Jump to content

Jonkoloog

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About Jonkoloog

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Bedankt, allemaal. Het was een gefeminiseerde autoflower, dus een herma kan ik dan denk ik uitsluiten. Wel heel fijn om te horen hoe ik het zaadje het best kan bewaren. Mijn stash staat donker en koel in een schuur, dus dan lijkt me dat eveneens de beste plaats voor het zaadje (donker verpakt). Inderdaad, Capo en Haipaaltje. Eigenlijk was ik niet van plan weer een oogst te doen, maar de natuur heeft nu anders bepaald! Altijd leuk om te zien wat eruit komt. Aankomende lente zal ik dat dan ook op het forum delen, uiteraard!
  2. Hoi medetuinders, Afgelopen jaar heb ik een redelijke opbrengst mogen oogsten van mijn autoflower buitenteelt (Blue Berry). Hier geniet ik al een aantal maanden van en toen ik gisteren een jonko voor het slapen gaan wilde rollen werd ik verrast. Ik zocht wat lekkere topjes uit voor in de verkruimelaar en merkte dat een stukje top wel erg hard aanvoelde. Het vliesje liet al los en ik zag dat er een prachtig zaadje tevoorschijn kwam! Wat een leuke verrassing! Nu is mijn vraag hoe ik deze het best kan bewaren. Ik heb hem in een gripzakje gedaan die nu in de schuur ligt. Is dat een prima plek tot de volgende kweek? Hoe kan het trouwens dat er zaadje in zit? Ik heb geen zadenkweek gehad, gewoon een "normale" kweek. Alvast bedankt! Groet, Jonkoloog
  3. Precies, makker. Ik heb ook een hoop weg moeten pleuren vanwege toprot. Maar er bleef stiekem toch aardig wat goeds over. Hopelijk heb je een mooie stash!(foto!? )
  4. Ik snap je reactie, Aantjes. Ik heb het bewust grof geknipt omdat er aan de blaadjes dicht bij de toppen ook nog veel THC zit. Wanneer ik er een topje uithaal om te gaan roken en er zitten te lange bladeren tussen, knip ik die gewoon ff weg. Van een vriend begreep ik tevens dat buitenwiet wel vaker zo geknipt wordt. Klopt dat?
  5. Zo, het langverwachte moment was daar afgelopen zondag. Na ruim vier weken te hebben gedroogd heb ik de dames geknipt. En uiteraard even uitgebreid getest. Heerlijk zoet en een fijne high. De opbrengst viel me ook nog alles mee. Een vriend van me schatte de opbrengst op zo'n 100 gram. Daar kan ik dus nog wel een tijdje mee vooruit. Ook nog een mooi zakje skunk mix kunnen maken van de bladeren. Mijn stash : Laters!
  6. Gisteren de 2 die al het langst in bloei staan afgeknipt. Ik vertrouwde het weer niet meer: nog meer regen. Ze hangen nu te drogen, er was nog aardig wat toprot waar ik overheen gekeken had. Dus had ik ze eerst wat meer uitgedund. De laatbloeier heb ik beschermd tegen het barre weer, met een vakkundig afdakje (waar die 'plastic zakken voor het plastic' al niet goed voor zijn!): Hoe ver zou de laatbloeier zijn? (ik kan geen fancy close-ups maken met mijn camera) Laters, Jonkoloog
  7. Je hebt gelijk, een afdakje was beter geweest maar ik was naïef. Ik wilde zo natuurlijk mogelijk te werk gaan en dacht: "mwa, een keertje regen motte ze wel tegen kunnen". Wist ik veel dat we weer zo'n gek weerrecord zouden krijgen met verdulleme 60 uur regen achtereen! De volgende keer zeker afdak. Aankomende tijd bewaak ik mijn toppen tweemaal daags tegen het duivelse toprot. Zeer mooie projectjes heb je lopen, trouwens! Met guerilla zijn afdakjes wat lastiger, natuurlijk. Balen voor je.
  8. Erg mooie plantjes, Noorderling. Leuk om te zien hoe een ander puur natuur teelt. Wat betreft die geoogste plant, snap ik je wel. Vandaag een hoop toprot weggehaald en als het me niet lekker zit, gaat ook vervroegd de schaar erin. Beter jong dan verdorven. Alvast veel plezier van je oogst!
  9. Bedankt voor je medeleven, HighLife. Gelukkig blijft er nog aardig wat over en groeit er onderin nog wat lekkers (jonge toppen). Ach, voor mezelf moet er in ieder geval genoeg overblijven.
  10. Beste medetelers, Het werd weer eens tijd voor wat nieuwe foto's. Mijn schatjes hebben een heerlijke zomer gehad en dat zie ik aan hen. Vooral de linkse heeft flinke clusters met toppen. Echter, zoals jullie weten, was het de afgelopen dagen dramatisch weer. Mijn nachtmerrie kwam hierdoor uit: toprot. Ik heb me ingelezen en rigoreus mijn dames getrimd. Geen risico heb ik genomen, ook omdat ze nog 2 weekjes moeten staan. Zat er een stukje rot aan een top = hele top eraf. Foto's vóór de knipbeurt Individuele foto's: Grote Wietske Middelste Wietske Kleinste Wietske Foto ná de knipbeurt: WAARSCHUWING - De onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren Ik moest er toch meer vanaf halen dan ik had verwacht en zeker veel meer dan ik had gehoopt.
  11. Ziet er goed uit, Kandelaar. Leuk om te zien dat je al mooie topjes in je auto's hebt. Ik heb ook buiten auto's staan en ben een maand later gestart. Alleen mijn grootste heeft al mini-topjes. Je kunt zien dat ze goed weer hebben gehad. Daar was je denk ik net zo blij mee als ik. Hoe lang ze nog moeten staan, durf ik niet te zeggen. Ik begreep dat mijn auto's er in totaal 3 maanden over zullen doen: 1 maand van 'geboorte' tot bloei en dan 2 maanden bloeien. Ik weet alleen niet hoe accuraat de plantjes zich aan dit schema houden. Succes nog!
  12. Tijd voor een update! De drie jonge dames op een rij Grootste Wietske (4 weken jong, zal zo gaan bloeien): Wat vogelpoep, maar dat is niet zo erg. Puur natuur, daar gaat het om. Middelste Wietske (4 weken jong, zal zo gaan bloeien): Kleinste Wietske (3,5 week oud, nog aan de kleine kant): Als je goed kijkt, zie je dat enkele blaadjes aangevreten zijn. Dit zijn waarschijnlijk slakjes geweest, dus slakkorrels gestrooid. Ook hebben enkele blaadjes een mineervlieg op bezoek gekregen. Een vreetspoor achterlatend. De kleinste en middelste hebben tevens last van spint. Wat denken jullie, hoe staan ze erbij?
  13. Reeds mee bezig, eventjes nog geduld opbrengen tot oktober.
  14. Zelf heb ik Blueberry staan met een THC-waarde van ±14% en een gemiddelde CBD-waarde (dan weet ik in ieder geval dat het niet 'laag' is). Het lijkt me gewoon een kleine moeite om hiervan op de hoogte te zijn. Ik zag het bij aankoop van de zaadjes op het etiket van Vision. Met MeneerJansen ben ik het eens, er zijn natuurlijk veel blowers die zoveel mogelijk THC in hun wiet willen hebben.
  15. Beste collega's en waarschijnlijk mederokers, Ik ben er een beetje klaar mee: coffeeshops. Vandaag was ik in Nijmegen om een lekker weekendwietje te halen. Dit viel niet mee. Betreffende de soort wiet vind ik het belangrijk geen gejaagde THC-topper te hebben, maar een soortje met gemiddeld THC-niveau en een wat hoger CBD-niveau. Hier komt het hekele punt: praktisch geen enkele shop kan iets vertellen over deze verhoudingen van hun eigen wiet. Sommige shops hebben zelfs volkomen retards in dienst die niet eens weten wat CBD is. Hoe weet je dan wat je verkoopt? Het lijkt me logisch dat ik niet de enige ben die wat specifiekere vragen stelt. Wat is jullie ervaring en/of mening hierover? Ik ben met een Blue Dream van de Kronkel weggegaan en ben blij wanneer ik in het najaar mijn eigen bloemetjes kan oogsten en niet langer naar de shop hoef. Jonkoloog
×
×
  • Create New...