Jump to content

Fenderbender

Members
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Fenderbender

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

363 profile views
  1. Uiteindelijk redelijk goed gekomen, 153 gram. op naar de volgende
  2. Ok, MeneerJansen ik heb er toch maar een stoofje bijgezet dat ze het niet meer te koud zullen hebben..
  3. ja inderdaad de laatste week is het redelijk koud geworden.. zelf met lamp aan haalt de tent nu maar maximaal 21° s'nachts gaat het tussen de 10 en 14° zijn. Das voor de volgende run.. heel wat dingen geleerd.. gaan wat aanpassingen komen aan de setup en dan proberen we nog eens al bij al redelijk content hoe dat ze eruit zijn gaan zien... khoop dat ze nog zin hebben in een paar weken bloei zodat de topjes helemaal mooi uitvullen.
  4. Visuele update.. ben gewoon aan het wachten tot ze klaar zijn. khoop dat ze nog een paar weken lekker doordoen.
  5. Valt nog goed mee denk ik. Ze zagen er vandaag al een stuk beter uit.. na een nacht in het nieuwe water In plaats van donker van donker enkel nog wat gelig, ze ruiken ook niet zo fris als verse wortels maar slecht ruiken ze ook niet, de aangetaste stukjes kwamen heel makkelijk los.. kheb ze eruit getrokken, de wortels gespoeld in de water / zuurstofwater verhouding van hierboven. Het reservoir gekuist en nu laat ik ze effe droog staan, en geef ik ze straks verse soep en komende dagen goed de wortels in het oog houden. Top gasten!
  6. thanks guys! ja kben wat aan het lezen en kijken nu.. dat anti rot ding is wel kostelijk, zuurstofwater ben ik net al gaan halen, en pompje en bruissteen is besteld.. en wat is er mis met wegknippen? het is redelijk vanonder aan de wortels.. kan ik het er niet gewoon afknippen? en verder doen zoals ik bezig was.. het is er nu enkel gekomen denk ik omdat ik de wortels niet luchtte en gewerkt heb met het reservoir bij te vullen ipv telkens volledig te vervangen. ja dat van dat die peroxide, het wordt op veel plaatsen wel ergens gebruikt als middeltje maar velen schrijven er ook bij dat je het best niet kan gebruiken en andere oplossingen zoekt..
  7. Nee die zit er niet in, ja maakte ik me ik in begin al zorgen over toen ik merkte dat ze door de bak in de res aan het groeien waren omdat buiten als hij wat drupt staat het water er stil, en geen extra zuurstof.. tripje naar de winkel dan.. ja idd... en ja normaal ververs ik vaak, en laat ik ze even staan in een lege emmer dat ze wat aan lucht bloot gesteld worden, maar deze keer heeft het iets langer geduurd.. wat kan ik doen? de bruine plek wegknippen? spreid dat niet uit zo?
  8. hmmm.. o-kaay, ja dit hoor ik het liefste natuurlijk maar omdat het zo'n echt donkere vlek is, die op de bodem in de emmer liggen, en 1 van de wortels links.. en ze der tot nu toe altijd pristine white hebben uitgezien.. En ja ik zie dat jij ook zuurstof naar je water pompt waar de wortels in staan, das bij mij niet het geval..
  9. ja eerste keer die soort, eerste keer hydro, eerste keer indoor.. dus ik dacht, kga eerst dat hydro gedoe bekijken en leren hoe ze te voeden, en het klimaat onder controle te houden.. en ja gaat goed, maar kga nog een paar modificaties doen.. -de uitlaat moet op halve sterkte kunnen draaien.. -een systeem om de planten te leiden.. -kdenk zo van die buisverwarmings elementen die hier besproken zijn dat als de lamp uit is het minimum 18° is.. -een aquariums verwarmingselement voor het voedingswater ook op 18° te houden, of te verkiezen is zelf iets meer niet? -een goeie propagator kap die over mijn nieuwe plant en voedingsbuis kan.. En dan kan ik met de timers en thermostaten alles optimaal houden..
  10. Ja dat had ik moeten doen want zo is ie een beetje crowded.. maja zijn er twee hé, dan duw ik de één in de ander, of ik moet scroggen ofzo.. Wat ik voor de volgende dacht is.. één plant erin, en toppen en uitplooien.. en langer in veg mode. Nu weet ik ongeveer wat ie doet, en wat te doen.. en de plant heel zachtjes leiden van in het begin.. want het stammetje is maar een duim hoog.. en vandaar vertrekken dikke takken, die had ik inderdaad meer kunnen laten open groeien voor ze opwaarts groeien..
  11. Nou echt veel voeding niet.. de growguide heeft het over 15 tot 25ml voeding, met 6ml zit ik al aan 1,1 Maar ik heb nou half half, kraantjes water + gedemineraliseerd water.. brengt het van 0,8 naar 0,4.. kan ik wel wat meer voeding gebruiken.. ze zijn nu goed aan de bloei begonnen, zal vanavond nog wat foto's nemen.
  12. zo staan ze er nu bij ben overgeschakeld naar de Bloei voeding, ik denk dat ze die wel graag ziet komen.. EC op 1,1 als ik 12ml voeding 6ml rizo en wat ph- bloei nu kom ik op 1,1 met men 0,8 standaard water.. de pH staat op 5,9 vandaag.. die moet ik toch dagelijks in het oog houden want die kruipt op drie dagen naar 7,2.. (maar dat is normaal) Idd volgende keer ga ik 1 plant in het midden van de bak zetten met het drupringetje er mooi rond.. en genoeg weken groeien en toppen om proberen een redelijk struise struik te krijgen..
×
×
  • Create New...