is dat ik de buffer tank eenvoudig kan vullen, een kraantje open zet, en de plant rustig bewatert wordt, en ondertussen de gieter voor de volgende plant kan vullen. Vandaag voor het eerst gebruikt, en bevalt perfect. Gebruikte/bruikbare materialen: (Heb zelf wat andere materialen gebruikt die ik van werk heb mee genomen, maar dit was mijn eerste lijstje.) PVC: (Leverancier 1) 125mm afsluitkap, openen gezaagd maar rand laten staan tegen spatteren, overstromen tijdens het vullen. 125mm PVC pijp, beter maar duurder alternatief, transparante PVC pijp. (kunnen de liters op worden weer gegeven) 125mm mof. Verloopstuk 125mm X 75mm + 75mm x 50mm PVC Lijmring 50mm x 1/2'' Mini kogelkraan ¼" binnen/buiten draad RVS fittings: (Leverancier 2) Verloopnippel 1/2" x 1/4" Kruisstuk 1/4" Knie binnen/buiten 90⁰ 1/4" T-stuk 1/4" Dubbele 6-k nippel 1/4" Slangpilaar 1/4" x 9.0mm Slang Slang met binnen diameter van 9mm, Heb de mijne op Aliexpress besteld, net als de plastic T en kruis stukken. Kosten De kosten zijn ongeveer €45 voor 5 aansluitingen inc. alle verzendkosten, en +€5.50 voor elke volgende extra aansluiting.
  11. Heb last van blad zuigende beestjes, Trips?, heb met Spruzit-R (bevat Pyrethrinen) een aantal keer gespoten, maar helpt niet echt. Dit zijn de beestjes. Wat kan ik het beste hier tegen doen, want ik zie heel veel eitjes, dus het zal nog erger worden dan het nu al is!
  12. Nee 316 RVS oxideert niet (iig verwaarloosbaar), is daarnaast geheel zuur vast, wat wel kan gebeuren is dat dat je materiaal verwijdert met de elektrolyse erosie die plaats vind omdat je stroom verschil creëert en je een anode en kathode krijgt, waar de kathode materiaal afstaat voor de anode, maar ook dat is verwaarloosbaar met RVS. Aluminium heeft daar in tegen een veel zwaardere elektrolyse reactie, en zal merkbaar oxideren binnen een jaar, daar de elektrolyse erosie het oxideren versnelt, waar RVS geen of iig veel minder last van heeft, en makkelijk 10j mee gaat voor je iets merkt. Nee het gaat op het moment om 5, maar met later kweek misschien om 30 plantjes. De reden waarom ik 1Wire wil gebruiken, is omdat van wat ik er over heb gelezen, ik het beter begrijp dan I²C, Adrunio is net een stapje te ver voor me, en heb ook niet echt zin om te leren werken met script's, bij de UniPi kan ik gewoon control software gebruiken dat met een SCADA GUI werkt, waar ik iets van snap en meer in thuis ben van wegen mijn werk.
  13. Wat zou jij dan doen, om zo een grond vocht meter aan te sluiten op 1Wire? Voor zo een I²C sensor als jij het, heb je volgens mij RS-xxx exspander? of zo nodig, om meerdere sensoren aan te sluiten, en ik geloof dat als je veel sensors wil hebben, 1Wire beter wordt ondersteund dan I²C in de software die ik wil gaan gebruiken (maar dat kan ik mis hebben). Zo een simpele eBay Arduino grond vocht meter als van bosrand kopen misschien, en aansluiten op een DS2438? Of zijn er daarvan betere analoge 0~5V uitvoeringen van? En eventueel de voeler vervangen voor twee stuks rvs plat-staal 15x3mm bv (rvs oxideert niet), gemonteerd op een stuk plastic, en het eerste stuk afschermen met krimpkous, zodat je dieper kan meten.
×
×
  • Create New...