Jump to content

solo1976

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

12 Positief

About solo1976

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 01/12/1976

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hoe staan de dames erbij? Tijd om ze om te halen of nog niet?
  2. Mooi project. Staat er netjes bij, ben benieuwd hoe dit gaat verlopen. Succes met deze uitdagingen!
  3. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, ziet er netjes uit.
  4. Leuk filmpje. Wel handig zo'n ragebol om webben en beestjes op zachte manier te verwijderen.
  5. @The-Predator "Mijn ervaring, of van wie dan ook is de zijne niet, en net als een ieder moet ook hij ervaringen opdoen" Gun ook mapitolover zijn ervaringen ipv te zeggen dat er al genoeg mensen voor hem zijn geweest.
  6. Het lijkt mij ook wat aan de frisse kant die twaalf graden ten opzichte van de dagtemperatuur. Maaaar het is jouw kweek, mapitolover. Net als velen hier zoeken we allemaal antwoorden op de vraag; wat is nou de beste methode? Ondanks dat er antwoorden gegeven wordt op vragen en zelfs adviezen gegeven worden mogen we niet verwachten dat jij deze " zomaar " aan zult nemen. Soms heb je gewoon zelf een idee en/of theorie en moet je daar achteraan gaan. Niet uit eigenwijsheid maar uit nieuwsgierigheid en dat waardeer ik wel hier. Uiteindelijk legt mapitolover ook zijn ideeen uit, waarom hij denkt dat het werkt of niet. Mijn ervaring, of van wie dan ook is de zijne niet, en net als een ieder moet ook hij ervaringen opdoen. Het voordeel van dit forum en de verslagen, is dat wij kunnen lezen over die andere ervaringen, en op basis van die kennis ons weer op nieuwe ideeën helpen. Dat iemand een advies niet uitvoert betekend niet dat het advies niet goed is maar misschien dat de nieuwsgierigheid de overhand heeft, het experimenteren. Succes met deze ronde verder mapitolover, hoop dat deze ronde behalve rookwaar jouw ook waardevolle ervaringen oplevert.
  7. Ja meer kun je nu eigenlijk toch niet meer doen.
  8. Ik zou het niet weten. Enige positieve dat ik bedenken kan is dat ze door al jouw behandelingen jouw dames niet meer interessant vinden. Het is nu wel makkelijker om met het stofzuigertje ze te verwijderen daar vandaan.
  9. Thanks ook weer wat geleerd. Dacht altijd dat jonge planten ongeacht vanuit zaad of een stek graag in een hoge luchtvochtigheid staan en dat de groei ten goede zou komen.
  10. Graag gedaan Effe nog een tip. Als je onderin gewoon je tekst schrijft en post dan heb je geen onnodig gequot.
  11. Logica brengt ja van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Kudo's voor de creativiteit! Ennuh, niet geschoten spaart je alleen maar munitie hahaha
  12. Nee hoe groter ze zijn des te lastiger is het om individuele klimaten te houden. Maar ipv van een bevochtiger te kopen kun je ook een schaal/pot/kom water neerzetten. Sowieso kun je er voor kiezen de afzuiger minder of zelfs niet te laten draaien. Als de dames wat groter zijn zullen ze toch zelf ook via de bladeren vocht verdampen wat de luchtvochtigheid ook zal doen stijgen.
  13. Succes met deze ronde! Je kan over/op iedere pot een plastic/glazen bekertje zetten. Dan is de luchtvochtigheid rondom iedere dame hoog en hoef je niet de luchtvochtigheid in de hele ruimte hoeft te verhogen. Bijkomend voordeel is dat je filter dan ook wat langer meegaat.
  14. Gevonden op het interpret; Recept : Kook 4 chilli’s of gewone Spaanse pepers in 1 liter water voor 25 minuten en laat het geheel afkoelen. Zeef het dan door het door een koffiefilter te laten lopen en vul het weer aan tot een liter in totaal. Doe dit in een plantenspuit en spuit de plant hiermee overal helemaal nat. Herhaal dit enkele dagen. Na 2 behandelingen was ik al 80% van de spint kwijt. Let op: Als je in een gesloten ruimte spuit grijp de nevel je bij de adem evenals je het aan het afkoken bent. Was je handen goed na het bespuiten van de planten want als je het in je ogen wrijft dan geeft dit een erg branderig gevoel --------- Nog een idee In exotische landen hebben professionele kwekers er iets anders op gevonden: ze gebruiken een thee van tabakbladeren en spuiten dit over hun plantages. Na 3 dagen wordt dit herdaan want spint zit ook onder de bladeren. Dus ook een thee maken van tabak of peuken is een goedkope oplossing.
×
×
  • Create New...