Jump to content

Talis

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Talis

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Earth
  • Interests
    Herb, ganja, lamsbread, collie, sensemillia, bush, weed, cannabis, marijuana, ect.
  1. http://www.wietforum.nl/topic/121569-mineervlieg-en-larve/
  2. Ik zou geen risico lopen en ze dan maar 1 nacht/dag bij jou ouders neer zetten. Het is minder goed voor je plantjes maar heel veel kwaad moet dit niet kunnen. Beter dan dat je het risico loopt op huis uitzetting toch.
  3. Kweek voor je plezier en niet voor de opbrengst, dan krijg je automatisch een goede oogst!
  4. Ik kan dit niet met 100% zekerheid bevestigen maar volgens mij worden 5 plantjes per huishouden gedoogd. Maar gedogen betekent nog niet dat het mag, maar dat is weer een andere.
  5. Mineervliegen De mineervliegen (Agromyzidae) zijn een familie uit de orde van de tweevleugeligen (Diptera), onderorde vliegen(Brachycera). Wereldwijd omvat deze familie zo'n 3000 soorten. Kenmerken Het lichaam van deze vliegjes is geelgroen, grijs of zwart. De imagines zijn klein, de lengte meestal zo'n 2 tot 3 millimeter tot een maximum van 6,5 millimeter. Leefwijze Larven van deze vliegen zijn bladmineerders. Ze boren gangen in bladen, stengels, zaden of wortels van planten, waarmee ze grote schade aanrichten aan landbouwgewassen. In de tropen hebben deze vliegjes een levensduur van slechts 2 weken. Voortplanting Met hun puntige legboor zetten de vrouwtjes tot 50 eieren af in plantenweefsels. Verspreiding en leefgebied Deze soort komt wereldwijd voor op stengels, bladen, zaden en wortels van planten en allerlei soorten landbouwgewassen. (Bron: https://nl.wikipedia...i/Mineervliegen) Natuurlijke Vijanden Miglyphus (Diglyphus isaea) sluipwesp tegen mineervlieg Mirical (Macrolophus pygmaeus) roofwants tegen mineervlieg, wittevlieg en andere plagen Pevrentie Insectengaas met een maaswijdte kleiner dan 0,8 mm over je gewast tot november. Besmette bladeren niet in de tuin laten slingeren. Bestrijding Als je overweegt om ze te bestrijden kan je natuurlijke vijanden inzetten (zie: Natuurlijk Vijanden) of bespuiten met Conserve® Garden.
  6. Leuk en vooral interessant om jullie meningen hier te lezen. Intussentijd ga ik mijn tuin volzetten met 4000 papavers
  7. Als ze in potten staan kan je ze binnen zetten, want het gaat om buiten planten en voor je achtertuin hebben ze geen beval voor huiszoeking nodig. Binnen is het natuurlijk een ander verhaal, ze mogen niet zomaar naar binnen. Maar het slimste is om ze gewoon om te hakken. En er is ook een verschil met koop huis en huur huis. En als je ze laat staan gewoon afstand van doen. Een maat van mij had zijn planten bijna oogst klaar toen de blauwe petten bezig waren bij de buren planten uit de tuin te halen. Hij had ze snel omgehakt en naar binnen gehaald, toen stonden ze even later in de tuin te kijken naar 2 stengels in specie kuipen.
  8. Je kan ze altijd ondersteunen met een sate prikker. Maar licht is duidelijk een probleem, een gewone lamp en licht door je raam is niet genoeg. Zet ze zoveel mogelijk buiten want zelfs op een bewolkte dag is de zon feller dan de felste HPS lamp.
  9. Mooie kas, ik zou ze scroggen (volgende keer vanaf het begin). Een (kleune) zwenk ventilator kan helpen om de rot de beperken.
  10. Krijgen ze wel genoeg licht? Waar heb je ze staan?
  11. Danku ik weet wat ik ga eten vanavond
  12. Ik heb ook gelezen dat 40% melk, 60% water of een andere verhouding 1 deel melk, 9 delen water tegen meeldouw werkt. Bij toprot wat ook schimmel is, knip ik de top weg en maak ik het takje met 7 delen water en 3 delen melk schoon. Kan iemand dit beamen?
×
×
  • Create New...