Jump to content

bob de grower

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About bob de grower

  • Rank
    Groentje
  1. Dus je bedoelt ca. 5 cm. van de stam pas afsnijden? daar komen dan 2 nieuwe takjes uit groeien, en die mag je pas weer naar 2 weken afsnijden (ook 5 cm van de internode?) Ik dacht eigenlijk dat stekken tussen de 5- 10 cm moesten zijn, alleen op de foto van guesswho zijn de grootste ca. 20 cm. Als de stekken zo groot zijn is de stam toch ook "houteriger" en moeilijker te wortelen? Als ik veel stekken wil snijden kan ik dus beter 5-10 cm aanhouden.
  2. Hoe kan ik het beste gaan knippen/stekken? Ik wil nl. zoveel mogelijk stekken hebben 1. Ik wil graag weten na hoeveel internodes (of weken groei) ik moet gaan toppen / geslacht bepalen. 2. En hoeveel tijd daarna ik dan mag gaan stekken (ik las hier dat de plant minimaal 6-8 weken moet zijn). 3. Wegens ruimte gebrek in mijn stekruimte was ik van plan om de eerste stekken redelijk kort tegen de stam af te snijden, is dit verstandig? 4. Als ik de 2e ronde ga snijden heb ik 2 keer zoveel stekken, de 3e ronde weer 2 keer zo veel. Wanneer moet ik dan de stekken afsnijden met 2 hoofdtoppen / vertakkingen? Wie kan me helpen?
  3. Ook de "brave" burgers hebben last van snails... (check sowieso kaatjestuintips ) gelezen op http://www.knnv.nl/slakken/tips.htm # Maak gebruik van slakafwerende planten Slakken hebben een natuurlijke afkeer tegen bepaalde planten. De geur van bijvoorbeeld Oost-Indische kers, salie, hyssop, tijm, knoflook en tomaat houdt de slakken op een afstand. Plant deze kruiden rond de plekken die slakvrij moeten blijven. # Creëer een barrière rond de planten die aangevreten worden Slakken kruipen niet graag door scherpe, droge dingen zoals fijn grind, kokosdoppen en houtas. Strooi rond de plant een rand van ongeveer vijf centimeter, en je hebt een barrière waar de slakken niet zo snel over zullen gaan. Voorwaarde is wel dat de kant waar de slakken moeten blijven genoeg voedsel bevat, zoals wat dode bladeren. http://kaatjestuintips.skynetblogs.be/post...e-tegen-slakken Bier en andere huismiddeltjes Ingegraven jampotten of blikjes gevuld met bier willen ook wel eens uitkomst bieden. Aangetrokken door de geur, belanden de slakken uiteindelijk in de vloeistof en verdrinken. Vooral in niet te grote tuinen kan deze maatregel succes hebben. Wel moet de inhoud van de vangpot regelmatig ververst worden. Weer andere tuinbezitters strooien houtskool, houtas, kalk, eierschalen of scherp zand rond de jonge planten. Hierdoor creëert men een moeilijk overbrugbare barrière voor de slakken. Bepaalde kruiden kunnen slakken op een veilige afstand houden, bijvoorbeeld alsem, bonekruid en vingerhoedskruid. http://home.planet.nl/~buurs011/tips.htm slakken uit je tuin te houden, begiet je de planten met water waarin je enkele uitgeperste teentjes look 24 uur hebt laten trekken. De Welkoop heeft ook probate middelen hiervoor. randen van plantenpotten die buiten staat insmeren met vaseline. Om slakken uit de buurt van je tuin te houden strooi je het best assen uit een houtkachel, grof zeezand, of houtkrullen en -schaafsel. Aan dit laatste hebben ze een enorme hekel. http://forum.belgiumdigital.com/f16/anti-slak-116575.html hier hebben ze over kapotte eierschalen strooien rond uw guerilla plek. Wordt ook verkocht bij de veevoederhandelaars in emmers van 5kg. http://www.towertrading.nl/catalog/index.p...2ebacf856f0d07e Kopertape is hier te vinden, 6,95 voor 4 meter (3cm breed) http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=282 Dus, what will it be? eierschalen of kopertape?
  4. Dit gooit mijn grote Deense guerilla plan flink in de war... Was van plan om heel mijn schuurtje vol tl bakken te hangen om 300 Deense stekken naar een 6 tal spots te verhuizen van eind april tot eind mei. Was van plan mijn tumble trimmer lam te draaien in de zomer van 2010, maar dat wordt het dus niet na dat ik deze info lees. Maar ff een vraagje: op 1 mei is het 15 uur licht, op 18 mei is het 16 uur licht, op 31 mei is 16, 5 uur licht, op 19 juni is het een krappe 17 uur licht, na 19 juni worden de lichturen weer minder. Heeft het geen invloed dat het aantal lichturen nog langzaam stijgt als je medio mei je stekken in de volle grond knalt? Op dat moment moet je je stekken wel al op 19/5 of 18/6 hebben staan anders wordt de overgang te groot en schieten ze dus wel in de bloei denk ik. Ben benieuwd of er een plantendokter is die dit weet. mzzl
  5. 108 strafuren en een verklaring van goed gedrag... eerste keer dat je iets flikt krijg je een officierszitting. Die doet je dan een schikking tot het doen van een taakstraf. Je krijgt dan GEEN strafblad, en kun je dus een verklaring van goed gedrag krijgen. Wil of doe je geen taakstraf, dan moet je alsnog voorkomen en dan heb je dus WEL een strafblad (en zitten natuurlijk).
  6. Kan je ook zaadplanten buiten opkweken en er dan na een paar maanden stekken van snijden? Of krijg je dan mindere kwaliteit? leek me anders wel handig... guerilla farming stekbos aanleggen ergens... Als ik na het planten van de zaden na een maand er een stekje van neem om in de bloei te zetten (geslachtsbepaling), kan ik deze stekken Man en vrouw elkaar laten bevruchten om er zaad uit te halen voor later? Of is dit dan slecht voor de kwaliteit van het zaad omdat de stek meteen in de bloei is gezet? (als deze al aanslaat?)
  7. hoe vaak achter elkaar kun je die aarde gebruiken? op zowel de bambo manier als de obaka manier? anders veel te veel sjouwen met die potgrond... Maar geeft dit geen slecht eindresultaat (weinig W)? Op deze manier zou je dus ook de goedkoopste potgrond van de bouwmarkt of tuincentrum kunnen bewerken.
  8. hee Harry! dat is dus dezelfde link als die ik er opgezet had... Stoned again...
  9. Stop de stofhoes in de wasmachine, of was hem grondig op de hand uit, zorg er in ieder geval voor dat de temperatuur van het gebruikte water niet hoger is dan 30 graden Celsius. Nadat de stofhoes gewassen is dient men hem zeer grondig te drogen, dit kan in een wasdroger op de koude droogstand. Zorg ervoor dat de stofhoes ook geheel droog is voordat hij weer om de koolstoffilter geschoven wordt, indien de stofhoes nog vochtig is dan zal de koolstoffilter geur gaan lekken. Men mag in ieder geval nooit de koolstoffilter direct in contact laten komen met vocht of water, de filter zal hierdoor onbruikbaar worden ! Dit stond zo op leafman.nl
  10. kijk hier eens... http://www.openbaarministerie.nl/?p=pg&s=414 onder softdrugs en het vervaardigen ervan... Dit is actueel en je kunt dus zien dat je dus echt t/m 69 planten mag kweken zonder dat je een werkstraf krijgt, alleen een geldboete van €660-.
  11. Eerste keer voor mij 6 jaar geleden.... (Gedroogd) 4 porties mexicaanse en 1 portie kaalkopjes, klein knippen en in een pan geflikkerd (koken), thee van gezet en met 4 man opgedronken.... Kek mar Heftigste trip aller tijden! 1 vriend lag op de bank en dacht dat hij in de knoop zat (armen en benen), de ander zat in een tekenfilm en kroop later als een schilpad door de tuin... Ik en een andere maat zagen onze lieve heer ook voor een krentebol aan...
  12. bob de grower

    Gepakt?

    kan hier een sticky van gemaakt worden, ik denk dat er erg veel mensen dit allemaal wel willen weten ( of ze, en welk risico ze lopen). als het een sticky is lezen denk ik meer members dit en krijgen we dus meer info... en laat het dan ook alleen over kwekers, stekkers en drogers gaan, geen hard drugs dealers / producenten. Ben eigenlijk wel beniewd of er in de verschillende regio`s andere geldboetes en werkstraffen worden opgelegd voor dezelfde feiten. Tegen iedereen... be careful, don`t get busted!
  13. oh ja, welek is dan de beste soort en waar kan ik de zaadjes relatief goedkoop op de kop tikken?
  14. Ik las net dat lowrider zaad in 6 weken klaar is (alleen groei en geen bloei) is dit een buitenplant? En/of zijn er ook binnenplanten die zo snel transformeren van zaadje tot oogst? Welke van deze soorten kan ik het best gebruiken om in een hok van 250 x 120 x 200 met twee 600watters 69 planten te knallen. Stel dat ik 20 van die zaadjes koop, kan ik deze dan wel doorstekken zodat ik in no time iedere 2 weken kan oogsten van de planten in mijn hok?
×
×
  • Create New...