Jump to content

Aloyske

Members
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

30 Positief

About Aloyske

  • Rank
    Kind aan huis lid
  • Birthday 02/25/1978

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    NB
  1. De beste wiet kom uit Braband jonguh. Da zijn schitterende kaarsen die je daar hebt, die zou ik toch ook met Kerstmis willen branden Welke verhoudingen heb je aangehouden bij het maken van die bonbons? Ik ben met kerst vrij en dan wil ik ook eens een poging wagen.
  2. Nouja het werkte goed. Vorige ronde problemen met de buren gehad en deze kit aangeschaft om toekomst problemen te voorkomen. Vorige keer goed gesprek met de buren gehad en afgesproken dat ze geen overlast meer zouden ervaren. Zowel zouden ze zich melden en zou ik stoppen. De buren hebben er afgelopen ronde geen last van gehad volgend hun zeggen dus dat is prima. Eerlijk is eerlijk als ik de keuze heb tussen een zwaardere afzuiging plus filter en the neutralizer dan zou ik zo voor betere afzuiging gaan omdat ik daar persoonlijk meer zekerheid van verwacht. Maar als noodoplossing werkte het prima.
  3. Ik heb er een in gebruik voor precies dezelfde reden. Ik heb er nu 1 ronde mee geknipt en deed voor mij netjes zijn werk. Ik had er ook twijfels over maar mij is hij bevallen. Ik gebruik hem nu ook 5ijdens het roken binnen en de vrouw is er blij mee. Ik vind wel binnen een meter van het apparaat een parfum lucht hangen.
  4. Dis gvd een leuk topic jonguh! Nee serieus net 35 pagina's lees plezier gehad. Ik had nooit bij micro gekeken maar dus echt van je topic genoten. Ik ben ook van het maken en ga er binnenkort eens voor zitten om eens van die lekkere bonbons te maken want die zien er niet te versmaden uit. Houdoe! en bedankt hey.
  5. Ik heb redelijke kwaliteit knip afval gebruikt en fluffie toppen. Dit heb ik behandeld net als de toppen. Goed gedroogd en in potten. Me toppen in weckpotten en me knipsel in grote augurkpotten. Dit eerst gecured. Ik heb nog 2 potten van 100 gram staan. Maar nu de keuze wat ik ermee ga doen, ik vind bho ook heerlijk en daar haal ik ook 10% gemiddeld. Ik vind ook dat je de bovenste van de 160 micron zak ervan kan aftrekken want dat is groen als gras. Dan houd ik dus 10 gram mooie bruikbare hash van over. Ik had op fora en YouTube gelezen dat meer sativa dominante planten meer zouden opleveren in de 25 micron zak en de indica meer in de 73 micron zak. Ik had van de 95% sativa chocolope daarom meer in 25 verwacht maar de winnaar is dus toch de 73 micron deze ronde. Heeft hier iemand toevallig ervaring mee of is het onzin? Lijkt mij logisch dat de laatste zak altijd de minste opbrengst heeft. Nog ff wat anders. Ik heb een houtkachel in de kamer en deze had ik goed opgestookt en de bakplaat op de kast ernaast gezet, einde avond alles reeds mooi droog. Ik heb ook gelezen dat als je de hash paar weken laat liggen dit net als curen de smaak veel sterker word, klopt dit? De mixer heb ik op zijn laagste stand gezet en niet tegen de kanten geduwd om zo niet zoveel plantmateriaal kapot te slaan. Met bezinken zou ik het niet gedaan hebben maar het lijkt mij dat de 160 micron zak dit zo er wel uit zou moeten halen. Maar dat waren aannames die ik zelf logisch achte.
  6. Na veel verhalen gelezen te hebben hier over de bubble (hash of ice o lator hoe je het ook wilt noemen) wilde ik dit zelf ook proberen. Ik maak reeds BHO, E-liquid ,wietzalf, wietolie en eetbare gerechten maar die zakken zijn behoorlijk duur. De budget methode door te laten bezinken heb ik overwogen maar toch maar besloten om de zakken aan te schaffen. Afgelopen weekend op zaterdag avond begonnen met voorbereiden. Wat emmers kraanwater met deksel buitengezet. Het heeft 3 graden gevroren dus dit water werd gratis super koud. Amerikaanse koelkast de ijslade leeggemaajt en in een bak in de vriezer gezet zodat deze nieuw ging aanmaken. voor de eerste poging wat knipafval kleingeknipt met schaar en ook in de vriezer gezet. Alles met de keukenmixer en houten spatel goed gemixt. Het was mijn eerste ervaring met dit principe, 3 wassingen gedaan met veel of minder water om het verschil te zien. eerste wassing 160micron bijna geen opbrengst maar dit is feitelijk nog een afval zak. deze opbrengst schijnt het in eetbare gerechten goed te doen? maar gaan we nog proberen. Onderstaande is eerste wassing 73 micron, dit is een goede kwaliteit om te roken (is ook gebleken) Met een lepel schraap je de zakken uit, Ik legde de bij elkaar geschraapte hash op de meegeleverde 25 micron doekje Je vouwd deze dubbel en aan de buitenkant pak ik steeds droog wcpapier om het water op te deppen. Na het droog deppen ziet dit er zo uit Na het droog deppen leg ik deze op een bakplaat op bakpapier om verder te laten drogen. Van links naar rechts 160 micron, 73 micron en 25micron. Van boven naar beneden 1e, 2e en 3e wassing. Totaal 160 micron gedroogd Totaal 73 micron Totaal 25 micron Totaal 14 gram hash valt niet tegen toch? De 160 micron ga ik gebruiken om een gerecht mee te maken. 73 micron heeft een chocolope wiet smaak met een hash bijsmaak maar is rete sterk, kheb er weinig van nodig. De 25 micron is voor mij een plakkerige lekkere hash smaak. De wiet proef je bijna niet maar die heerlijk zoete hash smaak. Dit is verreweg de meest plakkerige hash. Helaas raakt mijn afval op. Ik vind het echt tof om te doen en de kwaliteit ervan is echt beter als ik had verwacht. Ik ben met de volle rondes van 11 uur in de ochtend tot 16.00 in de middag bezig geweest. Valt mij niets tegen voor een eerste poging.
  7. En zoals beloofd het artikel over opvoeden, ik hoop dat ik met deze link geen regels van het forum overtreed maar dit is denk ik zinvolle informatie voor gebruikende ouders. https://sensiseeds.com/nl/blog/hoe-vertel-ik-het-mijn-kinderen/
  8. Wegens afbreken tentjes elders gedroogd. Krat van 60x 45 cm 324gr mooie toppen. Ben er blij mee maar ik hoopte op 600gr. de rest is fluf en goed knipafval. Totaal heb ik dus ongeveer een 600 gram droog materiaal maar de helft zijn mooie toppen en de andere helft ideaal voor olie en e-liquid mee te maken. Dit was het eerste dunne topje wat droog was. Helaas de chocolade smaak niet kunnen vinden nog maar hij komt lekker binnen gehamerd. Kwaliteit is prima in orde. Ik vond dat de foto's nog toegepast moesten worden. Bedankt voor de gezellige reakties, ook deze ronde weer veel kunnen leren.
  9. Ik had in eerste instantie ook zoiets als wat wrs iedereen heeft als de Kids erop reageren zoals bij mij. Ik was eerst pislink. Voor iedereen met kinderen en een voorliefde voor cannabis in wat voor vorm dan ook. Ik heb een heel interessant artikel/blog gelezen op sensiseeds.nl als je daar zoekt op cannabis en opvoeding zit er een tussen die mijn gedachten erover veranderd heeft hoe ik hierin sta. Ik tik dit nu op me telefoon maar op me laptop zal ik de link hier nog plaatsen. Gewoon een super interessante blog over hoe om te gaan met roken, drinken en cannabis als ouder zijnde. Deze ronde me doel niet gehaald. En ik probeer alles wat mis is gegaan in kaart te brengen. Les 1 is dat ik nooit meer ga beginnen met planten die zo'n slechte start hebben gehad als deze ronde, volgende keer zelf alles opkweken en starten met goede planten. Fout 2 ik heb het te hoog laten opkomen waardoor alles begon te knakken en me lamp zo hoog heeft onderin te weinig effect. Tevens in deze setup is me afzuiging voldoende om met gesloten tent geurloos te draaien maar the neutralizer is een must in de bloei om in je tent te kunnen werken en knippen. Beter zou een groter capaciteit afzuiging zijn die je harder aanzet. Een kennis van me draaid op 20% met gesloten tent maar op 40% kun je naast de tent zitten knippen en houd de afzuiging de hele etage geurvrij. Dat werkt toch beter met meer vertrouwen. Eigenlijk doordat ik met ongelijke planten begonnen ben heb ik weinig voordeel van me Scroggen gehad. Alle planten hadden andere hoogten. Qua voeding zou ik me ronde weer hetzelfde doen maar de ec niet meer boven de 1.5 laten komen. Anderen nog (positieve) adviezen?
  10. Helaas krijg ik een fatal error als ik naar de galerij ga hier en kan ik geen foto's meer uploaden. Ik zie anderen wel foto's erop zetten dus er zal iets fout zitten op mijn account? Na 10 dagen waren alle toppen goed gedroogd en gisteren heb ik alles van de stelen afgeknipt en in potten gedaan. Helaas waren de batterijen van me weegschaal leeg dus kon ik het niet wegen maar zal ik volgende week nog even doen. Kwaliteit ziet er prima uit, compact en hard maar ik verwacht dat het een 400 gram gaat zijn. fluf was nogmaals 400 gram schat ik. exacte gewicht volgt nog maar zal de 1,5gr/w niet gaan halen. toppen zitten kats vol kristallen kwaliteit zit wel goed. Een dun topje had ik vd week al gepakt om te proberen en de werking was erg krachtig. Ik heb de chocolade smaak nog niet kunnen ontdekken maar als alles gecured is puur en in de vaporizer ga ik er nogmaals naar op zoek.
  11. Vanuit me zeewateraquarium hobby weet ik dat er daar diverse controllers relatief goedkoop geprijsd zijn. Deze simuleren ook op en afgang zon en zijn net als de cob drivers 0 tot 10 volt om je led mee aan te sturen. Deze zou je ook kunnen gebruiken.
  12. Helaas geen indica maar mako haze van kiwiseeds is hoog thc en cbd. Wil je meer indica hebben ze nog 2 pounder die heeft ook hoog thc en cbd en zit meer indica in maar alsnog hybride. Ik heb van beide zaden liggen omdat ik dezelfde eigenschappen zocht. Mss kunt u er iets mee.
  13. Job wel done, Gisteren ben ik in de ochtend begonnen met knippen en om 15.00 was alles geknipt. Afzuiging 100% en the neutralizer kit hebben me de dag goed door geholpen. Tijdens het knippen was lager in huis niets te ruiken wat vorige keren wel anders was. Ik ben zeer content met de kit omdat hij bij mij doet wat hij beloofd. Ik had vorige week donderdag voor het laatst water gegeven na een week op leidingwater afgezuurd gespoeld te hebben. Bij de planten was nog een cm water. Helaas tijdens of voor het knippen geen foto's gemaakt vanwege mijn stickyfingers. Afgelopen ronde een van me pubers die snapchat berichten erg stoer vond om met me tent te maken. En zo nog wat opmerkingen endergelijke dat ik het niet verantwoord vind om door te gaan. Inmiddels is het al bij teveel mensen terecht gekomen (en dat is eigenlijk prima want ik schaam me er niet voor) maar helaas heb ik de arm der wet niet mee wat dat betreft en ik heb geen trek in problemen. Ik vind het een geweldige hobby die ik later (zonder pubers in huis) zeker weer ga oppakken, maar voor nu stop ik er voorlopig mee. Opbrengst met foto's en rookverslag volgd uiteraard nog. De laatste week heb ik 2 toppen er volledig uitgeknipt omdat deze begonnen te schimmelen omdat de hele tent een kant op was gevallen en tegen elkaar geplakt zat. Dit was echt schimmel met witte haren. Bemerkt eruit geknipt en tijdens het knippen gelukkig niets meer tegen gekomen. Deze ronde langere dikkere toppen gekweekt als vorige ronden en ik hoop me target van 600 gram te halen maar het ziet er geweldig uit. Het hangt nu aan de steel geknipt te drogen. 2 grote kratten vol met fluf en knipafval en een aantal mooie knuppels.
  14. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfels had om een verslag hier op het forum bij te houden omdat in sommige verslagen er totaal offtopic en naar mijn mening onbeleefd gereageerd werd. Wel zie je hier veel activiteit en mensen die wel normaal reageren en elkaar helpen. Het forum is net als als onze samenleving. Ik had me voorgenomen om negatieve reacties te negeren want als je erop gaat reageren (jezelf verdedigen) volgt meestal alleen maar meer negatieve reactie. Al bij al is het mij 100% meegevallen en heb ik alleen maar positieve reacties in me eigen verslag. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar wederzijds respect moet blijven. Zo heb ik hier toch ontzettend veel kunnen leren. Neem het positieve ,negeer het negatieve en leer van elkaar.
  15. Totaal overzicht. De planten staan nu 7.5 week op 12/12 en na 5 dagen waren de eerste bloeiverschijnselen. Ik ben de toppen aan het vastzetten omdat ze onder hun eigen gewicht aan het knakken zijn. De hele planten hangen flink en barsten haast uit hun voegen. Ik had de planten 3 dagen geen aanvulling gegeven waarna het water voor 7/8 op was. Hierna met kraanwater ph 5.8 aangevuld dus begonnen met spoelen. Een klein topje die onderin zit maar ik vond deze schitterend mooi. Ik ga met deze kweek en mijn vorige ww samen nog een hele poos vooruit kunnen. Voorlopig is dit even mijn laatste kweek omdat gebleken is dat een tent met 2 pubers in huis niet werkt. Better be safe than sorry. Tot nu over planten ben ik zeer content alhoewel er een aantal dingen fout zijn gegaan in de opstart heb ik deze ronde redelijk recht kunnen trekken. Het spoelen is begonnen en komende week verwacht ik dat ze om kunnen om te drogen. Misschien dat ik er nog een week bij trek om de onderste toppen verder te laten rijpen maar ik denk dat ik dit niet red omdat de planten aan het inzakken zijn onder hun eigen gewicht. Een 2e net was geen overbodige luxe geweest nu. Nog even een korte review van ''the neutralizer big kit''. Ik had hier al laten weten dat in de huiskamer tijdens het roken er niets te ruiken was en dat deze hier goed bij werkt. Nu heb ik deze kit op zolder aangesloten zitten en gaat hij met de verlichting mee aan en uit. Als het licht aan gaat heeft de kit een uur nodig om de ruimte te vullen met de verdampte olie die de geur neutraliseert. Binnen een meter van het apparaat ruik je een lichte parfum geur en daarbuiten helemaal niets. Als ik voorheen de tent 5 minuten open had dan was dit tot beneden te ruiken (ventilator blaast de lucht de tent uit). Nu kan ik me planten opnieuw opbinden en me voeding regelen en er is gewoon niets te ruiken. Mijn verwachtingen waren niet hoog maar ik ga met de kit aan met een gerust hart knippen zonder overlast te veroorzaken. Afzuiging max en de kit aan en knippen maar. Uiteraard volgt het eind oordeel na het knippen maar eerste bevindingen zijn positief.
×
×
  • Create New...