Jump to content

Blizzy

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Blizzy

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. 9.00am temp is van 25 snachts tot 27 graden overdag. bodem is vochtiger als anders, ja maar was redelijk aan de droge kant ervoor.
  2. extra foto overzicht plantjes, t zijn 2 plantjes die toppen door elkaar hebben opsteken. mijn paniek komt van het feit dat ik in de tijdspanne van mss 7 dagen allerlei dingen zie gebeuren die naar verschillende richtingen wijzen (tipjes opkrullende bladen bvb) http://u.cubeupload.com/blizzy/IMG20170115221035559.jpg
  3. blaadjes worden slap, crispy voor nieuwe bladjes en van de tippen naar de kanten bud en grote bladen gaat hangen. Ik dacht overnuted sinds ik de fles niet zo goed geschud had voor toepassing en ik een veg . Had een flush gedaan maar is alleen maar erger geworden. K heb wel gemerkt dat de doorwatering van men plantenpot verslechterd is, de flush was moeilijk om te doen en heb veel water moeten gebruiken om genoeg doorstroom te krijgen. tis purple haze, ma eerste keer dat ik purple plant. de pot kan vrij uitlopen, medium is coconut + super grof potzand.. Ik giet 7-6.5, uitstroom is 6.5 - 6, soms 5,5 ph 2 plantjes in 1 pot, 1tje heeft het maar een heel klein beetje (ala nute burn tipped blaadjes, al wordt het erger) andere is fotos bijgevoegd. Heel proces is van nute burned blaadjes naar dit in minder dan 7 dagen gegaan. ik heb geflushed op dag 3. http://u.cubeupload.com/blizzy/IMG20170115213449348.jpg http://u.cubeupload.com/blizzy/IMG20170115213452901.jpg iemand een idee? ik heb wel wat ervaring maar ik voel zo wat paniek sinds ik de usual heb geprobeerd en wil probleem croudsourcen.
  4. hehe, tis een recept dat ik heb van mijn grootvader, hij was een botanist en de weedplantjes zijn zowat het laatste wat we samen hebben gedaan toen ie kanker kreeg. De weed was tegen zijn pijn. Ik rook zelf ook bijna geen weed, maar hou zijn hobby wat in leven.
  5. Idd, ik snap het zelf ook niet goed, hence dat ik het voor mogelijk houd dat men meter stuk is.T zijn een 4 15w compact fluorecent lights warmgeel en 4 * 40watt CFLs koud wit, zo diegene met de witte buisjes die zigzaggen dus.
  6. maal eierschalen tot een poeder/super fijne stukjes, en strooi dit in het water een week voor je het geeft aan de planten. soms (afhankelijk van waarom de ph zo hoog is) daalt de ph dan enorm zonder chemicaliën omdat het alcaline water reageert met de schalen, en deze naar de bodem zakken. Als het probleem groot genoeg is kan je dit nog gebruiken om elke week je potten door te spoelen met goed PH water zonder ph- en doe je de rest wel met ph-
  7. Lieveheersbeestjes werken ook, niet die zwarte want die eten enkel schimmels en bladluizen op bomen, maar de rode. 2 stip, 7 stip, oogstip enz, eten spint en trips gelijk zot en als ze genoeg hebben maken ze ook gewoon volwassenen dood en gooien ze op een hoopje voor een of andere reden (ik dacht om hun eitjes te leggen, maar ben niet zeker) voordeel van lieveheersbeestjes is je vind ze letterlijk in je tuin en kan ze gemakkelijk pakken, ook geen roofmijten in je buds, sinds ze echt wel opvallen. alsook hebben ze een hogere aaibaarheidsfactor en kunnen ze gecultiveerd worden zodat als je van je spint of trips van af bent. En ze eten de larven en volwassenen alike natuurlijk.
  8. Na een verhuis waar ik niet wou riskeren dat mijn 3 jaar oude dames opgemerkt werden heb ik ze met een traan en ceremonie geeutaniseerd. dit zijn echter de kindjes van een hoop zaadjes die ik geoogst had. tzijn sneeuwwitjes (northern lights en nog iets mix) Dat ze niet gelijk groeien kan ik enigsinds nog mee leven, ik plan om ze bij te snoeien als de stam wat dikker is. probleem en symptomen: de bladen krullen precies lichtjes op alsook die lange is precies aan het hittestretchen alsof ze te warm staan, om dit tegen te gaan heb ik de temp verminderd naar 22 tot 24 graden in hun box van 27 28. Afvoerwater heeft een aciditeit van gemiddeld 6.5 tot 6.7, beetje laag maar dit werkte het beste voor mij. Lampen zijn compact fluorecent lights, 4 * 15w warmgeel en 4 * 40watt CFLs koud wit, zo diegene met de witte buisjes die zigzaggen dus. Ze hangen ongeveer 20 a 25 cm boven de plantjesWattage is effectieve wattage, niet die omzetting. Ik dacht eerst, "temp is redelijk fris, dus vast geen hitteprobleem meer, zal wel overgaan" en laagste bladjes begonnen te gelen in die typishe "te weinig N" manier van geel op oudste bladen enz, heb ze dan heel strikt water gegeven en bijgenute met hoge N vloeibare meststof. probleem werd echter enkel erger. meer krullende bladen, en gele bladjes onderaan. dacht dan mss teveel N, sinds ik dit een keer eens gelezen heb dat veel te veel N lijkt op te weinig N. dus heb meststof stop gezet en dan begonnen ze dus zo te verbranden aan de onderste blaadjes... Na het frisser maken zakte de luchtvochtigheid ook enorm... van 35 gemiddeld naar 18, daarom natte handdoek in glas met ventilatortje, echter wil de vochtigheid maar moeilijk stijgen :/ nu stabiel op 22 maar is nog weinig. Ik snap er niets meer van lijkt alsof ze van alles wat aan de hand hebben maar ik kan er niet precies mijn vinger op plaatsen. en die zotte luchtvochtigheid doet me eerder denken dat mijn meter stuk is als dat ik effectief maar 18 in mijn bureaukamer heb, sinds ik niet constant naar water hap. Enige ideen? de pot is volledig geperforeerd op de bodem met gaten ter grote van 10eurocts en kan vrij aflopen, het enigste dat de grond in de pot houdt is een laag groffe stukken piepschuim die de bodem van de pot bedekken. Grond is mijn persoonlijke mix van gespoeld en gebakken (250°) zwart zand uit het bos, gespoeld mijnbouwzand (heel kleine kiezel), hydrokorrels van de tuinwinkel (gerecycled uit de pot van mijn vorige schatjes), piepschuim, perlite en vermiculite, koffiepoeder en ander organisch compost en bedekt met gemalen eierschalen en hydrokorrel om alles wat samen te houden tijdens het wateren. Hopelijk genoeg info voor jullie experts, ik ben vooral op zoek naar suggesties op vlak van wat het kan zijn of hoe te diagnoseren (ook al heb ik het probleem dat je denkt zelf al vernoemd, ik begin aan mezelf te twijfelen en kan wat bevestiging ook goed gebruiken ;p)
  9. Alles oogsten? enkel de klare oogsten? of gewoon wachten tot ongeveer de helft er goed uit ziet en hopen dat de klare budjes niet slecht worden ofzo? mijn plantje had een hitteknikje gekregen maar is redelijk gerecovered, echter zijn er daarna plots enorm veel budjes bijgekomen die er stevig en dik uitzien, maar die nog niet zo rijp zijn als de andere (minder mooie en talrijke) budjes
  10. Enigste dat beter licht reflecteert is ziekenhuiswitte verf en speciale reflectieplastiek. Dit was de goedkoopste oplossing onder de beste die ik beschikbaar had.
  11. Zo erg was het nu ook weer niet. Ik ga proberen ze uit te laten groeien en we zien wel. Bedankt voor het advies maar ik werk in de voedingssector, en dit is voedselveilig polystyreen, plus normaal zou ps enkel een probleem mogen zijn na opwarming boven 75°C, anders is het chemisch inert. De plantjes staan idd wel erg dicht bijeen, volgende keer ga ik het wat anders aanpakken met onder meer andere plantpot zodat ik de plantjes apart er uit kan nemen en ga ik spinazie (lol) proberen te voorkomen. Ik weet niet goed waar of hoe ik me moet voorstellen, maar als je vragen hebt stel maar zeker?
  12. Tzijn 4 plantjes, heb enorm veel geleerd en ook tal van fouten gemaakt, ongeveer 4de week in bloeiperiode, de knoopjes zijn klein en staan op lange stengeltjes, ik had een hitteprobleem met een geblokkeerde ventilator : / Alle blaadjes waren slap alsof ze zonder leven waren (maar zagen nog groen) en heb ze onmiddelijk overvloedig water gegeven en laten doorlopen. ik heb de knoopjes ingetukt onder de rest van de planten en dan met kopje terug boven laten kijken (om ze in te korten) maar de plantjes zijn een beetje een rommeltje geworden... Sommige knoopjes hebben bruine puntjes ipv witte puntjes (lijken wat verdord) Hoe recover ik hier best van? Opnieuw beginnen? Tis sneeuwwitje btw, ze lijken niet echt op de foto's
×
×
  • Create New...